Ga naar inhoud

konijnendochter

Members
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door konijnendochter

  1. Wij zijn al via heel wat kanalen op zoek gegaan, heb ook al contact gehad met de opvangcentra's hier (België). Ze zeggen allemaal hetzelfde: Geen plaats om op te vangen en houd hem maar zelf. 🤷‍♀️
  2. Wij hebben op heel wat kanalen geplaatst dat we hem gevonden hebben. Contact genomen met de dietenarts en het advies van de dierenarts gevolgd. Heb dus zeker als eerste gezocht hoor.
  3. Hallo allemaal! Mijn dochtertje had 2 konijntjes, een koppeltje(Binky, ram - Noudchi, voedster) helaas kwam het vrouwtje deze winter te overlijden. Wat overhaast kreeg ze van de grootouders een nieuw vrouwtje (Popy), met de beste bedoeling van de wereld natuurlijk. Binky zit nog steeds in zijn buitenverblijf, Popy woont tijdelijk nog binnen, ze werd onlangs gesteriliseerd en wilden haar nu stilaan buiten huisvesten en koppelen aan Binky. Het lot bepaalde afgelopen weekend iets heel anders. Op zondagochtend zat er een weesje in onze tuin een mega schattig fluffy exemplaartje, je raadt het al, dochterlief tot over haar oren verliefd. Ondertussen werd het weesje tot Sammeke gedoopt, het blijkt een niet gecastreerde ram. Afspraak bij dierenarts ligt vast, zowel voor een algemene controle met vaccinatie als voor de castratie. Nadien willen we onze 3 langoortjes naar een opvang brengen om te koppelen, we hopen dat Popy met één van onze rammen te koppelen valt en voor de andere ram willen we gelijk ook graag een dametje dan, misschien laten we hen wel koppelen tot een groepje van 5. Sammeke, de wees, zit momenteel in quarentaine in ons 2de nachthok waardoor Popy nog steeds binnen woont. We zijn onze buitenren aan het verbouwen, dit was met het oog op 1 koppel 🙈. Hebben de ruimte van 4m op 4m met schuine uitval, dus een 17vierkante meter, 2 nachtverblijven van 2m op 90cm en krijgen nog 1 iets kleiner nachtverblijf gedoneerd. Wat moeten we zeker nog voorzien bij de heraanleg van ons verblijf? Zijn er konijnvriendelijke planten die voor schaduw kunnen zorgen? Onze ren staat in de hoek van de tuin, helaas een tuin die weinig tot bijna geen schaduw biedt. Ik wil het konijnenhoekje dus zo goed mogelijk voorzien. Alvast bedankt voor het lezen van ons, toch wel lange verhaal.
  4. Hallo allemaal! Mijn dochtertje had 2 konijntjes, een koppeltje(Binky, ram - Noudchi, voedster) helaas kwam het vrouwtje deze winter te overlijden. Wat overhaast kreeg ze van de grootouders een nieuw vrouwtje (Popy), met de beste bedoeling van de wereld natuurlijk. Binky zit nog steeds in zijn buitenverblijf, Popy woont tijdelijk nog binnen, ze werd onlangs gesteriliseerd en wilden haar nu stilaan buiten huisvesten en koppelen aan Binky. Het lot bepaalde afgelopen weekend iets heel anders. Op zondagochtend zat er een weesje in onze tuin een mega schattig fluffy exemplaartje, je raadt het al, dochterlief tot over haar oren verliefd. Ondertussen werd het weesje tot Sammeke gedoopt, het blijkt een niet gecastreerde ram. Afspraak bij dierenarts ligt vast, zowel voor een algemene controle met vaccinatie als voor de castratie. Nadien willen we onze 3 langoortjes naar een opvang brengen om te koppelen, we hopen dat Popy met één van onze rammen te koppelen valt en voor de andere ram willen we gelijk ook graag een dametje dan, misschien laten we hen wel koppelen tot een groepje van 5. Sammeke, de wees, zit momenteel in quarentaine in ons 2de nachthok waardoor Popy nog steeds binnen woont. We zijn onze buitenren aan het verbouwen, dit was met het oog op 1 koppel 🙈. Hebben de ruimte van 4m op 4m met schuine uitval, dus een 17vierkante meter, 2 nachtverblijven van 2m op 90cm en krijgen nog 1 iets kleiner nachtverblijf gedoneerd. Wat moeten we zeker nog voorzien bij de heraanleg van ons verblijf? Zijn er konijnvriendelijke planten die voor schaduw kunnen zorgen? Onze ren staat in de hoek van de tuin, helaas een tuin die weinig tot bijna geen schaduw biedt. Ik wil het konijnenhoekje dus zo goed mogelijk voorzien. Alvast bedankt voor het lezen van ons, toch wel lange verhaal.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .