Ga naar inhoud

To van de Veluwe

Members
 • Items

  3.844
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  32

Berichten die geplaatst zijn door To van de Veluwe

 1. En elke avond vang ik nog naaktslakken. Ook de kleintjes tel ik mee. Soms 300 op één avond. Maar mijn zoekgebied is groot. Rond het huis wordt het wel minder. Vang ook bij onze familie vlak naast ons slakken weg want die kunnen ook naar ons toe komen. Ook komen de eitjes uit en dus blijf ik even vangen. Ook voor de konijnen. Gisteren had ik weegbree geplukt en ik zag slakken in de buurt. Ik heb de weegbree goed gewassen maar vanmorgen lag het nog in de groentenbak. Vermoedelijk toch slakken op gezeten. Ik merk dat ook wel eens bij paardenbloemblad.

  Dus ook voor de konijnen is het beter dat ik de slakken wegvang.

  Alleen de naaktslakken tel ik. De huisjesslakken niet.

  • Verdrietig 1
 2. Ze gebruiken een toiletbak (peewee) maar er liggen toch elke dag veel keutels naast de bak. Die bak staat in een hok.  Dus de ren blijft schoon. Op de vloer van de ren wel eens een verdwaalde keutel maar geen urine. De zandbak blijft ook schoon. Elke avond veeg ik de keutels even bij elkaar en gooi ze weg. De toiletbak verschoon ik één keer per week.

 3. Op 2-7-2024 om 20:24, Dark en Stormy zei:

  Zoals ik vertelde is Dark de afgelopen tijd met 5 konijnen in contact gekomen. Wat als er iets is overgedragen.

  Maar daar voor at hij ook al drie weken niet dus dat lijkt me de oorzaak niet te zijn. Hij lijkt wel te rouwen. Ik zou niet weten wat het is. Daar heb ik te weinig konijnenverstand voor. Maar Kolino helpt je wel verder.

 4. Hoe zou kennelhoest nou ontstaan. Het is altijd als ze met vakantie in een opvang zijn geweest. Thuis ontmoette onze hond ook andere honden. Bijvoorbeeld bij alle gehoorzaamheidscursussen die ik met de honden deed. Dus elke week spelen met honden tussendoor en nooit kennelhoest (het woord zegt het al) gekregen.

  In een asiel zitten ze toch ook vaak buiten in hokken. Toch ergens vreemd.

 5. Wij hebben het ook een keer met een herder gehad: kennelhoest. Was niet gevaccineerd. Maar is eigenlijk vanzelf weer overgegaan. Ik had er toen nog nooit van gehoord.

  Maar dat is snel zeg: twee nachtjes en dan kennelhoest. Heeft dat zo'n korte incubatietijd? Ik weet nog wel dat ik het een naar geluid vond.

  Sterkte. Komt vast wel goed.

 6. 23 uren geleden, ricksem zei:

  het heeft wel even geduurd helaas 

  Inderdaad zeggen ze altijd niet langer dan drie maanden wachten om weer te koppelen. Maar er kunnen omstandigheden zijn dat het niet mogelijk is. Fijn dat je het weer gaat proberen. Altijd spannend wie de nieuwe vriendin wordt. We horen het wel!

 7. 17 minuten geleden, Gantie zei:

  moeten we deze poging maar staken denk ik?

  Persoonlijk zou ik het niet durven vannacht. Of slaap je in de buurt dat er een deur open is en je kunt horen of het onrustig is? Wondjes en bloed klinkt niet goed.

 8. 3 uren geleden, Kolino zei:

  Ik ben ook wel benieuwd, het klinkt in mijn oren als een konijn die moeite had met de warmte. Zo oud is Rosie nog niet, toch?

  Kijk, daar had ik nou niet aan gedacht. Maar welke oen gaat dan op stro in een catcube liggen? Dan ga je toch voor dat gaas zitten waar de wind doorheen komt?

  Maar ja konijnen reageren wel eens vreemd. 

  Rosie en Flo zijn beide van maart 2021 volgens het paspoort. Dat jij dat weet! Dus drie jaar.

   

  Net wezen voeren en Rosie sprong een gat in de lucht. Wat een dramaqueen. Maar wellicht had je gelijk met de warmte.

  • Vind ik leuk 2
 9. Wat kunnen konijnen je een stress bezorgen. Vannacht (het was na 00.00 uur) ging ik de groentenbak brengen en dat doe ik elke avond heel laat of liever gezegd elke morgen vroeg.

  Natuurlijk komt Flo er gelijk aanstormen. Maar geen Rosie te zien. Het eerste wat ik dan denk: ontsnapt? Maar dat kan niet in een afgesloten ren. Gestolen? Dat kan wel. Als er kinderen zijn, kan ik een slot erop doen maar normaal doe ik dat niet. Ik overal kijken maar niets te zien. Ik rammel heel lang met de lijnzaadbrokjesbus maar geen reactie. Flo ging al tegen me opstaan met zijn pootjes zo van: nou komt er nog wat van? Ik alle catcubes nagekeken. Ik heb er een paar aan elkaar gekoppeld staan en ja hoor: in een ervan lag Rosie. Ik de drie catcubes scheef gehouden en moest ze er wel uit rollen. Ze bleef stil op de grond zitten. Hmmm.

  O drama. Dochter niet thuis die voor 200% stressbestendig is. Ik ga naar Rosie toe en geef haar een brokje en dat eet ze op. Tweede brokje ook. Ze kwam niet naar de groentenbak toe. Toen maar een druivenblad voor haar neergelegd en dat ging ze eten. Nog wat Johannesbrood rondgestrooid. Toen ben ik weggegaan. Ze gaat toch geen koni(j)n(e)ginne allures krijgen? Vanmorgen kwam ze gelukkig weer.

  Ik denk dan:  ben je soms stokdoof of ben je toch gevoelig voor...?

  Het waaide hard en ik heb toch de onderste voorzetramen weer bevestigd. Zo handig met die sluitingen. Fluitje van een cent.

 10. 4 uren geleden, Lappie2 zei:

  Maak je dan zo.n hele tube op? 

  tube? Als je niest, vliegt hij weg. Het is zo'n ieniemienie pipetje dat ik in zijn net moet spuiten. Maar je begrijpt dat ik het de volgende keer in een winkel koop. Het andere pipetje bewaar ik voor volgend jaar. Onze kat weigert tabletjes etc. Ook al zou ik het in gehakt doen want hij eet alleen brokjes. Makkelijke kat maar niet met medicijnen.

  Maar ik laat hem niet meer inenten dat scheelt weer. 

  • Haha 2
 11. Op 26-6-2024 om 07:54, Evee zei:

  Het ligt ook echt wel aan instinct en karakter, zowel van hond als konijnen. 

  Inderdaad ik denk dat een hond met een jachtinstinct onbetrouwbaar blijft. Zoals je schrijft over jouw honden en wat denk je van een Jack Russell etc.

  Boxers zijn geen jachthonden. En ook al heb je kleine kinderen en gaat het heel goed met de honden, je kunt ze niet alleen laten.

  Wij hebben Belgische herders en poedels gehad en  meerdere foto's dat de kinderen boven op de hond lagen te slapen of de hond(dwergpoedel) op de babysitter zat.

  100% te vertrouwen maar nooit alleen gelaten. Het poedeltje verdedigde zelfs de baby.

  • Mee eens! 1
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .