Ga naar inhoud

Alinda

Members
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Alinda's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

0

Reputatie

  1. Hey Kimie, Goed idee om een speciaal kippenvoerbakje neer te zetten. Ik snap je punt over soortgenoten (ik zou het zelf ook aanraden aan anderen) maar ze hebben beiden best een tijdje alleen gezeten en doen het nu goed zo. Uiteraard heb ik alle voors en tegens geprobeerd te weerleggen en hierop uitgekomen tot nu toe. Ze zoeken elkaar wel echt op, en de konijn speelt ook met de katten dus die kan ook genoeg rennen. Ik wilde ze ook niet beiden ter adoptie aanbieden ook al wilde ik eigenlijk zelf ook geen konijn en kip als huisdier (al zijn ze superleuk). Maar het is uiteindelijk op deze manier gelopen. Voorlopig laat ik het zo en als zich een betere oplossing aandient die ik bij ze vind passen neem ik dat zeker in overweging.. Wel goed dat je het nog benadrukt 👍🏼 dat houdt me scherp in het open houden van mijn ogen voor een betere oplossing. Tuurlijk is het minder ideaal dan een soortgenoot, maar ik denk echt dat het geen slechte oplossing is. Grappig feit is dat kip inderdaad konijn wel een soort van wast en ook poepjes bij de kont weg pikt en haar snavel poetst in Nijn d'r vacht. Nijn verzorgt ook de veren van kip en trekt bijv de losse veertjes er uit.
  2. Hoi allemaal, Ik heb sinds kort een hangoor konijn en krielkip geërfd, die zijn samen een setje geworden nadat de soortgenoten waar ze mee leefden overleden zijn. Vanaf de 1e seconde dat ik ze wilde koppelen waren ze gelijk verliefd op elkaar en dat is nog steeds zo 🥰 . Ze waren van mijn moeder maar die is helaas ook overleden, dus nu zijn we met zn 3en een setje geworden. kip is al heel oud, geen idee hoe oud en nijn is ongeveer 5jaar. Ik probeer te ontdekken hoe ik ze het beste leven kan geven wat ze nog gegund is. Ik heb dan ook al een paar vragen hier op het forum geplaatst. Ze woonden voor ik ze kreeg samen in een ruim hok, wat eerst alleen het kippenhok was, maar ik heb wat minder ruimte dus er is een kleiner hok aangeschaft (maat +/- B180x H120 x D80) Formaat is op zich oke maar omdat ik ze meer gun mogen ze onder toezicht ook los in de tuin. Dit hebben ze beiden nog nooit eerder gedaan dus dat is super leuk om te zien. Nijn graaft helaas wel veel maar dat schep ik wel weer dicht als ze klaar is en ze eten allebei natuurlijk van de planten die ik in de tuin heb. Ik ga ervan uit dat ze zelf weten wat goed voor ze is en dat lijkt ook zo te zijn, en ik ben natuurlijk begonnen met korte uitstapjes zodat ze zich niet gelijk te vol eten. Ondertussen hebben ze geleerd wanneer ze weer in het hok moeten en als een soort ganzendrijver kan ik ze met wat aanwijzingen met een lange stok weer in hun hok dirigeren. Ik heb zelf allerlei ervaring met allerlei dieren maar hoop hier nog wel wat tips te kunnen krijgen indien nodig.
  3. Ik haal voor mijn konijn meestal een plak hooi van een gewone hooibaal bij de boer. Maar de kwaliteit wisselt daarvan nogal en vaak is ook niet duidelijk waar het precies gemaaid is (vandaar de wisselende kwaliteit natuurlijk) Ze vind het wel lekker trouwens. maar wat is nu de beste keus? Die kleine pakjes konijnenhooi uit de welkoop of dierenwinkel? Lucerne? Kort of lange sprieten? Kruidenmix? wat voeren jullie en waarom? Dezelfde vraag over het hardvoer/biks...
  4. Sinds kort heb ik een kip en een konijn die samenwonen, eerder hadden ze allebei soortgenoten waar ze mee samen leefden maar die zijn allemaal overleden en ze zijn nu samen over, ze vormen een leuk setje. Ze waren al een tijdje samen voor ik ze kreeg, en leefden in een ruim hok. Nu lopen ze af en toe los in de tuin en eten dus van de planten die er staan, ook is het dieet denk ik veranderd, want ik wist niet precies wat ze kregen voor ze hier kwamen wonen. nu valt me op dat het konijn veel eet van het kippenvoer, verder krijgt ze hooi en biks en af en toe wat wortel of appel of gedroogd brood. De bijvoeding wordt meestal door kip gegeten en konijn eet er nauwelijks van. Het valt me op dat de blindedarmpoepjes steeds vaker blijven liggen en ook soms echt plakaten worden. Ze is ook nog vrij langharig dus dat blijft allemaal in de vacht plakken. ik ben denk ik redelijk op de hoogte van de risico's, en weet dat het kan ontstaan door verkeerde voeding, ik weet ook dat het vaak niet opgegeten worden door overgewicht. En ik probeer hier om te werken, al lijkt het konijn niet echt te dik (ik zal haar eens wegen😳) ik zou graag advies willen hoe ik het beste ermee om kan gaan en of het hoofdzakelijk aan het kippenvoer kan liggen dat de plakpoep nu erger is dan voorheen. Ik wil ze niet scheiden namelijk maar zo is het ook niet gezond als dit te lang zo door gaat....
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .