Ga naar inhoud

ankefino

Members
  • Items

    82
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door ankefino

  1. hallo allemaal,

     

    Ik heb een konijn waarvan eind oktober 2018 een baarmoedertumor met uitzaaiingen naar de longen is gevonden. Ze leek er verder niet zoveel last van te hebben en het enige wat ze had was heel af en toe wat bloed bij haar plas (of uit haar vagina?). De dierenarts had me toen verteld dat ze waarschijnlijk nog maar enkele weken tot maanden te leven had. We zijn inmiddels 10 maanden verder en het ging altijd goed. Ik merk nu wel dat ze wat minder eetlust heeft en de afgelopen paar weken heb ik wel aardig wat bloederige plekken in de plasbak gevonden. Ze loopt verder wel vrolijk rond maar ligt ook veel. Nu vind ik het heel erg moeilijk om te beslissen wanneer het genoeg is en ik haar moet laten inslapen. Ik heb verder natuurlijk geen idee hoeveel last ze er verder van heeft. Wat namelijk ook nog speelt is ze samen zit met een konijn van 11 jaar oud met staar en artrose. Die heeft veel steun aan haar en ik denk dat hij wel flink eenzaam kan worden als zijn maatje er niet meer is. 

    Heeft een van jullie hier ervaring mee en hoe te beslissen wanneer het niet meer verder kan?

     

    alvast bedankt

  2. Ik zit een beetje in hetzelfde schuitje. Bij mijn konijn is een half jaar geleden een baarmoedertumor gevonden. Er waren al uitzaaiingen naar de longen dus verwijderen kon niet meer. Het afgelopen half jaar heb ik eigenlijk niks aan haar gemerkt en is ze gewoon een normaal konijn. Ik geef overigens geen pijnstilling, het is best wel een bang konijntje dus ik denk dat dat best veel stress geeft. Ik weet niet of ik dat dan nog aan moet beginnen omdat ik verder helemaal niks aan haar merk?

  3. Even een update:

    Na ook bloed bij het plas gevonden te hebben ben ik naar de dierenarts gegaan. Die dacht eigenlijk direct aan baarmoederkanker. Er is een foto gemaakt om te kijken of ze nog gecastreerd kon worden maar helaas had ze al uitzaaiingen naar de longen. Nu is het aankijken hoelang  het nog goed gaat. Ze eet nog prima en is ook nog actief en vrolijk.

  4. Klopt wel alleen toen ze nog buiten zaten was het wel een stuk beter qua zindelijkheid . De eerste week dat ik ze binnen had deden ze 3 plasjes per week ernaast en nu wel 7 op een dag. Ik ga het denk ik even in de gaten houden en anders inderdaad even naar de dierenarts. 

  5. Hallo allemaal,

    Sinds kort ben ik verhuisd en zijn mijn 2 konijnen van buiten naar binnen verplaatst. Nu ben ik met Zindelijkheidstraining bezig maar dat lukt nog niet helemaal. Er worden vooral veel plasjes naast gedaan ik denk wel 7 per dag. Vooral in de avond nadat ik groenvoer heb gegeven zijn het er veel en zijn het ook grote plasjes die zowat doorzichtig zijn. Ik heb gezien dat mijn (niet geholpen) voedster tijdens een sprongetje haar plas liet lopen. (Was zowat doorzichtig) Ik ben met haar vorige maand naar de dierenarts geweest toen ik nog in het andere huis woonde. Toen wilde ze niet meer eten. ze had verhoging en last van het gebied rond de blaas. Te dierenarts dacht aan een ontsteking en toen heeft ze antibiotica meegekregen en dat heb ik gegeven. Na het dierenartsbezoek ging ze direct weer eten (raar konijn). Ik heb hiervoor nooit echt wat gemerkt van de vele plasjes omdat ze hiervoor buitenwoonde. Zou dit iets medisch zijn of gezien de historie bij de dierenarts toch iets medisch zijn? Ze is verder erg actief en eet goed.

    Als het langer blijft ga ik wel naar de dierenarts maar wil eerst weten of dit misschien wel vaker voorkomt en wat ik kan verwachten.

    Groetjes

     

  6. Ik had jaren lang alleen flesjes maar omdat m'n konijn ouder werd en ik had gelezen dat waterbakken beter zijn heb ik er een bak bijgezet. Aan het begin dronken ze nog wel uit beide maar later alleen maar uit de bak. Toen heb ik de fles maar weggehaald.

  7. Ja groenvoer probeer ik dagelijks te voeren maar zit niet echt een richtlijn in. En qua gewicht zijn ze prima  volgens de dierenarts. Ze eten de selectieve nu allebei wel weer dus ik kijk het nog wel even aan. Ik ben wel een beetje klaar met dat selectieve gedoe dus misschien switch ik als het op is. 

  8. Dat wist ik niet, ik dacht 20-25 gram per kilo konijn per dag. Op het pakje van science selective staat zelfs 80 gram voor een konijn per dag.

    Maakt de hoeveelheid nog uit met hoe oud de konijnen zijn? Mijne zijn geschat op 5 en 9 jaar. En wat is beter de hoeveelheid biks verspreiden op 2 voermomenten of 1 voermoment?

  9. ik heb toevallig gisteren gewogen wat ze krijgen en ze zijn ongeveer 1.6 en 1.8 kg en krijgen zo'n 90 gram per dag. Ik had hope farms supertrio gekocht en gemixt met het science selective. Vanochtend hadden ze alles opgegeten behalve de hope farms en gingen ze allebei direct van de nieuwe science selective eten. Gister wilde degene die de brokken eerst niet at wel harde snoepjes eten. Ik denk dat ze dus gewoon wat kieskeurig zijn. Eind juli moeten ze voor hun inentingen dus kan ik dan wel laten checken voor de haakjes.

  10. Hallo allemaal,

     

    Een van mijn 2 konijnen wil opeens de science selective brokken niet meer hebben. Ze eet wel groenvoer en hooi dus het zal wel aan de brokken liggen. Nu weet ik dat er een heel gedoe is met de nieuwe machine en dat veel konijnen de brokken niet meer hoeven. Ik denk dat ik van de nieuwe batch heb maar ik zie verder geen verschil met oudere brokken. Nu is het wel zo dat mijn konijnen al een tijdje niet meer zo ontzettend aanvallen op de brokken dus het zal echt wel aan de brokken liggen, Mijn vraag is nu wat zou een goed alternatief zijn voor science selective? k zoek een brok die ongeveer net zo goed en lekker is.

     

    Groetjes

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .