Ga naar inhoud

Ilona1985

Members
 • Aantal items

  20
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Ilona1985's Achievements

Groentje

Groentje (1/6)

1

Community reputatie

 1. Ilona1985

  Arme Snickers

  Eerst verloor hij zijn vriendinnetje, daar overheen moest hij geopereerd worden aan een middenoor ontsteking en nu, anderhalve maand verder…wederom een middenoor ontsteking. Mn lieve Snickers wordt vrijdag geopereerd, nu wordt de gehele gehoorgang geopend en blijft geopend (er wordt een stuk kraakbeen weggehaald) zodat het niet nog een keer kan gebeuren. Het is een pittige ingreep maar helaas moet het gebeuren 😪. Heeft iemand ervaring met deze ingreep en het herstel.
 2. Bedankt voor je berichtje. Het meest frustrerende was dat op 2 minuten afstand een spoedkliniek zit, dit was niet spoed genoeg 😓…. Hierdoor is het verdriet alleen maar groter. Ik had zelf het vermoeden ook al dat het wellicht in haar nieren zat. Ik kan gewoon niet bevatten dat het zo snel bergafwaarts is gegaan.
 3. Hierbij even een update van Peanut, helaas geen goede 🥺. Het ging echt een stuk beter, tot gister. Aan haar houding zag ik al dat het mis was. Ik kwam beneden en ze lag met haar koppie tussen haar voorpootjes. Ze wilde geen groenten, dwangvoeren lukte niet. Ik kreeg het wel in haar mondje maar ze slikte niet. Het was een drama om een dierenarts te vinden waar we gelijk terecht konden. Uiteindelijk eentje gevonden waar we om 16.30 uur terecht konden. Helaas heeft ze dit niet gehaald en is ze thuis waar ik bij was overleden. Ik zag het al aankomen, ben erg verdrietig maar leven mag geen lijden zijn en ben blij dat haar meer ellende bespaard is gebleven. Komt het wel vaker voor bij EC dat het heel goed gaat en ineens compleet omslaat? Ik kan er nog steeds niet bij dat het zo snel is gegaan.
 4. Hallo allemaal, Het gaan even niet zo lekker met de konijnen vrienden. Eerst Peanut EC en een moeilijke tante met medicijnen en dwangvoeding geven en nu het volgende probleemgeval, Snickers. Nog even een update over Peanut: Woensdag een enorm nare ervaring gehad bij de dierenarts waardoor ze totaal overstuur (en ik dus ook) was na de afspraak. Ze bleef tollen en kwam moeilijk tot rust. De vervanger was totaal onbekend met konijnen en deed maar wat. Ik voelde en zag dat het niet goed ging, ben weggegaan en heb een andere dierenarts gebeld waarbij ik gelijk langs kon komen. Gelukkig was de arts superlief voor haar en heel rustig wat ik ook merkte aan Peanut. Ze was ontspannen en de arts heeft haar goed onderzocht en heeft daar echt de tijd voor genomen. Ik heb haar gevraagd eerlijk te zijn, of ze dacht dat behandelen nog een goede optie was. Ze gaf aan dat ik zeker door moest gaan, mijn kleine Nootje is erg actief en alert en ze vond haar er mooi uitzien. Pak van m’n hart. Het wordt wel een lange behandeling maar we gaan ervoor. Ik kijk een beetje op tegen het dwangvoeden omdat ze het heel spannend vindt maar het is me net gelukt drie grote spuiten toe te dienen en ze zat er volgens mij nog van te genieten. Na een halve spuit ging het even mis en tolde ze maar daarna ging het gelukkig prima. Misschien mag ik zeggen dat we vooruitgang boeken. Het valt me wel op dat 1 van haar oogjes eigenlijk steeds openstaat en het andere oogje (de kant waarnaar haar hoofdje lichtelijk is gekeerd) zo nu en dan gewoon dicht is. Komt dit ook door de EC? Over mijn lieve Snickers: Ik zag hem gister met zijn hoofdje schudden en krabbelen. Toen ik aan zijn rechter oortje voelde trok hij zijn koppie weg. Voor mij een goede reden om de dierenarts te bellen. Ik kon vanochtend gelijk langskomen (superfijn) en bij het wachten op de afspraak zat ik lekker aan zijn oortjes te kriebelen. Ik voelde het al, een knikker onder zijn oortje…. Volgende week wordt hij geopereerd en maakt de arts de zwelling open en schoon. Heeft iemand hier toevallig ervaring mee of hebben jullie tips? Mijn vrienden zitten op Hennep vezel maar ik ga wel voor een Hennep “kleed” zodat het stof niet in de wond komt. Hopelijk voelt hij zich na de operatie wat beter. Groeten vanuit de ziekenboeg.
 5. Haha dat worstelen komt me heeeel bekend voor 😂. Ik heb eigenlijk alles geprobeerd maar ze heeft precies door wanneer er ergens medicijnen inzitten en/of ergens doorheen zitten 😅. Gister naar de dierenarts geweest (een andere), daar was ze gelukkig heel kalm en rustig. Ik heb de dierenarts gevraagd of ze me gelijk wilde helpen met de medicijnen (scheelt weer stress voor thuis) en zij gaf ook al aan dat het inderdaad een hele lastige tante is 🫠. Vanochtend heb ik haar inderdaad in een handdoek op de grond gezet, tussen m’n knieën, lekker gekroeld, nekje gemasseerd (hoofdje staat wat scheef) en heel langzaam haar lichaampje naar boven gebracht, hoofdje naar voren en toen ging het redelijk, ze spuugde maar een klein beetje medicijnen uit. We gaan zo voor het tweede medicijn moment en proberen dwangvoeding te geven, hopelijk gaat het weer goed ☺️
 6. Ik zal dat morgen even proberen. Ze kijkt al een paar dagen niet om naar haar mengvoer, ik heb het vanavond nog geprobeerd maar dan draait ze zich gelijk om.
 7. Goed om te weten! Hou ik daar zeker rekening mee.
 8. Heb veel geprobeerd maar nog niet honing op een andijvieblad 😉. Zal morgen even navraag doen mbt de panacur of dat wellicht ook een optie is.
 9. Nou moet zeggen, ze is best slim en heeft precies door waar de medicijnen doorheen zitten, dit duwt ze letterlijk weg 😅 of kijkt ze niet naar om. Heb Olvarit geprobeerd, verschillende kruiden, groenten, tuutje van het spuitje ingesmeerd met wat lekkers maar helaas. Net ging het al iets beter dan vanochtend, ze stribbelde erg tegen maar zo goed als alle medicijnen zitten erin en ze huppelde daarna vrolijk verder alsof er niks aan de hand was.
 10. Top! Ga ik zeker om vragen! Bedankt voor de tip! 😊
 11. Net geprobeerd maar mevrouw heeft het gewoon door 😅
 12. Ja groenten gaan er prima naar binnen gelukkig 😉
 13. ja ik ook, we houden ons kleine meisje goed in de gaten en hoe raar ook, ondanks het licht scheef staande hoofdje ziet ze er wel gelukkig uit. Ik geef haar lekker veel groente zodat ze toch haar vocht binnenkrijgt. Extra vochtig maken is een hele goede tip!
 14. We gaan vanavond de Bunny wrap proberen. M’n vriend houdt haar dan vast in de deken en ik geef de medicijnen. Hoop zo dat het beter gaat. ☺️
 15. Ik zal er morgen gelijk even over beginnen. Mocht het mogelijk zijn dan ga ik zeker over. 😊
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .