Ga naar inhoud

Bellebo

Members
 • Aantal items

  30
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Bellebo

 1. Hallo allemaal!

  Ik wil nog even doorgeven dat het prima gaat met Muffin, hij had twee weken een grote korst op de wond die door de vos was kaalgeplukt, maar vandaag is die eraf gevallen en eronder zit mooi fris roze nieuw vel, het lijkt wel een beetje op een konijneboutje in de winkel:$ eerlijk gezegd, maar het ziet er heel gezond uit in ieder geval.

  Ik laat hem toch nog een paar dagen binnen i.v.m. vliegen, hij vermaakt zich binnen ook prima met Nala.

  Bedankt voor de belangstelling!:yes:

 2. Hoi!

  Ik heb een waarschijnlijk heel domme vraag, maar ik weet het nu eenmaal niet....Wat is binky's maken???? Nooit van gehoord, ik kan me voorstellen dat het de blije sprongetjes zijn die de nijnen soms maken, klopt dat?

 3. Ik koop het altijd bij de boerenbond, maar ik zag ook een kleine verpakking bij intratuin liggen, maar wel veel duurder dan de grote van de boerenbond.

  Ik gebruik het alleen niet voor mijn konijnen maar voor mijn geiten.

 4. Het gaat best goed met Muffin, hij eet en drinkt nog steeds goed, de wond is droger vandaag maar hij heeft er wel nog veel pijn aan...ik kan me voorstellen dat het trekt, zielig hoor! Maar hij blijft gewoon rustig zitten en gaat er ook lekker voor liggen als ik hem knuffel,dus ik denk dat alles wel in orde komt.

  Vandaag zag de wond er wel wat gruwelijker uit, omdat hij nu opgedroogd is kleurt hij donkerder, ziet er uit alsof hij gescalpeerd is....

 5. Ik woon in Limburg, Hoensbroek om precies te zijn, gewoon in een woonwijk maar ik heb een grote tuin met veel bomen....vandaar..

  Ik heb Muffin met Nala toch maar binnengezet ,de plek is toch door lymfe nog wat nattig en ik ben als de dood voor myasis...dus nu staan ze een paar dagen op een dichte kamer waar geen vliegen naar binnen komen totdat de wond is opgedroogd.

  Hij is wel al voorzichtig begonnen met schoonlikken, het is allemaal een beetje wond, alsof het geschaafd is zeg maar, oppervlakkig maar pijnlijk.

  Ik heb op aanraden van een dierenarts een druppel Resque remedy van Bach bloesemtherapie gegeven en het lijkt of hij inderdaad iets rustiger is...

  Maar hij reageert verder goed en steeds als ik hem iets te eten aanbied dan wil hij er ook wel wat hapjes van eten,wel minder dan normaal, en hij drinkt ook redelijk.

  Bedankt voor jullie reacties, ik zal jullie op de hoogte hoiuden!

 6. Vanmorgen om half zes werd ik gewekt door een aantal kraaien en een ekster die als gekken tekeergingen. Ik dacht dat ze uit waren op de jonge vogeltjes in mijn tuin, maar toen ik opgestaan was en naar beneden was gegaan zag ik tot mijn verbazing een prachtige grote vos in de tuin staan!!smiley_confused_vraagteken.gifsmiley_confused_vraagteken.gif

  Hij merkte mij niet direct op, want hij had het druk met andere zaken....ik heb snel Hermi erbij geroepen zodat hij hem ook kon zien.

  De vos merkte ons niet op omdat hij druk bezig was het haar van een van mijn konijnen door het gaas heen te verwijderensmiley_shock.gif Onze konijnenren is heel goed beveiligd omdat we hier veel steenmarters hebben, die wel van een konijntje op zijn tijd houden..Dus we hebben een soort kooiconstructie gemaakt van gaas zowel boven als onder de grond en het is helemaal dicht, dus ook het "plafond".

  De vos kon er dus met geen mogelijkheid bij....alleen waren mijn nijnen niet zo slim om dan ook maar even veilig in hun hok te kruipen, nee, ze zijn samen in een korte speelbuis gekropen die tegen de draad aanligt...het ene konijn stak met haar koppie uit de voorkant en het andere met zijn kontje...en dat lag tegen de draad...en daar was de vos dus druk de haartjes uit aan het trekken smiley_protest.gif

  Toen we naar buiten gingen rende hij natuurlijk weg, het was echt een prachtexemplaar, maar Muffin en Nala konden zijn schoonheid niet zo waarderen...Muffin heeft nu buiten een flink trauma een plek op zijn kontje van ong.8 a 10 cm doorsnee waar alle haren uitgetrokken zijn, lijkt me erg pijnlijk! Zo zielig, maar gelukkig is het hierbij gebleven! Nala heeft nergens meer last van.

  Ondertussen is Muffin weer begonnen met eten, maar hij is nog niet helemaal de oude.

  Volgens de dierenarts moet hij gewoon een tijdje herstellen van dit trauma....

 7. Hallo!

  Ik heb gisteren mijn gecastreerde ram Muffin gekoppeld aan gesteriliseerde dame uit de opvang, ze heette Paris maar ik ben er nog niet uit hoe ze nu gaat heten. Muffin is mijn voskonijn uit een andere opvang en Paris een chinchilla dwergje, heel lief!

  Het ging allemaal heel soepel, ongelofelijk vond ik, nadat ik op internet allemaal verhalen over moeizame koppelingen had gelezen.

  Ze werden samen in een neutrale ruimte bij de opvang gezet, waren even onverschillig maar na een tijdje gingen ze aan elkaar snuffelen. Dit ging zo een tijdje door ,heel vriendelijk allemaal, geen enkele keer gingen ze vechten of zelfs maar rijden....dus ik besloot dat Paris de nieuwe liefde van Muffin zou worden en ik nam haar mee naar huis in een andere vervoersmand.

  Thuis had ik al gezorgd dat alles neutraal was, en ze zouden op de badkamer verder gaan met de koppeling.

  Dit ging gewoon verder zoals vantevoren, en na een half uurtje heb ik de bodem van het hok zonder tralies op de grond erbij gezet.Ze sprongen er meteen in, en toen werd Muffin een beetje moediger en probeerde Paris te bespringen, wat ze een keer of twee toeliet maar daarna niet meer.

  Vanaf toen zijn ze het hok niet meer uitgesprongen terwijl de hele badkamer tot hun beschikking stond...veel te druk met elkaar in de gaten houden! Dus na een uurtje of twee heb ik voorzichtig de tralies erop gezet, en een doosje waarin ze zich konden verschuilen als het even teveel werd.

  De nacht verliep heel rustig, Paris heeft de hele nacht in het doosje geslapen en Muffin gewoon op het stro, en vanmorgen begon Muffin Paris te wassen. De sfeer was heel relaxed, eigenlijk is er geen stress geweest, ik heb alleen nog niet gezien dat Paris Muffin waste, of dat ze tegen elkaar aan liggen, alleen met de snoetjes tegen elkaar of Muffin met zijn kop onder Paris.

  Ik ben blij dat het zo leuk verloopt!

  Als het me lukt zal ik wat foto's plaatsen.

  Bellebo.

 8. Zeker kunnen konijnen teken krijgen, waar je op moet letten als je een bestrijdingsmiddel wil gebruiken is dat je NOOIT frontline mag gebruiken, daar zit een stofje in waar konijnen van kunnen sterven.....kijk maar op konijnen wat je er wel tegen kunt doen.

  En als je een teek tegenkomt moet je hem zo snel mogelijk met een pincet of tekentang met een draaiende beweging eruit halen, als het kopje blijft zitten is geen probleem, als het achterlijf er maar zo heel mogelijk uitkomt.Geen alcohol,of bijtende vloeistof gebruiken om de teek te verdoven, hierdoor raakt hij geirriteerd en zal de inhoud van zijn darmen en maag legen in de bloedbaan van je nijntje,en hiermee mogelijk de borelia bacterie in je nijn achterlaten....

 9. Mijn konijnen zitten in een ren en s'nacht's in het hok, maar vanmorgen kwam ik bij ze en toen zag ik dat de mestlade er voor 1/3e uithing en al het hooi op de grond voor het hok lag, toen ik beter keek zag ik allemaal tandafdrukken in het hout voor de lade, en marterpoep op het dak....:(( De nijntjes hadden helemaal niets gelukkig.....alleen wel bang..

  Ze wilden eerst helemaal niet naar buiten daarna, en toen ze weer durfden toen sprong er een over de draad van de ren, die 1.20 hoog is :bunny4: ,dus heb ik ze maar weer in het nu beveiligde hok gezet, we maken straks een afdekking over de ren heen.....dat was wel ff schrikken hoor!!

  Bellebo:bunny1:

 10. Voor mijn nijntjes doe ik altijd als het heel warm is koud water in een grote fles en die leg ik dan ergens in de ren zodat ze er lekker tegenaan kunnen gaan liggen als ze dat willen, werkt prima, maar nog niet nodig gehad dit jaar !!!

 11. Haha, geweldig!!

  Goed hoor, ik ben al heel trots als ik mijn nijntjes kan verleiden om in het nachthok te gaan zonder ze op te tillen, laat staan op commando ergens overheen te springen, super!!!

  Groetjes Bellebo.

 12. Ik heb nog altijd niemand gevonden voor het rammetje, hij is zooo lief, er is hier wel een konijnenopvang maar die vragen 27,50 voor plaatsing bij hun, terwijl ik hem met zijn 10 broertjes en zusjes gevonden heb!! De DA heeft me gratis een consult gegeven, dat vond ik top!!

  Dus wie nog een lief wit rammetje kan gebruiken, kom hem maar ophalen!!

 13. Hoi!!

  Zoals jullie misschien weten heb ik een paar weken geleden 11 !!!!! jonge witte konijntjes gevonden, ze waren gewoon gedumpt in het bos, het zaagsel nog onder hun buikjes:((

  Ik heb er zelf twee gehouden en de andere 8 bij lieve mensen ondergebracht, maar nu is er nog een lief rammetje over, misschien is er iemand die hem een goed tehuis wil geven?

  Ik woon in Hoensbroek, Zuid-Limburg.

  Groetjes, Bellebo.

 14. Alle konijntjes zijn al ondergebracht bij lieve mensen, ik ben met de nijntjes naar de DA geweest en ze blijken toch rond de zes weken te zijn, en omdat er toch al geen moeder meer bij was en ze het zonder moedermelk moeten doen konden ze ook meteen naar hun nieuwe huisjes. Op dit moment zijn er nog twee mannetjes over, en de vier die we zelf houden.

  Bedankt voor de steun en adviezen,

  Bellebo.

 15. Ze doen het prima! Ze komen goed bij, zijn speels en alert en ze veranderen met de dag!

  Ik ga ze nu in twee kooien plaatsen zodat ze wat meer ruimte krijgen, gisteren heb ik ze los laten lopen, dat vonden ze helemaal geweldig! Ze bleven netjes op het vloerkleed, haha! Het wordt nog moeilijk om er daar maar twee uit te kiezen....

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .