Ga naar inhoud

Marjolijn

Members
 • Aantal items

  1179
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Statusupdates die geplaatst zijn door Marjolijn

 1. Oh ja trouwens, Dibbes is sinds ik hem heb (met 11 weken) al lui, maar vanaf dat hij gecastreerd was werd het alleen maar erger, haha :P

 2. Ja ik las het al in je topic, wat een verrassing zeg.. Hoop dat het allemaal goed komt! Dibbes is nu ook aan het verharen maar heb het idee dat hij er bijna door is, duurt al een paar weken. Ik pluk hem wel elke keer als ik losse haren zie, dat helpt ook goed. Pummel verhaart niet maar weet ook niet of jonge konijnen dat doen eigenlijk..? Ze is nu ongeveer 5 a 6 maanden. Hoeveel wegen jou konijnen, weet je dat? Ben ik wel benieuwd naar!

 3. Dankjewel! :) Ja mijn Frans is het mannetje en mijn Vlaam is het vrouwtje. Lekker stel he :love: Vind het ook zo leuk een Frans en een Vlaam bij elkaar! Dibbes (de Frans) is een jaartje ouder dan Pummel en hij is al uitgegroeid (6,5 kilo), Pummeltje is nu ruim 3 kilo... ben erg benieuwd hoe zwaar/groot zij over een jaar is!

  Is jouw Vlaam trouwens lekker lui zoals ze 'horen te zijn'? Ik vind Pummel best wel actief, ze is ook nog wel jong natuurlijk, maar ben wel benieuwd naar ervaringen van andere mensen met een Vlaam. Dibbes was veel rustiger op haar leeftijd. Ik vind het wel leuk hoor, ze schud hem zo mooi af en toe (letterlijk) wakker haha :P .. Krijgt hij ook nog wat beweging, hij ligt alleen maar wat te suffen de hele dag :P .

 4. Dankjewel! :) Ik heb Pummel op 23 juli uit het asiel gehaald en toen werd ze op 4 a 5 maanden geschat (ze is gevonden op straat..). Ze groeit wel flink!!

  Jouw vlaam is echt super fotogeniek haha :P

 5. Hahaha ik dacht ook al wat is dit ineens, 5 nieuwe profielboodschappen?! :P Maar dus eigenlijk bij toeval voor een Duitse reus gekozen.. ik lees op internet ook wel dat er niet superveel verschillen zijn, alleen dat de Duitse reuzen wat forser en wat zwaarder in gewicht zijn, maar niet veel groter. Iig bedankt voor de toelichting! ;)

 6. Bedankt voor je info, heel duidelijk!! Zo'n reus binnen lijkt me ook echt geweldig, maar we hebben al 2 konijnen in een groot dubbel hok, en zo'n joekel kan je echt niet erbij in stoppen... En ze kunnen bij ons ook niet 24 uur per dag los i.v.m. dat er wel altijd iemand bij moet zijn (losse kabels, planten, en onze voedster knaagt overal aan..). Maar voor 'later' lijkt het me echt een geweldig ras! En tot die tijd geniet ik gewoon van jouw foto's haha ;)

  Groetjes!

  P.s. Wat ik me alleen nog wel afvroeg, is waarom je hebt gekozen voor een Duitse reus en niet voor een Vlaamse reus. Wat waren jouw afwegingen enzo..?

 7. Jouw nijnen zijn echt zo geweldig :D Maar wat is nu precies het verschil tussen een Duitse en een Vlaamse reus? Wij wonen nu nog in een appartement maar zodra wij een huis kunnen kopen met een tuin gaan de nijnen naar buiten.. en zou dan ook heel graag een reus willen!

 8. Hahahahaaa jouw profielfoto, geweldig!! :D

 9. Psssssssssssst Anni...... Mijn naam schrijf je met een lange ij!! ;)

 10. Zeker een schatje!!!!!!!! :)

 11. Dat moet kunnen hoor. Ik heb zelf een dwerg voedster (van ongeveer 1 kilo) samen met een FH ram (ongeveer 5 kilo en nog in de groei) samen zitten. Bij konijnen gaat het erom dat ze elkaar lief vinden, en of ze dan 1 kilo wegen of 8, dat maakt niets uit. Maar nogmaals: wachten met koppelen tot ze 4 maanden zijn! ;)

 12. Gepoppels??... :P haha! Gekoppeld bedoel je denk ik?? :P

 13. Mijne wordt geschat op ongeveer 4 maanden, ze komt uit een asiel en ze wisten niet precies hoe oud ze was, maar 2 fokkers hier op BB hebben haar op 4 maanden geschat. Daarnaast lijkt ze ook wel erg klein maar dat komt omdat zij een nederlandse hangoordwerg is (zo'n beetje de kleinste hangoor) en mijn ram is een Franse hangoor (de grootste hangoor) :P. Dus als je ze bij elkaar ziet dan ziet ze er inderdaad erg klein uit, maar eigenlijk is mijn ram gewoon heel groot haha.

  Koppelen kan je het beste aan het begin van de dag doen, in een ruimte waar de konijnen beide nog nooit zijn geweest. Als alles goed gaat na een tijdje samen in het (goed schoongemaakte!!) hok zetten. Als dat na een paar uur nog steeds goed gaat kan je er wel vanuit gaan dat de koppeling gelukt is. Daarna absoluut niet meer uit elkaar halen, dan moet je weer van voren af aan beginnen. Ik wil je wel echt op het hart drukken om te wachten met koppelen tot je voedster 4 maanden is.

 14. Leuk!! Ben benieuwd!! let je wel op dat het nieuwe konijntje minstens 4 maanden oud is voordat je haar aan jullie Stamper koppelt? Daarvoor kunnen ze zichzelf nog niet goed verweren en tevens snappen ze er niks van. Rijden, rangorde bepalen.. zijn ze dan nog te jong voor. Hou je ons op de hoogte... leuk!

 15. Deze zijn echt 'puur' blauw. Ze zijn inderdaad wat moeilijker te vinden als andere kleuren, vaak moet je er toch voor naar een fokker. Ik heb heel erg geluk gehad met mijn nijnen hoor. Toen ik had besloten dat ik een Franse hangoor wilde kwam ik per toeval op dit forum terecht en hoorde ik via hier dat er een nestje in een opvang in Steenwijk zat (bij Aniek die ook op dit forum zit). Daar heb ik dus mijn ram vandaan. En ik stond daarna op de wachtlijst bij een fokker voor een blauwe Nederlandse Hangoor Dwerg voedster, en bij puur toeval zat er ineens een jonge NHD voedster in een asiel hier niet ver vandaan. Soms moet je dus gewoon dom geluk hebben!! Als ik jou was zou ik eens gaan kijken naar wat fokkers in de buurt en wat informatie vragen.. misschien kan je je alvast op de eventuele wachtlijst laten zetten (daar zitten normaal gesproken geen verplichtingen aan). En in de tussentijd goed de opvangen/asiels in de gaten houden! ;)

 16. Ja klopt, ze zijn allebei blauw :) En bedankt voor je compliment!

 17. Dankje! Heb inmiddels nog een konijn erbij sinds een paar dagen.. een blauwe NHD voedster :D Heb alleen nog geen foto's van haar in mn profiel staan.. moet ik nog ff doen! Had al wel een topic in het fotohoekje gemaakt met wat foto's van haar :)

 18. Hey bedankt voor het compliment! Wij zijn ook echt superblij met Polle en t is natuurlijk al helemaal ongelooflijk dat ze al vanaf dag 1 hier zindelijk is!! Echt een netjes meisje hahaha.. :P Ik heb een paar dagen geleden al een paar foto's in het fotohoekje gezet ;) Volgensmij heette het topic 'ons nieuwe meisje'.. kijk maar eens.. ! Groetjes

 19. Ik wip even langs om te komen zeggen dat ik je nieuwe banner superleuk vind!! ;)

 20. Dibbes is geboren in de opvang van Aniek (hangorenparadijs)!. Ze had zijn moeder in de opvang zitten en t was niet bekend dat de moeder zwanger was.. Volgens mij was Aniek op vakantie ofzo en toen ze terugkwam had ze ineens een nest met FH's.....

 21. Hey Cindy, kan je hier misschien even naar kijken? http://www.bunnybunch.nl/community/gezondheid/39841-mijn-fh-licht.html Dankjewel!! Groetjes Marjolijn.

 22. Het is een dubbel hok hoor.. dus 2x 1.60m en daarnaast lopen ze vrijwel de hele dag los, dus eigenlijk zitten ze er alleen 's avonds in :) Maar voor twee FH's vond ik het ook wat aan de kleine kant, ook al lopen ze veel los. 's Nachts moeten ze er wel in. Daarom heb ik ook voor een NHD gekozen ;)

 23. Hey Tamara, hoe gaat het met Boedha en zijn prachtige vriendin Misty? :)

  Ik ben op dit moment ook aan het kijken voor een vriendinnetje voor mijn FH Ram..

  Sta inmiddels bij BRC (Cindy) op de wachtlijst voor een blauw(bonte) NHD :)

  Vind ik toch ook wel een erg leuke combi, en omdat ik ze binnen heb in een kooi van 1.60m

  vond ik dat qua ruimte ook wat beter dan 2 FH.

  Wel grappig, jij hebt nu 2 FH blauw en blauwbont.. en ik straks waarschijnlijk 1 FH blauw

  en 1 NHD blauw(bont) :D

  Vraagje he, heeft jouw FH ook zo'n bruine verkleuring over de vacht?

  Mijne wordt steeds bruiner en bruiner.. geen idee hoe dat komt.. het is echt alleen de bovenste vacht,

  de ondervacht is gewoon mooi blauw.

  Lieve groetjes van Marjolijn en Dibbes :love:

 24. Top! Veel plezier met de voorbereidingen en voor je het weet heb je er 1 in huis!! ;)

  Groetjes!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .