Ga naar inhoud

Bas_R

Members
 • Aantal items

  11
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Bas_R's Achievements

Groentje

Groentje (1/6)

1

Community reputatie

 1. De gang is inderdaad 2 vierkante meter ongeveer maar wel lang en smal. Dus ze kan wel makkelijk in een hoek gedreven worden. Ja, de koppelvakantie zaten we vooral aan te denken om precies wat je zegt wij geen ervaring hebben en daar wel. Willen wel voorkomen dat door onze gebrek aan ervaring het dadelijk niet goed gaat, terwijl als iemand met ervaring het had gedaan het wel goed was gegaan zeg maar....
 2. De voederster wordt eind deze maand 1 jaar en de rammelaar is half januari 1 jaar geworden. We dachten misschien ook dat de gang te klein is, dat zij zich benauwd voelt als hij haar achter na zit. Vooral omdat het niet zo is dat ze meteen gaan vechten steeds, als dat gebeurd en we houden ze even tegen. Gaan ze daarna gewoon rustig rondjes om elkaar heen lopen en samen eten en snuffelen aan elkaar. Pas als de rammelaar er weer op wil duiken gaat zij op een gegeven moment in de verdediging. Kan het zin hebben om ze bijvoorbeeld op koppelvakantie te sturen?
 3. Beetje er tussenin. Vastbijten niet, schoppen was moeilijk te zien, maar wel rollend.
 4. Goedemiddag, Onze gecastreerde ram en voedster waren altijd super lief koppel. Nu heeft een tijd terug onze rammelaar een darmstillegging gehad en daardoor konden ze paar weken niet bij elkaar. Hij is nu volledig hersteld en willen ze weer gaan koppelen. Dit hebben we op neutraal terrein gedaan (hal bij de voordeur) en in eerste instantie waren ze vooral aan het ontdekken en snuffelde wel aan elkaar maar lieten elkaar met rust. Na een tijdje begon de rammelaar aan de rangorde bepaling. Dat ging heel even goed, maar na paar minuten werd het vechten. Niet boksen, maar wel elkaar aanvliegen met plukken haar en alles. (Er stonden huisjes in de koppelruite waar ze zich terug konden trekken). Toen hebben we ingegrepen en daarna ging dat steeds weer op en neer. Dus ene keer rustig langs elkaar heen lopen met rust laten beetje kijken en snuffelen, maar zo gauw als rangorde weer aan bod kwam vloog zij hem na halve minuut weer aan. En dat een keer of 5 achter elkaar (ingrijpen, rust, rangorde, vechten). We hebben ze nu weer terug in eigen kooi gezet, zodat ze tot rust kunnen komen na klein uur samen. Iemand ideeen hoe we dit goed aan kunnen pakken? De situatie met de 2 kooien rennen door de hele huiskamer en het alleen zijn van beide beestjes geeft de konijntjes (en ons ook een beetje) stress, dus hopen echt dat hier oplossing voor is! bedankt alvast!
 5. Hallo, onze voedster is 2,5 week geleden gesterilliseerd en onze ram een jaar geleden gecastreerd. Hij is meegegaan naat de dierenarts met haar operatie en vanuit daar waarschijnlijk zoveel stress gehad dat hij een stillegging had van zijn darmen. Nu 2 dagen dierenziekenhuis en nu 1,5 week thuis gaat het beter. we denken dat het goed is de twee weer samen te zetten, maar de afgelopen keren dat ze elkaar zagen was het bijten en vechten, terwijl het daarvoor koppel was. iemand tips hoe we de “her-koppeling” aan kunnen pakken? Hij lijkt toenadering fijn te vinden, maar zij wordt fel en afgresief.
 6. Ja het gaat op en af… ging goed! Toen zijn kooi verschoond en ging t ineens weer minder! Maar nu naar paar dagen weer oke
 7. Nou ik moet zeggen dat sinds vandaag hij weer aan het knagen is aan het hooi (nog niet zoals het was, maar wel stuk meer) en dat het inderdaad is na het stoppen met bepaalde medicatie (Metacam, Emeperid en Parrafine), alleen Cisaral krijgt hij nog en dwangvoeding, maar dat proberen we nu wel iets minder te doen omdat hij zelf steeds meer aan de gang gaat.
 8. Hier is naar gekeken maar niet onder narcose. Hij knaagt wel aan wilgentakjes. Af en toe pakt ie wel een beetje hooi, maar stopt hij na een paar sprietjes mee. Hij krijgt wel nog pijnstillers bij de medicatie.
 9. Hallo, Onze rammelaar is na meegaan naar de dierenarts met onze voedster voor sterilisatie waarschijnlijk zo gestresst geraakt dat hij opgezwollen maagje heeft gekregen. Het viel pas op toen hij echt niet meer wilde eten opeens. Meteen mee naar dierenziekenhuis gegaan en daar is hij 2 nachten gebleven aan infuus en dwangvoeding. Sinds afgelopen dinsdagmiddag is hij weer thuis, omdat hij wel weer wat keutelde en begon te eten van groenvoer leek het de arts beter om thuis aan te sterken. Wij geven hem sindsdien 2 keer per dag al zijn medicijnen en dwangvoeding en comtinu groenvoer. Zijn eetlust is dan ook echt stuk beter, hij eet groenvoer en beetje droogkorrels (high fiber) goed en is weer super bewegelijk. Enige enorm grote zorg die we hebben is dat hij echt maar heel weinig hooi blijft eten en niet drinkt… Iemand ervaring mee en weet wat te doen???
 10. Ah dan zou dat het kunnen zijn! Ja dat kan inderdaad en doen we nu ook al om haar rustig te laten herstellen (hoewel ze na een dag al alles eet en rondhuppelt alsof er niets gebeurd). Ze zitten binnen. dank voor het antwoord!
 11. Hallo allemaal, Wij hebben een rammelaar van ruim een jaar oud en is al paar maanden gecastreerd en een voedster van 11 maanden. Zij is gister gesteriliseerd. Voor haar operatie ging zij met enige regelmaat rijden op de rammelaar, dat ging verder prima en hij gaf er niet zoveel om en liep weg als ie het zat was. Andersom deed hij niets. Alleen nu sinds eigenlijk direct na haar operatie begint hij op haar te willen rijden plotseling?? Dat heeft hij sinds de koppeling en tot voor de operatie nooit (meer) gedaan… iemand een idee hoe dat kan?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .