Ga naar inhoud

Hupsala en Oeps

Members
 • Items

  41
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Hupsala en Oeps's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

2

Reputatie

 1. Ja ik spreek uit ervaring el van jaren terug maar cavia's zijn best schuwe dieren en als je ze jong krijgt neem ze dan zoveel mogelijk in de hand zodat ze echt wennen aan mensen.In een nieuwe situatie vluchten ze het liefst alle kanten op.Ik zou het gewoon neerzetten en dan bv in de morgen wat wortel dat bedreft sniet snel en dat kun je wat langer laten liggen.Ze worden op een bepaalsd moment nieuwsgierig en zullen er wel van gaan eten.Een weekje is best kort dag dus geef het nog even de tijd.
 2. Ik wil nog 1 opmerking maken en dan hou ik er over op want ik kom hier ook voor mijn gezelligheid maar als je echt denkt dat de fokker van Evelien een unicum is dan heb je toch wel een erg laag en negatief beeld van de gemiddelde fokker en dat is serieus jammer want de meeste zijn gewoon gek op hun honden en doen hun stinkende best om gezonde puppies op de wereld te zetten.Uitschot heb je overal wat de regels van de rv probeerd te omzeilen en gelukkig worden die bij echte klachten de rv uitgeknikkerd.
 3. Royal Canin heeft meerdere (teveel eigenlijk)varianten en niet allemaal bevatten ze tarwe.Royal Canin is wel een merk wat onzettend veel resurch heeft gedaan en doet naar voeding.In die zin is het een stuk betrouwbaarder dan de nieuwe hippe merken.Carocroc is ook een brok die valt in de goedkope klasse onze buurman voert het maar die heeft 4 flatcoat retrievers te voeren dus die koopt van die hele grote zakken maar dat kost een schijntje per kilo als ik het vergelijk met kvv.Maar een brok kan goed bekend staan maar het is zo goed als je hond het er op doet.Ken ook wel fokkers die vroeger en misschien nog wel pedigree voerde omdat dit toendertijd zowel in nl als in het buitenland altijd makkelijk te krijgen was en ook die showhonden zagen er top uit.
 4. Maar daar herken je nu toch een goede fokker aan?Wij zijn bij onze eerste(we hebben er 3 zelfde ras)ondervraagd door de fokster over de thuissituatie en leefomgeving etc etc.Vervolgens zijn we om de week naar het nest komen kijken.Ergens in dit topic werd gezegt dat de portemonee van de fokker gespekt werd weer niet meer in welk context maar fokken is niet goedkoop,tuurlijk houden ze zat over maar een nestje fokken kost veel tijd,veel geld en medische onderzoeken en dna en 8 weken lang socialiseren,naar shows en elke keer mensen overde vloer die op de koffie komen om hun pup weer te kunnen zien.Ze mogen daar best wat aan overhouden vind ik.
 5. Maar als mensen meer wel overwogen zouden aanschaffen dan worden ze ook minder snel afgestaan en hoeft er ook niet geadopteertd te worden.
 6. Nee hoor ik ben niet zo snel boos sorry als het zo overkomt.Vind het lastig in dit soort topics om duidelijk te maken wat ik vind.En ik kreeg het gevoel dat "men"mensen met rashonden een beetje veroordeeld.
 7. Eea werkt elkaar in de hand.Geen vertrouwen in rashondfokkers en geen vertrowuen in de rv dan kom je vaak toch automatisch uit bij mp als je een pup wilt...
 8. En mensen die zichzelf als redder zien omdat ze een buitenlandse hond waarvan ze de achtergrond niet kennen zijn echt geen betere mensen dan mensen die zich zelf zeer goed laten voorlichten door de rv,zich op een wachtlijst laten zetten om zo een verantwoord gefokt hondje te kunnen kopen.Ik zou zelf echt nooit een hond uit het buitenland willen om alleen al de reden dat er veel zijn met gedragsproblemen,en dat is overal op het internet wel voorbeelden van te lezen.En buiten dat hou ik wel van rashonden en zou niet anders willen.
 9. Mwah op pagina 2 staat een hoop kritiek waar ik dat op uit maak.
 10. Ik heb niet echt alles in dit topic helemaal gelezen maar lees wel dat er mensen zijn die zich niet kunnen vinden in de RvB en rasverenigingen en zeggen dat ze pech hebben gehad en geen garanties en daarom vinden dat ze mischien net zo goed op marktplaats een pup kunnen kopen.Maar het gaat niet alleen om de pup het gaat ook om de fokteef en die word wel beschermd door de regels van de rvb en de rv.er zijn regels over hoeveel nestjes een teefje mag tijdens haar leven.Er zijn hele regelementen waar de fokkers van een RV aan moeten voldoen.Dit bied de kopers bescherming maar ook de fokdieren.Op marktplaats zitten mensen die zich scheel fokken puur en alleen voor het geld de moederhond telt niet zodra ze niet meer kan is haar lot onzeker.Een rashond kost iid zo'n 1000-1500 euro maar verspreid over het aantal jaren plezier die je eraan beleefd ach dan valt het wel weer mee.Ik ben echt heel erg anti-broodfok en raad mensen aan om niet zomaar een hond te kopen want broodfokkers leiden mensen makkelijk om de tafel met mooie praatjes.Er zit een hoop leed achter de hondenfokkerij er zijn hele schuren in oostbloklanden die 24/7 fokken voor mensen uit landen waar men bereid is veel te betalen voor een pupje.Google aub op broodfok eer je ene pup koopt.
 11. Je zegt dat ze 5 weken oud zijn dus ik vermoed dat je ze nog maar heel kort hebt.Geef het even de tijd de dieren hebben echt tijd nodig om te wennen aanhun nieuwe situatie.bied het steeds weer aan en laat het wat langer staan dan krijgen ze er vanzelf interesse in.
 12. Ik zou daar serieus bang van worden om € 7,20 per dag voor 1 hond uit te moeten voor voer.Ik heb er een hoop voor over maar dat zou ik niet trekken en dan toch maar op brok icm kvv.Ik heb 3 kleintjes die samen een 500 gram per dag eten dat is nog net op te brengen.
 13. Ik heb vroeger honden op brok gehad en niet eens de dure want daar hadden we toen geen geld voor en die honden haalde op hun gemak de 14 in goede gezondheid.Sinds 20 jaar voer ik Carnibest en 2 honden werden 13 en de andere 2 werden maar 9 en 10 jaar oud en hadden ook serieuze gezondheidsproblemen.De huidige hondjes eten al van pup af aan carnibest maar echt gezonde honden kan ik het niet noemen maar dat kan ook aan het ras liggen.Er komt ook wel wat geluk bij kijken.Ik zou me niet blind staren op wat beter of best is.Ik denk dat je dierenarts het beste antwoord heeft gegeven.En wat een goede brok is of niet daarover zijn al hele ruzies ontstaan op hondenforums.Zelfde met kvv de ene zweert bij dit merk en de ander weer wat anders.
 14. Die lust wel een baaltje hooi per dag.🤣
 15. Ik vind het echt niet nodig om op dit moment naar de dierenarts te gaan.Nu alles gelijkvloers is zie je niks raars en vertoont ze geen afwijkend gedrag en eet als een bouwvakker.De ene is nu eenmaal sneller oud dan de ander dat is bij mensen ook maar ik ga niet voor elk wissewasje naar de dierenarts.bij twijfel zit ik er zo maar dat is nu niet aande orde.Ik hou het goed in de gaten.Misschien was het gewoon een keertje verstappen maar dus eer het erger word passen we het nu al aan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .