Ga naar inhoud

DaniekWieringa

Members
 • Aantal items

  36
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Drenthe
 • Namen van de konijnen:
  Ollie en Lilly
 • Huisdieren
  Twee konijntjes

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

DaniekWieringa's Achievements

Lamprei

Lamprei (2/6)

6

Community reputatie

 1. Bedankt voor de reacties! ik hou mijn ram voor nu een tijd binnen en hou t plekje in de gaten. Hij eet en drink goed en doet niet anders dan normaal. Qua ondergrond kan het denk ik niet zijn dat het erg voor vervelende wrijving kan zorgen. Het tapijt is niet zo’n ruw tapijt maar redelijk zacht.
 2. Hallo! Ik heb zojuist een klein rood vlekje gezien op de achterpoot van mijn ram. Ik had even op internet gezocht naar wat het zou kunnen zijn. Ik kwam als eerst bij pododermatitis. Het plekje is best klein en voor zover ik kan zien op 1 poot. moet ik me zorgen maken? Of moet ik mijn ram even binnen houden. extra info: de ram loopt niet graag op de gladde vloer. Loopt eigenlijk alleen op tapijt. Nu het warm is mag die wat naar buiten. Het terras bestaat uit steen (niet al te glad). Daarnaast is het terras omgeven met kleine steentjes. wat kan ik doen?
 3. Omdat ik laatst zo actief was met dit onderwerp, wil ik toch even laten weten hoe het nu met ze gaat. Dat rijden komt nu niet meer voor. van beide kanten zijn ze rustig. Ze lijken het allebei nu goed te vinden. Als ik het zo zie is de ram nog steeds de baas. De voedster heeft nog een aantal keren geprobeerd te rijden, maar voor mijn gevoel is dat nu voorbij.
 4. We hebben wat dat betreft de ruimte, maar om twee konijnen er nog bij te doen wordt ons een beetje te gek (vooral omdat ze binnen zitten). Ik heb nog een jaar om erover na te denken om de voedster te laten castreren. Ik wacht het nog even af, in de hoop dat het minder wordt. Het haren trekken is nu niet meer gaande (voor zover ik heb gezien). Het enige is het rijden. Verder likken ze mekaar vaak en merk je dat de ram vaak z’n hoofd neerlegt om gelikt te worden. Bedankt voor de reactie!
 5. Is er een mogelijkheid dat ze dit nog ‘uitvechten’ of blijft dit zo gaan? Is castreren echt de enige optie? En zo niet, hoe lang gaat dit de baas willen zijn duren. Aangezien het voorjaar is en nu de hormonen beginnen op te spelen.
 6. Nog even wat belangrijke punten: - mijn ram loopt rondjes om de voedster (hij vindt haar leuk, vlinderen) - voedster besproeit ram met urine (blijkt dat het betekend dat zij de baas is en zij hem lief vindt) - ram doet de kop onder mijn voedster (wil gelikt worden) - ram likt vaak de oortjes/ogen van de voedster. Voedster ook weleens bij de ram. - qua leefruimte echt super groot (hele woonkamer + hok voor dag en nacht). - daarnaast rennen ze weleens achter mekaar aan, maar echt ‘vechten’ of wat dan ook is het niet. ik vind dit nog al tegenstrijdig, want ze doen super leuk met elkaar, maar mijn voedster is wel erg kaal.
 7. Even een kleine update; ik heb het hok een heel stuk groter gemaakt, met veel grond (waar de ram niet op durft), zodat de voedster weg kan bij de ram. Dit doet ze niet zo vaak, het lijkt alsof ze m wilt uitdagen. Ze heeft t al een paar keer voor mekaar gekregen om op de ram te rijden. Wat hij toestaat voor een paar seconden
 8. Er wordt in de avond en ochtend het meest gereden. Hoe mijn moeder het aangeeft ‘om gek van te worden’. Dus best vaak…
 9. ja het is zeker weten de ram, mijn moeder heeft een aantal keren gezien dat hij het eruit trekt. Als je het aanraakt (we hebben een zalfje) doet t ook geen pijn. Ook lukt de ram hieraan. Ik zag vandaag weer wat kleine haartjes terugkomen. Wat kan ik nu het beste doen? Verder doen ze niks anders dan eerder. Ze liggen vaak bij mekaar, likken mekaar en eten en drinken samen.
 10. Ik heb al het een en ander overlegd met de dierenarts. Van vele hoorde ik dat het komt doordat het voorjaar is dat mijn ram kan ‘ruiken’ dat mijn voedster vruchtbaar is. ik zou even nog een keer contact zoeken met de dierenarts.
 11. Hallo. Mijn voedster en ram proberen nog steeds mekaar te rijden. Het is af en toe wat minder, maar t komt nog zeker voor. Beide hebben ze alle ruimte en de voedster is de enige die op de vloer durft, dus die kan makkelijk ontsnappen. ook al wilt ze vaak niet ontsnappen en laat ze t gaan. nu heeft ze nog steeds een kale plek. En nu lijkt het alsof er haar doorkomt, maar ik zou niet weten wat deze vlekjes kunnen zijn. Wij hebben een tuigje aangeschaft (niet voor wandelen) om de voedster dat ‘pakje’ aan te doen, zodat de ram er niet bijkomt. Is dit een oplossing? Of geeft dit zo’n beestje alleen maar stress?
 12. Mijn voedster krijgt wel de kans nog om te eten. Ik heb gister daar goed op gelet en zodra ze naar het bakje gaat kan ze 9-10 keer wel rustig eten. Het ging meer om de andere brokjes die ik ze af en toe geef. Daar begon de ram te duwen. Gelukkig kan ze nog goed en rustig eten en drinken. Ik hou het in de gaten. Het is ongeveer vorige week begonnen, dus ik geef t de tijd. Ik ga nu alvast kijken naar eventuele oplossingen zoals je aangaf.
 13. Ook is het rijden echt erger geworden. Mijn ram zit er continu op. Ze liggen vooral in de middag samen rustig. Maar ‘s ochtends en ‘s avonds is die continu bezig met om mijn voedster heen draaien en achter haar aan gaan. Ik vind t zielig lijken, ook omdat mijn voedster kale plekken heeft. Ze ‘s nachts apart doen is ook geen optie toch?
 14. Het is me opgevallen dat naast het rijden. De ram ook wat ‘chagrijniger’ doet naar de voedster toe. Als ik wat eten neerzet, duwt hij mijn voedster aan de kant. Is dit ook een vorm van dominantie?
 15. Ik hoop t ook. Tot nu toe staat de ram het rijden van de voedster niet toe. Gelukkig kan ik er nog over nadenken. Bedankt voor je reactie!😁
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .