Ga naar inhoud

Lindaenluna

Members
 • Aantal items

  47
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Lindaenluna

 1. Ja ik hou iets lekkers boven haar door de tralies, zodat ik dan snel onder haar buikje kan kijken. Vandaag plofde ze ook weer op haar zij. Dus kon ik ook mooi spieken. Dus wellicht gaat jouw voedster dat ook nog doen. Dat maakt het wat makkelijker.
 2. Luna is alweer zo goed als de oude. Moet zeggen dat ik onwijs opzag tegen de castratie, maar ik ben blij dat ik het heb gedaan. Ik ben een onwijze stresskip, betreft operaties, maar konijnen kunnen echt een hoop hebben mits ze gezond zijn. Dus is me alles meegevallen. Nu haar een beetje rustig houden, want ze staat alweer tegen de tralies aan voor aaitjes. De wc gaat alweer door het hele hok heen en de handdoeken liggen ook niet meer waar we ze in het begin hadden neergelegd 🤣
 3. Hallo allemaal, Mijn konijntje Luna is donderdag gesteriliseerd. Of eigenlijk gecastreerd. Nu had ze na de operatie moeite haar temperatuur te regelen. Dus zat ze in een warmtehokje. Maar heb het idee dat ze het soms nog steeds koud heeft. Haar oortjes en achterhoofdje voelen wat koud aan, terwijl het binnen 27 graden is. Ik zweet me kapot, maar mevrouw ligt nu languit op haar snugglesafe. Gaat dit wel goed? Lijkt me dat als ze het warm heeft, ze hier wel vanaf gaat? Of zijn er meer die het als een kussen gebruiken? We zijn vannacht nog langs het ziekenhuis geweest, omdat ik dacht dat het niet goed ging. Daar hadden ze haar temperatuur gemeten en die was goed. Ze eet inmiddels ook weer zelfstandig. Nog niet super veel, maar wel wat. Ze had net wel wat hele zachte keutels. Maar had ook niet anders verwacht na zo'n operatie. En ze was in de middag ook levendig weer. Ze zat alweer in de handdoeken te graven.
 4. Nou bedankt voor jullie tips hoor. Ze is weer veilig thuis en dit keer ging het een stuk beter. Het was nog steeds een angsthaas inderdaad, maar dit ging gewoon goed. Dit was normale stress.
 5. Top! Ga ik doen. Ik hoorde ooit ook iemand zeggen: konijnen zijn best hard. Ze kunnen vaak meer aan dan we denken. Dus daar hou ik dan ook maar aan vast.
 6. Ik heb zo'n grote. Denk een kattenbox. Met alleen een deurtje aan de voorkant. En heb een handdoek erin gelegd, zodat ze zich niet kan bezeren. Normaal doe ik ook haar knuffeltje erbij, maar was dit nu in de haast vergeten.
 7. Ja Luna komt normaal wel naar me toe. Op de bank springt ze soms ook naast me en gaat mevrouw uitgebreid liggen om geaaid te worden. Maar denk dat ze een autoritje wellicht asocieert met de dierenarts ook. Alle keren dat ze in de auto zat was naar de dierenarts. 1 keer voor een, helaas mislukte, koppelvakantie. Maar zal inderdaad kijken of haar op de achterbank verschil maakt. En gewoon vast maken. Zag al in de post hier hoe ik dat moet doen. Dus zal het eens proberen.
 8. Goedemiddag, Voor de vakantie heb ik m'n konijntje naar m'n ouders gebracht. Ze heeft wel vaker in de auto gezeten en was dan altijd wel gestrest. Snelle ademhaling en liggen, maar niet zo erg als nu. We moesten nu wat verder. 35 minuten, maar was even bang dat ze het niet zou overleven. Ze ging liggen. Soms bijna helemaal op haar zij of ze gooide haar kopje naar achteren. M'n vriend heeft het laatste stuk maar wat sneller gereden, want ik schrok zo van Luna. Hebben jullie daar ervaring mee? Wat kan ik doen voor de terugweg? Haar transporthokje vind ze totaal niet eng. Thuis laat ik hem regelmatig even staan en gaat ze er lekker in liggen en graven in de handdoek die er in ligt. Heb expres ook niks gewassen, zodat alles naar haar ruikt. Aaide haar onderweg ook, maar misschien dat ze daar juist meer van schrok. Maar dat weet ik niet zeker. We zitten er al aan te denken om op de terugweg mij en Luna in haar transporthokje op de achterbank te zetten. Dan ben ik toch nog bij haar, maar daar zijn de ramen wat donkerder en kan ik haar in de riem vastzetten. Misschien dat ze op m'n schoot toch teveel schommelt. Wat is jullie tip? Kan helaas niks kopen nu, want ik ben in het buitenland.
 9. Via de zoekmachine. Jaren geleden ooit voor m'n eerste konijntje. En nu weer. Zoveel info hier te vinden. 😁
 10. Een half uurtje ongeveer. 30 tot 40 minuten in de ochtend. In de avond staat er geen file om de tijd dat ik haar ophaal. Dus dan 30 minuten.
 11. Ik twijfel zo of ik de operatie wel door moet laten gaan. Het wordt nu woensdags 26 á 27 graden. Nu breng ik haar in de ochtend en haal haar in de avond op. Maar toch wel warm... iemand hier ervaring mee? Wat is wijsheid?
 12. Lindaenluna

  Hooi mix

  Heb je ook al alleen gewoon hooi geprobeerd? Of kruidenhooi? Daar ben ik mee begonnen. Daarna Timothy hooi en nu krijgt ze een mix van gewoon hooi en timothy hooi met kruiden erdoor.
 13. Top! Nu nog hopen dat de temperatuur meewerkt. Zag vandaag dat het volgende week net heel warm gaat worden. Dus twijfel of ik het laat doorgaan.
 14. Ah fijn om dit te lezen. De dag erna ben ik sowieso de hele dag thuis en die vrijdags is mijn vriend zo lang mogelijk thuis. Ze zit dan hooguit 3 uurtjes alleen in de namiddag. Maar dat moet te doen zijn, lijkt me?
 15. Hallo konijnenbaasjes, Luna wordt volgende week woensdag gecastreerd. Het is een voedster. Maar op aanraden van de konijnenopvang na een mislukte koppeling en de verhalen hier heb ik de knop doorgehakt en een afspraak gemaakt. Ik zie er alleen zo tegenop. Ik ben zo bang dat er iets misgaat. Herkennen jullie dit? Ik heb alle verhalen al goed doorgelezen en ook het fotoverslag bekeken. Ze is kerngezond, dus ze zal het waarschijnlijk gewoon goed doorstaan. Maar toch ben ik bang, nu al. Iemand tips? En wanneer is het te warm voor een operatie? Ze leeft bij ons binnen en we hebben eventueel airco. Ons huis wordt namelijk een sauna met de zon op het huis. Maar vraag me af of airco goed is na de operatie? Of is dan juist warmte beter?
 16. Ze is nu 7 maanden, dus denk op haar hoogtepunt haha. Ben ook echt een kluns met dwangvoeren. Dus hoop stiekem dat ze na de castratie weer zelf gaat eten. Nu is ze helemaal gek van eten. Ze maakt geluidjes. Een soort knorren/zoemen en als het niet snel genoeg gaat, klimt ze zelfs tegen de tralies op. Kleine dondersteen 🤭
 17. Ja lastig he, maar je hebt je konijn al laten koppelen of nog niet? Als ze gewoon stabiel en lief zijn zou je het erop kunnen wagen. Ik weet niet of jouw ouders weten wat ze moeten doen, mocht het fout gaan? De mijne niet denk ik. Dus probeer toch na de vakantie te koppelen. Of misschien tijdens de vakantie. Ben maar 1 weekje weg. Maar zit nog in dubio. Merk toch dat ze erg aan het veranderen is. Maar weet nou niet of het de puberteit is of eenzaamheid. Voel me zo schuldig als ik haar alleen moet laten. Maar wil ook niet weer overhaast doen en het risico lopen dat de koppeling weer fout loopt.
 18. Hoi hoi, M'n voedster staat voor eind juni op de planning voor castratie. Na lang wikken en wegen de knoop doorgehakt. Vind het megaspannend, maar wil ook niet weer een konijn verliezen door baarmoederkanker. Maarrr, qua gedrag is Luna onwijs veranderd sinds een maandje en ik vraag me af of dat nu de puberteit is of iets anders. Ze is soms om achter het behang te plakken. Ze knaagt aan alles (logisch want konijnen knagen). Maar het lijkt nu meer dan ooit. Ze lijkt soms wel bijna hyper. Rennen, knagen en weer racen en dan graven. Ook knaagt ze weleens aan onze tenen of benen als we in de weg zitten. Dat deed ze nooit. Nu ze nog even alleen zit, probeer ik haar zoveel mogelijk aandacht te geven en zet soms een deel van de woonkamer af (normaal heeft ze haar hokje en ren 24/7 tot haar beschikking). Dan kan ze lekker bij ons op de bank, maar daar haalt ze ineens de gekste capriolen uit. Ook soms gevaarlijk. Zo sprong ze laatst ineens omhoog op de rugleuning, want ze zag een wandplankje dat er al jaren hangt. Ook plaste ze ineens op het kleed. In haar ren heb ik allerlei speeltjes om te knagen en graven, maar soms gaat ze daar heel aggresief op te keer. Is dit gewoon de puberteit en moet ik soms gewoon even tot 10 tellen? Of mist ze een maatje? Ik vind het zo rot voor haar, want weet dat ze daaronder een lief konijntje is. Maar soms zitten m'n vriend en ik met onze handen in het haar. Is dat ook iets wat castratie kan verhelpen? Of in ieder geval kan minderen? Heb dit met m'n andere konijntjes niet echt meegemaakt. Althans, ik kan het me niet herinneren.
 19. Ik heb ze eindelijk zelf weten te knippen. 2 man nodig voor zo'n klein beestje 🤭. Maar ze kan er weer even tegenaan.
 20. Ja die had ik vroeger ook. Gelukkig doet Luna dat (nog) niet 🤣. Ah ja, blijven beestjes. Maar vooral die gekke kamikaze acties... hoop dat die ooit nog ophouden of iets minder worden. Gisteren rende ze in volle vaart over de bank, maar remde niet op tijd. Toen zag ik een wit bolletje achter de bank verdwijnen. Schrok me dood. En die bank is ze al 100x over gerend.
 21. Hahahah ow jee 🙈. Denk dat ik maar een ren ga plaatsen om de salontafel dan 🤣
 22. Bedankt! Hahah ja noem Luna ook al Houdini. Ze ontsnapt overal. Vrees dat de salontafel straks alleen nog een glasplaat heeft 🙈. Geef haar van alles om aan te knagen, maar nee de tafel en bank zijn veel leuker. Hoop zo dat dit tijdelijk is.
 23. Pff wordt helemaal gek van m'n pubernijn. Hou nog steeds van m'n boefje, maar ze doet nu de gekste dingen. Keihard rondrennen in en uit haar kooi, waarbij ze bijna uitglijdt en achter de tralies/trapje blijft hangen. Ze probeert uit haar ren te springen, maar ze redt het niet waardoor ze valt. Overal aan knagen, ook aan mij wanneer ik in de weg zit. Overal keutels en constant brommen/zoemen als ze aan komt rennen. Weet even geen raad er meer mee 🙈
 24. Ja, wilde weer een koppelvakantie doen. Heb ik paar maanden geleden ook gedaan. Maar helaas is mijn voedster best dominant en ging het mis. Dus nu raden ze aan haar eerst te laten helpen en dan opnieuw te koppelen. Met stabiel bedoel ik zo'n lief koppeltje die je hier meer ziet. Heb geen ervaring met konijnenkoppeltjes. Maar hiervoor waren ze eerst lief samen. Tegen elkaar aanliggen en wassen. Maar ineens ging Luna op hem rijden en toen werd het kort daarna vechten. Dus hoop dat niet weer mee te maken. Maar wellicht hebben ze altijd wel periodes van rijden en jagen? Ik hoop eigenlijk op een rustig koppeltje straks
 25. Hoihoi, Is er iets over te zeggen hoelang het meestal duurt voor een koppel stabiel is? Ik merk namelijk dat mijn konijntje wat eenzaam is. Ik wil haar binnenkort laten castreren/steraliseren. Maar begin augustus ga ik op vakantie en dan gaat ze voor 1 weekje naar mijn ouders. Ik twijfel dus of ik haar eventueel na de castratie en het herstel zal laten koppelen of na de vakantie. Maar is daar er iets over te zeggen hoelang dat gemiddeld duurt?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .