Ga naar inhoud

Goeloskos

Members
  • Items

    49
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Goeloskos

  1. Een weekje later zijn we nog eens op controle geweest! Na oogdruppels was het traankanaal weer helemaal oké, kon goed gespoeld worden 😊 Oef, toch een geruststelling. Het was dan misschien toch niets ernstig, maar blij dat we toch maar gegaan zijn. Nog eens nagevraagd voor de cataract: hij lijkt er nog geen last van te hebben, de oogdruk was oké. Dus ze raden wel aan om een echo te laten maken wat er precies aan de hand is, maar het was nog niet dringend. Ik ken het eigenlijk ook niet goed en wat dan een behandeling kan zijn na zo'n echo. We gaan sowieso nog even afwachten.
  2. We zijn toch maar naar de gespecialiseerde DA geweest, zo hopen we meteen de juiste zorg en diagnose krijgen. Doorlaatbaarheid van het traankanaal werd getest, die zat goed verstopt aan de linkerkant. Dus nu een week oogdruppels geven en dan op controle. Als het niet beter is, foto's laten nemen van het gebit. (Ze gaan daar snel over naar tandproblemen, heb ik het idee). Dus zullen zien! Nu zag de dierenarts ook dat hij cataract had aan zijn rechteroog?! Was ons nog niet opgevallen...
  3. Klopt! ☺️ Bij Fefe was het ook zo: eerst antibiotica, daarna verder kijken. Ze had eerst al 3 verschillende kuren gehad, maar werd ondanks toch steeds slechter. Nu twijfel ik of dit al meteen een gevalletje konijnkundige dierenarts is of kunnen we eerst langsgaan bij onze 'gewone' dierenarts (die ook wel iets van konijnen kent en ons doorstuurt wanneer ze het niet meer weet)?
  4. Oké, super! En merci voor zo'n snelle reactie 😄 Dan maak ik toch zo snel mogelijk een afspraak. Vooral een swabje laten nemen van de neus dan?
  5. Hoihoi, hier ben ik weer... Nadat we Fefe hebben laten inslapen vorige week, zit Nobel alleen. Ik heb hem zo enkele keren horen niezen (misschien 1x per dag), stilletjes. Nu vandaag kwam hij lekjes geven en hoorde ik dat zijn gesnuffel ook wat 'piepender' klinkt. De haren aan zijn neus zijn een beetje nat. Voor de rest is hij heel actief, eet goed. Alleen een beetje eenzaam en vertoont ander gedrag (meer graven en bijten aan onze kleren of dekentjes, knagen, ontsnappen uit zijn ren). Allemaal nog niet héél erg, maar na wat we met Fefe hebben meegemaakt.. maak ik me nu dus best wel zorgen en wil ik zo snel mogelijk er bij zijn! Zou Fefe dan toch iets bacterieel of een virus hebben gehad? Hebben we het nooit opgemerkt dat Nobel ook zou niezen? Ze hebben zeker 6 maanden samen gezeten, zonder dat we iets aan hem zagen... Mee naar de dierenarts gaan, om er toch zo snel mogelijk bij te zijn?
  6. Ja, inderdaad! Dat weekendje weg is wel even welkom. Dankjewel! 🩷
  7. Zou wel kunnen...! Vanochtend waren ze ook wel heel even aan het 'vechten' of aan het jagen. Dat was echt van de koppeling geleden, ik verschoot er van. Ze voelden sowieso wel vanalles aan.. want Nobel was vandaag ook veel heviger dan anders 🙂 Ze hebben ook nog wel tegen elkaar gelegen en lekjes gegeven. Dat hoop ik ook! Hij is ongeveer een jaar alleen geweest voordat Fefe kwam. Hij was/is ook wel heel aanhankelijk naar ons toe. Springt op onze schoot en vraagt aaitjes, geeft lekjes, loopt zoemend rond ons. Met de komst van Fefe was dat minder en was hij veel rustiger. Dus afwachten hoe dat nu zonder haar zal zijn... ze waren niet super klef, maar ja, dat wil niet altijd iets zeggen. Na de feestdagen willen we wel weer op zoek gaan naar een nieuw vriendinnetje voor hem.
  8. Dankjewel allemaal voor de troostende woorden! Jullie zijn allemaal super lief, geven heeeel goed advies. Het heeft me echt geholpen doorheen deze hele "ervaring". Ik ben net terug van de dierenarts. Het is heel vredig en goed verlopen, ik ben er de hele tijd bijgebleven. Haar vriendje Nobel had ik thuis gelaten. Bij het toedienen van pijnstilling was ze al helemaal gaan plat liggen... volgens mij was ze wel echt op. Daarna het tweede spuitje... Het duurde toen wel even voor haar hartje stopte. Maar het ging allemaal heel rustig. Ik heb er zelf ook echt vrede mee nu. Ik heb ze mee naar huis genomen en daar in de ren gelegd, zodat Nobel afscheid kan nemen. Tot nu toe is er nog niet veel interesse en doet hij z'n eigen ding. ☺️ Die gaat op z'n vaste plekje gewoon relaxed liggen.
  9. Ik heb (eindelijk) gemaild naar onze dierenarts. Zij komt ook zelfs aan huis, indien we willen. Dat voelt een beetje raar... we gaan waarschijnlijk naar de praktijk met Fefe. We laten de andere hier en nemen achteraf afscheid. Ze heeft weer veel goede momenten, dat ik zelfs niet meer weet of het de juiste beslissing is 🙈 't Is zo'n lief konijn en komt zo veel aandacht vragen. Ze geeft niet de indruk dat ze ongelukkig is. Dát maakt het écht moeilijk. Zou 'gemakkelijker' zijn als ze wat levenslozer zou zijn, sip in een hoekje zou kruipen (wat ze overigens ook wel af en toe doet, dat zijn momenten waarop je merkt dat het wel goed is zo). Maar ze heeft nog meer bulten en vergroeiingen op haar neus en oogkas, heel duidelijk voelbaar. Dat stelt ook niet gerust. Ze gaat erg veel liggen, wat er op doet lijken dat ze op haar gemak is. Maar volgens mij is ze gewoon zo moe. Ze eet suuuuper veel dwangvoer, groenten en korrels, desondanks komt ze nog steeds niet bij. Benauwd, dat is ze met momenten nog steeds en heeft niesbuien waar ik van denk dat ze er in gaat blijven. Maar tussendoor blijft ze zo lief, aanhankelijk. Hèhè, ik val steeds in herhaling (sorry daarvoor, ik heb dit alles al zeker 10x gezegd 🙈), maar alles neerschrijven laat me telkens inzien dat het geen doen is... 🙂 (en dat onze keuze oké is) Anderzijds ook de 'praktische' kant: de feestdagen staan voor de deur, we zijn niet veel thuis en met Nieuwjaar een weekend weg. We gaan niet op ons gemak bij de feesten kunnen zijn, wetende dat ze in ademnood zou kunnen geraken. Bij het weekend willen we ook van niemand verwachten om de zorg aan haar te geven die wij geven. (Eten geven tot daar aan toe, maar medicatie is niet zo gemakkelijk)
  10. Ik heb al de reacties (nog eens merci daarvoor ☺️) en het minder leuke advies allemaal even laten bezinken. We hebben besloten om haar stilletjes te laten gaan... Het heeft even tijd nodig om volledig achter die keuze te staan, merk ik. Zeker nu ze zoveel medicatie krijgt. Het lijkt met momenten echt alsof ze wel terug beter kan worden. Dan loopt ze rond, knaagt ze overal aan (vooral de kerstboom moet er aan geloven), komt veel aandacht vragen, eet zelfs weer een klein beetje hooi. Andere momenten is het een zielepootje en blijft ze mager (zelfs het gevoel dat ze terug een beetje is afgevallen). Ik denk dat verder behandelen een straatje zonder einde zou zijn. En dat we op een gegeven moment toch tegen hetzelfde probleem zullen botsen. We beseffen wel dat ze 'goed' lijkt door de medicatie, die symptomen onderdrukt. Maar dat maakt het niet gemakkelijker. Ik verschiet er echt wel van hoe hard je hier mentaal mee bezig bent! Ik ga proberen nog een afspraak te maken deze week, zodat ze niet te lang meer moet afzien. Maar de beslissing maken en dan ook effectief een afspraak maken, bij de dierenarts langs gaan... lastig! ☺️ Iemand advies over wat te doen met de konijnen-partner, in zo'n situatie? Nemen we hem best mee naar dat moment?
  11. Dankjewel voor al deze lieve en behulpzame reacties, @Kolino @Lienappelsien @To van de Veluwe ❤️ Het doet met deugd en het helpt ook echt! Vandaag nog eens naar de DA geweest. Haar derde ooglid was ondertussen al wel gebeterd, maar daar bleef het dan ook bij. We dachten dat ze al wat meer was bijgekomen, in werkelijkheid was het nog geen 100gr bij op 2 weken. Haar neusgang zit vol snot, haar oog puilt uit en de DA voelde ook dat haar 'oog/neusbot' vergroeid was (ik weet niet goed hoe ik dit moet uitleggen 🙂 maar was wel duidelijk voelbaar). Hij had ook nog een keer de glucose gemeten, deze stond dan ook weer aan de lage kant. Wat betekent dat ze wel wil eten en voor haar toestand 'goed' eet, maar dat ze eigenlijk niets van voedingsstoffen opneemt. Ik heb nog eens nagevraagd wat de DA er van denkt en hoe het zit met een CT-scan. CT-scan en operatie zou +/- 500 euro zijn, maar daarbij kunnen heel wat complicaties bij komen kijken (vb. hele sinusgang die is aangetast, bloed best controleren om te zien hoe het met leverwaarden etc is, als er een abces is, dan is het moeilijk te behandelen, ...). Komt er dus eigenlijk op neer dat hij opteert om haar te laten gaan. Omdat ze eigenlijk echt wel afziet, benauwd is en zo mager blijft. 😞 Dit is momenteel geen kwaliteit van leven... Wel een advies dat ik had verwacht (en wat jullie ook al aanhaalden), maar zeker niet leuk om te horen. We hebben nog wel medicatie (doxi, maropitant, tramadol, deicol) meegekregen, dat we nog even kunnen geven. Ik moet samen met mijn vriend even de hele situatie bespreken (hij was nog niet helemaal te vinden in het idee van inslapen). We weten dat die medicatie vooral is om symptomen te drukken en haar zo weinig mogelijk pijn te laten voelen. Aan de benauwdheid kunnen we niet heel veel doen (wat al meerdere keren hier is aangehaald/gevraagd wat de DA daarvan zei). Maar het is ook wel gewoon heel zielig om te zien en te horen. Moeilijk boodschap, vind ik... We hebben inderdaad ons best gedaan en ik denk dat we onszelf niets kunnen verwijten. Maar dan nog, vraag ik me af of inslapen dan wel écht de beste keuze is. Al weet ik dat dat wel het beste zal zijn.. Lijkt met niet oké om haar in deze toestand nog in slaap te doen, te opereren, revalideren. Vraag me gewoon af of ik de CT-scan toch eerder had moeten doen en het dan 'opgelost' zou zijn. Achja... Nu is ze deze avond verrassend actief, loopt ze me heel de tijd achterna en eet ze alles wat ik haar aanbied! 🙂 Ook minder last van een verstopte neus. Ja, dat is een beetje te ver voor ons... 🙂 De DA waar wij nu naar toe gaan, zijn ook wel gespecialiseerd in konijnen en daar zijn 3 chirurgen. Ze hebben allemaal wel een kijk op haar, maar van alle 3 hoorden we wel (al dan niet tussen de lijnen door) dat ze de kansen laag inschatten... 😞
  12. Voorlopig niet veel blindedarmkeutels meer gevonden! Ze heeft wel af en toe plattere keutels, maar nog te doen. Logisch, denk ik, gezien ze nog steeds vooral dwangvoer en speciale korrel eet. Ze laat zelfs snoepjes liggen, volgens mij echt te hard om te knagen. Ze krijgt nog medicatie, maar we zijn wel serieus afgebouwd. Momenteel geven we enkel nog Loxicom. Het niezen en snotteren blijft nog steeds hetzelfde of wordt zelfs weer wat erger. Niet veel.. Vooral de neus proberen proper houden en neus spoelen. Dat is het... Er is eigenlijk geen verbetering. Haar linkeroogje staat ook wat boller, dus ze gokken dat er dan toch nog onderhuids, aan de doorgroei van andere niet-getrokken tanden zit. Dat moesten we ook in 't oog houden. Nu sinds deze avond merk ik dat haar 3e ooglid ook gezwollen en rood is... Pfff 😞 We moesten nog wel druppelen, maar gezien de druppels op waren, konden we dit niet voldoende lang doen. Dit moesten we ook wel proberen af te bouwen. (zie foto) (Dat derde ooglid, stak al wel uit sinds ze begon te niezen, aan beide kanten. Maar nooit zo rood en zeker niet zo ver) Ik zou pas volgende week woensdag nog eens naar de dierenarts gaan. We zullen vannacht afwachten en zien hoe haar oogje er morgen uit ziet?
  13. Dankjewel! Ik schrijf hier maar even alles neer, ik hoop dat dat geen probleem is 🙂 Enerzijds om de zeer behulpzame tips van jullie, anderzijds om het als een soort 'logboek' bij te houden voor mezelf. Sinds de laatste keer bij de dierenarts (dat was maandag), heeft Fefe nog heel veel last van snot. Tot 5 maal daags maken we haar neus proper, maar dan nog klinkt ze benauwd (zoals je zelf een verstopte neus kan hebben). Ze is minder actief, zoekt plekjes uit om te gaan zitten/liggen. Wat ik nu sinds gisteren opmerk: ze laat haar blindedarm keutels liggen. Reden om te panikeren? Ze krijgt nu wel andere korrels en krijgt hier ook meer van. Samen met dwangvoer. Die twee dingen geven we verdeeld doorheen de dag. Groenten eet ze ook, maar minder. Hooi, dat laat ze volledig links liggen.
  14. Bedankt! Ik ben nog een keer langs geweest voor controle. De DA zegt zelf niets over EC... Dat plassen en nat zijn van urine is ook maar één keer voorgekomen en volgens de DA zou dit komen doordat ze meer drinkt owv pijn. Dat afvallen zou daar ook mee te maken hebben (pijn, moeilijk en trager eten, daardoor minder voeding binnen krijgen). We zouden ons niet meteen zorgen moeten maken volgens hem. We houden het wel héél héél goed in't oog! Dankjewel voor de vele informatie hier over, allemaal! Ze is al wel wat bijgekomen! 🤞 Dus hopelijk gaat het nu in stijgende lijn. Eerst zorgen dat ze terug op gewicht is en verdere symptomen van pijn of van EC volgen we goed op. En daarna kijken we wel wat te doen met die vervelende snotneus. Ze blijft er wel regelmatig benauwd van...
  15. Haar suiker stond te laag, ze was super mager, ... Dus om haar er weer even bovenop te helpen, extra medicatie en dwangvoer. We hadden dit ook thuis kunnen doen, maar ik zag even het bos door de bomen niet meer. Donderdag mochten we ze alweer oppikken en nu geven we thuis nog dwangvoer. Dit eet ze gelukkig zo, uit een kommetje. We geven nu extra pijnstilling en iets maag/darmstimulerend. Want ze wil echt eten en eet veel, maar desondanks komt ze niet bij. Ze krijgt nu best wel veel medicatie. Nu eet ze wel bijna geen hooi meer (wel heel goed korrels, groenten en dwangvoer) en ze heeft nog steeds enorm veel last van haar verstopte neus. Ze is nog niet veel bijgekomen, maar op hetzelfde gewicht gebleven ongeveer. Zo meteen gaan we nog een keer op controle. We denken er aan om toch maar een CT-scan te laten doen, zoals ze daar aanraden. Vooral omdat het echt nog steeds niet beter gaat. We gaan straks nog eens goed om informatie vragen. Lijkt een straatje zonder einde! Misschien wel een bacterie in het spel; zoals @Lienappelsien en @Bunny566 zeiden? Dat hebben ze eigenlijk nog steeds niet gecontroleerd. We merken dat haar vriendje nu wel heel lief is voor haar, haha. Normaal is hij de dominante en vraagt constant om lekjes, maar nu begint hij haar ook lekjes te geven... Ze zorgen goed voor elkaar.
  16. Ze is weer daar moeten blijven... 😔 Ik heb zo'n rot gevoel nu... Ik weet het allemaal even niet meer.
  17. Afspraak is gemaakt! Super hard bedankt voor het advies. Haar ene oor staat ook omhoog en de andere hangt, ze heeft normaal rechstaande oren. Kan dit ook een symptoom zijn? Of nog van het infuus vorige week? We hebben nog wel een zaden mengeling liggen (van voer dat we van vrienden hebben gekregen, dat we eigenlijk niet geven 😊). Dat zullen we ook even proberen. Gelukkig eet ze wel graag, het is niet dat ze eten weigert. 🤞 Dwangvoer gaan we even uitstellen of evt zo proberen aan te bieden. Medicatie geven en neus uitspoelen verloopt ook al moeizaam. Dus ik denk dat dwangvoer ook voor stress zal zorgen.
  18. Bij het thuiskomen merk ik ook dat haar poten en staart helemaal nat zijn van urine, dus baart me idd wel zorgen. Ik heb de dierenarts zelf weer niet kunnen bereiken, enkel de assistente. Dus een mailtje nog gestuurd waarop ze antwoordde om toch liefst zo snel mogelijk langs te gaan. Volgens mij is het daar enorm druk. Dus de agenda morgen weer leeg gemaakt en nog eens naar de DA. Dat is ook telkens 45 min rijden, voor een praktijk dat gespecialiseerd is. Ik voel me heel schuldig. We proberen ons uiterste best te doen om de beste zorg aan onze konijnen te geven. Maar het vraagt de laatste 3 maanden veel van ons (te beginnen met onze buiten ex-ram met zijn wondes en operaties). Dat gecombineerd met een drukke agenda in de laatste maanden van het jaar. Maar natuurlijk doe je dat, voor die diertjes ❤️‍🩹
  19. We merken dat ze echt mager is geworden en hebben haar net even op de weegschaal gezet. Ze komt van een gewicht van 2,6kg enkele weken terug. Nu woensdag was dat 2,3kg en nu na haar operatie 1,9kg. (Niet heel accuraat misschien, met een keukenweegschaal. Maar het is wel echt minder) We zien dat ze vaak eet, maar heel traag en dus misschien ook niet genoeg? Ze is wel enthousiast wanneer er groenten of snoepjes zijn, maar evenzeer als er korrels of hooi is. Verder is ze best actief, gezien haar toestand. We maken ons nu best wel zorgen, gezien ze zoveel is afgevallen op korte tijd. We hebben nog dwangvoer, is het misschien een optie om dit bij te geven...? Of wat doen we best in deze situatie? Morgen denk ik sowieso eens naar de dierenarts te bellen.
  20. Even een update: Vrijdag mochten we ze gaan halen! Het was echt heel druk bij de dierenarts, dus een assistente hielp me, maar zij kon me nog steeds niet meer vertellen dan dat er twee tanden zijn getrokken. 😄 Ze ging vragen of de DA me morgen met meer info kon bellen. Nu nog medicatie (antibiotica, pijnstilling, oogdruppels) en neusspoeling geven. Tot nu toe merken we wel verbetering in het 'benauwd' zijn, maar ze niest nog regelmatig. We zien we haar vaak hooi eten en geven haar korrels apart (zodat we zien dat ze toch zeker goed eet, want dat is wel trager nu). Toch vinden we haar mager geworden, hebben we 't gevoel dat ze nog is afgevallen. Ze is actief en nieuwsgierig! Ik gok dat ze nog wel pijn zal hebben... sowieso volgen we het goed op. Is het trouwens normaal dat haar linkeroortje naar beneden blijft hangen? Ik denk dat daar een infuus heeft gehangen. Maar tot nu toe staat het nog niet recht.
  21. Ja, het is heel spannend... leeg in huis, zo zonder konijnen! Het zijn zo'n zorgenkindjes, haha. En we doen echt ons best om er zo goed mogelijk voor te zorgen. Hoe veel ik al heb bijgeleerd! Het vrouwtje hebben we een paar maanden geleden geadopteerd van vrienden. Toen was ze al lichtjes aan het niezen en had ze al een abkuur gehad. Dus er zat toen wss al wat te broeden. De assistente die me belde, wist ook niet meer te zeggen aan de telefoon... het was er blijkbaar druk, dus ze had precies niet meer info ivm abcessen. Afwachten tot morgen! Ze krijgen hier voornamelijk: wortelloof, boerenkool, kruiden, witloof, wilgentakken, (knol)selder, koolrabi, paprika, komkommer, af en toe een klein stukje fruit, ... Ze krijgen dus wel wat koolsoorten, maar steeds in een mengeling met andere groenten en met mate. We gaan er nog extra rekening mee houden! ☺️ Ze verharen best hard, kan het daar ook mee te maken hebben? Maar anderzijds hebben ze geen kettingkeutels ofzo. En dankjewel om mee te denken en voor her advies!
  22. Volgens onze DA kon dat wel oplopen tot €500 (incl sedatie, maar weet niet of een eventuele operatie en hospitalisatie daarbij in begrepen was). Al ga ik er vanuit dat we nu nog steeds tegen die prijs aanzitten, zonder scan... 🙈 Vermoeden was dat het abces vooral aan de doorgegroeide tanden zat. Vandaag belden ze; ze hebben haar geopereerd en twee kiezen en een wortel weggehaald. Ze was nog maar net aan het ontwaken dus morgen meer nieuws hoe het met haar gaat, of ze goed eet. Het mannetje was ook oké en at terug goed (al at die hier ook super goed en leek hij voorheen kerngezond..). Ze blijven dus nog een nachtje daar en morgen mogen we ze gaan halen. Foto's werden al genomen (2 keer), daar was verder niets bijzonder op te zien aan haar longen of luchtwegen. De DA zei daar niet speciaals over. We spoelden haar neus ondertussen al 2 - 3 weken met zoutoplossing, dit liet ze niet goed toe. Ook oogdruppels gaven we al langer. Ik ga die info van Wilhelmina zeker eens opzoeken! Dat leek ons wel? Ze eten heel veel hooi, keutels zien er mooi groot en droog uit. Ze krijgen dagelijks een portie korrels en groenten, die we wat afwisselen. Dat kunnen we zeker wel eens onder de loep nemen!
  23. Nee, voornamelijk omdat er op de foto's doorgroei van de tanden te zien was. Dus is er nog geen swab genomen. Daarnaast deden ze ook testen met zo'n fluo vloeistof door de ogen/neus.. maar er was zo goed als geen doorlaatbaarheid. Dierenarts heeft haar daar gehouden, ze was ook afgevallen, maag stond gespannen (nog meer dan tov vorige week) en er was eigenlijk nog steeds geen verbetering. Hij raadde een CT-scan aan, want hij dacht nu ook aan een abces aan haar tanden? CT-scan is nu wel echt duur... en we hebben nu pas al heel veel kosten gehad met ons buitenkonijn dat een zeer grote open wond had. 😬 De dierenartskosten lopen hoog op, ik denk dat we daar sinds oktober bijna wekelijks staan... Klopt! Ze gingen het met het team bespreken en hij ging het ook met de chirurg daar bekijken. Ze gaan me vandaag nog bellen met wat de opties verder zijn (evt operatie aan tanden, toch een CT-scan, toch een swab en bloed nemen, toch verder met antibiotica, ...). Ze hadden ons inderdaad wel gewaarschuwd dat dit ook iets chronisch kan zijn. Op zich 'niet erg' voor ons als baasjes, qua zorg etc, maar ze ziet er toch wel echt vanaf. Eergisteren dacht ik even dat ze niet uit haar niezen ging geraken, je hoort ook dat dat snot zó vast zat. Ze zit soms ook in een hoekje, dan zie je haar kei hard concentreren op 'ademen'. Ik had haar vriendje dan ook mee, vooral ter 'ondersteuning'. Ik dacht dat die kerngezond was, maar de DA had hem ook even gecheckt. Bleek dat z'n temperatuur 37.5 was (ik dacht dat dat nog wel cava was, maar te laag volgens hem) en zijn maag stond ook wat dikker. Dat vond hij toch ook onrustwekkend en hield hij die ook daar... 😩 Gelukkig zitten ze wel samen? De gezondheid van de nijntjes gaat natuurlijk voor en is super belangrijk. Maar het prijskaartje dat er de laatste maanden aan vast hangt is ook serieus...
  24. Dag konijnenvrienden! We hebben een konijn dat veel moet niezen, last heeft van snot en een tranend oog. Ze heeft er best last van... We zijn al verschillende keren bij de dierenarts langs geweest. Ondertussen heeft ze de afgelopen maanden 3 soorten antibiotica kuren gehad, die niet hebben geholpen. Nu konden we terecht bij een dierenarts die gespecialiseerd is in konijnen. Daar foto's laten nemen, bleek dat onze voedster last heeft van doorgegroeide tanden en hierdoor dus zo'n last heeft. Na verschillende soorten medicatie, neus spoelen, oogdruppels, ... lijkt er nog niet heel veel verbetering. Haar neusje is 'aangekoekt' door hard snot, soms heeft ze echt moeite met ademen door haar neus. Morgen nog een keer naar de dierenarts. Zijn er nog mensen met ervaringen hier mee? Iemand tips? Oa. hoe we haar neus proper kunnen maken en houden? Tips voor bij 'ernstige' niesbuien? Dankjewel!
  25. Dankjewel voor je antwoord! Dat weten we niet precies. We gokken door een roofdier (marter of id.). Overdag lieten we de nijntjes loslopen, als we thuis waren. 's avond zetten we ze in de ren (dat volledig beschermd is). Af en toe vonden we ze niet, maar dan gingen we er van uit dat ze in een van hun gangen of onder het hout zaten te schuilen. Tot nu toe al meer dan een jaar geen problemen mee gehad. Witje zou nu wel veilig in de ren kunnen blijven. Niet super klef, maar ze zijn wel steeds bij elkaar in de buurt. Voordat we echt doorhadden dat Mobi een wonde had, dachten we gewoon dat hij mankte en last had van z'n pootje door zot te doen buiten. Dat was al eerder gebeurd en zag er hetzelfde uit. Tot het bleef aanhouden. Hij blijft dan altijd schuilen in de ren. Witje is dan wel kleffer, geeft meer lekjes en blijft dichtbij. Normaal is Mobi wel de baas. Ik neigde ook eerder om ze uit elkaar te halen. Tot ik na een uurtje zag dat het heel erg rustig was. Witje geeft Mobi constant lekjes en gaat rustig bij hem liggen. De onrust was van korte duur. Hopelijk is dit wel oké? Vervelende is nu wel dat we niet goed zien of Mobi goed eet en keutelt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .