Ga naar inhoud

Mie

Members
  • Items

    172
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Mie

  1. Mijn konijnen vinden het ook heerlijk! Met name Lelie... ik geef kleine stukjes, die ze eigenlijk in één keer in haar mond kan doen. Prachtig om te zien hoe de druppels sap van haar mondje vallen. Slurp. :he: ik geef niet teveel en ook niet te vaak.... enkele "dobbelsteentjes", geen schil.

  2. Hey, dat topic had ik nog niet bij gelezen, dus zou het inderdaad heel goed kunnen

    Lijkt me toch stug als een diertje van nog geen 13 weken al zo'n tumor heeft....toch?vind het wel creepy hoor en hou het goed in de gaten...

    Het doet haar ook geen pijn als ik eraan zit, ze eet, drinkt, keutelt en binkiet nog steeds de ren door dus.....

    Aan Lelie merk ik ook helemaal niks hoor! Die eet, drinkt en keutelt ook gewoon door...:mdr:

  3. was dat van het enten? dat maak ik niet op uit het toppic

    Ja, dat was van het enten tegen de myx. Dat deden ze toen ik haar meenam. Ze doen dat altijd aan de linker kant daar, juist zodat ze weten waar er gespoten is/een bult kan ontstaan. Dat was zo'n beetje het eerste wat ze aan de telefoon zei: "de bult zit links he?" :wink2:

    Heb ook gelezen dat het vaker voorkomt bij konijnen die voor het eerst een enting krijgen.

  4. Hai, Lelie is van mij... de mensen van de opvang waar ik haar van heb zeiden dat het dus zeker 2,5 - 3 weken daarna kon ontstaan. (Misschien wel nog later???) Ik heb hier en daar wat op het net gezocht en lees meer verhalen als deze. Ergens stond dat de bult met 6-7 weken weg zou zijn, maar in sommige gevallen ook pas later. Vanuit de opvang zeiden ze dat het zeker wel 3 maanden kon duren. Hij moet uiteraard wel langzaam minder worden... ik hou haar bult sowieso in de gaten. Als ik ook maar een beetje twijfel dan sta ik weer bij de DA.

  5. Tja, ik weet niet of de DA daar gewoon even niet aan gedacht had. Maar aan de andere kant... ze waren met z'n 2en. Assistente erbij dan wel, maar toch - zij moet ook het een en ander weten natuurlijk. Ik was wel benieuwd hoe ze aan de telefoon zouden reageren op het afzeggen, maar dat viel me mee. Had (uiteraard) een hele andere assistente aan de foon, en zij zei: "ja, inderdaad, dat kan heel goed een ent-reactie zijn. En de bult kan nog even een poos blijven, hoeft niet verwijderd te worden". :yes:

    Iemand daar is het dus met me eens :he: Da's fijn.

  6. Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeey! :party:

    Heb net een belletje van Huize Pluis gekregen! De bult van Lelie is een reactie op de Myx-enting!!! Helemaal niet nodig om te opereren dus. Oh wat spaar ik de kleine meid voor een hoop ellende! Klopt dat ze toen hadden gezegd dat er een bult kon ontstaan.. maar ik dacht dat dat snel moest gebeuren, niet 2,5 week later. Hihi. Blij dat ik hun gemaild heb zeg..... :mdr:

  7. Vanmorgen zag ik een dikke bult bij de linker schouder van Lelie, weet heel zeker dat die er niet was gisteren. Niet zo groot in ieder geval, want dan had ik hem zeker opgemerkt! Hups, alweer naar de DA. (De afgelopen maanden zijn we om de haverklap daar te vinden: Knobbel/sterillisatie bij de ene poes. Ziekte/medicijnen/euthanasie van konijntje Emma. Gescheurde ooglid van konijntje Florus. Afgelopen vrijdag met de andere poes voor een grote knobbel geweest - zal waarschijnlijk ook operatie worden - en nu Lelie...) Moet zeggen dat ik het dan ook even gehad heb eigenlijk! Ze dachten eerst aan een vetbult.... maar het bleek ingekapseld te zijn en moet dus verwijderd worden. As dinsdag...

    Ik ben nu ook bang dat de koppeling na een dag apart weer moeizaam zal verlopen. Ze zitten nu 2,5 week samen, en het is niet steeds koek en ei geweest. Maar moet ze na die ingreep nou ook apart zitten? Ze heeft natuurlijk wel een hechting straks. En de nijntjes kunnen aardig tekeer gaan....

  8. Zo, ik heb eindelijk de dierenarts aan de telefoon gehad. Hij had nu pas het resultaat van de kweek binnen. Uit de kweek bleek dat er streptokokken (misschien afkomstig uit de darmen) gevonden waren. Emma had een buikvliesontsteking. De bloedmonsters zijn ze mogelijk kwijt... volgens het lab hadden ze geen monsters met dat nummer binnen, ze bellen hem morgen weer... (Nog) geen bewijs dat het ze E cuniculi had. Ik wacht nog maar even af dus....

  9. Ja, ik wil wel eerlijk zijn tegenover de kids. Mijn zoon is nog 3, hij begrijpt het niet, maar mijn dochter wel. En inderdaad, kinderen snappen toch vaak meer dan je denkt.

    Ik ga voortaan absoluut naar deze kliniek toe. We hebben het niet gehad over informatie sturen naar mijn eigen dierenarts, maar ik vind wel dat ze het moeten weten. Ik zal jullie wel even laten weten wat ze van de kweek zeiden, als ik meer weet.

  10. Zo, Emma heeft rust. Het ging wel snel ja, onwijs rotmoment, maar een hele lieve en begripvolle dierenarts. Allemaal daar eigenlijk. Omdat ik natuurlijk gelijk bij binnenkomst al in huilen uitbarste vroegen ze of ik even apart wilde zitten.... Ik was te vroeg, maar hoefde gelukkig ook niet lang te wachten, mocht min of meer gelijk doorlopen.

    Emma is begraven, mijn dochter heeft haar nog even een poos op schoot gehad. Gelukkig begrijpt zij ook dat dit het beste was (het was haar konijn, mijn dochter wordt 7 over een week.) Als het goed is krijg ik morgen uitslag van de kweek - al maakt dat de situatie niet veel anders.

    Nogmaals bedankt allemaal!!!

  11. Nee, klopt, we hadden zelf ook bedacht dat dat niet zo'n geweldig idee was. En inderdaad, een nieuw nijntje komt er pas als het warmer wordt. Dat wordt dus extra vaak voor de ren zitten met de skipak aan de komende tijd. Ja, het is een droevige dag. Vind het zo een raar idee dat ik degene ben die beslist over haar leven. Of misschien moet je het anders bekijken - gelukkig maar dat die beslissing gemaakt kan worden?? Anders zat ze nog veel langer te lijden. Maar het voelt gemeen. Ik was er al een beetje bang voor, het voelde allemaal niet goed. Kwam al huilend de spreekkamer binnen... een andere uitslag was prettiger geweest, maar het is niet anders. Ben toch blij dat ik een second opinion heb laten doen.

    Bedankt voor alle reacties.....

  12. Ben vanmorgen dus bij de kliniek in Lichtevoorde geweest. Wat een geweldig lieve mensen daar. Om een lang verhaal een beetje kort te maken.... ze hebben bloed afgenomen, morgen zou ik een urinemonster af moeten geven.... maar na de röntgenfoto's hoeft dat dus niet meer. Hij zei dat ze óf een grote tumor óf een buik vol vocht had. Allebei een hele slechte prognose. Met een naald haalde hij een spuit vol viezigheid eruit. Mijn nijn zit vol met dat spul. Het gaat naar de lab, dan weet ik in ieder geval wat het is geweest, maar beter wordt ze niet. Haar darmen worden hier heel kleverig van en plakken aan elkaar, ze heeft daar erg veel last van. De blaas kon hij helemaal niet voelen, omdat alle organen omhoog worden gedrukt door de maag. Het feit dat ze heel veel en graag eet, en ook zo snel afvalt laat zien dat het echt niet goed is. Ze is nu weer thuis, maar we zullen morgen wel een afspraak moeten maken om haar in te laten slapen. Nog een avondje lekker verwennen. Bah. Heb alleen maar zitten huilen daar.

    En nu maak ik me ook zorgen om haar partner... Florus is straks alleen buiten. Gaat dat goed? Moet ik nou een nieuw vriendinnetje voor hem zoeken? Of zullen we hem vaker naar binnen doen om extra aandacht te geven? Ik vind het voor hem ook sneu...

  13. Nou, hij zei iets van; "als het is wat jij denkt, dan zou de AB kunnen helpen." Maar.... HIJ hoort toch te weten hoe en wat? Ik zei dat ik dacht aan een blaasontsteking, of bacteriën in de darmen of zoiets. Dat ik het gek vond dat de lever dit anders allemaal kon veroorzaken.

    Ik zei ook tegen hem dat 6 jaar niet oud was...

    Ik ga morgen bellen met de dierenkliniek in Lichtenvoorde. Mijn collega heeft daar goede konijnervaringen mee. En deze stond ook in de bunnybunchlist. Ik ga zeker voor een second opinion, want ik ben het nu een beetje beu zo. Ik denk ook dat de DA gewoon totaal geen idee heeft...

    Nogmaals bedankt voor het meedenken. Ik zal wel laten weten hoe het in Lichtenvoorde ging. Hoop dat ik morgen gelijk terecht kan.

  14. Nee, goed is het niet!! Kom net terug van de DA. Emma blijkt in 3 weken tijd 0,7 kg kwijt te zijn. Ze weegt nu maar 2 kg. Ik heb een discussie gehad met de arts... Hij keek nu naar haar ogen en vond het witte wat geel. Nu denkt hij dus ineens aan de lever. De asistente zei dat Panacur bij EC pas zichtbaar werkt na 2 maanden.... ik zei al dat ik bijna een maand bezig ben, dat ze géén symptomen heeft als tollen/draaien met de nek enz. Alleen de blaasverlamming. "Oh", was haar antwoord. Ze komt ook wat zwakker over maar sleept niet met poten enz. Maar als ze zo veel afvalt lijkt dat me ook niet iets wat je sterkt maakt. Terwijl ze ontzettend goed eet.... maar als alles gewoon zomaar door haar lijf floepst, en het zet niet aan ergens..... Ik heb nu antibiotica meegekregen (Sulfatrim drops, 0,5 ml 2x daags) Panacur moest ik blijven geven. Ik vroeg zelf of ik dan niet minder Panacur moest geven nu ze minder weegt. "Ohja.. dat was misschien wel zo..." Daar moet ze nu dus 0,8 ml per keer van hebben, ipv 1,5ml. Volgens hem was 6 jaar een waardige leeftijd en als het na een week niet veel beter ging was het misschien zaak om te kijken of haar leven wel zoveel zin had op deze manier. Ik heb wel gevraagd of ze nog haar ontlasting/urine wilde nakijken, maar dat hoefde niet. Volgens hem was Panacur ook een ontwormingsmiddel. Ik weet het nu even echt niet meer. Ik heb hem dus ook vertelt dat ze slijm poept, en dat dat duidt op parasieten/bacteriën in de darmen (dankjewel Zwarte Panter), of dat ook gepaard gaat met leverproblemen. Volgens mij komt het er gewoon op neer dat hij eigenlijk geen flauw idee heeft van wat ze mankeert. Wat moet ik nou doen?? Na de eerste week was ze een ons aangekomen, toen had ze ook net die ciseral en dat andere (weet de naam echt niet meer....) gehad. Help help help!!! Word hier erg verdrietig van.

  15. Even kijken, Emma woog vorige keer 2,6 kg (2,5 toen ze de medicatie kreeg) Op het flesje staat er 2,5%. de eerste 14 dagen moest ze daar 2 ml van, en nu 1,5 ml. 2 keer per dag. Florus heeft geen kuurtje gekregen. Ik had wel gelezen dat er besmetting kan ontstaan via urine, maar volgens de dierenarts was de kans zeer klein. Ik moest Florus gewoon in de gaten houden. Aan hem merk ik gelukkig ook helemaal niks. Die bolle buik, zou die onstaan zijn omdat ze minder at? Die is nu ook bijna weer normaal, maar ze zit af en toe te 'drukken', alsof ze moet poepen (mijn interpretatie) en dan zie je ook de buik.. euh.. 'golven' als het ware. Dan gromt/bromt ze, en begint meteen te likken daarachter. Weet niet of het pijn is, of dat ze geïrriteerd is door alles de afgelopen tijd.

    Ze heeft geen andere medicatie erbij gekregen (nog) maar ze noemden toen dat ze diarree zou kunnen krijgen. En dat heeft ze ook. Ik kom ook slijmpropjes tegen... net ook - op mijn kleed. Er zat heeeel iets groen/bruin in... is dat normaal? Heb dat ook nagevraagd, en volgens de assistente had dat te maken met 'nachtkeutels'. Pfff, wat kun je je toch zorgen maken om die kleintjes he?

    Ik zal haar in ieder geval insmeren met vaseline, dat lijkt mij inderdaad prettig voor haar. Zou het allemaal ook kunnen komen omdat haar nieren niet goed werken??

    Ik ga morgen weer met haar naar de DA. Hoop dat ik op tijd weg mag van mijn werk.

    Ben benieuwd wat ze zeggen.

  16. Hai,

    Ja, ik heb meerdere berichten al gelezen over EC, ook verschillende verhalen/symptomen. Ik was sowieso van plan om er weer heen te gaan, was al een keer extra geweest. Laatst nog eens - maar dan wegens mijn kat (hoefde nooooit naar de DA, lijkt nu ineens alles in te moeten halen ofzo...) toen heb ik ook een heel gesprek met de assistente gehad over Emma. Voor dit konijn heb ik al 4 verschillende artsen gezien/gesproken. Gelukkig elke keer weer dezelfde assistente!

    Emma is een buitenkonijn, ik pak haar bijna nooit op. (Aai en knuffel uiteraard wel) Maar aangezien ik al een keer in aanraking ben geweest met die maden, jaaaren geleden (zoiets blijft je achtervolgen!) voel ik regelmatig aan de bips. Ze was nooit nat. Nu at ze veel minder ineens, bolle buik..én dus wel nat aan de achterkant. naar de DA dus. Ze moest die maand ook de entingen, en die heeft ze gelijk gehad. Ze bleek ook haken aan de kiezen te hebben, maar aangezien ze zwakker was dan normaal durfden ze haar niet zomaar onder narcose te brengen. Ik kreeg haar weer mee (donderdag) en moest haar twee verschillende spuiten 3 keer daags geven (weet de namen zo even niet...pijnstiller en ???), plus dwangvoer om haar aan te laten sterken. Maandag moest ze dan onder narcose. Ze noemden toen eigenlijk gewoon niks over de nattigheid, heb wel gevraagd. Nam zelf toen eigenlijk aan dat het waarschijnlijk dan niet zo ernstig zou zijn. Ben natuurlijk geen DA. Maar toen ik haar kwam halen kreeg ik dus die Panacur mee, en vertelde ze over EC. Weet niet of ze haar ook andere spuiten hebben gegeven toen...

    Nu ik haar dagelijks 2 keer binnen heb zitten, zie ik af en toe dat ze minder kracht lijkt te hebben aan de achterpoten, dit was mij daarvoor nooit opgevallen. Vandaag was ze weer aan het 'mopperen', dacht dat ze moest poepen (diarree had ze al een beetje op en af voordat ze naar de DA ging, maar nu veel meer ivm medicijnen (?) ) maar ze moest dus plassen. Volgens mij doet dat nu zeer. Ook niet raar als ze altijd nattig is daar achter, zal heel gevoelig worden. Dit is dan wel sinds gister avond!

    De EC diagnose zullen ze wel gesteld hebben omdat ze urine liet lopen en door de opgezette buik. Er is geen bloedtest geweest.

    Haar buik is echt véél minder dik, ook niet zo hard meer. Ze doet gewoon lekker konijnig, eet alles. Maar ik maak me wel zorgen om de urine (urinebrand?) Gevoelsmatig had er wel verandering mogen komen, maar ik moet ook nog 2,5 week Panacur geven. We zijn nog niet klaar...

    Blij dat ze opgeknapt is, maar dit laatste stukje zit me gewoon niet helemaal lekker!

  17. Hai,

    Ik heb 2 konijnen buiten zitten (grote hok en een ren erbij). Emma (ong 6 jaar) en Florus (ong 3 jaar). De grootste vrienden, erg leuk om te zien. Ze zijn gekoppeld bij de konijnenopvang waar ik ze vandaan heb. Florus is geholpen, Emma niet.

    Een poos geleden ging het dus een stuk minder met Emma. Ze at veel minder, opgezette buik terwijl je haar ruggegraat nu een beetje kon voelen. Bij de dierenarts dachten ze aan EC. Ik heb een kuur meegekregen voor 44 dagen. 2 keer per dag Panacur (eerste 14 dagen 2 ml per keer, nu 1,5 ml per keer). Goed, het gaat nu ook veel beter met haar. Ze eet weer erg goed, is erg levendig en nieuwsgierig. Daar is niks mis mee. Ze heeft geen symptomen van vallen of scheef hoofdje ofzo, maar ze laat wel haar urine lopen. En af en toe heb ik het idee dat haar achterpoten voor haar eigen gevoel misschien niet helemaal normaal aanvoelen (dan zit ze een beetje te "wiebelen") - maar met lopen merk je niets. Ze komt wel iets aan weer (bij de DA op de weegschaal) maar het liefst zag ik natuurlijk een wat bollere Emma. Misschien dat dat straks pas komt wanneer de kuur afgelopen is?? Ik ben een beetje bang dat ze haar urineverliesprobleem blijft houden. Heeft iemand een konijn waarbij dit wel weer overgegaan is? Kijk zo 's winters lijkt het me wat koud aan de bips (ik heb hun hok en een deel van de ren met dekens afgedekt, de nijntjes voelen ook niet koud aan verder, Emma dus ook niet) Maar voor 's zomers ben ik weer bang voor die stomme maden.... ik zou haar wel binnen kunnen houden, maar wil haar eigenlijk ook niet bij Florus weghalen.... En twee konijnen binnen? Zou misschien kunnen als we een nieuw huis hebben. (Huis is heel klein, hebben het nu ook te koop staan) Ze heeft wel diarree, maar dat kon ook een bijwerking van de medicijnen zijn, daarnaast keutelt ze ook weer normaal. Gisteren dacht ik ook te zien dat ze pijn/ongemakkelijk gevoel had in de buik. Ze 'mopperde' er wat bij en toen lag er weer een hoopje nattigheid. Ik ben per 1 december begonnen (toevallig ook makkelijk om de dagen te tellen dan) en ze heeft nu dus medicijnen voor de 26ste dag.... De bolle buik ik zeker minder geworden, maar het is nog niet zoals het hoort.

    Heel verhaal, maar ik ben wel benieuwd naar jullie reacties/ervaringen.

    Groetjes, Mie

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .