Ga naar inhoud

GijsB

Members
 • Items

  51
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door GijsB

 1. GijsB

  Ineens agressief

  Bedankt. Uiteindelijk is na verdere inspectie van Winnies huid gevonden dat hij veel meer wondjes heeft en is in overleg met de opvang waar ze vandaan komt besloten om haar weer terug te brengen, hoe spijtig ook. Nu is de zoektocht naar een nieuw maatje voor Winnie begonnen.
 2. In verband met verhuizing verblijven mijn konijnen (en ik) momenteel bij mijn vader. Daar hebben ze minder ruimte dan ze daarvoor hadden. Toen een hele kamer inclusief zandbak, nu een ren op een vloerkleed. Op zich prima formaat ren, iets van 5m2 voor 2 dwergkonijntjes. Ik heb wel de indruk dat Snoes, die het meest fan was van de zandbak, zich wat verveeld. Ze knaagt aan tralies, zit met de bak te schuiven en op te wippen etc. Echt ongelukkig is ze niet denk ik, ze deed net zoomies, maar ik merk wel onvrede/verveling. Hoe denken jullie dat ik dat kan oplossen? Ik heb al wat extra speelgoed. brokken/snoepjes geef ik in balletjes, stapeltorens etc.
 3. Op deze manier ben ik ook aan mijn konijn Tody gekomen, die he ik gevonden op een parkeerplaats. Ik heb hem niet naar een lokale opvang gebracht (had zelf weinig ervaring met konijnen, wist niks over gezondheid van het konijn en had geen spullen). Na 3 weken en een gezondheidscheck, castratie etc heb ik hem opgehaald. Aangezien dit Italië is zou ik meenemen overwegen als je hem kan huisvesten. Sowieso eerst lokaal een dierenarts bezoeken.
 4. GijsB

  Ineens agressief

  Een vriendin van mij heeft twee konijnen, een ram (Winnie) en een voedster (Ginnie), beide geholpen. Ze zijn nu 3 maanden bij elkaar en waren goed gekoppeld. Gisteren veranderde het gedrag van Ginnie ineens, ze is nu al twee dagen erg agressief naar Winnie, zoekt hem de hele tijd op, bijt hem tot bloedens toe en jaagt achter hem aan. Vannacht zaten ze apart en de agressie was er vanmorgen nog steeds toen ze weer bij elkaar gezet werden. Winnie begon zelfs te gillen na een aanval van Ginnie. Misschien relevant, vorige week is Ginnie onder narcose geweest ivm haakjes aan tanden. Ze eet momenteel wel gewoon goed.
 5. Verhaarkeutels en verstopping zijn geen probleem. Ik zal het aaien met een iets vochtige hand en een wilgentunnel eens proberen. Ik ben vooral bang dat het te warm wordt.
 6. Mijn dwerghangoor Tody verhaart nogal, je ziet echt plukken uit zn vacht steken en er zweven plukken door de kamer. Ik heb vorig jaaren begin dit jaar wel geprobeerd het enigzins in bedwang te houden door hem regelmatig te borstelen/kammen. Echter, dit moest dan bijna wekelijks. Tody vind het echt niet leuk om gekamt te worden. Waardoor hij na een kambeurt echt heel schuw wordt, zich niet meer laat aaien en zich voor mij verstopt in de hoek van de kamer. Sinds mei heb ik hem niet meer gekamd, z'n vertrouwen begin ik inmiddels weer enigszins terug te winnen, hij laat zich weer aaien. Maar Tody zit nu wel vol plukken los haar, ik kan mij zo voorstellen dat het daardoor een stuk warmer is. Qua kammen/borstelen heb ik eigenlijk alle opties geprobeerd, zo'n handschoen vindt hij het minst vervelend, maar is niet echt heel erg effectief. Kan ik Tody gewoon zo laten, maar plukken haar die uitsteken, moet ik maar accepteren dat hij erg schuw wordt van het kammen of zijn er nog dingen die ik kan proberen?
 7. Warmte blijft een probleem bij mij. Ze zitten in een kamer op het zuidoosten gericht. Zomers doe ik overdag een de rolluiken en ramen dicht, s avonds zo veel mogelijk open in de hoop de boel. Een beetje koel te houden. Verder maak ik gebruik van icepads.
 8. Nou ja, overwegen af te schieten, ik heb uiteraard het advies van de politie genegeerd en de gemeente niet ingelicht over de situatie.
 9. Lijkt mij inderdaad ook gedumpte konijnen van de vleesindustrie, of misschien ontsnapt ofzo. Ze lijken best gezond, maar er worden regelmatig dieren aangereden.
 10. Hier in de buurt (Giesbeek) zijn enige tijd een stuk of 40(!) grote witte konijnen gedumpt in een weiland, de nabijgelegen manege weet niet waar ze vandaan komen en wat ze er mee moeten. Overdag zitten ze verstopt, s avonds lopen ze in het weiland, maar ook op de naastgelegen N-weg. 144 gebeld, die hebben mij doorverwezen naar de gemeente die een jager kon inschakelen, lijkt me niet de gewenste optie. Dierenambulance wist het ook even niet en gaan intern overleggen over de mogelijkheden. Niet bepaald een aantal waarmee je even bij een asiel aan kan kloppen of even thuis kan opvangen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .