Ga naar inhoud

Lola&Zita

Members
  • Items

    91
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Lola&Zita

  1. Bedankt voor het medeleven iedereen. Ik vond ook dat ze snel 'stijf' was hoor en dat vind ik akelig. Helemaal hard was ze nog niet maar ze bleef goed in de positie waarin ik haar had gelegd. De dierenarts zie ik als het goed is dadelijk op school, ik denk niet dat ze verwacht dat ik haar ga vertellen dat Lola niet meer leeft... Het kan dat het eleptische aanvallen waren ik heb zoiets nog nooit gezien... Van de sprong is het denk ik niet geweest want toen ze op de grond terecht kwam huppelde ze 'vrolijk' door de keuken, ze is ook gewoon op haar poten terecht gekomen, ik weet niet of dat je dan iets aan je ruggegraat of hersenen kan krijgen. Maar dan merk je er toch wel iets aan of niet? Ik geloof dat Zita haar zusje wel mist, ze ligt al de hele morgen naar buiten te kijken. Binnenkort ga ik proberen om onze teddy widder die net gecastreerd is aan haar en Floortje te koppelen zodat ze hopelijk weer gezellig met zijn 3 zijn.

  2. Nee dat weet ik helaas niet, ik had haar inmiddels thuis en in eerste instantie leek het goed te gaan maar toen ik haar in het hok zette kreeg ze nog een paar keer zo van die stuiptrekkingen, in mijn armen ook, ze zuchtte nog een paar keer en toen was het over. Ik kon het niet geloven en was bang dat ik haar levend zou gaan begraven maar volgens mijn vrind was ze toch wel dood. :( Ergens hebben we er buiten nog mee staan lachen, tussen de tranen door. We stonden langs de omheining een gat te graven en ik zeg, tjonge nu begraven we Lola, ga je zien dat ik straks ook nog ga bavallen... Wat een avond. Bij de buren waren de gordijnen nog open die zullen ook wel gedacht hebben, wat zijn die daar aan het doen zo in het donker. Ik had lola in een handdoek in mijn armen liggen die dachten voor hetzelfde geld misschien wel dat ik al bevallen was...

  3. Deze avond ging ik de nijnen die buiten zitten eten geven, ze vliegen er dan altijd gretig op af net alsof ze nooit wat kijgen:$. Toen ik het voer had weggezet en terug ging naar de nijnen zat Lola met haar rug naar me toen wat raar te doen, net alsof ze moest overgeven maar ja dat kunnen konijnen niet. Plots zag ik een hoop 'snot' haar neus uitstromen en het leek wel of ze moeite had met ademen. Ik had wel 4 stukken keukenrol nodig om haar neus schoon te maken en het bleef maar komen. Ik belde mee naar de dierenarts en die zei van onmiddellijk langs te komen. 5 min. later was ik daar, het zag er niet goed uit, ze bleek geen snot te hebben maar er zat een konijnenkorrel verkerd in haar keel! Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Ze gaf Lola mee 2 spuiten voor wat die dienden ben ik even vergeten (zwangerschapsdementie, ik sta op punt om te bevallen :) ) en daarna hebben we haar een half uur met zuurstof behandeld en geprobeerd of we het brokje los konden krijgen. Dat bleek niet te lukken. Het enigste reddingsmiddel was om haar in slaap te doen en via de neus te sonderen en zo het brokje weg proberen te spoelen. Dat was gelukt en kort daarna was ze ook goed wakker uit de narcose. In eerste instantie zei de dierenarts om haar vannacht daar te houden omdat er kans op longontsteking bestond en omdat ze kort nog van adem was. Later belde de dierenarts dat ze opgeknapt was en als ik ze graag thuis had kon ik ze komen halen, had ze ook haar eigen voer en hooi. Ik kreeg ook antibiotica mee voor de volgende 4 dagen. Wat was ik blij dat ze het gehaald had mijn lolaatje, zelfs de dierenarts zei dat het erop of eronder wasen dat ze niet had gedacht toen ik hier binnenkwam dat Lola het ging halen. Thuisgekomen heb ik een binnenhok voor haar klaargemaakt, wat brokjes geweekt in water om makkelijker te kunnen eten en heb ik ze nog even op mijn schoot achter de laptop gehouden. Daar werd ze wel heel actief en sprong ze zo in mijn nek en daarna over mijn schouders de grond op. Ik dacht amai als jij zo actief bent dan zet ik je wel in je hok dan kan je je daar uitkuren. :) Ik nam haar op en onderweg naar haar hok kreeg ze zo precies 2 stuiptrekkingen of schokken. Ik zette haar bij haar hooi en eten maar ze ging er gewoon na weer zo'n schok langs liggen. Ik draaide haar in een handdoek en hield haar in mijn armen, inmiddels kreeg ze nog zo'n paar schokken en toen bleef ze levensloos liggen. Ik kon het niet geloven, daarnet was ze nog zo levendig en nu zou ze dood zijn? Ik liep ermee naar de living en legde haar in haar vervoersbox die daar nog stond. Ik kon niet geloven dat ze echt dood zou zijn dus haalde ik er haar weer uit, ze was op korte tijd precies al zwaarder en begon ook al lichtjes te verstijven. Inmiddels hebben we haar begraven... Ze heeft helaas amper 2 jaar oud mogen worden, nooit gedacht dat ik een konijn zou verliezen door en konijnenkorreltje!:frown:

  4. Ik neem aan dat mijn dierenarts wel wat van konijnen weet aangezien ze me steeds toch de nodige uitleg weet te geven. Ze heeft vandeweek nog gezegd dat zolang het bij niezen blijft en waterachtige neus dat ik dan gewoon met wat lauw water het neusje moet schoonhouden maar dat doe ik gewoon met een papieren zakdoekje omdat het zo erg niet is. Ze wilt liever nog niet met antibiotica beginnen als het niet verder evalueerd als hoe het nu is omdat konijnen daar meestal niet goed tegen kunnen volgens haar. Indien het echt nodig blijkt geeft ze het wel. Moest het om een allergie gaan zou ze een spuit met cortisone geven die als ik me niet vergis een half jaar zou werken. Ik ga ook eens naar de fokker bellen om te zien of mijn konijn er bij haar ook al eens last van gehad heeft.

  5. Inmiddels zijn we al een tijdje verder en niest ons Floortje nog steeds, af en toen is haar neus ook nat maar natte pootjes of vieze oogjes heb ik nog steeds niet gezien. Inmiddels ook weer een keer met de dierenarts gesproken en die zegt voorlopig nog niks te doen en denkt eventueel ook al aan een allergie maar ik zou niet weten van wat? Bodembedekking heeft ze niet alleen in haar toilet van die 'stopkes' zeg maar. En haar hooiruif heb ik sinds ze hier is nog niet bij moeten vullen en ze eet ook amper of zelfs helemaal geen hooi. Zou ze allergisc kunnen zijn voor het hooi? Dan heb ik ook wat aan de hand...

  6. Ze staat nu ook gewoon binnen en blijft daar tot het voorjaar.

    Momenteel ligt er geen bodembedekking in, normaal heb ik van die 'stopjes' zeg maar als bodembedekking maar dat ligt nu alleen in hun toilet omdat ze zo goed als zindelijk zijn.

    Ik had in haar binnenhok een badstof handdoek gelegd maar die schijnt ze ook niet nodig te hebben dus die is er weer uit. Ze niest nog wel of ik neem ten minste aan dat dat niezen is maar het is niet dat ze dat continu doet. Snot heeft ze af en toe ook nog maar gewoon doorzichtig. Etterende ogen heb ik toto nu to ook niet gezien.

  7. Hoi, ik heb gisteren een teddy dwerg bijgehaald. Nu kreeg ie gisterenmiddag ineens een snotneusje. het is niet heel erg, de ene kant van zijn neusje was een beetje nat, dacht eerst zelfs dat het van de regen was. Maar gisteren in de loop van de middag heb ik het neusje wel 5x afgeveegd. (Niet dat het zo erg was hoor.) Voorlopig is het 'snot' nog waterachtig, ik heb al naar de dierenarts gebeld en die zei van zolang het geen geel/groen snot was en de oogjes niet begonnen te etteren om dan alleen het neusje af te vegen evt. met wat lauw water. Wordt het erger en dus gekleurd snot/etter dan moest ik langskomen. Gisterenavond heb ik Floortje (het konijn) maar binnen gehaald, is misschien beter dan in de wind en regen buiten? Het buitenhok heeft wel een dak maar toch. Vanmorgen was haar neusje droog en heb ik ze terug buiten gezet. Maar aangezien alles nog nieuw is is ze nog niet van de bovenverdieping af geweest wanneer ik ze daar zet en ook niet naar boven wanneer ik ze onder zet. Gedronken had ze precies ook niet veel en hooi of korrels heeft ze ook nog niet veel gegeten. Dus wat heb ik weer gedaan? Jawel mevrouw terug in de living gezet. Misschien kan ik haar beter binnenhouden? De andere 2 verhuizen binnenkort ook naar de garage. Wat zouden jullie doen in mijn geval? Zou Floor echt verkouden worden of is het (verhuis) stress. Nu ze binnen is kan ik ze ook beter observeren en af en toe lijkt ze wel eens te niezen. Inmiddels heeft ze toch ook gedronken. Keutelen enzo doet ze ook normaal.

    Dus wat doe ik nu het best want het is wel een heel verhaal geworden...

    Floortje binnen houden ivm die snotneus of niet?

  8. Mijn teddydwergjes hebben gisteren een inenting gehad. Wel maar 1 en toen ik vroeg ofdat het er normaal geen 2 waren zei ze me dat als ik die van myxomatose echt wou dan kon ik die ook laten zetten maar ze zei dat het niet direct nodig was omdat ik niet in de buurt van wilde konijnen en/of een bos woonde. In het geval ik wel in de buurt van woonde zou ze het wel aanraden. Maar schijnbaar worden hier in de omgeving de konijnen daar niet standaard voor geënt? Nu ik moet eerlijk toegeven dat ik mijn eerste 2 konijnen nooit heb laten inenten (ik was toen nog een kine en wist niet beter) en die zijn bij mijn weten niet van een ziekte gestorven.

    Ik vind het nu wel een moeilijke keuze eigenlijk...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .