Ga naar inhoud

Marjolijn

Members
  • Items

    1.179
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Marjolijn

  1. Zie mijn laatste post van augustus 2012 http://www.bunnybunch.nl/community/showthread.php?61797-Ontstoken-ogen&highlight=

    Inmiddels zijn we weer een half jaar verder, en nog steeds geen verbetering. We blijven klungelen. Ik krijg zelf inmiddels het idee dat zijn ogen zelf niet het probleem zijn, maar zijn ooghoeken. Zijn ooghoeken zijn op dit moment weer vreselijk kapot, het lijkt wel alsof het begint met een wat bobbelige huid in de ooghoek, al snel volgt er schilfering van de huid, viezigheid (wit/gelig) in de ooghoek, en na een nachtje slapen zitten de korstjes er al weer op. Dit breidt zich binnen no time uit in de gehele ooghoek, zie ook de foto's.

    Het schoonmaken is nu een heuse dagtaak, elke dag moet ik zijn ooghoeken poetsen en smeer ik ze in met calendulan, dit is het enige wat het nog een beetje rustig houd. Maar de moed is me nu echt wel in de schoenen gezakt, ik ben al zo vaak bij de dierenarts geweest het is niet meer op 2 handen te tellen. En alle zalfjes en spuitjes helpen wel tijdelijk maar het blijft altijd terug komen.

    Ik hoop dat jullie (nogmaals..) met mij mee willen denken in een oplossing. Misschien is het goed een keer te denken niet vanuit het oog zelf gezien, maar vanuit een huidprobleem ofzo? Zijn oogleden zelf bijv. zien er op dit moment echt prima uit, zijn oog zelf ook, maar die ooghoek... dat blijft een ramp. Misschien dat ik wilhelmina dierenkliniek ook maar eens mail, wie weet dat zij ook verder kunnen helpen. Dibbesje is nog maar 3 jaar oud en dit is zo zielig allemaal :s

    Foto-MSN867BV.jpg

    Foto-TETT3UFF-1.jpg

  2. Sorry voor mijn late reactie!

    Yicke, mijn Dibbes heeft ook niet zo'n witte waas over zijn ogen, denk ook niet dat hij dus droge ogen heeft.

    Op dit moment ben ik weer een weekje aan het zalven met de antibiotica zalf (chlooramfenicol zalf).

    Ik moet dit afmaken tot ik weer op de 10 dagen zit, alhoewel zijn ogen nu alweer prima in orde zijn.

    Toch wel de DA gevraagd wat nu te doen, want het gaat altijd wel weer over met de zalf, maar het begint ook zo weer.

    Ik heb nu Opthosan oogzalf meegekregen, een vitamine A zalf is dat.

    Deze mag ik gewoon af en toe in zijn ogen smeren ook al is er niks aan de hand.

    Het brengt een soort beschermende laag aan over het hoornvlies.

    Kijken of dat helpt en voorkomt dat zijn ogen weer gaan ontsteken.. we zullen zien!

  3. Yicke, wat voor een test is dat precies voor die chronische droge ogen? Mijn ram is namelijk heel erg gemakkelijk, gaat gewoon bij de dierenarts op de tafel liggen slapen.. ze zijn daar ook helemaal dol op hem hihi. Het doorspoelen van zijn traanbuizen is zelfs niet onder narcose gebeurd, hij bleef gewoon keurig liggen. Dus bij hem zou die test eventueel wel bij bewustzijn kunnen.

    Ik hou zijn ogen ook altijd zo goed mogelijk schoon, maar het verbaast me soms hoe snel het gaat. Soms zie ik 's avonds een beetje witte afscheiding in zijn ooghoek, de volgende ochtend is het gelijk 10x zo erg en zit er gelijk een korstje.

    Is dit trouwens iets wat echt een ras kwaaltje is.. hoeveel % van de Fransen hebben dit?

  4. Weet niet of je het al een keer hebt laten nakijken bij je DA, maar heeft hij geen problemen met zijn kiezen? Dat veroorzaakt ook vuile oogjes.

    De DA heeft wel een keer tijdens een consult gekeken maar kon natuurlijk niet alles achterin zien.. daarvoor zou hij onder narcose moeten. Ze wilde het eerst op een andere manier proberen op te lossen. Misschien dat we hier nu toch naar moeten gaan kijken.

    Gebruik je de zalf lang genoeg? Na genezing nog twee dagen verder zalven om de rest bacterie ook te doden? Anders kan het snel weer terugkomen.

    Ja, als het genezen is ga ik inderdaad nog heel even door en dan stop ik.

    Op dit moment is het voornamelijk zijn ooghoeken waar hij last van heeft, zijn oogleden zijn nog niet eens echt heel erg rood.. door die viezigheid en omdat hij er denk ik aan krabt (korstjes) gaan zijn ooghoeken helemaal kapot.

  5. Mijn FH ram heeft al vanaf baby vaak ontstoken ogen. Soms trekt het vanzelf weer weg maar soms houdt het ook lang aan. We hebben al verschillende dingen geprobeerd en zo langzamerhand begin ik de hoop een beetje te verliezen.

    De eerste behandeling was met Cavasan. Dit sloeg best goed aan.

    De tweede keer kreeg hij weer Cavasan maar sloeg het niet aan. We zijn toen overgestapt op Terra-cortril.

    Dit spul werkte goed, maar zodra ik stopte met zalven kwamen de ontstekingen weer terug.

    De laatste keer bij de dierenarts was ergens in juli jl.

    Hij heeft toen gedurende een kleine 2 weken 5 duplo injecties gehad, telkens met 2-3 dagen ertussen.

    Daarnaast moest ik Dibbes een week lang 4x per dag zalven met Chlooramfenicol+vit.A oogzalf.

    Aan het einde van de behandeling zijn zijn traanbuizen voor de zekerheid ook nog doorgespoeld (die overigens niet verstopt bleken te zijn). En hoera, de verbetering werd zeer snel zichtbaar en na 2 weken had Dibbes weer 'normale' ogen! Omdat ze zo vaak onstoken en vies zijn, zijn de haren in zijn ooghoek zo goed als verdwenen.

    Ook deze waren terug gegroeid. Ik kon mijn geluk niet op! Eindelijk er vanaf dacht ik.

    Maar niet dus.... ik zag gisteren al dat hij een viezig oogje had, dus schoongemaakt, verder niets aan de hand.

    Maar vanochtend vond ik hem met 1 vreselijk vies oog, t andere oog staat ook op het punt te beginnen.

    Zijn ene ooghoek is alweer helemaal kaal en vuurrood.. het is zo sneu om te zien!

    Net weer met de DA gebeld en ik moet nu opnieuw beginnen met de laatst gebruikte zalf,

    na het weekend moet het beter zijn, maandag sowieso even bellen..

    Zoals jullie misschien wel zullen begrijpen hou ik echt mijn hart vast,

    we hebben alles al geprobeerd van zalfjes tot injecties tot traanbuizen doorspoelen,.. wat kunnen we nog meer doen?

    Zo extreem als dit heb ik nog nooit gezien/gehoord..

    Als jullie tips/advies hebben... heeeeeeeeel graag!!

  6. Dank voor jullie reacties! Hebben jullie ook een tip waar ik Paw wax kan kopen?

    Ik ga meestal naar de Jumper voor alle benodigdheden, hebben ze dat daar?

    De onderwol in hun voetzoolbeharing is echt superbelangrijk dus die moet je echt in ere houden.

    Ik bedoel daarmee geen harde ondergrond, geen kammen of knippen . Gewoon puur natuur.

    Reusje, als ik zijn voetjes niet bijknip dan wordt het 1 grote klont vervilt haar. Dat lijkt me ook niet goed dus ik hou het wel altijd een beetje bij met de schaar. Ik knip het absoluut niet kaal of heel kort, maar het langste haar, vooral de plekjes die beginnen te vervilten knip ik wel weg.. Moet ik dit niet meer doen en de vervilte vacht laten zitten? Dit kan toch ook pijn doen?

  7. Mijn Franse hangoor is van een behoorlijk formaat (net geen 7 kilo) en ik heb het idee dat dit inmiddels letterlijk en figuurlijk op zijn voetjes begint te drukken.

    Omdat de vacht aan zijn voeten snel vervilt (met name aan de zijkant) knip ik deze regelmatig bij, ongeveer 1 keer per 3 a 4 weken. Een tijdje terug had ik al een klein kaal plekje gezien onder zijn rechtervoetje gezien, maar het was gewoon zijn huid, geen bloed/korstje of iets anders verontrustends. Echter zag ik zojuist onder beide voeten zo'n plekje, waarbij er bij 1 voet ook een korstje op zat. De plekjes zitten in het midden van zijn voeten, niet op zijn hak dus. Ze zitten ook een beetje onder zijn vacht, omdat de vacht onder zijn voeten vrij lang is 'valt' deze zeg maar over het kale plekje. Hij loopt er dus niet direct op.

    Hij heeft er nu (nog!) geen last van, de plekjes zijn heel klein (circa een halve centimeter), ik kan er gewoon aan komen en hij huppelt vrolijk rond. Maar ik bang dat het erger gaat worden, in het ergste geval dat hij sore hocks krijgt. :erf: Is er iets wat ik kan doen om dit te voorkomen??

    Ter informatie: hij is groot maar zeker niet te dik, vorige week nog bij de dierenarts geweest en hij is in topconditie. Hij zit in een hok op tegels (bovenin het hok zo'n lade van dat zwarte kunststof) en loopt hier buiten op het terras (ook tegels).

  8. Nou ze is hier ook al ruim een week niet meer 'boos' geweest.. misschien ligt het ook wel wat aan het warme weer want ze ligt alleen maar een beetje languit te suffen. Ik kan haar goed aaien, ze gaat er echt voor liggen. We zullen t wel zien.. t blijft hoe dan ook mijn schatje :love:

  9. @ Domino, ja dat gaat automatisch.. van schrik trek ik dan mijn hand terug. Ik had al ergens gelezen dat je dat beter niet kan doen, en als ze uithaalt haar met haar kop naar de grond duwen (laten zien dat ik de baas ben).. maarja moet ik wel eerst mijn hand op haar hoofd krijgen voordat ze er met haar nagels/tanden inhangt :mdr: Ik kan het inderdaad wel eens met een ovenwant proberen.

    @ Aniek, ik geloof dat het hok iets van een meter diep is. Het hok staat ook elke dag een hele tijd open maar vaak komen ze er niet eens uit, wat dat betreft zijn het echt luie draken hoor. Bedankt voor de tip trouwens, ik dacht dat het bij hoknijd altijd om te kleine afmetingen ging..

    Maar goed ik denk dat ik het inderdaad maar moet accepteren dan, en als ze zo'n 'slechte bui' heeft laat ik haar wel gewoon met rust. Alleen zie ik het soms totaal niet aankomen en dan schrik ik me kapot..

  10. Ja ik snap er echt niks van.. andere konijnen kan het probleem niet zijn want die zitten hier niet. Vanochtend heeft ze nog naar me uitgehaald.. Net was ik weer even bij ze gaan zitten, en ze lag lekker te luieren,.. kon haar gewoon overal aaien en kusjes geven, geen probleem. Pfffffff.... vrouwen... :P

  11. Mijn voedster Pummel valt mij de laatste dagen soms vanuit het niets aan.. Ik snap er niks van! Ze is een joekel van een Vlaamse Reus en het is doodeng. Ze zit samen met mijn FH ram in een groot hok (4 meter breed, 1.50 hoog, 2 verdiepingen) en daarnaast mogen ze elke dag een hele tijd los lopen over het terras (alhoewel ze daar niet echt gebruik van maken maar eerder ergens languit gaan liggen lui te zijn).

    Hoknijd lijkt het me dus niet echt. Ze doet het vooral als ze in 1 van de nachthokken zit, als ik dan mijn hand erin steek om bijv. wat groenten erin te leggen, dan slaat ze met haar voorpoten naar mij toe en knort/gromt ook hierbij. Ik kan me het nog enigszins voorstellen dat ze dit doet als ze zich bedreigd voelt omdat ze geen kant op kan, maar het hok is zo groot dat ze me gewoon kan ontwijken of weg kan lopen.

    Tijdens het eten kan ik haar heel goed aaien. En soms zit ze lekker een beetje te suffen in het hok, dan aai ik haar hoofdje en zit ze met haar ogen dicht te knarsetanden, dat vindt ze dus heel fijn. Maar als ik dan mijn ram die naast haar zit begin te aaien, trekt ze ook zomaar ineens vanuit het niets keihard aan mijn mouw. Gelukkig pakt ze dan wel alleen mn kleding en niet mijn arm..

    Weet niet zo goed wat ik met die moodswings van haar aan moet.. ze krijgen alle aandacht, hebben een mooi hok, elkaar, voldoende speelgoed, lekker eten, ik zit er meerdere keren per dag bij.. wat kan ik nog meer doen?? Ik wil niet meer elke keer aangevallen of gebeten worden :erf:

    Wellicht goed om te weten: Pummel is dus een Vlaamse Reus voedster, ruim 1 jaar oud, paar weken geleden gecastreerd.

  12. Aniek goed dat je het zegt, het begint inderdaad altijd met wit spul wat in zijn ooghoeken zit, dan weet ik alweer hoe laat het is.. Ik zal morgenvroeg de dierenarts bellen om te vragen wanneer we weer langs mogen komen.. Is dat doorspoelen dan trouwens iets wat hij vaker zal moeten krijgen? Of is dat eenmalig?

  13. Mijn FH ram Dibbes heeft al van kleins af aan last van zijn oogjes. Het gaat dan vooral om de ooghoek zelf, er zit veel viezigheid en volgens mij krabt hij er zelf ook aan, want soms zitten er (bloederige) korstjes.

    Vorig jaar heeft hij er een zalf voor gekregen en ging het eigenlijk vrij snel weer goed. Ik maakte eerst zijn ogen goed schoon met een watje met water, met een kammetje haal ik de viezigheid rond zijn ogen uit de haren weg, en ik doe 2x per dag de zalf in beide ogen. Echter reageerde hij dit jaar minder op die zalf (heel vervelend ik ben de naam kwijt). Ik heb nu sinds een paar weken een nieuwe zalf meegekregen van de DA, (Terra-Cortril). Maar nu het volgende probleem.. zolang ik de zalf netjes 2x per dag in zijn ogen doe, heeft hij nergens last van. Ik heb dit 2 weken volgehouden, en in principe moet het dan weer over zijn. Echter het blijft nu maar terugkomen! Ik ben nu al meerdere weken zijn oogjes aan het zalven, dan gaat het goed, maar zodra ik een dag stop begint het weer..

    Gelukkig is mijn ram een schat van een konijn en vindt hij alles best.. hij gaat er gewoon bij liggen en als ik klaar ben krijgt hij een bananenchipsje als beloning dat hij zo braaf is geweest (daar staat ie letterlijk om te springen als hij doorheeft dat ik klaar ben haha).

    Maar dit is natuurlijk niet prettig. We gaan over een paar weken ook op vakantie en ik wil onze oppas hier ook niet mee opzadelen (hoewel hij het met alle liefde zou doen hoor..) Ik wil gewoon liever mijn diertjes gezond achterlaten.

    Heeft iemand van jullie hier ervaring mee? Het verschil van deze zalf met de vorige zalf is volgens mij dat hier iets van een antibioticum inzit (kan dat kloppen)? Zijn er nog meer dingen die ik kan doen?

    Wellicht goed om te vermelden: met zijn tanden is niks mis (DA nagekeken).

  14. Voeding kan het haast niet aan liggen.. Ze krijgen gewone biks (dus niet dat gemengde spul), elke dag minimaal 4 soorten verse groenten, hooi, water, en als 'snoepje' een keer een stukje fruit of een bananenchipsje/zonnebloempitje. En dus ook nu af en toe wat olie over het voer..

    Verharen doet Dibbes op dit moment een klein beetje, maar juist weer op de plekken waar hij geen 'roos' heeft :P. En Pummel is nog niet aan het verharen.. En stress?? Hihihii.. ik heb de 2 meest luie draken die je je kan voorstellen!

  15. Gister was ik even met de konijnen bij de dierenarts omdat Pummel haar hechtingen eruit moesten na de castratie. Ik had Dibbes ook even meegenomen omdat hij last heeft van een schilferige huid, lijkt een beetje op roos. Ze hebben bij beide konijnen een plaatje onder de microscoop gelegd, Dibbes heeft veel schilfertjes en Pummel had maar 1 klein plekje. De DA kon zo geen mijten/parasieten zien maar dat kan ook 'pech' zijn. Voor de zekerheid hebben ze allebei een pipetje Stronghold in hun nek gekregen.

    Kan het niet zijn dat hun huid gewoon wat te droog is? Zo zag het er voor mij eerder uit.. Ik doe nu in overleg met de DA wat olie over hun voer en ze krijgen nu wat vaker zonnebloempitten (kregen ze eerder alleen als snoepje maar ik doe ze nu door het voer).

    Hebben jullie dit ook wel eens gezien/meegemaakt.. Wellicht dat het toch wat anders kan zijn of dat ik iets anders voor ze kan doen?

    Dibbesje heeft ook chronisch ontstoken ogen zo zielig.. vorig jaar rond deze periode had hij er ook al zo'n last van. Dus ik moet hem weer 2x per dag zalf in zn ogen doen. Gelukkig is hij hartstikke makkelijk!!

  16. De plek die Vosje op haar rug heeft lijkt veel op de plekken die mijn ram ook heeft. Zijn vachtkleur is blauw, en hij heeft over zijn hele lichaam (al sinds hij baby is) plekjes die net wat donkerder zijn dan zijn vachtkleur, net zoals bij Vosje. Heb het wel eens nagevraagd, het is iets met pigment ofzo, verder niets schadelijks, een soort van moedervlekken. Maar ik weet natuurlijk niet zeker of het bij jou voedster hetzelfde is. Is het meer verkleurde huid of echt een korstje?

    En de plek bij Jill haar keel ziet er niet zo prettig uit.. Mijn ram die sopt nog wel eens met eten, dan lekt het vocht uit de groente uit zijn mond en dat gaat soms ook een beetje broeien onder zijn kin. Hij heeft dan ook wel eens een kaal plekje, dat maak ik dan schoon, knip de vieze haren weg en smeer dan calendulan zalf op het kale plekje, dan gaat het wel weer over. Maar zo'n grote/rode plek als bij Jill heb ik nog niet bij hem gezien.. Het kan ook best zijn dat het haar irriteert en dat het jeukt en ze zelf de haren uittrekt.

    Heb verder geen ervaring met schimmel maar denk dat het sowieso goed is om de plek dagelijks schoon te maken.

    Ben benieuwd wat er uit het kweekje komt.

  17. Nou we zijn de nacht doorgekomen. Ze heeft niks gegeten en eet alleen maar als ik haar wat voorhou, en dan maar een paar hapjes. Drinken doet ze wel goed. Ze heeft nog niet gekeuteld, behalve die 3 keuteltjes van gisteravond.

    Heb zelf een beetje het idee dat ze uit haar doen is, ze is ook erg boos de hele tijd. Zou het niet helpen haar gewoon weer terug te zetten buiten bij haar vriendje in haar vertrouwde omgeving? Zien eten doet ook vaak eten..

  18. Ze plast al wel veel en heb 2 keuteltjes gezien. We hebben helaas geen ren ofzo.. ze zit normaal buiten dus het is nu even behelpen met de binnenkooi. Overal bij ons binnen ligt laminaat en daar durft ze niet op te lopen, handdoeken neerleggen heeft echter geen zin, omdat ze zo boos is maakt ze die alleen maar kapot of gooit ze weg.

    Maar goed ik hou haar vannacht nog maar even binnen dan.. hoop dat ze zo wel een keer zelf gaat eten..

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .