Ga naar inhoud

Marjolijn

Members
 • Aantal items

  1179
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Marjolijn

 1. Zie mijn laatste post van augustus 2012 http://www.bunnybunch.nl/community/showthread.php?61797-Ontstoken-ogen&highlight=

  Inmiddels zijn we weer een half jaar verder, en nog steeds geen verbetering. We blijven klungelen. Ik krijg zelf inmiddels het idee dat zijn ogen zelf niet het probleem zijn, maar zijn ooghoeken. Zijn ooghoeken zijn op dit moment weer vreselijk kapot, het lijkt wel alsof het begint met een wat bobbelige huid in de ooghoek, al snel volgt er schilfering van de huid, viezigheid (wit/gelig) in de ooghoek, en na een nachtje slapen zitten de korstjes er al weer op. Dit breidt zich binnen no time uit in de gehele ooghoek, zie ook de foto's.

  Het schoonmaken is nu een heuse dagtaak, elke dag moet ik zijn ooghoeken poetsen en smeer ik ze in met calendulan, dit is het enige wat het nog een beetje rustig houd. Maar de moed is me nu echt wel in de schoenen gezakt, ik ben al zo vaak bij de dierenarts geweest het is niet meer op 2 handen te tellen. En alle zalfjes en spuitjes helpen wel tijdelijk maar het blijft altijd terug komen.

  Ik hoop dat jullie (nogmaals..) met mij mee willen denken in een oplossing. Misschien is het goed een keer te denken niet vanuit het oog zelf gezien, maar vanuit een huidprobleem ofzo? Zijn oogleden zelf bijv. zien er op dit moment echt prima uit, zijn oog zelf ook, maar die ooghoek... dat blijft een ramp. Misschien dat ik wilhelmina dierenkliniek ook maar eens mail, wie weet dat zij ook verder kunnen helpen. Dibbesje is nog maar 3 jaar oud en dit is zo zielig allemaal :s

  Foto-MSN867BV.jpg

  Foto-TETT3UFF-1.jpg

 2. Sorry voor mijn late reactie!

  Yicke, mijn Dibbes heeft ook niet zo'n witte waas over zijn ogen, denk ook niet dat hij dus droge ogen heeft.

  Op dit moment ben ik weer een weekje aan het zalven met de antibiotica zalf (chlooramfenicol zalf).

  Ik moet dit afmaken tot ik weer op de 10 dagen zit, alhoewel zijn ogen nu alweer prima in orde zijn.

  Toch wel de DA gevraagd wat nu te doen, want het gaat altijd wel weer over met de zalf, maar het begint ook zo weer.

  Ik heb nu Opthosan oogzalf meegekregen, een vitamine A zalf is dat.

  Deze mag ik gewoon af en toe in zijn ogen smeren ook al is er niks aan de hand.

  Het brengt een soort beschermende laag aan over het hoornvlies.

  Kijken of dat helpt en voorkomt dat zijn ogen weer gaan ontsteken.. we zullen zien!

 3. Yicke, wat voor een test is dat precies voor die chronische droge ogen? Mijn ram is namelijk heel erg gemakkelijk, gaat gewoon bij de dierenarts op de tafel liggen slapen.. ze zijn daar ook helemaal dol op hem hihi. Het doorspoelen van zijn traanbuizen is zelfs niet onder narcose gebeurd, hij bleef gewoon keurig liggen. Dus bij hem zou die test eventueel wel bij bewustzijn kunnen.

  Ik hou zijn ogen ook altijd zo goed mogelijk schoon, maar het verbaast me soms hoe snel het gaat. Soms zie ik 's avonds een beetje witte afscheiding in zijn ooghoek, de volgende ochtend is het gelijk 10x zo erg en zit er gelijk een korstje.

  Is dit trouwens iets wat echt een ras kwaaltje is.. hoeveel % van de Fransen hebben dit?

 4. Weet niet of je het al een keer hebt laten nakijken bij je DA, maar heeft hij geen problemen met zijn kiezen? Dat veroorzaakt ook vuile oogjes.

  De DA heeft wel een keer tijdens een consult gekeken maar kon natuurlijk niet alles achterin zien.. daarvoor zou hij onder narcose moeten. Ze wilde het eerst op een andere manier proberen op te lossen. Misschien dat we hier nu toch naar moeten gaan kijken.

  Gebruik je de zalf lang genoeg? Na genezing nog twee dagen verder zalven om de rest bacterie ook te doden? Anders kan het snel weer terugkomen.

  Ja, als het genezen is ga ik inderdaad nog heel even door en dan stop ik.

  Op dit moment is het voornamelijk zijn ooghoeken waar hij last van heeft, zijn oogleden zijn nog niet eens echt heel erg rood.. door die viezigheid en omdat hij er denk ik aan krabt (korstjes) gaan zijn ooghoeken helemaal kapot.

 5. Mijn FH ram heeft al vanaf baby vaak ontstoken ogen. Soms trekt het vanzelf weer weg maar soms houdt het ook lang aan. We hebben al verschillende dingen geprobeerd en zo langzamerhand begin ik de hoop een beetje te verliezen.

  De eerste behandeling was met Cavasan. Dit sloeg best goed aan.

  De tweede keer kreeg hij weer Cavasan maar sloeg het niet aan. We zijn toen overgestapt op Terra-cortril.

  Dit spul werkte goed, maar zodra ik stopte met zalven kwamen de ontstekingen weer terug.

  De laatste keer bij de dierenarts was ergens in juli jl.

  Hij heeft toen gedurende een kleine 2 weken 5 duplo injecties gehad, telkens met 2-3 dagen ertussen.

  Daarnaast moest ik Dibbes een week lang 4x per dag zalven met Chlooramfenicol+vit.A oogzalf.

  Aan het einde van de behandeling zijn zijn traanbuizen voor de zekerheid ook nog doorgespoeld (die overigens niet verstopt bleken te zijn). En hoera, de verbetering werd zeer snel zichtbaar en na 2 weken had Dibbes weer 'normale' ogen! Omdat ze zo vaak onstoken en vies zijn, zijn de haren in zijn ooghoek zo goed als verdwenen.

  Ook deze waren terug gegroeid. Ik kon mijn geluk niet op! Eindelijk er vanaf dacht ik.

  Maar niet dus.... ik zag gisteren al dat hij een viezig oogje had, dus schoongemaakt, verder niets aan de hand.

  Maar vanochtend vond ik hem met 1 vreselijk vies oog, t andere oog staat ook op het punt te beginnen.

  Zijn ene ooghoek is alweer helemaal kaal en vuurrood.. het is zo sneu om te zien!

  Net weer met de DA gebeld en ik moet nu opnieuw beginnen met de laatst gebruikte zalf,

  na het weekend moet het beter zijn, maandag sowieso even bellen..

  Zoals jullie misschien wel zullen begrijpen hou ik echt mijn hart vast,

  we hebben alles al geprobeerd van zalfjes tot injecties tot traanbuizen doorspoelen,.. wat kunnen we nog meer doen?

  Zo extreem als dit heb ik nog nooit gezien/gehoord..

  Als jullie tips/advies hebben... heeeeeeeeel graag!!

 6. Dank voor jullie reacties! Hebben jullie ook een tip waar ik Paw wax kan kopen?

  Ik ga meestal naar de Jumper voor alle benodigdheden, hebben ze dat daar?

  De onderwol in hun voetzoolbeharing is echt superbelangrijk dus die moet je echt in ere houden.

  Ik bedoel daarmee geen harde ondergrond, geen kammen of knippen . Gewoon puur natuur.

  Reusje, als ik zijn voetjes niet bijknip dan wordt het 1 grote klont vervilt haar. Dat lijkt me ook niet goed dus ik hou het wel altijd een beetje bij met de schaar. Ik knip het absoluut niet kaal of heel kort, maar het langste haar, vooral de plekjes die beginnen te vervilten knip ik wel weg.. Moet ik dit niet meer doen en de vervilte vacht laten zitten? Dit kan toch ook pijn doen?

 7. Mijn Franse hangoor is van een behoorlijk formaat (net geen 7 kilo) en ik heb het idee dat dit inmiddels letterlijk en figuurlijk op zijn voetjes begint te drukken.

  Omdat de vacht aan zijn voeten snel vervilt (met name aan de zijkant) knip ik deze regelmatig bij, ongeveer 1 keer per 3 a 4 weken. Een tijdje terug had ik al een klein kaal plekje gezien onder zijn rechtervoetje gezien, maar het was gewoon zijn huid, geen bloed/korstje of iets anders verontrustends. Echter zag ik zojuist onder beide voeten zo'n plekje, waarbij er bij 1 voet ook een korstje op zat. De plekjes zitten in het midden van zijn voeten, niet op zijn hak dus. Ze zitten ook een beetje onder zijn vacht, omdat de vacht onder zijn voeten vrij lang is 'valt' deze zeg maar over het kale plekje. Hij loopt er dus niet direct op.

  Hij heeft er nu (nog!) geen last van, de plekjes zijn heel klein (circa een halve centimeter), ik kan er gewoon aan komen en hij huppelt vrolijk rond. Maar ik bang dat het erger gaat worden, in het ergste geval dat hij sore hocks krijgt. :erf: Is er iets wat ik kan doen om dit te voorkomen??

  Ter informatie: hij is groot maar zeker niet te dik, vorige week nog bij de dierenarts geweest en hij is in topconditie. Hij zit in een hok op tegels (bovenin het hok zo'n lade van dat zwarte kunststof) en loopt hier buiten op het terras (ook tegels).

 8. Mijn Franse hangoor ram verhaart ook het hele jaar door.. alleen in de echte koude wintermaanden, wanneer het goed vriest, heeft hij geen haarverlies. Nu hangen de plukken er alweer een paar maand bij. De ene week wel meer dan de andere. Gelukkig is het echt een knuffelbeer dus ik kan hem heel makkelijk plukken.

 9. @ Esther20, in het contract staat dat de reu niet gecastreerd mag worden mits medisch noodzakelijk, en dat hij niet voor fokdoeleinden gebruikt mag worden. Neem aan dat ze dat dan zelf ook niet willen. En volgens mij krijg je dan ook een heel ander contract als de fokker zelf nog 'gebruik wil maken' van de reu.. En als een reu erg last krijgt van zijn hormonen, valt dit dan ook niet onder medisch noodzakelijk? Lijkt me voor de hond toch ook niet erg prettig..

  Ik heb het hele contract verder nog niet gezien, ze had alleen een paar punten genoemd die erin staan. Kan ik alvast vragen of ze het contract naar ons wil mailen zodat wij vast kunnen kijken wat er allemaal instaat? Of is dit niet gebruikelijk?

  @ Nimfee, over of een contract wel of niet rechtsgeldig is lopen de meningen erg uiteen. Heb al tientallen pagina's doorgelezen op internet, de ene zegt dat een contract dat door beide partijen is ondertekend altijd rechtsgeldig is (tenzij er inhoudelijk dingen instaan die in strijd zijn met de wet). De ander zegt dat een contract alleen rechtsgeldig is als het opgesteld is door een advocaat en in diens bijzijn getekend. Weer anderen zeggen zelfs dat het in bijzijn van een notaris moet worden getekend.

  Echter lijkt het mij dat het gewoon rechtsgeldig is. Voor de wet is een hond een 'ding', niks anders dan een koelkast of een televisie. Een koopovereenkomst voor een dergelijk product wordt toch ook niet in bijzijn van een notaris ondertekend? Maar de koopovereenkomst is gewoon rechtsgeldig.

  Ik vind het helemaal geen punt om een contract te tekenen, zolang het maar wel onze hond wordt en ik wil niet het gevoel hebben me continue te moeten verantwoorden naar de fokker toe de rest van mijn hond zijn leven.. De hond wordt immers ons 'eigendom' als we hem gekocht hebben en ik wil zelf de beslissingen kunnen maken. De fokker wil ik hierin graag als steun en adviespunt kunnen gebruiken, maar de uiteindelijke beslissingen wil ik wel zelf kunnen maken.

  Maar ik denk dat zo'n contract ook meer bedoeld is voor de echte schrijnende gevallen zoals mensen die hun honden verwaarlozen, niet opvoeden, zomaar aan iemand anders verkopen, enzovoort. Dan hebben de fokkers een contract om op terug te vallen. Het lijkt me toch stug dat als onze hond dolgelukkig is bij ons thuis, en ik mijn hond 14 maanden lang elke week supergoed train en ik die laatste 4 maanden stop met de cursussen en zelf verder ga.. dat de fokker dan de hond komt halen.

 10. Ik zou hem er absoluut even bijleggen! Hij is levend bij haar weggegaan en niet meer teruggekomen, daar snapt ze natuurlijk niks van. In t ergste geval wordt ze depressief of gaat ze lopen zoeken. Ik laat altijd alle overleden dieren, of het nou konijnen of honden zijn, eventjes bij hun soortgenoten liggen zodat ze kunnen ruiken dat ze zijn overleden en afscheid kunnen nemen. Ik vergeet nooit meer het verhaal van een vriend van me die zijn hond bij de dierenarts heeft achtergelaten, de andere hond die overbleef heeft weken lopen zoeken thuis en was helemaal van slag.

 11. Mits medisch noodzakelijk... Ik heb me erin verdiept op verschillende forums en lees daar vaak dat je een reu beter niet kan castreren als het niet medisch noodzakelijk is, ivm gedragsverandering en kans op gewichtstoename. Nou heb ik zelf altijd alleen maar reuen opgevoed en geen van de reuen was gecastreerd.. op zich vind ik dat dus ook niet zo'n punt.

  1,5 jaar cursus vind ik wel veel om van iemand te eisen. Ik wil wel graag veel met de hond gaan trainen, maar het kan dus best zijn dat ik het na een jaar voor gezien hou. En dan.. ? Komt ze de hond dan weer ophalen?

 12. Nou ze is hier ook al ruim een week niet meer 'boos' geweest.. misschien ligt het ook wel wat aan het warme weer want ze ligt alleen maar een beetje languit te suffen. Ik kan haar goed aaien, ze gaat er echt voor liggen. We zullen t wel zien.. t blijft hoe dan ook mijn schatje :love:

 13. We zijn toch wel heel erg zeker van onze keuze hoor. We weten dat een herder niet de allermakkelijkste honden zijn, maar welke hond is nou eerlijk gezegd wel super makkelijk op te voeden? Elk ras heeft wel weer zijn aandacht punten. Daarnaast is het ook niet onze eerste ervaring met honden ofzo, heb bij mijn ouders de opvoeding van 5 flatcoated retrievers mogen meemaken en dat zijn ook zeker niet hele makkelijke honden. Daarnaast heeft mijn vriend ook ervaring met honden, o.a. en golden retriever en een kruising border collie / labrador.

  Esther20, heb jij nog adviezen/tips voor wat betreft het contract? Wat moet er wel/niet instaan? En in hoeverre wordt hier daadwerkelijk op gelet? Neem toch aan dat de fokker niet hier elke maand voor mijn deur staat :mdr: Nu wil ik niet zeggen dat ik een contract teken en daarna gewoon mijn eigen weg ga want dat zou natuurlijk nergens op slaan, maar je snapt denk ik wel wat ik bedoel. Ze heeft al wel wat dingen genoemd die in het contract staan en daar kon ik me wel in vinden (reu mag niet gecastreerd en hij moet minimaal 1,5 jaar op cursus). Maar goed, stel dat ik na 1 jaar cursus besluit te stoppen en op eigen houtje verder te gaan (dat wil ik sowieso doen, buiten de cursussen zelf veel trainen), denk toch niet dat ze me de hond dan weer kan afnemen? Hoe werkt dat allemaal precies?

  Als je verder nog tips hebt, of het nou over opvoeding, karakter, voeding, wat dan ook gaat.. heel graag!

 14. Witte herders kunnen inderdaad wat terughoudend zijn, nou vind ik dat niet zo'n probleem. Ik word zelf wel eens gek van die honden die altijd vrolijk op je af komen rennen en je overal likken en bespringen. :mdr: Zolang het inderdaad maar wel bij terughoudend blijft, en niet doorslaat naar het angstige of zelfs agressieve. Maar dit is iets waar je ook goed naar moet kijken bij de ouderdieren (wat we ook zeker gaan doen) en iets wat je absoluut aandacht moet geven in je socialisatie/trainingen. Elk ras hond heeft zo wel zijn minpunten/leerpunten, hoe je het ook wil noemen,..

  Ik heb inmiddels al een leuk mailcontact met de fokker. Ze heeft wel veel vragen maar dat vind ik niet meer als normaal, als ik zelf mijn pups weg zou moeten doen zou ik ook willen dat ze alleen bij de beste baasjes terecht komen. Maar tot nu toe verloopt het contact erg leuk. Ze heeft me gisteravond een vragenlijst opgestuurd die ik heb beantwoord, ik hoop dat ik vandaag een reactie krijg hoe ik het gedaan heb :). Het waren allemaal vragen van hoe wij wonen, of we nog kinderen willen, of we ermee gaan trainen, waarom we voor dit ras hebben gekozen, hoeveel uur we werken, enzovoort.

 15. Het duurt inderdaad nog eventjes, maar dat vind ik helemaal niet erg hoor. Des te meer tijd om ons overal op voor te bereiden. Mand, bench, riem, alles moet nog aangeschaft. Wil me ook wat gaan verdiepen in de soorten cursussen/trainingen die er allemaal zijn en deze eventueel vast reserveren.. We kunnen er echt naartoe leven en hebben alle tijd om alles goed te regelen! :)

  En we gaan ook heel bewust binnenkort een keertje kijken naar de ouderdieren, de pups zijn er dan dus nog niet, maar je bent inderdaad erg snel verkocht, en dat wil ik toch voorkomen haha :). Ik wil sowieso een goed gevoel hebben bij deze fokker en bij de ouderdieren, anders begin ik er niet aan.. Maar ik heb zo'n voorgevoel dat dat wel goed zit!

 16. Ik heb in alle teksten en forums die ik inmiddels heb doorgelezen wel begrepen dat je met een hond shows MOET lopen wil je er mee gaan fokken...

  Bij de fokker die we nu hebben uitgekozen heb ik wel een erg goed gevoel. We hebben inmiddels mailcontact en krijgen morgen of overmorgen een vragenlijst toegestuurd die we moeten invullen. Ze hebben dus ook zeker eisen aan de kopers en willen hun pups niet zomaar aan de eerste de beste kwijt.. En uiteraard gaan we ook eerst nog een keertje kijken. Beide ouderdieren zijn op alle mogelijke erfelijke afwijkingen getest, en zelfs op hun ogen, oren, enz.. en zijn beide geschikt om mee te fokken. Tuurlijk hou je altijd een risico, maar toch vele malen minder als dat je een hond bij een of andere broodfokker zou kopen.

  Overigens vind ik een duitse herder en een witte herder ook maar tot op zekere hoogte te vergelijken, niet alleen qua uiterlijk maar ook qua karakter.

  Ik vind het in ieder geval allemaal superleuk en spannend en kan niet wachten om die vragenlijst in te vullen en binnenkort te gaan kijken! Vind het zo'n gek maar zeker gaaf idee dat we over een half jaartje misschien wel een hond in huis hebben.... :love:

 17. Misschien komt het ook wel omdat Dibbes vreselijk verwend is.. en het van kleins af aan helemaal gewend is ook. We hebben hem vanaf 11 weken oud, en hij heeft zijn eerste levensjaar bij ons binnen gewoond. Hij liep altijd los, lag bij ons op de bank, at fruit met ons mee uit zijn eigen bakje, werd uren door ons geknuffeld en elke dag wel een paar keer opgetild... veel tijd en liefde in dat diertje gestoken!

 18. Het is inderdaad een FH! Helaas heb ik er maar 1 :mdr:.. hij heeft nog wel een vriendin natuurlijk, een grote Vlaamse Reus maar zij is niet zo van het knuffelen.. aaien vindt ze wel heerlijk maar oppakken moet ze niks van weten.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .