Ga naar inhoud

Clauuxx91

Members
  • Items

    1.739
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Clauuxx91

  1. 51 minuten geleden zei Rian:

    Laat het maar aan hemzelf over. Hij kan er misschien wel weken over doen om een paar stappen verder te zetten. 

    Met rust laten is echt de beste optie. En heel veel geduld, wat hierboven ook al gezegd is. 

    Heb je al nagedacht over een maatje voor hem als hij wat ouder en gecastreerd is? Een konijn alleen is erg zielig maar dat wist je vast al wel :$

    Is het trouwens het konijn van de foto? Niet echt een hangoor?

     Ja ik denk inderdaad dat hij veel tijd nodig heeft.

     

    Nee konijn op mijn profiel foto is helaas al 6 jaar overleden :( was mijn eerste konijntje

     

    Ik moet eerst wachten dat hij wat ouder is om te laten castreren en dan te koppelen.

    • Vind ik leuk 1
  2. hoi

     

    ik heb gisterochtend een konijntje bij een fokker opgehaald van 9 weken oud (nederlandse hangoordwerg)

    Ik heb de kooi continu open maar hij gaat er niet uit. als ik met mijn hand voor hem houd dan ruikt hij en dan rent hij weg. kan hem wel aaien maar je merkt dat hij schrikt eerst en kan nou ook niet echt zien of hij het fijn vind, hij laat het maar toe. kan hem wel oppakken, rent niet weg. Hij eet wel goed, eet uit de hand. ligt gewoon languit in zijn kooi, wast zich en speelt met speeltjes.

    Ik heb vaker konijnen gehad en nooit deden ze zo :o waarom gaat hij niet zijn hok uit? en waarom is hij zo schrikkerig als ik een beweging maak?

    Ik had hem nu maar naast de kooi gezet en toen kroop hij erachter.. dus de kooi tegen de muur gezet. en toen ging hij onder mijn bureau zitten. dus na een tijdje heb ik hem maar terug gezet in zijn kooi.

     

    iemand tips?

  3. carprofen drops en dwangvoer recovery heeft mijn moeder gekregen, hij heeft geen bolle buik. Naar binnen zou ik zelf het liefste willen maar mijn ouders hebben geen binnenkooi. En ik woon een uur bij hun vandaan en woon op een kamer. Weet niet zo goed wat ik moet doen.

  4. 1 uur geleden zei Lienappelsien:

    Wat naar.

     

    De dierenarts bellen is wat jullie kunnen doen. Ook 's avonds en in het weekend zijn er dierenartsen bereikbaar voor noodgevallen. Een konijn dat niets meer eet is een noodgeval, want dan vallen de darmen stil en gaat het erg snel. Als hij 2 weken geleden ook al ziek was zal hij iets mankeren. Konijnen laten het heel laat merken als ze ziek zijn omdat het prooidieren zijn. Als ze zich dus ziek gedragen zijn ze dus ook érg ziek. 

     

    Sterkte.

     

    Mijn moeder is vandaag naar de dierenarts geweest, rond 1 uur. ze heeft dwangvoeding en pijnstillers gekregen. wou dat we nog meer konden doen :o

  5. Hoi allemaal

     

    Konijn genaamd Gijs bij mijn ouders wilt niet meer eten. 2 weken geleden was hij ook ziek geworden en toen na een paar dagen medicijnen is hij er boven op gekomen. Nu wilt hij niet eten, en heeft mijn moeder dwangvoeding en pijnstillers gekregen van de DA. Alles aan groenten wat hij normaal gek op is wilt hij ook niet eten.

    Hij is 9 jaar oud en 2 1/2 jaar geleden is zijn maatje overleden. Is er iets wat mijn moeder verder nog kan doen?

  6. Hoi


     


    Ik zal het een beetje uitleggen hoe de situatie is. Ik woonde eerst samen met mijn vriend (antikraak) we hadden 2 konijnen aangeschaft. Me vriend had genoeg geld op zn spaarrekening dus als de konijnen iets nodig hadden aan medische zorg dan was dat geen probleem.


     


    We konden na dat we uit de antikraak moesten niks vinden, dus beide moesten naar ouderlijk huis weer, me vriend kon de konijnen meenemen.


    Door gebrek aan tijd om er voor te zorgen gingen de konijnen naar zijn broer en zijn vriendin (zij doen een dierenopleiding).


     


    De 2 konijnen kunnen niet echt samen, tenminste ik had 2 weken na castratie proberen te koppelen maar het ging 1 1/2 dag helemaal goed heel lief waren ze tegen elkaar totdat het vrouwtje het niet meer pikte het gerij en toen werd het gewoon echt vechten met wondjes. Ik had ze uit elkaar gehaald en ik dacht ik wacht wel totdat de hormonen compleet weg zijn van de ex-ram.


     


    Bij zijn broer hadden ze weer geprobeerd te koppelen maar dat ging volgens hun niet samen. Daarna hoorde ik iets over de ex-ram gebit dat die incompleet was en speciaal voer moest hebben, ik dacht naja okee geen probleem speciaal voer (ik gaf science selective) daarna hoorde ik dat de voortanden eruit moesten getrokken worden, daar was ik best van geschrokken want ik had totaal niks te zeggen en ik kon ook geen bewijzen zien... nu zijn de voortanden van de ex-ram eruit. Donderdag hoorde ik iets veel ergers en daarom start ik deze topic. De voedster heeft erg last van schijnzwanger en trek al haar haren eruit, ook heeft ze een gedragsstoornis volgens de DA (ze had hoknijd ontwikkeld bij hun) en volgens de DA heeft ze een tumor in haar hoofd (er is geen foto's of scan ofzo gemaakt) nu kon hij 250 euro te betalen voor foto's/scan en als ze daadwerkelijk een tumor heeft kon hij 60 euro betalen voor inslapen of gelijk 60 euro voor inslapen.


     


    Wat moet ik doen?? Hoe kan die DA weten of ze een tumor heeft?? Ik kan haar niet zomaar laten inslapen en waarom is er geen operatie mogelijk voor die tumor?? Dit gaat allemaal totaal buiten mij om ik heb niks te zeggen lijkt het wel... ik ben wel dankbaar voor hun zorg maar waarom rennen zo vaak naar de dierenarts en wat is dat voor dierenarts lijkt wel of hij alleen maar geld probeerd te trekken of heb ik gewoon pech dat me 2 konijnen zoveel mankeren??


     


    De voedster was toen de tijd heel lief en tam bij mij,ik kon alles met haar doen, ik wil haar niet kwijt. Heeft iemand advies?? Want ze willen geen 250 euro betalen voor als ze toch ingeslapen moet worden.... (ja ik ben wel zo'n gek die een keer 500 euro heeft betaald voor me konijn en daarna was hij overleden maar ik gaf niet op, alleen momenteel heb ik het nu niet zo breed :( ik ging ervanuit dat me vriend voor medische zorg zou zorgen)


     


    Ik hoop dat iemand raad heeft


  7. Hoi

    Ik kon me herinneren dat hier een keer een topic was met een tabel hoeveel weken het konijn (vlaamse reus of franse hangoor was dat..) was welk gewicht ie moest hebben.

    Ik heb een 15 weken oude vlaamse reus en hij is nu 2,3 kg, ik vroeg me af of dat gezond was.

    Op marktplaats stond dat de franse hangoor 8 weken was (advertentie datum 29 november) maar me vriend heeft haar opgehaald, maar vond haar wel groot voor 8 weken toen hij thuis kwam met het konijntje. De franse hangoor is namelijk 2,7 kg. (de fokker reageert niet meer dus ik heb geen idee hoe oud ze werkelijk is, de fokker stond hier ook op bunny bunch fokkerslijst...)

    Ik vroeg me ook af hoeveel ik precies moet voeren eigenlijk?

    hopelijk heeft iemand wat advies ^^

  8. Ik blijf me verbazen over dit soort topics. Blijkbaar hebben mensen de verwachting een konijn te kopen die zindelijk is, niet knaagt, geen geluid maakt, etc. En dan vragen hoe ze 'slecht' gedrag af kunnen leren. Hoe komt iedereen aan die hoge verwachtingen?

    Heb al jaren konijnen, dus ik weet wel wat ik kan verwachten. Heb namelijk binnen konijnen gehad die inderdaad zich als engeltjes gedragen. Alleen met een Vlaamse reus heb je gewoon dat hij overal bij komt. Vroeg gewoon wat advies omdat je niet een Vlaamse reus in een kooi kan houden.

  9. Mijn konijn mag in de huiskamer los lopen, alleen nu kwam ik vandaag thuis en had hij een kamer plant die op de vensterbank staat aangegeten. (lage vensterbank)

    Hij is een Vlaamse reus dus vast houden in een kooi is zielig.

    Wat kan ik doen? Wil nou niet een lege vensterbank omdat meneer het opeet.

  10. Oppakken vind hij totaal niet erg (doe ik niet vaak hoor)

    Het is een Vlaamse reus, ik zal straks even foto maken nu is het daglicht.

    Het was de bedoeling dat hij een huiskonijn werd, kan het nog komen dat hij over het pakket gaat lopen? Ik kan natuurlijk niet me vloer gaan veranderen. Alhoewel ik had met mijn vorige konijnen dat ook dat ze de plavuizen bij me ouders te glad vonden, maar dat maakte niet uit het waren buitenkonijnen maar opeens de zomer erna dat ze af en toe binnen komen konden ze het wel.

  11. Heej

    Ik heb sinds gisteren een rammetje van 3 maanden opgehaald. Ik heb een klein hokje wat als wc moet dienen in de kamer neergezet en hij kan altijd los lopen. Alleen hij komt zn wc maar niet uit en als ik hem op de bank of op de grond ergens neer zet dan doet hij wel een beetje nieuwsgierig en sluipt hij maar verder komt hij niet. Hij eet wel en drinkt alleen heb hem niet echt hooi zien eten. hij plast en keutelt ook maar had wel meer keutels verwacht denk ik. Hij heeft wel een raar oogje je ziet oogwit en is een beetje glazig maar de fokker zei dat het niet erg was en geen last ervan had (als ik voor castratie naar DA ga wou ik even navragen). Maar mijn vriend maakte nog een grapje het lijkt net of je een knuffel konijn hebt gekocht. Ik maak me zorgen.

  12. Ouders overhalen gaat niet lukken, heb te vaak ruzie gehad over konijnen. Ik hoop eigenlijk dat ik nog een nieuw maatje mag halen want me stiefvader was klaar met konijnen (maar hij gaat er zeker vanuit dat een konijn maar in 1m hokje zit en verder niet loslopen en andere dingen, want hij vind inenten al raar) Maar me moeder vind wel dat ze een nieuw maatje moet, dus het is nog even afwachten.. maar zolang ik nog bij me ouders woon, heb ik er niks over te zeggen.

    Maar ik hoop dat ze veranderd door haar nieuwe maatje ;)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .