Ga naar inhoud

De konijntjes

Members
 • Items

  16
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

De konijntjes's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

2

Reputatie

 1. Heb je de konijnen meegenomen vanuit Nederland naar Finland? Het lijkt mijn voor de konijnen ook een hele verandering. Ik snap dat je ze nu binnen houd. Ik vraag me af of er mensen in dat soort landen zijn konijnen buiten houden
 2. Ik geef mijn konijnen ongeveer hetzelfde. Ik geef op koude dagen soms wat extra brokjes voor extra energie
 3. Het is je eigen keus waar je, je konijn haalt, maar zelf zou ik het nooit doen. Er zijn al zoveel konijnen op de wereld veel meer dan dat er (goede) eigenaars zijn. De opvangen zitten overvol en konijnen worden massaal maar gedumpt en er is al zoveel konijnenleed. Waarom zou je dan überhaupt nog meer konijnen op de wereld willen zetten en een fokker supporten door konijn bij een fokker kopen? Als je ook gewoon een dwerghangoor (of wat dan ook) bij een opvang kunt vinden. (Eigenlijk is het fokken van hangoren ook helemaal niet ethisch maar dat is weer wat anders) Een konijn valt toch niet echt op te voeden. (Je kunt ze wel wat leren, maar dat kan net zo goed aan een ouder konijn misschien zelfs nog beter ) Als je geluk hebt is het niet echt een sloper, maar als je pech hebt slopen ze alles. Een konijnenopvang kan je over het karakter vertellen een fokker niet, want het karakter weet je nog niet als ze zo jong zijn. Ook is het best wel sneu dat een konijn zonder soortgenoten opgroeit. Ik snap dat het misschien niet anders kan, maar toch een konijn alleen zou ik zelf niet doen. Zeker niet als ze zo jong zijn en zich nog ontwikkelen zijn soortgenoten zo belangrijk. Ze leren veel van elkaar
 4. Hallo allemaal, Ik ben opzoek naar onderzoeken die gaan over sociaal gedrag van konijnen en die laten zien waarom konijnen een soortgenoot nodig hebben. Het mag Engelstalig of Nederlands. De meeste onderzoeken die ik kon vinden gaan over konijnen bij fokkers en daaruit blijkt dat konijnen beter alleen kunnen. Dat komt ook doordat de rammen niet gecastreerd zijn en de voedsters kunnen ook niet samen, omdat ze nestjes hebben die ze verdedigen waardoor gevechten onstaan. Ik kon niet echt een uitgebreid onderzoek vinden over sociale huisvesting voor konijnen als huisdier. Onderzoeken over sociaal gedrag van wilde konijnen mag ook. Kennen jullie misschien wetenschappelijke onderzoeken die ik kan gebruiken?
 5. De dierenarts waar ik heen ga is ook erg voor sterilisatie\castratie van honden. Vooral bij oudere teefjes komen zien ze regelmatig baarmoederproblemen.
 6. Ja, en ook steeds zeggen ze dat ze geen nestje willen en vervolgens wel steeds hun ongecastreerde ram samen met de voedster zetten. En dan heel erg schrikken toen er ineens een nestjes lag.
 7. Jacobskruiskruid is toch juist heel giftig? Biggenkruid lijkt ook op paardenbloem, maar is ook giftig volgens mij.
 8. Wat voor brok voeren jullie? Wat zijn jullie redenen om die brok te voeren? Ik heb me er wat in verdiept, maar de ingrediënten vallen wel tegen, ook de van de graanvrije brokken er zit dan alsnog veel soja of andere bijproducten in.
 9. Ik kende ook iemand die dat aanraadde en daardoor was ik eerst ook wel overtuigd geraakt, maar ik blijf het lastig vinden wat nou echt goed is. Ik heb met vorige konijnen ook wel wat gezondheidsproblemen gehad en daarom wil ik dat graag zoveel mogelijk voorkomen door onder andere goede voeding te geven. Alleen is het voor mij wel heel lastig om aan zoveel groenvoer te komen. Ik kan wel gras afknippen, maar verder wordt het lastig. Ik denk dat een combinatie met hooi en gras en wat beperkt groenvoer dan beter is.
 10. Vreemd dat er zoveel verschil tussen zit in verschillende landen, terwijl het allemaal om dezelfde soort konijnen gaat. Ik denk over wat het voer betreft dat ik het dan zo laat. Alleen zou ik misschien wel willen overgaan op een andere brok. Wat is de beste brok, of is dat niet zo simpel te zeggen?
 11. Dat is ook waar inderdaad, misschien valt het geven van brok in kleine hoeveelheid ook wel mee. Er zijn zoveel verschillende meningen erover vooral in Duitsland zijn ze echt tegen brok en wordt er veel geschreven hoe slecht brok zou zijn. Ook de konijnkundige dierenartsen daar raden brok af en onbeperkt bladgroente. Als je sites daarvan leest zitten er wel degelijk goede argumenten bij, maar de over de nadelen wordt dan weer niet veel over gesproken. Toch blijf ik het verschil wel vreemd vinden, hoe in Nederland het geven van brok (en hooi) aangeraden wordt en in Duitsland het totaal anders is. Dat maak het zo tegenstrijdig.
 12. In principe zouden konijnen dus wel zonder brok kunnen, zonder dat ze voedingstoffen missen? Door het aan te vullen met kruiden kom je wel aan de vitamines en voedingstoffen? Graanvrij is ook wel een optie, maar ik heb toch het liefst natuurlijke voeding waar hun gebit en spijsvertering het beste op werkt.
 13. Bedankt voor de antwoorden! Ik denk zelf ook dat onbeperkt groenvoer voeren ook wel heel lastig is, maar ik zou wel meer groenvoer kunnen voeren dan 10%. Is dat ook goed of hebben konijnen echt 80% hooi nodig? Hooi bevat niet zoveel voedingstoffen er gaat ook veel verloren tijdens het drogen. Wat ik gehoord heb van het vocht was, dat konijnen wel drinken (uit een bakje), maar onderzoeken hadden aangetoond dat konijnen eigenlijk niet genoeg water erbij drinken, als zou moeten waardoor er problemen met de calcium zouden kunnen ontstaan. Daar komt het idee van onbeperkt groen ook (deels) vandaan volgens mij. Wat ik mij verder nog afvroeg was, wat voor belangrijke voedingstoffen zitten er in brokjes en zou je dat ook ergens anders uit kunnen halen qua groenvoer? Want in principe zijn de ingrediënten in brok niet per sé natuurlijk voor konijnen zoals tarwe, erwtenvlokken, bietenpulp en soja.
 14. Bedankt voor jullie uitgebreide antwoorden! Ik hoor de laatste tijd zoveel verschillende informatie waardoor ik het soms niet meer weet. De redenen waarom brok slecht zou zijn, is van wat ik heb gehoord is omdat het uitzet in de maag en daardoor zouden verstoppingen plaats kunnen vinden. Daarnaast zou het eten van brokken een onnatuurlijke beweging zijn omdat het te hard is en zo zouden de kiezen dieper in het kaakbot worden geduwd waardoor kaakabcessen zouden kunnen ontstaan. Dat is van wat ik heb gehoord. Ik twijfel daardoor nog steeds. Ik wil niet dat mijn konijnen tekorten krijgen, maar ik wil ook graag die problemen voorkomen (als zo erg blijkt te zijn als er gezegd wordt) Het probleem met hooi zou zijn dat het te droog is. De spijsvertering van een konijn is ingesteld om vochtrijke voeding te verteren. Daardoor zou het voor vertraging in het spijsverteringskanaal zorgen waardoor gasvorming zou kunnen ontstaan. Ook het calcium kan door te droge voeding niet goed weggespoeld worden (geld ook voor brok). Als laatste nog omdat het te hard zou zijn en het gebit van een konijn gemaakt is om zacht voedsel (gras en bladgroente) te verteren. Ik twijfel eigenlijk nog steeds, toen ik het eerst hoorde dacht ik ook dat het niet zo erg was als er gezegd werd. Maar ik hoor het de laatste tijd zo vaak ook door dierenartsen, dat ik het eigenlijk niet zo goed weet wat het beste is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .