Ga naar inhoud

snuitje_pluisje

Members
  • Items

    218
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door snuitje_pluisje

  1. Ik heb een mailtje gestuurd naar mijn dierenarts en die zegt dat ik beter even langs kan komen om te kijken. Maar onze dierenarts is een beetje snel op geld uit vinden wij en mensen uit onze omgeving.. Mijn rat had bijvoorbeeld een chronische luchtweginfectie waar ik steeds medicatie voor nodig had. En steeds liet hij me weer op afspraak komen, dus ik weer wat centen lichter, voor helemaal niets.

    Ik heb niet het gevoel dat het iets ernstigs iets maar wil zelf ook niet gaan dokteren.. Advies..?

  2. Hoihoii,

    Mijn konijn Pluisje is inmiddels alweer zo´n 6 jaar en ik controleerde vandaag even op afwijkingen. Ik probeer alles af te lopen en voelde op haar borst een harder bultje. Toen ik goed ging kijken zag ik dat al haal tepeltjs er zo uitzagen:

    1180kr9.jpg

    rbeh6o.jpg

    Ze heeft er geen pijn aan als ik eraan zit, doet helemaal niet moeilijk als ik eraan zit maar ik weet dus niet of dit wel normaal is. Iemand een idee wat dit kan zijn?

  3. dankjewel, ik zal de dierenarts morgen bellen, aangezien hij nu niet open is...

    Ja ik zag op een site over konijnen wat je allemaal kan geven, en Laxeermiddel kon je geven omdat teveel haar in de darmen een oorzaak kan zijn. Pluisje is nogal... pluizerig... :) Dus ik dacht: Laat ik het haar makkelijker maken.

    Ik heb net een gasbuikmassage gegeven, alwéér... Ze lijkt het wle fijn te vinden, maar afkoelen doet ze nog steeds... Wat kan ik doen om haar warm te houden???

  4. Hallo BB'ers!

    Mijn konijn pluisje heeft gas, ik heb haal al tractonorm en metocloral drops gegeven, ik probeer haar warm te hoduen door haar tegen me aan te drukken met een dikke deken om haar heen maar ze koelt alleen maar af...

    Ik heb geen kruik, misschien nemen mijn ouders dalijk eentje mee...

    Ik heb haar direct naar binnen gehaald en ik heb haar gedwangvoederd. Babyvoeding Olvarit, en zodra ze weer wat normale keutels geeft krijgt ze een papje van geperste korrels en water gevoerd.

    Wat kan ik nog meer doen om haar warm te houden???

  5. Ik begin altijd voor bij het neusje, dan maak ik met mijn twee wijsvingers cirkelbewegingen en wacht tot hij ontspannen is. Als hij begint te knarsetanden en gaat liggen kriebel ik achter zijn oren. Daarna ga ik met wijs- en middelvingers zachtjes met een kleine beetje druk (maar niet echt duwen ofzo) langs de ruggengraat af en zo herhaal ik dat soms wel een half uur lang. Als ik dan ophoud, krijg ik alleen maar kopjes om door te gaan.

    Ohh dankje, hier heb ik echt veel aan :he:

    Ik ga het ook proberen :)

    Toen straks heb ik haar in slaap gemasseerd :P

  6. mijn konijn had ook zoiets, alleen verliep het overlijen iets anders:

    Snuitje bleef de hele tijd stil zitten, en deed niets meer. Ik wil de hem oppakken, en toen liep er allemaal waterige poep en urine uit zijn achterste... Ik heb snel een korte broek aangetrokken terwijl mijn ouders zijn kont afwasten, en toen zijn we veel te hard met de auto naar de DA gereden. Ik moest ( als 11 jarige) kiezen of ik hem wilde laten behandelen of dat hij een spuitje kreeg... Ik koos voor het spuitje, want ze maakten me wijs dat hij anders veel pijn zou hebben en dat hij het toch neit zou halen. Toen kreeg hij zijn spuitje. Alles was verlamd,, maar zijn hartje bleef kloppen.. na een prik in zijn hart, blies hij zijn laatste adem uit.

    Van het moment dat we in de auto stapte, tot aan het sterven, keek hij mij recht aan... vol angst, en dit kan ik me het llarbeste herinneren. Niet de leukste herinnering natuurlijk.

    Ook dit was heel plotseling, behalve dat hij de ene dag diarree had, en de andere dag niet,, ik zei tegen mijn moeder dat we naar de dierenarts moesten, maar ze bleef volhouden dat dat neit zo was.

    volgens de dierenarts bleek het, dat als we twee weken eerder waren gegaan, dat hij dan nog had geleefd.

    groetjes kim, en in ieder geval veel sterkte (L)

  7. Zomaar overgaan op ander voer is niet goed. Dara gaan ze juist van aan de diarree. Gemengd voer is niet goed, dus ineens overgaan op gemengd voer helpt zeker niet tegen diarree. Je kan het beste biks geven. Dus alleen die staafjes. Een konijn dat 24 uur niet eet is vaak al niet meer te redden. Het is dus erg belangrijk dat je zo snel mogelijk naar de dierenarts gaat. Is er een mogelijkheid dat je zelf naar de dierenarts gaat? Als dat niet zo is dan zou ik alles doen om je moeder over te halen. Je kan ook de dierenarts bellen om te vragen of het nodig is om langs te komen (hij zal zeker zeggen dat je langs moet komen) dit kan je dan aan je moeder vertellen.

    Ondetussen moet je proberen om je konijn iets te laten eten, probeer alle lekker dingetjes die hij normaal lekker vind. Iets eten is altijd beter dan helemaal niets eten.

    Ik probeer het de hele tijd, ze hoeft zelf niks te hebben van haar lievelingskostje, namelijk peterselie.

    Kijk allemaal ps.even op dit forum: Die gaat over hetzelfde; dit raadseltje over mijn konijn

    :: http://www.bunnybunch.nl/community/gezondheid/41216-konijn-eet-niet-meer-wil-niet-zijn-kooi-etc-help.html

    Groetjes kim :)

  8. duimduimduim... pootjepootjepootje draaien,, hier word in ieder geval flinkt geduimd en de pootjes draaien mee. mijn konijn zit hier nu ook lekker ziek te zijn, ze gaat vanavond mee naar de DA. duim je ook voor mij? Hier doen we in ieder geval ons best om de hele dag door te duimen!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .