Ga naar inhoud

Pip123

Members
 • Items

  6
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Pip123's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

0

Reputatie

 1. Klopt! De dierenarts is van haar oude gewicht uit gegaan wat in het systeem staat met die 4,5 me. Echter schrijven ze 1x daags toe. Zelf ben ik voornemens om 2x per dag 4ml te geven de eerste twee weken. Vervolgens 2x per dag 2ml. Ik ga vandaag even de dierenarts raadplegen.
 2. Ze heeft de Panacur 2.5% oplossing gekregen. Op bijna iedere site lees ik de eerste twee weken een dubbele dosis van 20mg per kilo lichaamsgewicht. Daarna 2 weken een normale dosis van 10mg per kilo lichaamsgewicht. Ik zal morgen even de dierenarts raadplegen. Onder andere op deze site staat het ook: https://www.konijnen.nl/nieuw/index_ed.php?p=3&q=5&r=4
 3. Dierenarts heeft 1x daags 4,5ml voorgeschreven. Als ik Google zie ik dat 20mg = 0,8ml Panacur per kilo lichaamsgewicht. Jullie advies is dus 2x daags deze dosering geven voor de eerste 2 weken en daarna 2x daags 10mg = 0,4ml Panacur per kilo lichaamsgewicht voor de laatste 2 weken? Dit is dan ook volgens het behandelplan van dierenarts Wilhelminapark.
 4. Dank je wel voor je bericht! Inmiddels contact gehad met de dierenarts. We gaan starten met een behandeling tegen EC. Ze krijgt medicijnen voor 4 weken.
 5. Ze zit momenteel op 25 gram brokjes per kg gewicht. Hooi is ze wel iets minder aan het eten. Dit proberen we bij te voeren door regelmatig echt voor haar snuitje te houden. En dan eet ze het ook. Qua drinken drinkt ze niet meer als voordat ze het abces kreeg. Klachten van E.C. heeft ze eigenlijk niet. Laatste dagen loopt ze wel iets minder stabiel. Zelf dachten we dat dit komt, omdat ze zo verzwakt is. Ze kan dan wat minder soepel opstaan na het slapen. Ze slaapt momenteel wel meer dan voorheen.
 6. Hallo! Wij hebben een Franse hangoor dame die in augustus 3 jaar oud wordt. Sinds mei dit jaar heeft onze Pip last van een abces onder haar voor pootje. Inmiddels is dit abces onder controle door een operatie, antibiotica, pijnstilling en iedere dag goed schoonmaken. Echter is Pip veel afgevallen. Voor het abces woog Pip 6.5kg. Inmiddels is dit gezakt naar 5.0kg. Ze eet en drinkt wel nog goed en de ontlasting is ook normaal. Ze krijgt brokjes, hele dag hooi en wortel/ander groen voer. We merken door de gewichtsafname dat ze enorm verzwakt is. Heeft iemand van jullie tips wat we het beste kunnen doen? Bedankt alvast 😊
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .