Ga naar inhoud

CelineS

Members
 • Items

  27
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door CelineS

 1. CelineS

  zandbak zand

  Oke goed om te weten dan houden we dit zand gewoon. Ja ze leven bij ons binnen en de zandbak staat op het balkon 3 hoog. Ook zit er een deksel op dus dat zit wel goed dan 🙂
 2. CelineS

  zandbak zand

  Hallo allemaal! Ik heb twee konijnen waarvoor ik een aantal maanden gelegen een zandbak heb aangeschaft. Dit is zo'n blauwe schelp en ik heb daar speelzand van de praxis in gedaan. Nu is een video van mijn konijnen viral gegaan op instagram en heb ik enkele opmerkingen gekregen dat droog zand slecht is voor konijnen en ziektes kan veroorzaken aan de ogen of luchtwegen. Ik kan hier verder niks van vinden, maar ik wilde het hier toch voor de zekerheid even checken. Is het speelgoed zand voor kinderen echt slecht voor ze of kan dat prima?
 3. We hadden het weg gedaan omdat we dachten dat dat het gedrag veroorzaakte. Gelukkig zat het nog niet in de prullenbak zelf dus we hebben het nog! We geven ze nog niet. De voedster wordt gelijk bang als we ze geven, ze associeert het nu met dat de ram haar aanvalt. Ze hebben ondertussen weer meer dan genoeg speelgoed van de winkel hier 🙂 Helaas is het toch meer dan een blaasontsteking dus volgende week een röntgenfoto. Tussen de twee konijnen gaat het weer super!
 4. Update: we weten nog niet 100 procent wie, maar we hebben de urine laten testen en daar kwam uit dat het een blaasontsteking was. Dat verklaard dus mogelijk het gedrag. Mijn onderbuik gevoel was al die tijd dus toch correct, al vanaf het probleem met de stinkende keutels vertrouwde ik het niet helemaal. Ik ben blij dat we naar een nieuwe dierenarts zijn gegaan!
 5. We hebben het inderdaad er uit gelaten. Gisteren hebben we weer een speeltje gegeven van de winkel hier uit het dorp waar we ze normaal halen. Dit ging goed, er gebeurde niks. Toen hebben we 1 van de 'nieuwe' speeltjes weer geprobeerd (online gekocht), dit ging ook goed. Ze vinden die zo leuk dat we vanmorgen een 2e gaven en toen ging het weer fout. Hij beet zelfs m'n vriend in zijn hand, dat doet die nooit. Iets veroorzaakt dus dit agressieve gedrag en ik betwijfel dus of het daadwerkelijk een kwestie is van wie is de baas. Ik heb de speeltjes gelijk weggegooid. We laten het nu weer enkele weken rustig worden (want nu gebeurd het weer bij alle speeltjes) en dan houden we het maar bij de bekende speeltjes van de winkel hier.
 6. Zojuist hebben we weer geprobeerd speeltjes te geven. Dit lokte het helaas weer uit. De ram ging achter de voedster aan, maar nu zijn ze weer lief en likt de ram de voedster en andersom. Raden jullie aan gewoon te wachten net geven of juist de speeltjes te geven en te laten liggen en ze uit te laten razen?
 7. Ze zijn nu ruim 10 maanden bijna 11. Dus ze zitten nog wel echt in de puberteit. Het gedrag van knagen aan plinten etc. is al weg, maar dit blijft dan misschien toch nog wat langer hangen. Als het dit weekend dan nog aanhoud, vraag ik of mijn moeder langs kan komen een paar keer per dag als ik weg ben. Vooralsnog was vanmorgen de laatste keer. Net lagen ze weer bij elkaar in de buurt en aten ze hooi samen. Ze lopen los in de woonkamer en het hok staat er voor de wc en hooi. Deze heeft een ingang en de bovenkant is er af daar springen ze er ook regelmatig uit, dus qua klem zitten, zit het dan ook goed denk ik. Dan wachten we het nog even een paar dagen af 🙂
 8. Hallo allemaal, Wij hebben twee konijnen een ram en een voedster. In maart is de voedster gesteriliseerd. We hebben ze toen moeten herkoppelen, hier heb ik toen ook een topic gestart. Voor de sterilisatie was de voedster heel overduidelijk de baas. Na de herkoppeling was het de ram, al was dit veel minder overtuigend/duidelijk. Nu heb ik het idee dat ze opnieuw de orde aan het bepalen zijn. Stinkende poepjes (medische redenen zijn uitgesloten), ineens plas door de woonkamer terwijl ze zindelijk zijn, mannetje knoort af en toe en dan probeert die soms te rijden. Maar gisterenavond gaven we ze een nieuw knaag speeltje, daar kwamen ze beide normaal op af, beide aan het knagen en ineens uit het niets vloog de ram op de voedster af en gingen ze de hele woonkamer door, er lagen overal plukken haar. Ze zijn zelf uit elkaar gegaan en na een uur ongeveer, (daarvoor was de voedster bang voor hem en rende weg) ging het weer goed en likte hij haar weer. Dus wij dachten dat het weer goed was. Vanmorgen niks aan de hand, met eten geven ging het prima. De ram ging spelen met een knaagwortel (deze hebben ze ook pas 2 dagen) en toen vloog de voedster op hem af en gingen ze weer de hele kamer door, maar uiteindelijk was zij weer bang voor hem. 10 minuten later zit zij te spelen met een speeltje wat er al meerdere maanden ligt, hij komt daar op af en toen was het weer alsof er niks aan de hand was. Is dit normaal en kan ik ze alleen laten met boodschappen doen of werken? Mijn vriend en ik werken beide dus sowieso drie dagen per week zitten ze overdag alleen.
 9. Oke goed om te horen dat het niet perse iets hoeft te zijn. Ik zie de kleinere keutels gelukkig niet elke dag, maar we zullen het in de gaten houden. Als de kleinere keutels aanhouden of meer worden ga ik terug naar de dierenarts. De wc bakken maken we meestal schoon met water en/of wat afwasmiddel, maar soms ook detol. Maar dat is echt maar heel af en toe. Ja we gebruiken onderop hennepvezel en daarboven zaagsel, maar dan stoppen we met het zaagsel! Bedankt voor de tip.
 10. Nee ze krijgen niks aan medicijnen. Allebei een week pijnstillers na de castratie, maar voor de voedster is dat al meer dan een maand geleden.
 11. Oke de geur komt van beide. Die van de ram zijn nog sterker! Kan het bij de ram ook hormonaal zijn?
 12. Ik zag net dit bij het mannetje, maar dat zijn zover ik kan zien gewoon normale blindedarm keutels. Al eet die ze niet op, ik vond ze eerder vandaag ook dus dat hou ik even in de gaten. Hij is ook degene die er hele kleine tussen heeft zitten van de normale keutels.
 13. Ze is 8 maanden en vorige maand gecastreerd. De ram is eind december gecastreerd. Na haar castratie hebben we ze opnieuw moeten koppelen in de gang. De geur komt nu zeker wel bij haar vandaan dus het zou inderdaad hormonaal kunnen zijn. Hopelijk trekt het dan weer weg.
 14. Ik heb even een foto gemaakt is wat makkelijker met uitleggen. Af en toe zit er een ketting bij door wat haar, dit is niet elke dag. Ze hebben nu ook een gelijk formaat. Af en toe zitten er kleinere tussen. Het gaat echt om de normale keutels en ze stinken ook niet allemaal. Het kan soms een paar dagen goed gaan dat we het niet door hebben en dan de dag erna kom je binnen en ruik je het in de gang al. Het gaat om die hele donkere, bijna zwarte keutels. Misschien dan toch maar op zoek naar een gespecialiseerde arts
 15. Hallo! Wij hebben twee binnen konijnen, een ram en voedster. Sinds een aantal weken merken we dat er een hele doordringende geur uit de wc's komen. Specifiek ook de drollen. Ik weet niet precies van wie ze af komen, maar ik denk van de voedster. Af en toe zitten er ook kleinere bij en ze zijn ook heel erg donker. De dierenarts heeft de ontlasting onderzocht en kan niks vinden. Ze eten en drinken verder beide goed en zijn ook actief, eigenlijk niet anders dan voorheen. Heeft er iemand enig idee wat het kan zijn?
 16. Laatste update! Ze zitten sinds woensdag weer samen in de woonkamer en ze zijn weer dikke vriendjes! 🙂 Bedankt voor alle tips.
 17. Oke dan kijken we het de komende dagen even aan! Afhankelijk van hoe het gaat kunnen we dan over een aantal dagen gaan kijken hoe het gaat. Bedankt!
 18. Zoals het er nu uitziet is de ram nu de baas I.p.v. de voedster. En hij likt haar nu al de hele tijd en ze is niet meer terughoudend. Oke dus zelfs als we de woonkamer volledig schoonmaken kunnen ze daar nog niet naar terug vandaag?
 19. Even een korte update. We hebben ze een half uur geleden bij elkaar gezet ik de gang. Eerst ontweken ze elkaar, maar de ram begon in ieder geval niet met bijten. Vooral de voedster was een beetje bang. Na een kwartier konden ze al naast elkaar eten en zojuist heeft de ram de voedster even gelikt en flopte hij naast haar neer. Zij is nog wat terughoudend, maar een heel goed begin!
 20. Oke fijn! Toch is het een prettig idee de opvang als extra koppel optie te hebben, stelt me iets meer gerust haha. We gaan het morgen of zaterdag proberen, dus ik ben benieuwd!
 21. Oke dan houden we dat in de gaten! Er zit vlak bij waar wij wonen wel een opvang die ook doet koppelen. De gang is niet een plek waar ze normaal komen, maar ze zijn er eerder geweest. En de ram is enorm avontuurlijk en is daar ook vaker dan de voedster per ongeluk geweest. Als het ons niet lukt hier, ga ik er eerst vanuit dat het niet neutraal genoeg is, en kunnen we het bij de opvang nog eens proberen. Voor nu blijf ik positief en ga ik er vanuit dat het weer goed komt, maar ik zal wel nadenken over een plan b.
 22. De voedster zit in de woonkamer, waar ze normaal beide zitten. De ram zit nu in de eetkamer. Die hebben we van elkaar gescheiden met een honden hek met wat gaas omdat ze er anders nog doorheen kunnen. Daarover hebben we een deken zodat ze elkaar niet kunnen zien. Het deken hebben we even weggehaald om te kijken hoe hij zou reageren. Het koppelen gebeurd in de gang, die is neutraal. Morgen is de operatie precies 2 weken geleden. De wond ziet er goed uit en haar gedrag is ook weer volledig zoals voorheen. Dus ze lijkt volledig hersteld, maar het kan natuurlijk zijn dat ze het verbergt als ze dat nog niet volledig is.
 23. Ik weet niet of iemand het nog leest, maar ik heb nog één vraagje. We gingen vandaag alvast kijken of hij haar door het gaas nog zou willen bijten. Dit was het geval. Wat is acceptabel bij het koppelen? Wat bijten (tenzij het tot bloedens aan toe is) zal er misschien wel bijhoren denk ik?
 24. CelineS

  Hallo allemaal!

  Hallo! Mijn naam is Celine en ik heb samen met mijn vriend sinds november twee hangoor konijntjes. Een ram en een voedster. We mochten beide voor 1 een naam uitkiezen en zo heet de voedster Hazel en de ram Hamburger, maar we noemen hem Hammy.😁 We hebben ze allebei tegelijk opgehaald bij een lokale dierenwinkel en helaas wisten ze daar niet de precieze geboortedatum. Ze zijn nu ongeveer 7 maanden. Al vanaf het begin waren ze dikke vrienden. Waar de één ging was de andere ook. Ik ben hier lid geworden vanwege relatie problemen na haar sterilisatie. Ik heb goede moed dat ze binnenkort weer beste vrienden zijn!
 25. Oke fijn! Ik heb de ram gelijk verplaats naar ons kantoorkamertje. Hij heeft hier lang niet zo veel ruimte als de woonkamer, maar voor een week zal dat geen ramp zijn. Nu zijn ze wel even een week uit elkaars zicht. Dankjewel, die ga ik doorlezen!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .