Spring naar bijdragen

Clauuxx91

Members
 • Aantal bijdragen

  1739
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Clauuxx91


 1. 51 minuten geleden zei Rian:

  Laat het maar aan hemzelf over. Hij kan er misschien wel weken over doen om een paar stappen verder te zetten. 

  Met rust laten is echt de beste optie. En heel veel geduld, wat hierboven ook al gezegd is. 

  Heb je al nagedacht over een maatje voor hem als hij wat ouder en gecastreerd is? Een konijn alleen is erg zielig maar dat wist je vast al wel :$

  Is het trouwens het konijn van de foto? Niet echt een hangoor?

   Ja ik denk inderdaad dat hij veel tijd nodig heeft.

   

  Nee konijn op mijn profiel foto is helaas al 6 jaar overleden :( was mijn eerste konijntje

   

  Ik moet eerst wachten dat hij wat ouder is om te laten castreren en dan te koppelen.

  • Vind ik leuk 1

 2. hoi

   

  ik heb gisterochtend een konijntje bij een fokker opgehaald van 9 weken oud (nederlandse hangoordwerg)

  Ik heb de kooi continu open maar hij gaat er niet uit. als ik met mijn hand voor hem houd dan ruikt hij en dan rent hij weg. kan hem wel aaien maar je merkt dat hij schrikt eerst en kan nou ook niet echt zien of hij het fijn vind, hij laat het maar toe. kan hem wel oppakken, rent niet weg. Hij eet wel goed, eet uit de hand. ligt gewoon languit in zijn kooi, wast zich en speelt met speeltjes.

  Ik heb vaker konijnen gehad en nooit deden ze zo :o waarom gaat hij niet zijn hok uit? en waarom is hij zo schrikkerig als ik een beweging maak?

  Ik had hem nu maar naast de kooi gezet en toen kroop hij erachter.. dus de kooi tegen de muur gezet. en toen ging hij onder mijn bureau zitten. dus na een tijdje heb ik hem maar terug gezet in zijn kooi.

   

  iemand tips?


 3. carprofen drops en dwangvoer recovery heeft mijn moeder gekregen, hij heeft geen bolle buik. Naar binnen zou ik zelf het liefste willen maar mijn ouders hebben geen binnenkooi. En ik woon een uur bij hun vandaan en woon op een kamer. Weet niet zo goed wat ik moet doen.


 4. 1 uur geleden zei Lienappelsien:

  Wat naar.

   

  De dierenarts bellen is wat jullie kunnen doen. Ook 's avonds en in het weekend zijn er dierenartsen bereikbaar voor noodgevallen. Een konijn dat niets meer eet is een noodgeval, want dan vallen de darmen stil en gaat het erg snel. Als hij 2 weken geleden ook al ziek was zal hij iets mankeren. Konijnen laten het heel laat merken als ze ziek zijn omdat het prooidieren zijn. Als ze zich dus ziek gedragen zijn ze dus ook érg ziek. 

   

  Sterkte.

   

  Mijn moeder is vandaag naar de dierenarts geweest, rond 1 uur. ze heeft dwangvoeding en pijnstillers gekregen. wou dat we nog meer konden doen :o


 5. Hoi allemaal

   

  Konijn genaamd Gijs bij mijn ouders wilt niet meer eten. 2 weken geleden was hij ook ziek geworden en toen na een paar dagen medicijnen is hij er boven op gekomen. Nu wilt hij niet eten, en heeft mijn moeder dwangvoeding en pijnstillers gekregen van de DA. Alles aan groenten wat hij normaal gek op is wilt hij ook niet eten.

  Hij is 9 jaar oud en 2 1/2 jaar geleden is zijn maatje overleden. Is er iets wat mijn moeder verder nog kan doen?


 6. 4 uur geleden zei Christaaa:

  Dat een konijn niet houdt van aaien en oppakken is geen gedragsprobleem. Dat is normaal! Er zijn maar weinig konijnen die geen hekel hebben aan oppakken. 

  Dan heb ik mazzel :P maar 1 van de 6 konijnen die ik gehad heb wilt niet opgepakt of geaait worden (maar heeft ook een reden bij mij) maar ik zei dat omdat nika agressief deed? 


 7. Misschien heeft nika het niet leuk gehad in de dierenwinkel, misschien trauma? Ik had vroeger 2 konijnen en dat waren net lappenpoppen ze vonden alles prima. Alleen konijn die ik nu nog over heb is wel heel schuw maar dat was hij in de opvang al (hij is gedumpt geweest) 

  Maar je hoort dat in de dierenwinkel dat er veel gedragsproblemem zijn bij konijnen.

  Kan je wel nog leuk spelen met haar en normaal eten geven? Want mijn huidige konijn houd niet van aaien en ook niet van optillen maar spelen en eten geven kan wel gewoon 


 8. Hallo 

  Kon op mijn oude account niet meer inloggen helaas :( (ben er al 3 jaar niet opgeweest denk ik.

  Ik had vroeger 2 konijnen, muffin overleed en max bleef over. We gingen naar de opvang voor een maatje (gijs). Vlak daarna kreeg ik een relatie, slechtste 2 jaar in mijn leven met therapie enzo. (was nooit thuis enzo) Na die 2 jaar is max overleden. Gijs bleef alleen want mijn ouders wouden niet een nieuwe konijn. Dus na die 2 jaar ben ik op kamers gaan wonen en gaat het heel goed met me, het is ook uit met mijn ex. Nu na ruim 2 jaar verder ga ik verhuizen naar een appartement waar ik de mogelijkheid heb om huisdieren te hebben. Nu vroeg ik me af is het verstandig om gijs in huis te nemen en een maatje van zijn leeftijd bij de opvang zoek? Alhoewel heb hem 4 jaar nu en 2 jaar daarvan totaal 0 aandacht besteedt en andere 2 jaar kwam ik 1 keer per week langs bij mijn ouders. Hij vind aaien een beetje eng ook en heb niet het gevoel dat hij mij kent. Maar ik wil sowieso een huisdier nemen en voelt niet okee om een ander huisdier te nemen. Maar bij mijn ouders heeft hij een groot hok met tuin. 

  Iemand advies?

   

  * voordat iemand commentaar heeft op de verzorging. Ik heb altijd goed voor muffin en max gezorgd (ik was ook heel actief hier vroeger) maar toen ik gijs kreeg werd ik ernstig depressief en had een drugsverslaafde ex met andere erge dingen maar dat is gelukkig allemaal voorbij. Maar wou het even kwijt en tuurlijk voel ik me schuldig erover :( 


 9. Heej allemaal

  Ik bied mijn reiskooi aan. Ik heb geen meetlint maar er kon altijd een Duitse hangoor met een Tan konijn in.

  Er zitten wel gebruikers vlekken op daarom mag hij voor 5 euro weg, het is zonde om hem in de prullenbak te gooien namelijk en hij is nog prima te gebruiken.

  (blijkbaar kan je geen fotos plaatsen als je op je mobiel zit) foto komt later of als je pb stuurt :D

  • Vind ik leuk 1

 10. Hoi


   


  Ik zal het een beetje uitleggen hoe de situatie is. Ik woonde eerst samen met mijn vriend (antikraak) we hadden 2 konijnen aangeschaft. Me vriend had genoeg geld op zn spaarrekening dus als de konijnen iets nodig hadden aan medische zorg dan was dat geen probleem.


   


  We konden na dat we uit de antikraak moesten niks vinden, dus beide moesten naar ouderlijk huis weer, me vriend kon de konijnen meenemen.


  Door gebrek aan tijd om er voor te zorgen gingen de konijnen naar zijn broer en zijn vriendin (zij doen een dierenopleiding).


   


  De 2 konijnen kunnen niet echt samen, tenminste ik had 2 weken na castratie proberen te koppelen maar het ging 1 1/2 dag helemaal goed heel lief waren ze tegen elkaar totdat het vrouwtje het niet meer pikte het gerij en toen werd het gewoon echt vechten met wondjes. Ik had ze uit elkaar gehaald en ik dacht ik wacht wel totdat de hormonen compleet weg zijn van de ex-ram.


   


  Bij zijn broer hadden ze weer geprobeerd te koppelen maar dat ging volgens hun niet samen. Daarna hoorde ik iets over de ex-ram gebit dat die incompleet was en speciaal voer moest hebben, ik dacht naja okee geen probleem speciaal voer (ik gaf science selective) daarna hoorde ik dat de voortanden eruit moesten getrokken worden, daar was ik best van geschrokken want ik had totaal niks te zeggen en ik kon ook geen bewijzen zien... nu zijn de voortanden van de ex-ram eruit. Donderdag hoorde ik iets veel ergers en daarom start ik deze topic. De voedster heeft erg last van schijnzwanger en trek al haar haren eruit, ook heeft ze een gedragsstoornis volgens de DA (ze had hoknijd ontwikkeld bij hun) en volgens de DA heeft ze een tumor in haar hoofd (er is geen foto's of scan ofzo gemaakt) nu kon hij 250 euro te betalen voor foto's/scan en als ze daadwerkelijk een tumor heeft kon hij 60 euro betalen voor inslapen of gelijk 60 euro voor inslapen.


   


  Wat moet ik doen?? Hoe kan die DA weten of ze een tumor heeft?? Ik kan haar niet zomaar laten inslapen en waarom is er geen operatie mogelijk voor die tumor?? Dit gaat allemaal totaal buiten mij om ik heb niks te zeggen lijkt het wel... ik ben wel dankbaar voor hun zorg maar waarom rennen zo vaak naar de dierenarts en wat is dat voor dierenarts lijkt wel of hij alleen maar geld probeerd te trekken of heb ik gewoon pech dat me 2 konijnen zoveel mankeren??


   


  De voedster was toen de tijd heel lief en tam bij mij,ik kon alles met haar doen, ik wil haar niet kwijt. Heeft iemand advies?? Want ze willen geen 250 euro betalen voor als ze toch ingeslapen moet worden.... (ja ik ben wel zo'n gek die een keer 500 euro heeft betaald voor me konijn en daarna was hij overleden maar ik gaf niet op, alleen momenteel heb ik het nu niet zo breed :( ik ging ervanuit dat me vriend voor medische zorg zou zorgen)


   


  Ik hoop dat iemand raad heeft 11. Hallo

  Ik heb een ram en een voedster. Na 2 maanden lukt het koppelen nog steeds niet. Ik heb op meerdere neutrale terreinen geprobeerd. Ze doen wel lief tegen elkaar met naast elkaar liggen en elkaar likken maar zodra iemand wil rijden dan gaan ze echt vechten, dat ze zelfs wonden krijgen ervan. Het rammetje is nu een weekje weg omdat ze elkaar nu echt niet verdragen. Weet iemand iets?


 12. Misschien bij een opvang koppelen is wel een goed idee. Geld is er wel alleen nu even de ruimte omdat we beide bij onze ouders wonen. Me ouders hebben al 2 konijnen buiten daar kunnen ze niet bij vanwege vechten misschien. En het is te koud buiten nu voor binnenkonijnen. Alleen me vriend wou heel graag een dwergkonijntje erbij, van mij hoeft dat niet zo nodig maar zou dat helpen de koppeling of juist averechts?


 13. Hoi

  Ik heb een jonge vlaamse reus (ex-ram) en een jonge franse hangoor (voedster). In het begin heb ik ze op neutraal terrein gekoppeld. Leek goed te gaan, ze aten samen, likte elkaar en lagen samen. Dus hok voor een gemaakt met een ren. Dat ging goed allemaal de nacht totdat de volgende dag in de middag. toen wou de voedster ook rijden dat had ze eerder niet geprobeerd en de ram liet dat niet toe en de voedster liet de ram ook niet meer op haar rijden terwijl ze eerst dat wel toe liet. Ze begonnen te vechten, haren eruit en zelfs wondjes. Meerdere malen weer opnieuw geprobeerd. Nu moesten we ons huisje uit en zijn me konijnen tijdelijk bij me vriend, omdat ik geen konijnen mag bij mijn ouders. Mijn vriend heeft niet echt veel ruimte voor ze (we zijn opzoek naar ander huisje) De vlaamse reus heeft maar een 1m kooi en franse hangoor 1,20 kooi. ze mogen wel om de beurt los in zijn kamer rond lopen. De vlaamse reus vertoon gewoon vrolijk gedrag en lijkt het niet erg te vinden. Alleen ik hoorde van me vriend dat de franse hangoor hoknijd heeft en aanvalt als je in de buurt komt en continu loopt te stampen en te graven enzo. Ik ken mijn franse hangoor niet zo zoals ze nu is :O. Ik heb ze nu al 3 weken niet meer gezien namelijk. Me vriend is ook naar de dierenarts geweest bij hem in de buurt, niet mijn dierenarts dus. En de dierenarts daar zei dat de franse hangoor bijziend is en daarom zo deed en dat ze meer een buitenkonijn is en ongelukkig gaat worden als ze binnen gehouden word omdat ze wilt graven enzo. De dierenarts daar zei ook dat ik mijn voedster moet laten castreren, (ze is 4-5 maanden).

  Ik ben een beetje ten einde raad, ik hoopte dat ze een leuke koppel vormde, ik heb alles volgens de site opgevolgd en al mijn vorige koppels gingen gewoon goed. En ik heb echt geen mogelijkheid om haar buiten te huisvesten, maar in ons vorige huis had ze genoeg ruimte zeker 10 m2 met speeltjes enzo. Ik wil haar echt niet kwijt, ben al gehecht aan haar.

  weten jullie iets??? (ze is btw echt een voedster)


 14. Hallo,

  Helaas is de relatie verbroken en moet ik weer bij mijn ouders wonen. Ik heb 2 jonge konijnen, waarvan de koppeling mislukt was vanwege dat de ram nog teveel hormonen had.

  Ik zoek in de buurt van Haarlem iemand die tijdelijk op mijn konijnen wil passen tegen een vergoeding?

  Het is lastig om nu heel snel een plek voor mezelf te zoeken. Bij mijn ouders kan niet omdat we daar al 2 konijnen hebben en binnen willen ze geen konijnen en geen plek voor.

  Het gaat om binnenkonijnen. Gecastreerde ram en voedster van 4-5 maanden oud. Ze zijn erg lief en tam, ze vinden het niet erg om opgepakt te worden.

  Voor meer vragen kan je een pb sturen

  Alvast bedankt ^^

  134c3ef279d5fdb12ac2a8a3805f1205.jpg


 15. Sorry maar vind het raar om te filmen hoe ze vechten. Ik haal ze gelijk uit elkaar want ik wil niet dat ze zich gaan verwonden. Ze hebben al beide wondjes op de oren. Ik wacht nog even met opnieuw koppelen totdat de hormonen minder zijn van de ram


 16. Ik heb 3 koppels in totaal gehad maar waarschijnlijk waren al mijn mannentjes mietjes. Maar ik heb altijd oudere konijnen gehad (gevonden, opvang of volwassen bij Fokker) dit is me eerste jongen koppel misschien is dat ook een verschil? Ze vechten echt als mannentjes konijnen. Maar voor de meest van de tijd zijn ze wel lief tegen elkaar alleen als het vrouwtje dominant wilt doen wilt het mannetje haar op haar plek zetten en dat pikt zij niet..

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .