Ga naar inhoud

CocoEnPepper

Members
  • Items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door CocoEnPepper

  1. 4 uren geleden, Evee zei:

    Het ligt ook wel aan het formaat konijn. Ik hou 1 aardbei per konijn aan. Of 1-5 kroontjes. Maar ik heb eigenlijk hele goede groenvoereters die niet snel diarree of problemen hebben .

    Dankjewel! Hoe groot is ons konijn.. bah.. geen idee eigenlijk maar hij is ong even groot als een gemiddelde Nederlandse hangoor dwerg dus zal het bij 3-4 kroontjes per dag laten denk ik.

  2. Hallo iedereen,

     

    ik heb echt de meest random vraag maar ik vind het antwoord niet online dus besloot her hier te vragen.

     

    konijnen mogen dus niet elke dag aardbeien, dat weet ik, maar hoe zit het met de kroontjes ervan? 
    heb gezien dat het vol zit met vitamine C en dat het wondhelend is (niet dat mijn konijn verwond is maar toch).

    en pepper (nhd’tje) lijkt het lekkerder te vinden dan de aardbei zelf😂 vreemd beestje heb ik! 
     

    dus alle antwoorden zijn welkom :)) 

     

    groetjes Pepper de nhd

     

  3. Dag iedereen! Wij hebben sinds 2 maandjes twee NHD’tjes. Ze lijken megagelukkig. Door allebei worden er binkies gedaan op hun 5 vierkante meter konijnenren. Maar ons jongste konijn doet ook van die rare bokkensprongen. Is dit gelijkaardig met binkies? Denk maar aan een paard die opeens een bokje doet. Hier lijkt het dus op. Is dit normaal of toch beter even de dierenarts inlichten?

  4. We hebben voor de gezondheid van de konijntjes een grote ren gebouwd. Ze kunnen er elke dag vrij in rondlopen. Elke nacht zitten ze in een groot nachthok. Maar we weten niet of het groot genoeg is. Hier een foto. Is dit groot genoeg of moet het nog wat groter? Het regent nu een beetje, maar alles is aangesloten op elkaar zodat ze altijd naar hun nachthok kunnen als ze willen. Ook is er altijd voldoende gras/hooi beschikbaar. Gewoon een “review” zou top zijn 😇

    image.jpg

  5. Op 26-2-2022 om 09:00, Evee zei:

    Deze tijd van het jaar kun je binnenkonijnen niet zomaar naar buiten verhuizen. Dat is alsof je zelf in je t-shirt in de kou gaat zitten dag en nacht, binnenkonijnen hebben geen wintervacht. De kans is dus heel groot dat ze daardoor ziek geworden zijn. Ik zou ze dus zeker door een dierenarts na laten kijken. Stil zitten is een teken dat ze niet in orde zijn, dat ze ziek zijn.

     

    Hoe groot is het buitenverblijf? Is het een koppel van een gecastreerde ram en een voedster, of twee konijnen van hetzelfde geslacht? 

     

  6. Hallo,

     

    ik heb onlangs 2 konijntjes gekocht. Ik had ze binnen gezet, maar daar hadden ze niet zo veel plaats. Toen we een buitenhok gemaakt hadden, hebben we ze daar in gezet. Maar ze lijken niet zo veel te bewegen. Ze zitten naast elkaar te staren naar God weet wat. Ik maak me een beetje zorgen. Zitten ze stil omdat ze ziek zijn of omdat ze gewoon nog wat moeten wennen aan de nieuwe omgeving? 
     

    groetjes

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .