Ga naar inhoud

To van de Veluwe

Members
  • Items

    3.538
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    28

Berichten die geplaatst zijn door To van de Veluwe

  1. 6 uren geleden, Birte catherine zei:

    maar hun nieuwe is echt een villa waar zelf ren volwassen persoon in kan staan dus ik zou het spijtig vinden als ze daar niet bij kan om mee te genieten 😞

    Hoogte zegt niet zoveel voor de konijnen alleen voor ons. Het is wel belangrijk dat ze op hun achterpoten kunnen staan. Mag ik weten over hoeveel vierkante meter je hok is? Want groot is een relatief begrip. Een mier zal een hond groot vinden maar ik vind een hond klein.

  2. 11 uren geleden, Kolino zei:

    Wat Evee in de webshop heeft (20ml) lijkt ook op wat ik bedoel. Als je effectief wil dwangvoeren moet het papje dik genoeg zijn en dat lukt alleen handig met zo'n soort spuit.

    Bedankt. Ik ga eens kijken welke ik in huis heb. Ik heb ook diverse groottes. 

  3. Wat fijn dat het goed afgelopen lijkt te zijn. Ze kunnen je vreselijk laten schrikken. Eigenlijk altijd als ik in de ren kom en één komt er niet gelijk aanrennen krijg je een naar gevoel. Heel herkenbaar.

     

    Ik durf eigenlijk nooit kool te geven. Doe ik nooit. Op het moment staat het gras hier erg hoog. Ergens verder naast het huis. Ze vinden dat lange dikke gras zo lekker! Vandaar dat er misschien wat minder hooi gegeten wordt.

    Fluitenkruid trekken ze ook gelijk uit de bak. Dus veel gratis voedsel.

    • Vind ik leuk 2
  4. Geef je je konijn een volle bak voer voor de hele dag? Bij mij krijgt elk konijn een half handje hard voer en dat heeft hij zo op. Zit je konijn de hele dag in een hok of zit er een grote ren bij? Je zou dat bakje voer dan in de ren kunnen zetten en er eventueel bij blijven tot het eten op is. 

    Dus geen voer de hele dag laten staan. Wij zijn diervriendelijk maar niet tot in het oneindige. Wij werken met vallen en daar chocoladepasta in. Werkt in huis perfect.

     

    Hebben de muizen ook een nest in dat hok gemaakt? Heb je gekeken toen je het hok schoonmaakte? 

  5. 2 uren geleden, Kolino zei:

    Mijn tip, zorg voor de originele spuit!

    Wat is een originele spuit? Dan zou ik die ook wel aan willen schaffen voor het geval dat.... Is het van een bepaald merk?

    Ik heb wel diverse maten in huis maar dat zal geen originele zijn.

     

     

    Jouw bovenstaande bijdrage vind ik waard om opgenomen te worden onder een aparte kop. Dit is waardevolle informatie

    • Mee eens! 1
  6. Op 20-4-2024 om 15:46, Evee zei:

    Grumpy bun Sofie kan zelfs grumpy groente eten

    Hahaha de foto doet mij denken aan een bejaardentehuis in Kortgene in Zeeland waar ik eens een keer op bezoek geweest ben.

    Ik liep door de gang en er gingen diverse deuren open en de dames (waren alleen dames die keken) keken bij wie ik op bezoek ging. O, het is er ene voor B, hoorde ik.

    Hier zie je een konijn op de voorgrond en op de achtergrond catcubes met in ieder een konijn. Die doen me aan de nieuwsgierige dames uit Kortgene denken.

    Leuke foto!

    • Haha 1
  7. 2 uren geleden, Mare_ zei:

    Puck en Sammy zijn al hun hele leven samen sinds 1 jaar.

    dat begrijp ik niet. Je hebt het in je bericht over hun levenlang. Maar zijn ze één jaar samen geweest? Je hebt het ook over 11 jaar. Best oud hoor. Bij mij werden ze vaak niet zo oud. Er zijn opvangen waar je een seniorkonijn kunt adopteren: https://seniorkonijnen.nl/

     

    Maar wil je als Puck dood is, stoppen met het houden van konijnen? Als je een konijn adopteert via een konijnenopvang mag je die altijd terugbrengen. Van een 'leen'konijn heb ik persoonlijk nog nooit  gehoord. Maar terugbrengen mag altijd mits het konijn uit de opvang komt.

  8. Ik ga proberen de tips op te volgen. Natuurlijk ga ik proberen te ontdekken waar ze vandaan komen en daar dan kaneel (een van mijn lievelingskruiden) in te strooien.

    Ze mogen van mij best blijven leven omdat ik verder ruimte genoeg voor ze heb maar ik wil ze wel een andere richting in hebben.

    En helpt het niet dan zal er toch heet water aan te pas komen.

  9. Ik zie al een paar dagen een heel regiment, ja een lange colonne mieren op de vloer langs de garagemuur in de ren marcheren. Nu kan dat voor konijnen denk ik geen kwaad. Toch vind ik leuk anders. Ik durf eigenlijk geen poeder elders in te zetten want dat slepen ze misschien ook de ren in. mmmm hoe krijg ik de mieren zover dat ze gaan verhuizen.

  10. Vandaag was ik bij Intratuin en hadden ze een rek met planten voor dieren. Er stond voor katten, kattengras en voor de konijnen: graslelie en knaagtandje. Ik heb ter plaatse gegoogeld en dat laatste mogen ze inderdaad hebben.

    Ook zag ik elders in de winkel kruiden staan zoals peterselie, munt maar ook oregano, waar @Kolino het wel eens over heeft. Ik heb wat plantjes meegenomen.

    • Vind ik leuk 1
  11. 18 uren geleden, Evee zei:

    Daar ben ik wel een beetje voorzichtig mee, bunnybunch is geen vervanging voor de dierenarts namelijk.

     

    Het gaat mij bijv. dat je kunt vragen aan de arts om iets anders omdat dat goedkoper is of makkelijker te geven of hoe die spuitjes werken etc.

    Gewoon het voordeel van het ene medicijn ten overstaan van het andere medicijn. @Kolino geeft vaak goede tips op dit gebied.

    • Mee eens! 1
  12. 17 uren geleden, Timdeu zei:

    of ik eventueel nog iets extra kan voorzien!

    Je zou ook nog kunnen werken met panelen. Iemand @Dollie op dit forum had eerder foto's van haar panelen in de kamer gemaakt.

    Hier kun je ze zien: https://www.kattenrennen.eu/projecten/  Ze zijn mooier dan die ijzeren panelen die je kunt gebruiken als ze bijv. ziek zijn of zo.

    Die van haar zijn voorzien van glas en ik vind het zelfs zo een sieraad voor in een kamer.

    • Vind ik leuk 1
  13. Zojuist, knaagjeknabbelsuddenly zei:

    Bij mij had de DA het ook fout...🙈

    Ik kreeg als kind een kat uit het asiel. Wat was ik blij met Peter. Maar een half jaar later toen het maart was, bleek het een Petra te zijn en moest hij/zij weg/ Wat was ik verdrietig.

     

    Bij konijnenopvang Huize Pluis - jaaaaren geleden - had ik een prachtig vrouwtje uitgezocht. Het was een speeddate. Maar ze zaten elkaar toch achterop. Toen zei een van de vrijwilligsters: is het wel een voedster. Gekeken en het bleek een ram te zijn. Dus dat ging met dat konijn niet door. Maar er zaten nog genoeg konijnen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .