Ga naar inhoud

snuitje_pluisje

Members
 • Aantal items

  218
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door snuitje_pluisje

 1. Inderdaad zijn de verzendkosten naar sk zo hoog dat ik dat wat te ver vind gaan. Zo'n zak kost al 10 euro dus dan word het wat teveel van het goede.

   

  Zou ik ze geen ander knaagdiervoer kunnen geven en dit aan kunnen vullen met extra fruit/noten/groenten/vlees etc?

 2. Hallo allemaal,

   

  Een paar maanden geleden ben ik naar Slowakije verhuisd, samen met mijn vriend, hond en 2 kleine rakkers Timmy en Tommy. 

   

  De vraag was of hier rattenvoeding verkrijgbaar was (waar ik van uit ging, aangezien ze bij de kaufland in duitsland ook rattenvoer verkopen) en ze hebben hier ook een kaufland.

   

  Nou.... niet dus. Het voer wat ik meenam is bijna op, dus de vraag luid: wat moet ik mijn ratten in godsaam te eten geven?

   

  Ze krijgen dagelijks fruit en allebei een nootje. Tussendoor een stukje kaas/brood/vlees/groenten gaat er ook wel in en ze hebben natuurlijk altijd basis voeding en water tot hun beschikking. Kortom; ze komen nu niks tekort. Maar die basisvoeding (op het moment science selective) moet wel vervangen worden, kan ik zelf iets samenstellen? 

   

  Groetjes!

 3. Mijn allereerste ratje, heel cliché, Ciske. Hij is 5 jaar geworden.

  Toen een jaartje ratvrij geweest tot 3 mannen de rust kwamen verstoren, whahaha. Witte Timo (1 jaar), Japanner Teun (2 jaar) en momenteel de overblijver van bijna 2,5 Victor. Een bruine rat met Berken als aftekening :)

 4. Hallo daar :)

  Ik ben een 2 dagen van huis geweest, mijn vader heeft de ratjes en gerbils voer en water gegeven, maar nu kom ik thuis en zie ik dat mijn ratje een rood teentje heeft. Is dit teentje/de nagel ontstoken of zal hij gewoon klem hebben gezeten?

  Ik ben niet zo snel bezorgd hoor, wil alleen graag weten wat jullie denken dat het is, haha.

  Hier wat foto's

  do2xbk.jpgf1cyo0.jpg

  Alvast bedankt :)

 5. Beetje jammer.... Haha..


   


  Als je goed kijkt zie je dat de veertjes ook blauw zijn. De kleur is van de welbekende ctc spray... De huid rondom de oude wond is ook gewoon roze en de bovenkant van de vleugel ook.. Ik heb even een vriend van me geraadpleegd die helemaal into vogels is en hij heeft er dan ook echt enorm veel verstand van.. 


   


  Hij zegt dat zolang hij goed eet en drinkt een goede kans maakt en ik het gewoon af moet wachten. Het is niet gebroken en de wond is mooi dicht. Ik ga verder met het wassen met betadineshampoo en kijk het aan!


   


  Iedereen bedankt voor het reageren.


 6. Hallo,


   


  Gisteren een duif gevonden, vermoedelijk gepakt door een hond of ander dier. Zijn vleugel is nog heel maar helemaal naar de knoppen.. Ik heb het gisteren en vandaag gewassen met betadine shampoo zodat er geen verdere bacteriën bij kunnen maar het is al dicht en het kwaad is al geschied!


   


  Ik heb gisteren de hele avond  research gedaan maar kan echt helemaal niks vinden.. Heb zelf wel verstand van dieren maar hierover durf ik echt niets te zeggen.... 


   


  Sterft de vleugel nu af? Of weten jullie meer hierover? Foto's:


  2hsagll.jpg s28g9t.jpg


   


  De vleugel is op een plek open geweest door vermoedelijk een beet en daar zit ook een korst. De rest van de vleugel is fel blauw.. Een vreemde kleur waar ik een beetje bang van wordt. De duif is zelf helemaal in orde, eet en drinkt vrijwillig en is de hele dag op de been. Loopt alleen scheef en heeft weinig evenwicht wat voortbewegen lastig maakt maar dit kan hij wel.. De ontlasting is ook helemaal in orde.


   


  Help mij!


 7. Hallo!

  Ik heb een duif gekocht bij de jager en deze hebben wij inmiddels bijna op, maar nu vraag ik mij af,

  Dat je de ratten botten mag geven is duidelijk, kunnen ze lekker vleesrestjes enz. eraf knauwen en wat knagen maar ik vraag mij af of een duivenkarkasje niet te klein, scherp en gevaarlijk is voor mijn 2 mannen?

  Ik ben benieuwd!

  Groetjes :)

  • Vind ik leuk 1
 8. Ik heb een mailtje gestuurd naar mijn dierenarts en die zegt dat ik beter even langs kan komen om te kijken. Maar onze dierenarts is een beetje snel op geld uit vinden wij en mensen uit onze omgeving.. Mijn rat had bijvoorbeeld een chronische luchtweginfectie waar ik steeds medicatie voor nodig had. En steeds liet hij me weer op afspraak komen, dus ik weer wat centen lichter, voor helemaal niets.

  Ik heb niet het gevoel dat het iets ernstigs iets maar wil zelf ook niet gaan dokteren.. Advies..?

 9. Hoihoii,

  Mijn konijn Pluisje is inmiddels alweer zo´n 6 jaar en ik controleerde vandaag even op afwijkingen. Ik probeer alles af te lopen en voelde op haar borst een harder bultje. Toen ik goed ging kijken zag ik dat al haal tepeltjs er zo uitzagen:

  1180kr9.jpg

  rbeh6o.jpg

  Ze heeft er geen pijn aan als ik eraan zit, doet helemaal niet moeilijk als ik eraan zit maar ik weet dus niet of dit wel normaal is. Iemand een idee wat dit kan zijn?

 10. Hallo!

  Ik heb hier thuis 3 ratten zitten, Teuntje, Timo en Victor. Alledrie hebben ze een totaal ander karakter en hierdoor botst het zo nu en dan en heb ik er mijn handen flink vol aan...

  hierdoor doe ik even een kleine introductie waardoor jullie een goed zicht hebben op mijn probleem..

  Dit is Teuntje. Teuntje is een hele lief knuffeltje met wat agressieprobleempjes. Regelmatig bijt hij de anderen en is erg dominant. Op de 2de foto is ook een foto te zien toen dit best erg was, bij 5 maanden. mij heeft hij ook een aantal keer flink gebeten, zo hard dat hij door mijn nagels heen beet, maar na het winnen van zijn vertrouwen is hij nu heel lief en wast hij mijn handen alleen maar.

  25673og.jpg3134z0w.jpg

  Hier is Victor. Victor is een erg lieve Rat en ligt erg centraal in de groep. Hij is redelijk schichtig maar hier werk ik aan en dit gaat erg goed. Hij loopt erg met Teuntje mee en dit geeft hem ook zelfvertrouwen om bepaalde situaties te benaderen. Hij is heel erg op zijn gemak hier, dit is echt zijn thuis en dat merk ik gelukkig heel erg.

  14ta4ra.jpgejfrc3.jpg

  En als laatste mijn ultieme probleemgeval.. Alle drie hebben wel wat probleempjes gegeven maar hier loop ik op vast omdat ik een beetje ten einde raad ben... Timo is een witte rat die aanzienlijk kleiner en dunner is vergeleken met de andere 2, die allebei redelijk groot en goed doorvoed zijn.

  j7dslh.jpg2446utz.jpg

  Timo ligt wat minder in de groep en is daardoor in het verleden regelmatig gepakt door Teuntje en Victor. Ik vermoed dat Teuntje alleen doorbeet, en Victor niet, maar weet dit niet zeker.. Hij is er erg slecht aan toe geweest en heeft daarbovenop ook nog 2 keer een luchtweginfectie gehad. Ik vermoed dat dit chronisch is, omdat bij stoppen van medicijnen geven de luchtweginfectie weer terugkomt. Ook is hij constant overmatig verzorgd hoeveel ik de kooi ook verrijk. Hier een foto van 2 maanden terug, toen hij er heel slecht aan toe was:

  e1880m.jpghvw7ll.jpg

  De wondjes zijn inmiddels genezen en hij heeft nog maar 1 korstje van een paar dagen geleden.. De kale plek zit er nog maar is nu helemaal schoon en zonder wondjes.. Het is gewoon kaal.. Ik heb gelezen dat dit overmatige verzorgen erfelijk kan zijn en in de genen kan zitten en hier ga ik ook van uit, maar heb nu voor de zekerheid een gel besteld die de haargroei stimuleert en de huid kalmeert. Misschien dat dit werkt.

  Deze dingen maken hem zwak waardoor hij natuurlijk lager in de groep ligt. Ik zet vannacht Teuntje een keer een nachtje apart. Dit heb ik vaker gedaan en het wordt dan wel even rustiger in de groep. Ik merkte de vorige keer ook dat Timo meer van zich afbijt en zo minder aangevallen wordt.

  De kooi is groot en fijn ingericht. Ook gaan ze iedere dag los en mogen ze doen wat ze willen.

  jpiglg.jpg

  Maar Timo is ook bang voor mij. Als hij bij mij zit gaat hij gewoon slapen en is hij redelijk op zijn gemak, maar zodra ik ga aaien of hem op wil pakken dan piept hij en schiet hij voortdurend weg. Ik ben net als bij Teuntje erg rustig en respectievelijk aan het werk gegaan maar het werkt gewoon niet... Hij blijft bang.. Ook knuffeltherapie heb ik geprobeerd maar hier wordt hij alleen maar banger en nog schieteriger van en dan springt hij zelfs weg in mijn gezicht weg. Als ik eten heb is hij dan weer totaal niet bang, en komt gewoon naar me toe lopen en loopt met het eten weer weg. Dit is hij dan weer wel gewend..

  Ik heb geen idee wat ik moet doen.. Iemand verdere tips??

  En daarbij, heeeel erg bedankt voor het lezen van mijn eindeloze verhaal :mdr:

 11. haha, eigenlijk weet ik dat wel! ik wil ze supergraag maar het mag helaas niet :(

  maar om niet offtopic te gaan hou ik mn mondje nu :P

  nogmaals sterkte, is het verdriet al wat minder?

  Oh haha! Dat was bij mij hetzelfde verhaal, tot je een ratje in nood vind en met een zielig verhaal eindelijk toestemming krijgt! :)

  Maar om even ot te blijven, moet ik eerlijk zeggen gat het verdriet niet echt minder word.. Maar dat komt hopelijk wel, dankjewel!

 12. dat snap ik helemaal! heb ze zelf niet, maar ratten zijn volgens mij echt super leuk!

  je hebt het diertje in ieder geval een super leventje gegeven :)

  Dankjewel! Inderdaad ratten zijn superdieren! Je weet niet wat je mist (:

  Heel mooi geschreven, heel veel sterkte met het verlies.

  Heel erg bedankt!

 13. Sorry voor de late reactie!!!!

  Heel veel sterkte hoor! Hij had het heel goed bij jou! :)

  Heel erg bedankt! Ik heb ook echt van hem genoten en heb mijn best gedaan! :)

  Heel veel sterkte met het verlies!

  Dankjewel!

  ik heb dit gelezen met tranen in mn ogen!

  wat ben je onwijs lief geweest voor hem, en wat knap van hem dat hij na alles nog mooi 5 jaar is geworden! :)

  heel veel sterkte, wees maar trots op jezelf dat je hem zo goed verzorgt hebt :)

  Superbedankt! Leuke reactie, mis hem wel heel erg hoor..

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .