Ga naar inhoud

Ishana

Members
  • Items

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Ishana's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

0

Reputatie

  1. Ik weet eerlijk gezegd niet meer hoe lang Blue precies al gecastreerd was, maar de dierenarts had gezegd dat we 6 weken op zijn minst moesten wachten en dat was het nog niet. Ook weten we niet hoe lang de tunnel er gezeten heeft en hoe vroeg ze er dus bij geweest zijn, maar inderdaad is het al erg lang geleden voor haar om nog zwanger te zijn, maar aan de andere kant is het een klein konijntje die grote konijntjes aan het maken is. Dus als het wat langer duurt zou het misschien niet zo gek zijn. We dachten dus ook aan schijn zwanger, maar dat was Fifi zij ging gelijk nesten maken maar dat is inmiddels gestopt. een dikke buik kan je lijkt mij niet schijn noemen. We hebben ook een ziekte genaamd trommelzucht overwogen, maar het enige symptoom dat overeen komt is een bolle buik.
  2. Hallo, ik weet niet zo goed meer wat ik moet doen en hoop dat ik hier hulp kan krijgen. Het is een lang verhaal, maar ik zal proberen het zo kort mogelijk te houden. Ik heb vier konijnen. 2 Vlaamse reuzen en 2 dwergkonijnen. (3 voedsters en 1 ram, de ram is een vlaam). Ze zitten allemaal samen in een grote buiten ren gekoppeld aan een schuur waar ze naar binnen kunnen. Wij hadden onze ram verloren en wilde er graag weer 1 bij. Nou zijn de dwergkonijntjes niet geholpen dus moesten we de nieuwe ram (Blue) eerst castreren. Dat is goed gegaan, maar hij moest na de castratie nog 6-8 weken apart zitten. Dus hadden we hem in een apart stuk ren gezet. Op een nacht zijn onze dwergkonijntjes (Fifi en Fawn) er onderdoor gegraven. Twee weken voordat we Blue erbij zouden zetten. Fawn toonde geen veranderd gedrag, maar Fifi ging gelijk nesten maken. We hebben ze goed in de gaten gehouden, vaak gewogen, en op tepels en veranderend gedrag gelet, maar niks veranderende. Dus we gingen ervan uit dat het mis was en twee weken later hebben we Blue er gewoon bij in gezet. Nu was het tijd om Fifi en Fawn te knippen. (Ze hebben namelijk erg last van klitten). Toen ik Fawn op tilde was ze heel zwaar en had ze een heel grote buik gekregen. Toen ik haar woog was ze 110 gram aangekomen. Ze heeft haar buik kaal geplukt en haar tepels lijken wat gezwollen. 20 april is ze bij Blue terecht gekomen vandaag is het 27 mei. Het is al een tijdje geleden. Nu komt dus mijn vraag: zou ze echt zwanger zijn? En zo ja wat nu. Een dwergkonijn kan lijkt mij niet bevallen van deels Vlaamse reuzen, maar als ze echt zwanger is zal ze al elk moment bevallen en lijkt het mij te laat om de jongen weg te halen. Is een keizersnee een optie? Ik heb niet genoeg geld voor te dure operaties. Mijn hond is net 2 keer geopereerd dat in totaal 5000 euro heeft gekost. De reserves zijn op.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .