Ga naar inhoud

Bruine Veder

Members
  • Items

    44
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Bruine Veder's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

  1. Dank jullie wel allemaal. In Bavel waren ze superlief en Tess heeft een mooi einde gehad. Nijn heeft de hele tijd bij haar gezeten, geknuffeld en beschermd. Ook hij heeft een goed afscheid gehad. Hij krijgt nu extra veel knuffels en verder gedraagt hij zich zoals altijd. Het topic mag wat mij betreft ook gesloten worden. Nogmaals iedereen ontzettend bedankt! Jullie zijn heel lief en ik heb heel veel steun aan jullie gehad.
  2. Ik ben nu in Bavel, hier willen ze wel helpen. Ze wordt straks ingeslapen, het is heel verdrietig, maar ik geloof dat het wel het goed is zo. Jullie zijn allemaal superlief en behulpzaam geweest. Ontzettend bedankt allemaal daarvoor!
  3. Ik ben nu aan het rondbellen. Het alternatieve nummer werd niet opgenomen. Een andere arts in Breda helpt alleen eigen klanten. Dus ik bel gewoon rond totdat ik er een te pakken heb. Heel erg bedankt voor je medeleven. Ik heb ergens wel spijt dat ik haar dan toch niet gisteren heb laten inslapen, zoals in eerste instantie gepland was. Dan had ze nog een iets waardiger einde.. maar je kan niet terug in de tijd
  4. Nou dat wil ik eigenlijk ook nu, maar het is weekend.. Mijn dierenarts is dan volgens mij gesloten
  5. Hoi, ik zou jullie misschien toch nog om wat tips willen vragen. Tess heeft het echt benauwd en hapt regelmatig door haar mond naar adem, daarom heb ik ook de opdracht gekregen om haar neus te spoelen. Ik heb bij de dierenarts een theoretische uitleg gekregen en ik heb ook filmpjes gekeken, maar ik vind het lastig. Afgezien daarvan wil ze geen dwangvoer meer, ook als ik het moet dwingen (met kleine beetjes uiteraard) vecht ze wel echt hard tegen. Ze zit dan al in een handdoek gewikkeld, maar ze is zo klein, ze wringt zich er dan toch weer uit. Ik merk dat het echt een strijd aan het worden is en ik verlies een beetje de metale kracht. Woensdag is ineens nog heel ver weg.
  6. Ik moet nu tot de behandeling haar neusje ook spoelen. De eerste keer dat ik dat deed lag er daarna een groot wit/gelig stuk op de handdoek. Ik was onder de indruk! Euh ja… het was een stukje banaan wat ik over het hoofd had gezien 😂. Het trucje om medicijnen te geven met de banaan trapt ze steeds minder goed in. Vooral die panacur vindt ze vies, helaas mag ik daar niet mee stoppen. Het worden nog 4,5 spannende dagen. Ik hoop dat door het spoelen ze beter kan ademen en in combinatie met de emipred de critical care weer uit de spuit wil eten.
  7. Jullie zijn allemaal zo lief, echt ontzettend bedankt. Het helpt me ook zo om er met medekonijnen eigenaren en toch ook wel experts over te praten. De dierenarts was gisteren heel lief. Ze heeft een röntgenfoto gemaakt van de longen én haar koppie. Haar longen en luchtwegen zijn helemaal schoon (ze rookt ook niet :P) en in haar koppie waar twee calcificaties te zien. Ik weet niet of ik de video of foto's van de behandeling van te voren wil zien, misschien maak ik me dan extra druk. Ik moet zeggen dat er na gisteren wel een hele last van mijn schouders viel, we weten nu wat ze heeft en dat het behandeld kan worden. De da zei dat de prognose na rhinolietenbehandeling over het algemeen goed is, dus dat stelt me ook gerust. 's Avond waagde ze zich ook ineens aan de brokken van Nijn en ging ze kruiden zitten eten, mijn vriend zei: nou die leeft voorlopig nog wel. Verder heeft ze sinds die dubbele dosis doxy niet meer zo'n zin in dwangvoer, dus ik heb haar vanochtend toch iets meer moeten dwingen. Ik heb daarom contact met de da of ze iets kunnen voorschrijven voor haar buikje. Gisteren ben ik door al het gedoe die emipred totaal vergeten te vragen. Verder zie ik dat ze plakpoepjes heeft, wss van alle stress, dus ik geef haar nu ook baycox. Nijn kreeg destijds voor 1.23 kg konijn 0.5 ml baycox per dag, omgerekend zou Tess ongeveer 0.35ml moeten krijgen, ik geef haar 0.4ml omdat ze nog steeds aankomt. O en die banaan op een spuitje is echt de meest geweldige oplossing om haar medicijn te laten nemen!
  8. O en om nog te reageren op de vragen: ze heeft geen gasbuik, de da vond het niet gek dat ze weinig poepjes heeft, dat heb je nu eenmaal bij dwangvoer. Haar darmen zijn gewoon goed. Ik zal haar wel meer dwangvoer gaan geven, omdat ze geen brokjes meer eet. Verder krijgt ze een dubbele dosis doxicycline, de da zei dat ze nu een lieve dosis heeft en dat mag wel wat extra. En als laatste… er was nog iets, ik ben het even kwijt. Ik ben gewoon blij dat er een goed vooruitzicht is.
  9. Hoi hoi, nou ze hebben een röntgenfoto gemaakt en het blijkt dat ze rhinolieten heeft. Ik had er nog nooit van gehoord. De da kon bij wilhelminapark navragen wat een behandeling zou kosten. Eerst wilde ik het niet weten, ik vreesde voor door de 1000 euro en dat gaat me te ver. Er was dus een afspraak gemaakt om haar morgen in te laten slapen, een einde aan het lijden. Eenmaal thuis adviseerde mijn vriend om toch wel op te vragen wat het zou kosten om de rhinolieten te laten verwijderen. Nu bleek de schatting mij mee te vallen en heb ik toch ervoor gekozen om haar te laten behandelen. Volgende week woensdag is ze aan de beurt. Tot die tijd kan ze prima op dwangvoer leven, ze is zelfs al 80 gram aangekomen in één week! dus ja, dat dus
  10. We kunnen om 14:10 terecht. Nog even wachten dus. Tot die tijd mag ze beetjes dwang voeding als ze wil. Dat wil ze heel graag! We gaan het allemaal zien.
  11. Ik maak me ook zorgen. Ik zal zo bellen. Bedankt
  12. Gisteren viel me op dat het toch minder goed ging. De dierenarts was al naar huis, maar ze nemen vandaag contact op. Sindsdien gaat t niet beter. Na de mail van gisteren kreeg ze rond 17u brokjes, daar had ze vrij weinig interesse in. Sindsdien eet ze haar blindedarm poepjes niet meer op, critical care likte ze nog wel uit de spuit, maar minder gretig dan voorgaande dagen. Kruiden eet ze niet meer en groenten een heel klein beetje maar. Deze ochtend zie ik dat er bijna geen gewone keutels meer liggen, brokjes heeft ze er 3 van op, ze drinkt ook bijna niet terwijl ze normaal juist zo opvallend veel drinkt. Het snot zat op haar gezicht (hard geniest?) nu is het meer snuffen dan piepend ademhalen, maar ze heeft er echt moeite mee. Critical care likt ze nog steeds uit de spuit, maar ik wil haar niet te veel geven als ze ook niet poept. Dit heb ik nu ook via mail doorgeven aan de dierenarts, als hij vandaag aanwezig is, dan gaan ze het bespreken.
  13. Hey bedankt voor de tip. Het is meer het ritueel. Normaal lok ik haar met een brokje, pak haar op. Dan krijgt ze eten en in de tussentijd verzorg ik haar pootjes. Dat gaat al twee maanden vlekkeloos. Aan het einde krijgt ze haar medicatie. De antibiotica en novacam likt ze uit de spuit en panacur heeft ze wat hulp bij nodig, maar goed te doen hoor. Het is meer dat ze nu bij het lokken al weet dat er panacur aankomt en sindsdien laat ze zich niet zo makkelijk pakken. De methode met banaan op het spuitje heb ik ook wel eens gezien en ik zit eraan te denken om het te proberen.
  14. Een update: vandaag is het gesnotter nog net zo als gisteren en ze eet nog steeds geen hooi. Critical care kan ze niet genoeg van krijgen en ze is nog steeds heel levendig. Ze heeft inmiddels wel door dat bij de routine van oppakken en medicijn geven ook panacur erbij hoort (gadsie wat doe ik haar aan) en dan laat ze zich niet zo makkelijk meer pakken. Vandaag ga ik bij een lokaal konijnenwinkeltje weegbree en paardenbloem blad halen.
  15. Hey bedankt. Als ik het goed begrijp moet ik het gewoon nog even een paar dagen aanzien. Aangezien ze wel echt haar best doet om te herstellen en eerlijk gezegd geen tekenen van stress vertoont. Behalve als ik panacure moet geven, die vindt ze vies, maar dat is maar even.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .