Ga naar inhoud

chantal40

Members
  • Items

    729
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door chantal40

  1. Nou, hier even een update! Ik heb hem gister even gewassen, wat hij overigens vreselijk vond en een deel van de beharing aan de onderkant weg moeten knippen. Hij zag er nu weer redelijk uit aan de onderkant, alleen moet hij eigenlijk nog even gekamt worden, want zijn haar is een beetje piekerig nu.

    We zijn vandaag naar de dierenarts geweest. Wonder boven wonder vond hij donar er beter uit zien als de laatste keer dat we geweest waren! Hij vond dat het een stukje beter ging en zei ook eerlijk dat hij de vorige keer dacht, dat als het niet beter werd het einde verhaal was. Maar hij vond dus dat het beter ging. Even met hem overlegd en hij gaf aan dat de kuur de vorige keer echt veel te kort geweest is (5dagen) en dat hij het nog een keer wil proberen. Dit is wel de laatste poging, als het hierna niet beter wordt, zullen we hem toch in moeten laten slapen.

    Nu hebben we dus de antibiotica voor 3! weken meegekregen, in te spuiten onder de huid (vorige keer ook al) dus ik heb hem nu zolang in de badkamer gezet, want daar is het bijna net zo koud als buiten, maar dan zit hij niet in het hooi en kan ik het beter schoonhouden, zodat hij ook een beetje schoon blijft. De dierenarts wil hem aan het eind van de kuur over drie weken weer zien en dan gaan we kijken hoe het is nu.

    Ik had nog even aangegeven dat ik nu weer vacht heb weggeknipt aan de onderkant, omdat donar dus weer zo vies was, maar dat het lastig is, omdat hij zo wild is als je met hem bezig bent. De dierenarts gaf aan dat we hem altijd kunnen brengen om te laten knippen/scheren, dus dat scheelt weer! Het enige wat ik minder vond, was dat donar nogal is afgevallen. Hij was begin november nog 2,5 kilo, toen hebben ze de medicijnen daarop gebaseerd en nu was hij nog maar 1,8kilo. Hij moet dus wel even wat meer eten!!!

    Al met al ben ik er toch blij mee! Hij voelde zich vandaag ook toch weer een stuk beter, want hij was alweer wat alerter. Hij sprint ook nog altijd op zijn eten af, dus ik denk dat het nu met de pijn wel meevalt. De dierenarts heeft eerst geen pijnstiller mee gegeven nu, omdat het goed klonk, maar ik kan natuurlijk altijd pijnstiller bijhalen (ik heb nog een beetje carprofen). Maar de dierenarts heeft er dus wel weer vertrouwen in en ik heb er zo ook weer vertrouwen in! Nu afwachten of het helemaal over is na de kuur. Als dat zo is, gaf de dierenarts ook aan, dat we dan in ieder geval weten wat we moeten doen, mocht het daarna toch nog weer eens terug komen. Al met al toch nog goed nieuws dus!!!!:goed::yipi:

  2. Het konijn komt uit de opvang waar ik zelf heb gewerkt. Het probleem was inderdaad al bekend voordat ik hem meenam, of in ieder geval in mindere mate. Ook zat hij daar binnen, ik heb wel het idee dat dat ook uitmaakt, want hij lijkt het binnen altijd een stuk beter te doen. Op het asiel kreeg hij supreme science selective. Wij vinden dit alleen heel erg duur en zijn daarom overgestapt op de kenner biks van de welkoop, ook omdat wij vier konijnen hebben. Wij letten daarbij wel altijd op de ingredienten lijst, er zijn namelijk meerdere soorten van kenner. Hij kreeg daar verder geen groenvoer en weinig hooi, of in ieder geval at hij weinig hooi. Bij ons krijgt hij wel groenvoer, maar neem aan dat dat geen invloed heeft op de nieren? Wel op de darmen, maar daar heeft ie geen last van....

    Onze dierenarts staat niet op de lijst met konijnkundige dierenartsen, maar ze hebben wel één in de praktijk die gespecialiseerd is in knaagdieren/konijnen. Ik weet trouwens wel zeker dat hij pijn heeft, hij zit altijd maar stil in een hoekje. Hij wil nu nog wel eten, maar vaak zijn het periodes, als het even goed gaat, die afgewisseld worden met periodes waarin het weer mis is, hij pijn heeft, niet wil eten en we de symptomen bestrijden, waardoor hij weer even beter is....

  3. Nou ja, ik heb het idee dat de DA vooral denkt aan hoeveel geld hij eraan kan verdienen. Ik vind namelijk al een tijdje dat het zo niet kan, ik kan me echt niet voorstellen dat hij zich hier gelukkig bij voelt en hij heeft vaak ook pijn, maar de DA blijft steeds maar zeggen hiermee moet het over gaan/beter worden en anders proberen we dat en als dat niet werkt en ga zo maar door....

  4. Hallo allemaal,

    Hier een nogal pijnlijk probleem. Ik heb in januari 2010 een konijntje meegenomen uit het asiel, een NHD. Hij heeft geen tattooage of iets dergelijks, waarschijnlijk was ie niet goed genoeg om mee te fokken/showen. Nou lopen we alleen al een jaar met m te kwakkelen. Hij heeft constant last van zn urine wegen en waarschijnlijk ook van zijn nieren. Nou hou ik heel veel van m, maar het heeft ons al 230 euro gekost en we zijn nog geen klap opgeschoten. Uiteindelijk vonden ze bij de DA twee bacterieën in zijn urine wegen, alleen was er steeds 1 resistent voor de AB. Nou heeft hij andere, sterkere AB gehad waar ze allebei van weg zouden moeten gaan, maar ik heb niet het idee dat het heeft geholpen. Hij heeft nog altijd een opgezwollen plasuitgang (sorry...) en het grootste probleem is, dat hij niet alleen niet zindelijk is, maar ook absoluut niet schoon meer op zichzelf.

    Ik kan m bijna elke twee dagen wel wassen, als ik het niet doe, dan wordt ie echt heel vies aan de onderkant en moet ik heel wat wegknippen en/of wegscheren (dat laat ik dan de DA doen). Het probleem is gewoon, het wordt niet beter en ik vind het geen goed teken als een konijn zichzelf zo vies laat worden, terwijl ze normaal heel schoon op zichzelf zijn. Doordat hij dus niet zindelijk is, is het hok ook binnen een dag weer helemaal onder heeft gepoept als ik heb schoon gemaakt. Wat moeten we hiermee? Zoals gezegd lopen we al een jaar bij de DA, heeft ie alle mogelijke onderzoeken en AB al gehad en het blijft terugkomen. Wij zitten er heel eerlijk gezegd aan te denken om hem misschien toch in te laten slapen, want het lijkt mij dat hij hier zelf ook niet gelukkiger van wordt. Alles wat wij en de DA konden verzinnen hebben we dus al geprobeerd, maar niks helpt....

    Iemand misschien raad, een idee of wat dan ook?! Want zo kan het echt niet meer. Het klinkt heel hard, maar ook omdat ik nu zwanger ben, kan ik gewoon niet meer elke 2/3 dagen wassen en/of het hok helemaal uitmesten en ik vind eerlijk gezegd ook dat dat niet nodig hoeft te zijn, hij is gewoon ziek en er moet een oplossing worden gevonden.... Help?!

  5. Ik geef ook af en toe hard geworden stukjes, wij houden altijd wel aan het eind van de week een paar stukjes brood over die blijven liggen, die bewaar ik dan voor ze

  6. Ik heb ook een kleintje van 12 weken en ik weeg haar 2x per week.

    De ene week komt ze 10 gram aan, de andere weer 60. Het is heel erg wisselvallig!

    Ook al geef ik haar elke dag dezelfde hoeveelheid.

    Eenmaal ze volgroeid zijn zou dit wat stabieler moeten worden. Maar als ik mijn voedster van 2 jaar weeg, is het ook elke week verschillend hoor. Maar het is nooit meer dan 60 gram verschil met de vorige keer ;).

    Succes!

    60gr valt wel mee, maar het moet niet ineens een halve kilo zijn (500gr) wat ze afvallen of aankomen...

  7. Dat is idd een goed advies, ik denk dat ik hem volgende week dan even meeneem. Het is alleen wat lastig omdat de dichtstbijzijnde KKDA in Leeuwarden zit... even heen en weer rijden dus! Ik kan zijn ribben niet heel duidelijk voelen, maar zijn rug en schouders wel, dus ik ga er toch even mee heen!

    Wanneer is een konijn eigenlijk uitgegroeid?

  8. Aha, heel leerzaam, ik wist idd wel wat het verschil was met BDkeutels, die eet ie ook gewoon netjes op. Toen ik hem mee nam van het asiel kreeg ik al te horen dat hij gevoelige darmen heeft, dat hij waarschijnlijk niet tegen alle groenvoer kon enz. Het is een NHD en ik heb al wel vaker gelezen hier dat die vaak minder goed tegen groenvoer kunnen. Nou trek ik me daar overigens niet veel van aan in het algemeen.

    Maar hij keutelt verder goed, dus ik ga ervan uit dat de kettingkeutels geen voorteken zijn van een verstopping!

  9. oke, ik vind het zo lang duren. Het is ook gewoon van een afstand zichtbaar, zo groot... Ik ga toch voor de zekerheid even naar de DA, ik pak mijn konijnen heel weinig op, dus wie weet zat het er ook al direct na de enting, maar ik kan het me zo niet herinneren.

  10. Een dwerg van 12 weken weegt 900 gram? Dan zal het geen dwerg als een kleur dwerg zijn?

    Ik hoop dat ik snap wat je bedoelt... Mijn konijn is geen ras dwerg nee, het is een rasloosje, maar nog steeds erg klein, een stuk kleiner als mijn andere konijnen, zeker op deze leeftijd, dus ik verwacht dat hij ook klein blijft. Maar is 900gr dan veel voor een dwerg van 16wk? Wordt hij dan toch een middelgroot konijn?

  11. Hij krijgt van mij twee keer per dag een handje biks, als hij ten minste zijn bakje leeg heeft, maar vaak heeft hij het nog niet op. Ik geloof dat het ongeveer 15-20gr per keer is, al komt het dus maar heel weinig voor dat hij twee keer per dag eten krijgt.

    Hij heeft altijd de beschikking over genoeg hooi, en krijgt ook regelmatig groenvoer. Nou eet hij het meeste groenvoer niet, dus dat is wel jammer.

    Ik heb nog niet direct naar wormen gekeken, ik ga zo zijn wc schoonmaken, dus dan zal ik er even op letten. Ik heb hier al eens plaatjes gezien van wormen, maar zo extreem is het in ieder geval niet, dan was het me gister wel opgevallen.

    En idd, hij zit alleen omdat hij nog niet is gecastreerd.

  12. En dan nog een vraag, mijn konijn heeft sinds de enting (23 april) een dikke bult op zijn rug. Ik kan hem vastpakken en bewegen, hij zit "los" zeg maar. Is dit nog steeds van de enting? Of is het toch een tumor? Hij is behoorlijk, maar lijkt niet echt veel groter meer te worden.

    Ik ga er morgen mee naar de DA, maar was toch even benieuwd naar jullie mening.

  13. Hallo,

    Mijn konijn heeft zo nu en dan een kettingkeutel, maar ook af en toe zachte keutels. Het is niet echt plakpoep, maar het is ook niet mooi rond en stevig. Wat kan hier de oorzaak van zijn? Ik geef ze zo nu en dan groenvoer (drie tot vier keer per week) en verder krijgen ze gewoon biks. En hebben ze natuurlijk altijd hooi.

  14. Mijn dwergje die hier met 12weken kwam is nog steeds geen gram gegroeit, zes weken later. Hij zit nu alleen, maar eet ook gewoon niet meer als dat hij nu doet.... Hij weegt 900gr.

    Hebben jullie misschien nog tips? Ik vind hem ook wat mager aan voelen, niet extreem, maar ik voel wel heel duidelijk zijn botten

  15. Ligt er aan hoe je het bewaard, geldt bij mij voor alle groente. Wortelloof is na een dag al slap soms, maar kan ook weleens 4 dagen mee. Een kwestie van inschatten denk ik. Als ik het zelf niet meer zou eten, gaat het ook niet naar de dieren. Dat is mijn stelregel

    Hmm ik ben misschien dan heel gemeen, maar hier geef ik het ook nog wel als het een beetje slap is geworden... Maar als het echt gaat verkleuren gooi ik het weg... Nou heb ik dat probleem gelukkig wat minder want ik heb vier monsters en die eten met de pot mee, dus meestal is dat in één dag op....:whistle2:

  16. Als er na de enting een bult ontstaat, is dat dan een losse bult? Daarmee bedoel ik dat hij meer net onder de vacht zit, dat je hem min of meer vast kan pakken en kan bewegen?

    Ook mijn vraag... mijn konijnen zijn 21 april ingeënt, en één van de vier heeft nu dus een bult op de plek van de enting... Een losse bult net onder de vacht die je vast kan pakken en heen en weer bewegen... Hij heeft er verder geen last van, maar ga denk ik toch even naar de DA vrijdag...

  17. Idd... dwerg hangoor, grote hangoor... euhm meer kan ik even niet verzinnen :P Het gaat meer om de grootte van de ouders dan direct om het ras... waren pa en ma klein, middel of groot? Want dan kun je daaruit afleiden hoe zwaar je konijn moet zijn...

    Volgens mij kun je zelf ook wel voelen/zien of je konijn te dik of te dun is, ik weet zo even niet direct hoe, maar misschien dat anderen hier ook wat meer over kan zeggen

    Volgens mij kun je ook aan de oortjes zien hoe groot een konijn gaat worden....

  18. Als ik toch bij de DA was om te laten castreren, zou ik het even navragen, misschien kan de DA hem dan ook even nakijken en dan weet je zeker dat het goed is.

    En idd, urine stinkt altijd, maar zit het konijn binnen of buiten? Want als ie binnen zit, dan zou ik kranten onder de bodembedekker doen en misschien twee keer in de week ipv één keer in de week schoonmaken.... Normaal zou ik zeggen, maak iedere dag tot één keer in de twee dagen het toiletje schoon als het echt vervelend is, maar ja, daar heb je weinig aan als ie het toilet sloopt :P

  19. Ik heb van die goed afsluitbare bakjes gekocht voor al het groente.

    Witlof snij ik alvast in stukjes, gooi ze in zo'n bakje en dat gaat wel een paar dagen mee.

    Als het evengoed toch nog verkleurd, geef ik het niet meer.

    Rucola bewaar ik ook in een tupperware bakje, maar daar eten ze zoveel van, dat is altijd binnen 2 dagen op!

    Overige groente bewaar ik in bakjes of boterhamzakjes. En alles in de koelkast. Ik kan bijna een aparte koelkast aan gaan schaffen voor groente van de konijnen :P

    Maar het blijft redelijk lang goed, als je het maar goed verpakt.

    wat betreft je andere vraag... ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee of dat giftig is of niet. Daar kan ik je dus niet mee helpen.

    Ook als het iets verkleurd is kun je het nog geven hoor.... Mensen eten het alleen niet meer omdat het er niet lekker uit ziet... Ze krijgen hier ook wel eens witlof dat er al een klein beetje bruin aan zit, maar daar worden ze echt niet ziek van....

    Natuurlijk moet je het niet meer geven als het helemaal verkleurd en vies prut is geworden.... Maar een klein beetje bruin (zeker witlof word snel bruin als het gekneusd is) is echt niet erg!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .