Ga naar inhoud

Hpauline

Members
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Hpauline's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. Dank voor de tip nogmaals! Ben maandag direct bij de dierenarts geweest, hij gaf aan dat het op zich wel 'normaal' konijnen-gedrag is, en hij verwacht dat het vanzelf een stuk beter gaat als ze naar buiten gaan. Dat is helaas nu nog wat te koud, maar vanaf volgende week wordt het eindelijk wat warmer, dus dat gaan we eerst proberen. Als ze dan niet helemaal in haar hum is door de hormonen, kunnen we altijd nog steriliseren, maar zo hoeft ze niet onnodig een dergelijke operatie te ondergaan. Vond ik wel een goed idee, en pardoes is ze opeens weer veel meer haarzelf haha! ze plast niet meer buiten het hok, en ook nog amper keuteltjes, dus misschien was het ook echt maar heel tijdelijk... Op de één of andere manier zie ik ook wel een verband met kleine kinderen/ baby's in huis... die zijn er normaal niet, en toen die er wel waren, was ze opeens helemaal uit d'r hum. Maar goed, we gaan het zien hoe het gaat als ze straks buiten zitten! Haha wat leuk van die camera's! Hier zijn ze inderdaad in de ochtend en avond sowieso heel actief, maar geen idee hoe dat in de nacht is, misschien ook maar eens een camera erop zetten 😉 Haha hilarisch die 2 van jou! Bij ons is Jet sowieso slimmer, zij begrijpt ook zo'n plastic balletje waar ze tegenaan moet duwen en dat er dan snoepjes uitkomen, Pieter snapt dat gewoon niet haha. We hebben ook zo'n houten bakje met klepjes, waaronder je een snoepje kan leggen. Heel leuk, Jet doet echt netjes het klepje omhoog met haar snuit en pakt dan het snoepje, Piet probeert dat soms ook wel, maar als dat niet snel genoeg gaat, pakt hij gewoon het hele ding op en smijt het weg zodat de snoepjes eruit vliegen... Haha hilarisch om te zien! Geef ze nu ook veel snoepjes uit m'n hand, dat gaat heel goed! en bij Piet mag ik inmiddels z'n pootjes pakken en eventjes oppakken vindt hij geen probleem meer eigenlijk. Bij Jet is dat een ander verhaal, je begrijpt dat het een leuke klus was om haar bij de dierenarts te krijgen, en dat ik vervolgens weer dagen ben bezig geweest om haar vertrouwen een beetje terug te winnen 😉 Het zijn echt leuke beestjes! Fijn weekend!
  2. Oh dit meen je! Ik had ergens gelezen dat ze pas gecastreerd mogen worden na 6 maanden, en ze is pas 5 maanden, maar ga maandag direct de dierenarts bellen. Dacht even dat het weer beter ging, maar vandaag is het weer mis.. heb ook het idee dat ze erger wordt (meer plas en keutels) als er kleine kindjes in huis zijn, maar misschien is dat toeval.. het lijkt me wel heel zielig overigens.. jetje is al zo bang, dus hopelijk trekt ze het wel. Jaa zijn er mee bezig om dit te leren, gaat bij Pieter stuk makkelijker dan bij Jet haha :) haha wat leuk dat je met een camera ze in de gaten kan houden, ik ben soms ook zo benieuwd wat ze ‘s nachts allemaal uitspoken! snap wat je bedoelt! Ze mogen gewoon op een mooie dag na 15 mei rondom 12.00 naar buiten, en dan blijven ze vanaf dan lekker buiten 🙂 dank voor je tips weer!!
  3. Goedemorgen, Sinds 2,5 week heb ik de Nederlandse hangoorkonijntjes Pieter en Jet in huis, geboren op 23-11-2022. Het zijn jonge konijntjes en Pieter is heel erg actief (wel al gecastreerd) en Jet is heel schuw. Ze zitten nu nog binnen, op advies van de fokker. Ik heb ze vanaf het begin geprobeerd zoveel mogelijk te laten, maar wilde ze wel aan me laten wennen. Pieter laat zich gewillig aaien, soms gaat hij er ook echt voor liggen. Maar vaak is hij 'op avontuur', na 2 dagen durfde hij de kooi al uit te springen en hopt hij het liefst door de hele woonkamer heen. Dan is hij dus opeens ook niet meer zo nieuwsgierig naar mij, komt soms wel even bij me snuffelen, maar is liever op pad. Over het algemeen springt hij dan zelf wel weer de kooi in, maar soms niet, en in het begin pakte ik hem dan op, maar dat was niet zo'n succes, dat probeer ik nu dus minder te doen. Jet is heel schuw (angora-konijntje), maar beetje bij beetje komt ze steeds meer op haar gemak, ze eet nu wel uit m'n hand, en heel af en toe komt ze naar me toe uit nieuwgierigheid en als ik haar dan aai over haar hoofdje is Pieter wel meteen jaloers. Ik merk alleen bij beide nog niet dat ze echt op hun gemak zijn bij me, zoals ik hier op het forum lees dat ze nieuwsgierig komen kijken als je voer geeft oid, dat hebben ze niet. Ze snuffelen soms wel aan m'n hand, maar Jet trekt zich daarna direct terug. Pieter kan dan kopjes geven, soms lijkt het dan alsof hij aandacht wil, maar soms heb ik ook het gevoel dat hij wil dat m'n hand weggaat zodat hij uit het hok kan springen. Pieter kan ook veel tralie-knagen, hoewel er heel veel hooi in het hok ligt + veel verschillende speeltjes/knaagdingetjes. In het begin heb ik me achteraf gezien toch misschien een beetje te veel opgedrongen... Hoe kan ik dit beste toch veranderen? Ik zou het zo fijn vinden als ze op hun gemak zijn bij me. Vanaf april zullen ze in ieder geval een groter hok buiten krijgen + ren, dus hopelijk heeft Pieter dan in ieder geval wat meer ruimte zodat hij z'n energie kwijt kan... Alvast dank voor jullie hulp!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .