Ga naar inhoud

Bruine Veder

Members
 • Items

  19
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Bruine Veder's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

1

Reputatie

 1. Hoi hoi, Mocht iemand in de toekomst door deze fora zoeken betreft dit probleem, ik heb inmiddels een oplossing. 1. Kleedjes weggehaald en een stukje vinyl neergelegd. De randen bij de plinten heb ik met tape vastgeplakt, zodat plasjes op de rand niet onder het vinyl kruipen (ervaring 🥲). 2. Ruimte beperkt, de ren heb ik gehalveerd. Ze mogen wel ‘s ochtend een uurtje los en ‘s avonds 2 uur los. In de toekomst als ze goed zindelijk is, wil ik deze beetje bij beetje ruimer maken. 3. Al het eten in het toilet, hooi erboven of erin, brokjes, vers, snacks, water, alles dus! 4. Geperste papierkorrels als bedekking in het toilet (voorkeur kan per konijn uiteraard verschillen) 5. En consequent plasjes opruimen met keukenpapier, papiertje in de bak (ze spelen er niet mee). En de plek schoonmaken met water/azijn oplossing. Inmiddels nu bijna 2 maanden later is er voortgang! Het blijft echt een kwestie van geduld en liefde. Ik ben wel heel erg trots op mijn meisje dat ze vooruitgang boekt.
 2. Hoi die artikelen had ik inderdaad al aandachtig gelezen en grotendeels uitgeprobeerd. Ik zie nu dat het enige wat ik nog kan proberen een andere vulling van het toilet is. Dat ga ik dan ook doen
 3. Fijn dat het bij jou goed werkt zo, helaas plast Tess wel duidelijk opzettelijk overal. Mag ik vragen welke vulling je gebruikt voor het toilet, aangezien ik daar mee wil experimenteren?
 4. Dat valt zeker nog te proberen, ik gebruik nu houtvezel, mede omdat mijn vader een groot pak daarvan had gekocht, welke bodem bedekking zou je me aanraden? Het toilet staat op het kleed en op het kleed zelf heeft ze geen voorkeur. Als het toilet buiten het kleed staat doet ze nog steeds alles op het kleed. Het enige wat nog scheelt is dat er een pluk hooi in het toilet ligt, zolang ze daarvan knabbelt, valt er nog wat in het toilet.
 5. Hoi, Alvorens deze post heb ik de topic voor zindelijkheid al gelezen en geprobeerd afgelopen maanden. Sinds 2,5 maand heeft mijn ram Nijn een vriendin Tess. Ze zijn beiden 5 jaar oud en geholpen. Nu dacht ik eerst dat Tess niet zindelijk was, want ze poept en plast overal. Maar zodra ik de ren open, plast ze nergens buiten de ren, alleen erin dus! Helaas doet ze het niet op het toilet (extra groot toilet met lage instap). Inmiddels plast ze in de ren ook alleen op het kleed wat er ligt en niet op het stuk open vloer. Zodra ik het kleed weghaal, plast en poept ze wel op de vloer. Daarnaast drinkt ze veel, daarvoor ben ik naar de DA geweest, een reeks testen laten uitvoeren, maar medisch is ze in orde, dat is een geruststelling. Heeft iemand een idee hoe ik haar gebruik kan laten maken van het toilet? Nijn is overigens wel zindelijk.
 6. Hahaha o god, waar begin ik ook eigenlijk aan? /s O ja hopelijk een beter leven voor mijn konijn 😅
 7. Oké goed om te weten allemaal. Ik ben benieuwd hoe het hier zal gaan. Mijn ram is gewend om gedurende de dag los te lopen en zodra ik naar bed ga, gaat hij de ren in. Dat vindt hij ook prima, dat is gewoon de routine. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan als ze er straks samen zijn 🙂 Het is wel fijn om te weten dat er meerdere mogelijkheden zijn, dan kan ik proberen wat werkt. Ik dacht dat de voedster mogelijk ook dat soort dingen in gedrag volgt van mijn ram?
 8. Oké, ik maakte me op voorhand een beetje zorgen, maar dat zakt nu. Logistiek gezien is het geen probleem als ze een paar maanden in een ren zitten, maar na verloop van tijd lijkt het me het leukste als ze los rond kunnen lopen. Als je zegt in fases, bedoel je dan ook per dag een uur en als dat goed gaat twee uur etc? Ik las dat de ren steeds groter maken ook een optie is, alleen in mijn appartement is dat niet heel praktisch.
 9. De vakantie is maar één week. En ik heb nog ruim de tijd om het definitieve verblijf schoon te maken. Tegen de tijd dat ze terugkomen staat het definitieve verblijf al 7 weken leeg.
 10. Super bedankt voor de uitgebreide reactie. Ze zitten 5 dagen in de opvang voor de koppeling. De vrouw in de opvang gaf aan dat als het goed gaat ik ze na 1-2 weken naar de definitieve locatie mag verplaatsen. De hoek in mijn kamer waar mijn ram dus altijd zijn basis had. Het is voor mij geen probleem om ze tot de vakantie in augustus in de andere neutrale hoek in de kamer te laten zitten, dus ik zal dat doen. Ik vermoedde inderdaad al dat het verplaatsen problemen kan opleveren in het bepalen van de rangorde en ik zal mijn ouders voor de zekerheid adviseren om ze niet dagelijks naar het gras te verplaatsen en weer terug. Beter het zekere voor het onzekere als ik er zelf niet bij kan zijn. De garage heeft twee ramen van drie meter breed en twee deuren met raam. Aan daglicht geen gebrek, plus het is er koeler dan buiten, mocht het een warme zomer zijn. Ook komen mijn ouders daar meermaals per dag omdat daar de werkbank, diepvries en andere voorraden staan + hun fietsen. Mijn ouders komen er dus regelmatig om een oogje in het zeil te houden en ze te verzorgen. Misschien is het een idee om ze na die vakantie direct in de definitieve hoek van de kamer te plaatsen? Daar kan ik ze tevens het meeste ruimte bieden.
 11. Hoi, Momenteel is mijn ram bij de opvang in koppeling met een voedster. Over een paar dagen zijn ze weer thuis. Normaal loopt mijn ram vrij rond en zit ik vaak op de grond om te knuffelen. Als het koppel straks thuis is, dan moeten ze eerst een tijdje in de ren op neutraal terrein doorbrengen. Nu vraag ik me af wanneer mag ik erbij gaan zitten en knuffelen? Ik wil de koppeling niet verstoren. Ook: wanneer mogen ze samen vrij rondlopen? Bouw je zoiets op met een steeds een uurtje meer of laat je ze helemaal los? Ook ga ik half augustus een weekje weg, dan logeren ze bij mijn ouders. De vrouw van de opvang verwacht geen problemen. Nu vroeg ik me nog af of het oké is dat mijn ouders ze overdag op het gras in de ren laten rondlopen en ‘s nachts in de garage in de ren? Of dat het beter is om ze op dezelfde plek te houden? Toen mijn ram alleen was, wisselden ze dat namelijk wel.
 12. Hoi Lindaenluna, ik zit met dezelfde twijfels. Ik wil ook mijn ram laten koppelen en ga halverwege augustus een weekje op vakantie. Normaal gezien zou mijn konijn ook naar mijn ouders gaan en in het geval van een koppeltje gaan ze alletwee. Ik ben ergens ook bang dat ze daar zouden vechten en dat lijkt me heel vervelend. Vooral omdat ik dan zelf er niet bij ben. Ik ben benieuwd wat uiteindelijk je keuze wordt, misschien zijn er forumleden die een soortgelijke situatie hebben gehad en antwoord kunnen bieden?
 13. Ja goede, dat had ik ook direct gedaan. Eerst even zorgen dat Nijn weer helemaal de oude is en dan pas maak ik een nieuwe afspraak voor een koppeling.
 14. De grote zak is al een paar maanden open, maar ik doe net als jij telkens een beetje in een bus en de zak weer goed dichtmaken. Inmiddels heb ik ook de uitslag van de dierenarts, hij heeft cocoidose. Ik weet niet of hij het tijdens de koppeling in de opvang heeft opgelopen of door stress. Maar ik vermoed een combinatie van beide, mijn konijn kennende is het overnachten van 5 dagen in een onbekende omgeving ook stressvol geweest. Nu medicijnen voor de cocoidose, waardoor hij er naar verwachting weer snel bovenop zal zijn. Bedankt voor jullie reacties allemaal 🙂
 15. Update: zojuist even bij de dierenarts geweest. Probiotica, novacam en beetje dwangvoeding meegekregen. Verder moet ik wat keuteltjes inleveren, hierna zal het allemaal wel op zijn pootjes terecht komen verwacht ik 🙂
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .