Ga naar inhoud

Bunny566

Members
  • Items

    662
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door Bunny566

  1. Net mijn bestelling uitgepakt (was gister al bezorgd maar toen geen tijd) en kwam erachter dat er ook nog een zakje goudsbloemzaadjes bijzat. Wat leuk! Altijd leuk, extraatjes maar ben gek op goudsbloemen dus komt goed van pas 🤗

    Ik zal de webshop ook erg missen maar kan me voorstellen dat het veel tijd en energie kost en je op een gegeven moment toe bent aan wat anders. Er komt vast wel wat anders leuks op je pad 🙂 Alvast maar veel succes bij het solliciteren!

    • Vind ik leuk 1
  2. Hubble vind het heerlijk om geaaid te worden, gaat er echt voor zitten met zijn kopje plat op de grond. Hij trekt ook aan je als hij aandacht wil. Silke zoekt soms wel toenadering maar vind het ook heel spannend. Soms wil ze wel even over haar kopje geaaid worden, als ze naast Hubble zit. Dat lijkt ze dan ook best fijn te vinden. Ik heb bij het stemmen daarom voor ‘heel fijn’ en ‘liever niet’ gekozen.

  3. Er is wel een goedkopere maar ze is verder rijden en ik ga anders ook altijd naar deze. Ze hebben ook konijnkundige dierenartsen. De goedkopere heeft geen dure apparatuur dus je kunt er niet voor alles terecht. Toen onze vorige voedster geopereerd moest worden ben ik er wel heengegaan, dat scheelde echt te veel qua kosten. Ik was ook benieuwd naar haar mening waarom onze voedster steeds urinebrand had. Maar verder blijf ik maar bij de duurdere praktijk.

  4. Hubble en Silke hebben vanmorgen hun vaccinatie en gezondheidscheck gehad. Hubble bleek een wat onregelmatige hartslag te hebben en was iets afgevallen. Hij is inmiddels 10 en vlgs de dierenarts moeten we er rekening meehouden dat hij misschien niet lang meer bij ons zal zijn. Ik hoop maar dat hij het nog een tijdje volhoudt. Hij eet goed en voelt zich in ieder geval nog energiek genoeg om Silke lastig te vallen ☺️

     

    Ik was 98 euro kwijt, ze zijn niet persé goedkoper in het Noorden geloof ik, @Kolino

  5. Op 9-3-2024 om 09:40, Forsa zei:

     

    Dit is precies wat die opvang zei waar ik was; schaf een rammetje aan (en is hij niet geholpen laat hem helpen). Geef hem voldoende aandacht tot hij volwassen is, en doe dan een koppelvakantie.

     

    Ook zei hij iets van dat een ram rond 10 a 12 weken wordt geholpen. Dan 3 a 4 weken niet bij de voedster. Dus gescheiden leven > wat volgens hem veel stress kan geven.

    Voedster kon geloof ik vanaf 6 mnd tot 18 mnd beste geholpen worden. En dan moeten ze weer uit elkaar na dat de voedster is geholpen.

     

    Daarom was zijn advies: start met rammetje én ga koppelen met een onbekende dame als de hormonen uit het lijf zijn. OF schaf een koppel aan met gecastreerde ram. 

     

    Ik denk alleen dat we het hier niet hebben over een klassieke opvang waarover jullie het hebben. Daar zal het verschil zitten. Hij staat ook niet op de opvanglijst hier. 

    Zijn intentie is denk ik wel goed. Hij vond geen stress en goede match (wat vaak pas later te zien is) het beste. Moet er ook wel bij zeggen dat ik er kwam met info over een jong konijn. 

     

    Ik vind het idd geen raar advies als jij aangegeven hebt graag een jong konijn te willen. Hij had kunnen proberen je te overtuigen dat een ouder konijn adopteren zijn voordelen heeft maar had misschien goede reden dat niet te doen.

    Verder eens met de rest, het scheelt echt qua kosten en gedoe als je konijnen uit de opvang haalt. Ik heb ons eerste konijn als jonkie bij de winkel gekocht maar zou er zelf nooit meer voor kiezen. Niet uit de winkel maar ook niet zo jong.

     

     

     

  6. Ik heb ooit ergens een groot koffieblik gescoord. Denk dat er zo'n vijf kilo in past. Die staat in het (niet-geïsoleerde) schuurtje. Bevalt prima. Ik koop tegenwoordig een 8 kilo zak. Wat niet in het blik past laat ik in de afgesloten zak in onze garage staan. Zodra het blik leeg genoeg is, gaat de rest erin. Het blijft mooi droog en knapperig.

    Het hooi koop ik in plastic zakken van 140 liter, die ook in het schuurtje staan. Eerder deed ik het wel in bakken maar het is eigenlijk niet nodig. Als het heel warm is scheur ik de zak wat verder open. In de zomer gaat het in een afgesloten plastic bak juist broeien.

  7. Misschien hennepvezels met hooi/stro of comfort bedding. Een vetbed zou ook fijn kunnen zijn. Heb ikzelf geen ervaring mee maar wel positieve ervaringen over gelezen. Is ze zindelijk?

    Ik neem aan dat ze ook hooi heeft om op te eten? Sommige konijnen eten wel stro maar hooi is geschikter.

    Qua temperatuursverschil kun je haar nu beter niet buiten zetten. Dat is een te grote omslag en niet zo goed voor haar weerstand.

    • Bedankt 1
  8. Hier kreeg het ene konijn kleinere keutels door de doxycycline (heeft wat gevoelige darmen), het andere had nergens last van. Het was ook een lange kuur van zes weken. Die van jouw konijn duurt denk ik minder lang?

    Jammer dat hij een blaasontsteking blijkt te hebben maar wel beter dit dan EC.

    Hopelijk is hij er gauw vanaf met de AB en valt het mee qua belasting voor de darmen.

  9. 1 uur terug, Gina_ zei:

    En dacht dat coccidiose en wormen niet hetzelfde waren. Kan me ook vergissen, heb er gelukkig geen ervaring mee. 

    Ik twijfelde al maar het lukte niet om mezelf te quoten en het aan te passen. Excuus. Zag door de bomen het bos even niet meer. Fijn dat Kolino ook reageerde.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .