Ga naar inhoud

Vleugelmoer

Members
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Vleugelmoer

  1. Veel vragen over de castratie, begrijpelijk. De fokker waar ik ze heb gekocht is Bram. Bramsrabbits op google te vinden. Op zijn site kan je zien dat het niet zomaar een hobbyfokker is. Hij besteed veel tijd en energie in de diertjes en heeft goede nazorg. @Lienappelsien, bedankt voor de goede tips! Op het moment dat ze het nieuwe hok in gaan, zal ik eerst het ‘nachtjok’ dicht laten. Momenteel is duidelijk de voedster de baas, ze is minder bang en is de eerste die voer claimt en drukt daarbij het rammetje geregeld weg. Het rammetje geeft dan wel wat weerstand maar legt het altijd af tegen de voedster. Dit gaat echter niet erg hard/agressief. Ik ben momenteel met een hok bezig met een totale grondoppervlakte van 3 m2, hierboven bouw ik nog extra ruimte (zo’n 2 m2). Na veel inlezen lijkt dit nét voldoende. Hoe kijken jullie hier tegenaan?
  2. @Miekmoek, bedankt voor de informatie. Daar lijkt het inderdaad op. Momenteel ben ik een nieuw (groter) hok met ren aan het bouwen. Ik zal ze daarna proberen opnieuw te koppelen. @Marjoleink, ik heb geen idee of ik de naam mag noemen van deze fokker. Maar het is een fokker die goed aangeschreven staat met veelal positieve ervaringen en goede (na)zorg voor de konijnen. Ik heb 2 NHD-konijntjes, zoek maar eens op Google. Dan heb je hem direct te pakken;) De ram is in Duitsland gecastreerd na volgens mij 9 weken. Het kan dus zijn dat ik er een weekje naast zat betreft de tijdlijn;)
  3. Dag allen, sinds 5 weken zijn wij eigenaar van een voedster en een (gecastreerde) ram. Momenteel zijn ze 13 weken oud. Beide konijntjes zijn Nederlandse hangoordwergjes afkomstig van een bekende fokker in Nederland. Beide konijnen eten en drinken goed. Toch maken wij ons een beetje zorgen om het volgende: Het lijkt erop dat het rammetje niet onderin het hok mag met daaraan de ren bevestigd. Eerst hadden we het vermoeden dat het trappetje te stijl was, maar na 2 keer deze verhoogd te hebben, komt hij nog niet beneden en dus ook niet in de ren. Wel kan hij er aan op, het trappetje lijkt echt niet het probleem te zijn. Daarom nogmaals het rammetje vandaag eens in de ren gezet waarna hij verjaagd leek te worden door de voedster (nog niet gecastreerd/gesteriliseerd). Ook is het rammetje beduidend rustiger én angstiger. Hebben jullie een idee hoe hier het beste mee om te gaan? Alvast bedankt allen voor het meedenken;)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .