Ga naar inhoud

Sandra, i love rabbits

Members
 • Aantal items

  13
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

23 profielweergaven

Sandra, i love rabbits's Achievements

Groentje

Groentje (1/6)

0

Community reputatie

 1. Ik had ook bedacht om in het nachtverblijf alle keutels van de 3 konijnen die ze gisteren hebben geproduceerd te leggen. Met de gedachten dat de geur van hun 3en in het nachtverblijf aanwezig zou zijn, dus geen territorium gedrag meer. Dat heb ik gedaan nadat ik het verblijf heb afgesloten. Heeft het nut denk je wat ik gedaan heb om was het een nutteloze actie.
 2. Super bedankt voor je reactie. Ik ga wachten om ze in weer in het verblijf te laten. Ik ga ervoor zorgen dat ze het vannacht niet koud gaan krijgen.
 3. Hoi allemaal Ik heb een vraag over het koppelproces van mijn 3 konijnen. (2 voedsters met 1 gecastreerde ram) Gister ochtend ben ik begonnen met het koppelproces op neutraal terrein. In het begin hebben ze een minuut hard achter elkaar aangerend en tegen elkaar op gesprongen en de plukken haar vlogen in het rond. Na een minuut kwamen ze tot rust. Ze zochten ieder een eigen hoek op. Daarna stapje voor stapje (proces van uren) begonnen ze elkaar op te zoeken. Verder geen heftige reacties meer gehad ze rende soms alleen hard achter elkaar aan en wat ander normaal koppel gedrag lieten ze zien. Ik heb hooi en groenvoer aangeboden ze gingen er meteen met z'n 3en van eten. Eind van de middag likte ze elkaar en lagen soms bijelkaar. Er was rust. S'avonds biks met elkaar uit 1 bak gegeten. Ik heb ze de nacht in het koppel hok laten zitten. Vanmorgen daar eten gegeven er was rust. Ze kwamen met z'n 3en naar mij toe. Besloten om ze in hun vaste verblijfplaats te zetten. Die ik gisteren met azijn heb schoongemaakt. Ik had ze er in gezet. Er werd weer even hard achter elkaar aangerend. Ze waren weer van slag. In het hok zit een verblijf waar ze in kunnen waar stro in ligt en waar het hooi hangt en water. Maar nu komt mijn vraag, 1 can de dames zat in dat verblijf en jaagde het mannetje er letterlijk uit. Ze gromde en rende naar hem toe. Hij ging er als een speer vandoor. Het andere vrouwtje mocht er wel in. De 2 dames hebben daar wel een aantal weken samen gezeten maar oom in de rest van het hok. Ik heb dat stuk van het verblijf maar afgesloten. En nadat ik dat had gedaan kwam er weer snel rust in het hok. Ze gingen zelfs weer bijelkaar liggen, likken, eten, en zich zelf wassen en lang uit liggen. Maar nu weet ik niet wanneer ik dat gedeelte weer kan openen zodat ze daar ook weer in kunnen. Wie heeft voor mij advies.
 4. Bedankt voor je reactie. Ik zal zeker op zoek gaan naar hersenspelletjes voor konijnen. Onze hond is ook dol op hersenspelletjes. Maar ik heb er niet aan gedacht dat konijnen dit ook leuk zouden vinden. Bedankt voor de tip.
 5. Wat is beter, konijnen eten geven uit een bakje of juist los in het hok leggen? Ik strooi nu hun biks in het hok (niet door het hele hok) en leg het groenvoer bij elkaar in het hok neer. Ik doe dit omdat ze dan wat moeite moeten doen om hun biks te eten en ze even bezig zijn. En ze hebben dan ook de ruimte om samen te eten zonder dat ze moeten wringen bij een bakje. Maar ik vraag me af of het goed is wat ik nu doe.
 6. Ik heb zoals veel mensen de fout gemaakt om 2 vrouwtjes te kopen. Als ik dit van te voren had geweten dan had ik natuurlijk geen 2 vrouwtjes gekocht. Dan had ik het anders aangepakt. De fokker waar ik contact mee heb gehad waar ik de 2 vrouwtjes heb gekocht had ik om advies gevraagd. Ik ging ervan uit als iemand mij goed kan adviseren dan is het wel een konijnen fokker. Nou mooi niet dus, ik wil het allerbeste voor mijn konijntjes en daarom ga ik nu op advies van de konijnenbemiddelaar mijn mannetje koppelen aan mijn 2 vrouwtjes.
 7. Bedankt voor je goede uitleg. Ik heb een plan B maar ik hoop dat ik die niet nodig zal hebben. Een konijnenbemiddelaar waar ik contact mee heb gehad adviseerde mij juist om 1 gecastreerde ram bij mijn 2 voedsters te zetten. Om zo de vrede te gaan bewaren
 8. Bedankt voor je goede uitleg. Ik heb een plan B maar ik hoop dat ik die niet nodig zal hebben. Een konijnenbemiddelaar waar ik contact mee heb gehad adviseerde mij juist om 1 gecastreerde ram bij mijn 2 voedsters te zetten. Om zo de vrede te gaan bewaren
 9. Is het dan beter om wat langer te wachten met koppelen maar als ik te lang wacht dan gaan mijn voedsters samen in gevecht.
 10. Ik heb een vraag over het koppelen van onze 3 konijnen. Wij hebben 2 voedsters van 9 wk en 1 ram van 4,5 maand die volgende week wordt gecastreerd. Dit wordt mijn 1e keer dat ik konijnen ga koppelen. Ik ben me goed aan het inlezen want ik hoop echt dat de koppeling gaat slagen. Maar ik heb een aantal vragen. Ik wil gaan starten met de koppeling als de voedsters 16 weken zijn. Dan heeft de ram ook de tijd om goed te genezen. Ik wil een ren van 2 x2 m in een neutrale binnen ruimte zetten. Maar wie zet ik eerst in het hok het rammetje of de 2 voedsters? Zet ik ze dicht bij elkaar of juist ver van elkaar in de ren? Leg ik van tevoren al hooi in de ren? Hoeveel dozen moet ik in de ren zetten? Zal de koppeling makkelijker gaan omdat het 3 jonge konijntjes zijn of maakt dat geen verschil? Ik heb gelezen wat ze voor gedrag kunnen laten zien tijdens het koppelen. En dat ze echt hun rangorde moeten bepalen en dat het goed is dat ze daar ook de tijd voor krijgen en dat ik ze als het niet nodig is (bloed, wonden,te veel stress) uit elkaar moet halen. En dat de koppeling geslaagd is als ze samen eten, elkaar likken en naast elkaar liggen. En dat ze dan pas klaar zijn om naar hun schoongemaakte hok en ren te gaan waar ze met z'n 3en gaan verblijven. Heeft er iemand nog tips die belangrijk zijn bij het koppelen? Ik stel jullie deze vragen omdat er hier mensen zijn met ervaring. Alvast bedankt namens Roos,Roxy en Jack Gr Sandra
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .