Ga naar inhoud

Lindaenluna

Members
  • Items

    70
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Lindaenluna

  1. Oef dat zou kunnen. Ik heb geen idee of er nu verschillende maden/larven bestaan. Heb gegoogled, maar kom nergens op uit. Nu had ik ergens achter in de kast een open zak gemengd voer nog staan. Die heb ik meteen weggegooid, daar kropen dus ook kleine bruine kevertjes op. Gok broodkevers. En heb meteen alles wat open was weggegooid en de rest in de vriezer en in glazen potten. Hoop dat het werkt en ze weg zijn, maar lees dat bijv. Broodkevers lastig te bestrijden zijn.
  2. Hai, zoals de titel het al zegt: bestaan er verschillende soorten maden? Ik heb ooit in ons oude huis een made gevonden op de muur toen Luna op date vakantie ging. In paniek heb ik toen haar hele bak stukje voor stukje leeggegooid, maar geen andere maden gevonden. Heb ook meteen de opvang gebeld en ze hebben haar gecontroleerd, maar ook niks. Ze zeiden daar al dat dit niet altijd maden van de vleesvlieg hoeven te zijn. Een paar weken terug vond ik er 1 tegen de kast op de bunny kamer in ons nieuwe huis. Dus meteen de toilet geleegd. Konijnen omgekeerd. Niks, alleen boze konijnen. Heb meteen een hoop kleden weggegooid. Nu zag ik er gisteren weer 1 tegen de kast lopen. Weer bunnies omgekeerd. Heb ook meteen oud voer weggegooid en kruiden. Overige dingen heb ik in glazen potten gedaan. Heb de hele kast uitgestofzuigd. Maar vind het helemaal niks. In principe kunnen er geen vliegen binnen komen. Ze zitten binnen. Alle ramen hebben horren en heb zelf een vliegennet voor hun deur, omdat ik panisch ben voor vliegen en dus maden. Maar kunnen het ook voedselmaden zijn ofzo? Of zijn alle maden gevaarlijk voor konijnen?
  3. Ik had dit ook met Boxxie. Wel op 1 pootjes en een klein roze bultje. Vetbed hielp bij mij erg. Ik had een groot gedeelte van de ren met vetbed gevuld. Alleen moest Luna het weer kapot knagen 🙈. Ik heb nu vinyl en zie nog niks aan Boxxie zijn pootje gelukkig. Zijn wel binnen konijnen.
  4. @Miekmoek bedankt. Ja ik zie Luna ook nog regelmatig met haar kopje naar onder duiken. Dus ze eet wel blindedarmkeutels. Maar het lijkt gewoon net dat als ze in diepe slaap is, de keutels eruit ploepen om het zomaar te zeggen. En doordeweeks liggen ze vaak de hele dag te slapen als wij werken. In het weekend, zoals nu zijn ze wat langer actief en dan vind ik ook geen vlekken. Maar indd, vochtig toiletpapier en klaar. Zijn net babies. Even schoonpoetsen en klaar!
  5. @Kolino super bedankt voor je antwoord. Ze krijgt SS brokjes. In de winter had ze periodes dat ze ze ineens niet wilde. Al het andere at ze wel, dus maakte me niet heel druk. Beaphar wilde ze wel. Vond ze heerlijk. Alleen kreeg ze later een gasbuikje. Nu weet ik niet of het daarvan kwam of iets anders. Maar durf niet meer zo goed te switchen. Dit krijgen ze al heel lang en ben steeds minder gaan geven. Het mannetje Boxxie weegt 1,8. Ietsjes zwaarder. Hij zit wel in de eeuwige rui op z'n kont. Maar daar lijkt het me ook niet van te komen. Het is heel gek, nog nooit mee gemaakt. Vandaag lag er weer niks. In het weekend vaak helemaal niks, alleen doordeweeks als we werken. Dat is nog gekker. Goeie tip om even wat keutels te vangen en naar de dierenarts te gaan. Ga ik zeker even doen.
  6. Ik geef de nijntjes al minder brokjes op aanraden van de dierenarts. In de winter hadden ze een keer een gasbuikje. Eerst Luna en daarna Boxxie. Dus toen ben ik al gaan minderen. Was ook even gestopt met groente en lijnzaadbrokjes. Even alleen hooi en brokjes, maar het bleef. Elke keer 1 klein plekje. Meer ook niet. Ze heeft geen overgewicht. Ze weegt 1,6 kg. Het enige dat ik kan bedenken is wellicht van de EC. Maar ze is mega levendig en merk eigenlijk verder niks aan haar.
  7. Luna is 2 jaar oud ongeveer. Ze heeft nooit darmproblemen eigenlijk. Mega sterk konijntje gelukkig. Het is echt een bruine vlek en hard, ingedroogd. Moet best wel krabben met m'n nagel om het los te krijgen, maar zag vanmorgen ook echt een paar blindedarmkeutels erbij liggen. Ik heb vanuit de webshop hier een maatschepje gekocht en ze krijgen samen 1 schepje. Boxxie likt meer de bruine vlekjes ook schoon. Gisteren lag er platgedrukte keutel op de cube en daar lag ze in. Haar voorpootjes waren even vies. Denk dat ze die onder zich had gevouwen. Daarna likte ze zich meteen schoon en Boxxie hielp haar mee. Is geen vocht hoor. Bedenk me nu, zou het van EC kunnen komen? De dierenarts vermoed dat Luna misschien EC heeft/had. Ze heeft hele lichte symptomen en is een maand behandeld geweest met meranox. Nu merk ik behalve dit, niks aan haar.
  8. Herkennen meer mensen dit? Ik heb zo'n catcube in de konijnenren staan. Liggen ze elke dag samen op. Nu zag ik onder elke keer bruine plasjes. Zeker te weten keutels. Nu weet ik wie het is. Luna kakt de blindedarmkeutels uit op die gaatjes van de catcube en gaat er vervolgens in liggen. Alsof ze het doet in haar slaap en het niet doorheeft. Ze is helemaal schoon, dat controleer ik heel goed. Maar is dit iets zorgelijks? Of keutelen wel meer konijnen in hun slaap zichzelf onder? Gelukkig likt Boxxie haar ook schoon.
  9. Ja, ik denk dat het daarmee erger is geworden. Heb ze er inderdaad uit gelaten. Of nou ja, ze lieten zichzelf eruit. Gooi hun hooi op de grond en de poepjes ruim ik elke dag op. Maar als ik even te traag ben, springen ze zo via het deurtje eruit. En dan liet ik ze even om de ren rennen. Dat doe ik voorlopig even niet meer. Vind het alleen zo sneu voor Boxxie. Dat vond hij echt helemaal geweldig. Hij is wat ouder dan Luna denk ik en hij zit vaak of eet hooi. Luna is ook in de ren mega actief en Boxxie iets minder. Karton kan Luna wel mee omgaan. Vind ze helemaal leuk en sloopt ze, maar Boxxie eet het op. Net als de zandbak. Luna graaft zich een ongeluk en Boxxie denkt dat het eten is.
  10. Bedankt! Fleecekleed durf ik niet aan. Ze denken dat ze alles kunnen opeten. Inclusief m'n arm (daar wordt ik vaak aangevallen door Luna 😢) en stucloper vrees ik hetzelfde. Ik zal eens kijken of er niet omheen kan wat niet erg is als ze dat opeten. Bedankt voor de tip in ieder geval.
  11. Nou elke keer als ik op het punt iets verzin, zoeken ze een ander stukje tralies op. Maar vooral bij het deurtje is favoriet. Daar zit ook wat ruimte en dat rammelt lekker hard. Dit hebben we al probeerd te blokkeren met knijpers ertussen. Dan kan het niet meer heen en weer. Maar dan zoekt ze gewoon een ander plekje uit. Ik zal eens kijken naar raffia. Wellicht kan dat een uitkomst zijn. Bedankt!
  12. Ja precies. Ik ben ook een hele lichte slaper. Dus hopelijk leer ik er doorheen slapen. Nooit geweten dat konijnen zo'n herrie konden maken 🤣
  13. Hoi allemaal, Ik heb twee binnenkonijntjes. Toen ik alleen Luna had knaagde ze nooit aan de tralies. Boxxie wel. Dus sinds ze zijn gekoppeld, knaagt Luna nu ook aan de tralies. Alleen waar Boxxie zachtjes knaagt, gaat Luna gewoon met haar hele gewicht trekken. Het is nu zo erg dat ze me wakker houdt en ik geen oog meer dicht doe. En waarom.. geen idee. Ze hebben een ruime ren van 4m2. Zonder ren gaat niet, want ze slopen alles. Ik heb wilgentakken erin liggen, bruggen, houten huisjes, een wilgenrol. Van alles. Maar de tralies zijn favoriet. M'n vriend zegt dat plexiglas geen optie is, omdat je dan de hele ren moet gaan bekleden en dat gaat meer dan €1000 kosten. Een gedeelte knagen ze kapot zijn we bang. Ik ben een beetje ten einde raad. Iemand nog tips?
  14. @LiesEnOllieIk heb zelf ook een konijntje met waarschijnlijk EC en misschien heb je het al gehoord, maar ik vond van de Konijnenpodcast de aflevering over EC ook erg leerzaam. Dus wellicht nog een tip :). Hopelijk komt jouw nijn er bovenop! Het is zo'n nare ziekte
  15. Hoi allemaal, Ik ging gisteren met Luna naar de dierenarts voor een ontstoken oogje, maar de dierenarts vond haar licht naar rechts buigen met haar kopje. Dus EC behandeling gestart. Nu kreeg ik Meranox mee ipv Panacur. Maar ik lees wat negatieve verhalen over Meranox, dus ben lichtelijk in paniek. Haar symptomen zijn heel subtiel en de dierenarts twijfelt zelf ook. Maar iemand ervaring met Meranox? Kan ik dit veilig geven?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .