Ga naar inhoud

Bruine Veder

Members
  • Items

    44
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Bruine Veder

  1. Dank jullie wel allemaal. In Bavel waren ze superlief en Tess heeft een mooi einde gehad. Nijn heeft de hele tijd bij haar gezeten, geknuffeld en beschermd. Ook hij heeft een goed afscheid gehad. Hij krijgt nu extra veel knuffels en verder gedraagt hij zich zoals altijd. Het topic mag wat mij betreft ook gesloten worden. Nogmaals iedereen ontzettend bedankt! Jullie zijn heel lief en ik heb heel veel steun aan jullie gehad.
  2. Ik ben nu in Bavel, hier willen ze wel helpen. Ze wordt straks ingeslapen, het is heel verdrietig, maar ik geloof dat het wel het goed is zo. Jullie zijn allemaal superlief en behulpzaam geweest. Ontzettend bedankt allemaal daarvoor!
  3. Ik ben nu aan het rondbellen. Het alternatieve nummer werd niet opgenomen. Een andere arts in Breda helpt alleen eigen klanten. Dus ik bel gewoon rond totdat ik er een te pakken heb. Heel erg bedankt voor je medeleven. Ik heb ergens wel spijt dat ik haar dan toch niet gisteren heb laten inslapen, zoals in eerste instantie gepland was. Dan had ze nog een iets waardiger einde.. maar je kan niet terug in de tijd
  4. Nou dat wil ik eigenlijk ook nu, maar het is weekend.. Mijn dierenarts is dan volgens mij gesloten
  5. Hoi, ik zou jullie misschien toch nog om wat tips willen vragen. Tess heeft het echt benauwd en hapt regelmatig door haar mond naar adem, daarom heb ik ook de opdracht gekregen om haar neus te spoelen. Ik heb bij de dierenarts een theoretische uitleg gekregen en ik heb ook filmpjes gekeken, maar ik vind het lastig. Afgezien daarvan wil ze geen dwangvoer meer, ook als ik het moet dwingen (met kleine beetjes uiteraard) vecht ze wel echt hard tegen. Ze zit dan al in een handdoek gewikkeld, maar ze is zo klein, ze wringt zich er dan toch weer uit. Ik merk dat het echt een strijd aan het worden is en ik verlies een beetje de metale kracht. Woensdag is ineens nog heel ver weg.
  6. Ik moet nu tot de behandeling haar neusje ook spoelen. De eerste keer dat ik dat deed lag er daarna een groot wit/gelig stuk op de handdoek. Ik was onder de indruk! Euh ja… het was een stukje banaan wat ik over het hoofd had gezien 😂. Het trucje om medicijnen te geven met de banaan trapt ze steeds minder goed in. Vooral die panacur vindt ze vies, helaas mag ik daar niet mee stoppen. Het worden nog 4,5 spannende dagen. Ik hoop dat door het spoelen ze beter kan ademen en in combinatie met de emipred de critical care weer uit de spuit wil eten.
  7. Jullie zijn allemaal zo lief, echt ontzettend bedankt. Het helpt me ook zo om er met medekonijnen eigenaren en toch ook wel experts over te praten. De dierenarts was gisteren heel lief. Ze heeft een röntgenfoto gemaakt van de longen én haar koppie. Haar longen en luchtwegen zijn helemaal schoon (ze rookt ook niet :P) en in haar koppie waar twee calcificaties te zien. Ik weet niet of ik de video of foto's van de behandeling van te voren wil zien, misschien maak ik me dan extra druk. Ik moet zeggen dat er na gisteren wel een hele last van mijn schouders viel, we weten nu wat ze heeft en dat het behandeld kan worden. De da zei dat de prognose na rhinolietenbehandeling over het algemeen goed is, dus dat stelt me ook gerust. 's Avond waagde ze zich ook ineens aan de brokken van Nijn en ging ze kruiden zitten eten, mijn vriend zei: nou die leeft voorlopig nog wel. Verder heeft ze sinds die dubbele dosis doxy niet meer zo'n zin in dwangvoer, dus ik heb haar vanochtend toch iets meer moeten dwingen. Ik heb daarom contact met de da of ze iets kunnen voorschrijven voor haar buikje. Gisteren ben ik door al het gedoe die emipred totaal vergeten te vragen. Verder zie ik dat ze plakpoepjes heeft, wss van alle stress, dus ik geef haar nu ook baycox. Nijn kreeg destijds voor 1.23 kg konijn 0.5 ml baycox per dag, omgerekend zou Tess ongeveer 0.35ml moeten krijgen, ik geef haar 0.4ml omdat ze nog steeds aankomt. O en die banaan op een spuitje is echt de meest geweldige oplossing om haar medicijn te laten nemen!
  8. O en om nog te reageren op de vragen: ze heeft geen gasbuik, de da vond het niet gek dat ze weinig poepjes heeft, dat heb je nu eenmaal bij dwangvoer. Haar darmen zijn gewoon goed. Ik zal haar wel meer dwangvoer gaan geven, omdat ze geen brokjes meer eet. Verder krijgt ze een dubbele dosis doxicycline, de da zei dat ze nu een lieve dosis heeft en dat mag wel wat extra. En als laatste… er was nog iets, ik ben het even kwijt. Ik ben gewoon blij dat er een goed vooruitzicht is.
  9. Hoi hoi, nou ze hebben een röntgenfoto gemaakt en het blijkt dat ze rhinolieten heeft. Ik had er nog nooit van gehoord. De da kon bij wilhelminapark navragen wat een behandeling zou kosten. Eerst wilde ik het niet weten, ik vreesde voor door de 1000 euro en dat gaat me te ver. Er was dus een afspraak gemaakt om haar morgen in te laten slapen, een einde aan het lijden. Eenmaal thuis adviseerde mijn vriend om toch wel op te vragen wat het zou kosten om de rhinolieten te laten verwijderen. Nu bleek de schatting mij mee te vallen en heb ik toch ervoor gekozen om haar te laten behandelen. Volgende week woensdag is ze aan de beurt. Tot die tijd kan ze prima op dwangvoer leven, ze is zelfs al 80 gram aangekomen in één week! dus ja, dat dus
  10. We kunnen om 14:10 terecht. Nog even wachten dus. Tot die tijd mag ze beetjes dwang voeding als ze wil. Dat wil ze heel graag! We gaan het allemaal zien.
  11. Ik maak me ook zorgen. Ik zal zo bellen. Bedankt
  12. Gisteren viel me op dat het toch minder goed ging. De dierenarts was al naar huis, maar ze nemen vandaag contact op. Sindsdien gaat t niet beter. Na de mail van gisteren kreeg ze rond 17u brokjes, daar had ze vrij weinig interesse in. Sindsdien eet ze haar blindedarm poepjes niet meer op, critical care likte ze nog wel uit de spuit, maar minder gretig dan voorgaande dagen. Kruiden eet ze niet meer en groenten een heel klein beetje maar. Deze ochtend zie ik dat er bijna geen gewone keutels meer liggen, brokjes heeft ze er 3 van op, ze drinkt ook bijna niet terwijl ze normaal juist zo opvallend veel drinkt. Het snot zat op haar gezicht (hard geniest?) nu is het meer snuffen dan piepend ademhalen, maar ze heeft er echt moeite mee. Critical care likt ze nog steeds uit de spuit, maar ik wil haar niet te veel geven als ze ook niet poept. Dit heb ik nu ook via mail doorgeven aan de dierenarts, als hij vandaag aanwezig is, dan gaan ze het bespreken.
  13. Hey bedankt voor de tip. Het is meer het ritueel. Normaal lok ik haar met een brokje, pak haar op. Dan krijgt ze eten en in de tussentijd verzorg ik haar pootjes. Dat gaat al twee maanden vlekkeloos. Aan het einde krijgt ze haar medicatie. De antibiotica en novacam likt ze uit de spuit en panacur heeft ze wat hulp bij nodig, maar goed te doen hoor. Het is meer dat ze nu bij het lokken al weet dat er panacur aankomt en sindsdien laat ze zich niet zo makkelijk pakken. De methode met banaan op het spuitje heb ik ook wel eens gezien en ik zit eraan te denken om het te proberen.
  14. Een update: vandaag is het gesnotter nog net zo als gisteren en ze eet nog steeds geen hooi. Critical care kan ze niet genoeg van krijgen en ze is nog steeds heel levendig. Ze heeft inmiddels wel door dat bij de routine van oppakken en medicijn geven ook panacur erbij hoort (gadsie wat doe ik haar aan) en dan laat ze zich niet zo makkelijk meer pakken. Vandaag ga ik bij een lokaal konijnenwinkeltje weegbree en paardenbloem blad halen.
  15. Hey bedankt. Als ik het goed begrijp moet ik het gewoon nog even een paar dagen aanzien. Aangezien ze wel echt haar best doet om te herstellen en eerlijk gezegd geen tekenen van stress vertoont. Behalve als ik panacure moet geven, die vindt ze vies, maar dat is maar even.
  16. Hoi, Zoveel reacties, dank allemaal! Ik heb over dat paardenbloedbad heen gelezen, helaas, anders had ik ook even kunnen lachen. De fleecedeken zit in een katoenen kussenhoes, dat was ik vergeten te zeggen, is dat oke? Verder gaat het dwangvoeren best wel zonder dwang, als ze me met de spuit aan ziet komen komt ze naar me toe en als ik het niet snel genoeg eruit duw, dan gaat ze eraan trekken. Ze heeft dus honger en komt het echt halen. Verder is ze qua gedrag echt zichzelf. Nu vanochtend was de verkoudheid weer erger geworden, ik heb moeten huilen en wie kwam mij troosten? Tess natuurlijk, Nijn niet, die dacht: zoek t uit ik ga pitten. Daarna had ik haar nog even gewogen, er stond nu 790 g op de weegschaal. Ze had al wel 10 gram brokjes op en 10 ml critical care, maar alsnog verbetering. Dus ja nu weet ik het allemaal niet zo goed meer. Ze is levendig, ze wil graag alles eten (behalve hooi), gewicht gaat omhoog, maar de verkoudheid is erger. Wat doe je dan? Verder heb ik ik zoiets: als ze zielig in een hoekje zit, dan is het duidelijk voor me, nu weet ik niet waar ik de grens moet trekken. In het verleden heb ik dat eigenlijk ook niet echt hoeven doen, toen was ik nog zodanig jong dat mijn ouders dat voor me deden en die trokken de grens vrij snel.
  17. Mijn dierenarts heeft inmiddels gereageerd op mijn e-mail en beveelt zelfs 40 ml dwangvoeding aan. Verspreid over de dag natuurlijk. Na een week zou er duidelijke verbetering moeten zijn en hij kan nog emeprid voorschrijven. Daarnaast moet ik natuurlijk bij onvoldoende verbetering of verslechtering sowieso contact opnemen. Bedankt allemaal tot nu toe. De topic heeft me goed geholpen, als is het alleen maar mentaal.
  18. @bunnyempress Bedankt voor de tips om de vloer zachter te maken, ik zal er eens naar kijken. Verder zijn twee kleedjes katoenen kleedjes van de zeeman en de andere een fleecedeken. Alles vouw ik meerdere malen dubbel tot een kussen. Ze zit daar ook veel op, zeker als ze slaapt. @Kolino Bedankt voor het medische inzicht, ik ben heel blij met deze kennis. Ben je zelf ook dierenarts toevallig? Als ik de volgende keer contact heb met de dierenarts zal dit goed van pas komen. Haar nieren hebben ze eerder dit jaar gecontroleerd, deze waren goed volgens de da. Het is in ieder geval goed om te horen dat het belangrijker is dat ze wat eet, in dit geval dwangvoeding, dan hooi. De dierenarts neemt naar aanleiding van mijn mail deze ochtend ook nog contact met me op. Ik verwacht dat hij een vergelijkbaar antwoord zal geven. Het valt me op dat ze wat meer smakt tijdens het eten van gedroogde klavers (wat het meest in de buurt komt van hooi). Verder geef ik ze meestal 2-3x per dag een verse pluk hooi. Beetje in het toilet en een beetje in de hooizak, dan kunnen ze kiezen.
  19. @KolinoBedankt voor de uitgebreide reactie! Ik had zelf ook even gerekend en kwam ook uit op 3 x 10ml per dag. Zodra ze dit krijg worden haar keuteltjes een stuk groter, dus dat stelt me enigszins gerust. De panacure krijgt ze sinds 4 dagen, dit moet in totaal 2 weken 2x per dag en daarna nog 2 weken 1x per dag. Ze is dus eigenlijk nog maar net aan de kuur begonnen. Ik wil voornamelijk weten wat ik kan verwachten: na hoeveel tijd zou ze weer hooi gaan eten? De antibiotica voor het snot krijgt ze nog minimaal 7 dagen, daarna heb ik weer contact met de da. Mocht ze dan nog steeds geen hooi eten, dan kan ik dat met hen bespreken. En ze beweegt zeker voldoende, ze is heel actief (zoals altijd), ze loopt overal achter me aan in de hoop eten te paaien of kroelies te krijgen. @TonRotterdamBedankt voor je reactie. Wat triest om te horen. Ik wil inderdaad wel de juiste beslissing nemen. Echter heb ik het idee dat ze heel levenslustig is, aangezien ze al het lekkers van de wereld wil eten, behalve hooi. Enthousiast achter ons aanloopt, langskomt voor kroelies, haar vriend en zichzelf wast. Dit alles maakt het voor mij gemengd. Als ze zielig in een hoekje zou zitten, dan zou ik er wellicht anders over denken.
  20. Ook de dierenarts vond de gewichtsafname zorgelijk. Maar verder ging hij er op dat moment niet op in, toen stond het roesje als eerste op de planning.
  21. Bedankt voor je lieve woorden en snelle reactie op deze ochtend. Hier de antwoorden op je vragen: Het konijntje was ook niet zindelijk in de opvang. Ze is pas gesteriliseerd toen ze 5 jaar was, dus misschien heeft ze het nooit geleerd. Ze hebben een enorm toilet, maar ze plast ook op de vloer (daar ligt nu vinyl) en op de kleedjes (die was ik wekelijks). Ze hebben een kleedje in hun doos, waar ze graag liggen te chillen en een kleedje in de ren als buiten de doos willen chillen. De kleedjes zijn meerdere keren dubbelgevouwen, zodat het een soort kussen is. Ze hebben ongeveer 4 vierkante meter. Ondanks dat ze klein zijn, was dit volgens internet het minimale oppervlak. Ze lijken er zelf tevreden mee te zijn, geen baldadig gedrag. En ja de ondergrond is en blijft grotendeels vinyl, want dan ik het makkelijk schoonmaken voor haar. In het toilet ligt back-2-nature met hooi. Ze krijg nu gelukkig medicijnen voor de snot en ik hou Nijn uiteraard goed in de gaten. De keutels van Tess zijn klein en onregelmatig van vorm, helaas geen mooie coco puffs zoals ze dat zeggen. Als ik haar niet bijvoer met critical care, zijn ze nog kleiner. Ik heb al twee soorten hooi aangeboden, het een is Duits weidehooi waar ze normaal gek op is en het andere weet ik niet. Ik heb ook nog een gesloten pak timothy hooi liggen (vorige week gekocht), maar ik wil ook niet direct 3 pakken open staan, want dan willen ze dat straks ook niet meer, omdat het "oud" is. Ze woog 970g toen ze gezond was en nu nog maar 750 g.
  22. Hoi, Ik kan me niet herinneren of ik mezelf wel eens heb voorgesteld op het forum, maar ik heb al wel eerder jullie hulp gehad en dat was heel fijn. Ik heb nu twee konijnen van 7 en 6 jaar, Nijn (zwart dwergkonijn) en Tess (grijs dwergkonijn). Inmiddels 7 jaar geleden heb ik mijn derde konijn aangeschaft (voorgaande waren al overleden). Ik wist destijds niet dat het beter was om konijnen in paren te houden, dus mijn kleine vriend Nijn is 5,5 jaar "alleen" geweest. Niet echt natuurlijk, want wij brachten zo ontzettend veel tijd met elkaar door, maar toch. 1.5 jaar geleden kreeg ik toch inzicht dat een konijnenvriendin een goed idee zou zijn voor Nijn. Bij de opvang in Bavel had ik hem laten koppelen, de tweede koppeling was een succes! Een grijs dwergkonijntje van ongeveer 5 jaar (exacte leeftijd onbekend). Wat ik niet wist en wat de opvang waarschijnlijk ook niet heeft geweten is dat ik een ziek konijntje heb geadopteerd. Ze is het liefste en het meest enthousiaste beestje wat ik ken, maar ze is niet zindelijk. Ze drinkt heel veel water en plast overal. Daarom kunnen ze helaas alleen onder toezicht als ik thuis ben vrij rondlopen in het huis. Met dit probleem ben ik ook naar de dierenarts geweest (diergeneeskundig centrum, voorheen dierendokters in Breda). Wat testjes gedaan, geen diabetes, mogelijk EC (?), dus aan de panacure. Ze vertoonde behalve dat geen EC verschijnselen en ze at gewoon normaal. Veel zindelijkheidstraining geprobeerd, en met ups en downs gaat dit redelijk. Ik heb me er gewoon bij neergelegd. Als ze één jaar bij ons is krijgt ze ineens zere hakjes, ook hier ga ik systematisch aan de slag met leucellin, honingzalf en liefde. Het is eerst erger geworden en de laatste tijd groeit er voorzichtig wat vacht terug, maar dat wordt een lange adem. November dit jaar wordt ze snotterig, eerst denk ik dat het misschien wel overgaat, maar als ze constant een piepend geluid maak ga ik maar naar de da. Antibiotica en neusdruppels krijg ik mee, het is er net niet mee genezen en het komt daarna terug. Inmiddels eet ze geen hooi meer, wel brokken, vers en mondjesmaat kruiden. Ze is daardoor ook ontzettend afgevallen en ik geef haar daarom apart eten van Nijn, omdat Nijn anders alles voor haar neus op eet (hij is sneller). Weer naar de da, is er iets met de tandjes? Haakjes zijn minimaal en worden niet als oorzaak verwacht, maar ze krijgt wel een roesje, zodat ze het beter kunnen bekijken en werken het bij. Daarna krijgt ze weer antibiotica voor haar verkoudheid, beetje novacam, voor als ze pijn zou hebben en panacure, want misschien toch vermoeden van EC. Ze kwam moeizaam uit het roesje en heeft een nachtje bij de dierenarts doorgebracht, gelukkig was haar dikke vriend Nijn er wel bij. Nu is ze thuis, ze eet brokjes, vers en kruiden, medicijnen neemt ze als een kampioen, maar eet nog steeds geen hooi. Ik heb al geprobeerd er kruiden doorheen te mengen en een andere soort te geven, maar ze eet het niet. Nijn die normaliter veel kieskeuriger is dan zij, eet zich helemaal rond. Ik geef haar nu extra critical care, dat likt ze zo op uit de spuit, om te voorkomen dat ze te weinig binnenkrijgt. Maar wat is wijsheid, hoeveel zou ik haar geven? (Dit vraag ik vandaag ook na bij de da). Verder is ze lekker zichzelf en ze komt zoveel kroelen. Ik heb het er moeilijk mee, ik maak me meer zorgen dan dat ik wil en heb geen idee wat ik kan verwachten. Is er misschien iemand die bemoedigenden woorden of goed advies heeft? Droge info: antibiotica = doxicycline, krijgt ze nu al 1 week panacure en novacam krijgt ze sinds 4 dagen Bedankt voor het lezen van mijn lange verhaal.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .