Ga naar inhoud

Lee87

Members
 • Aantal items

  20
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Lee87's Achievements

Groentje

Groentje (1/6)

8

Community reputatie

 1. Ik heb zelf altijd de koppeling op neutraal terrein gedaan. Eerst speeddate in de opvang en dat samen in 1 reismandje mee naar huis, dan op neutraal terrein koppelen. Ik moet wel zeggen dat toen ik Blue uit de opvang had gehaald het heel moeilijk was om het zo te doen. Eigenlijk bood elke konijnenopvang die ik contacteerde alleen nog koppelvakanties als optie. Zelfs als ik zei dat ik goede ervaringen had met zelf koppelen. Bij Blue was het meer een uitzondering, vanwege haar karakter leek de koppeling geen probleem te worden dus mocht ik het wel zelf doen. Ik moet wel toegeven dat ik nog nooit zo'n makkelijke koppeling heb meegemaakt, ik weet niet eens of neutraal terrein nodig was geweest.
 2. Gisteren is Egg behandeld bij Wilhelminapark. Het abces is opengemaakt, en de kies getrokken. Ook zat er wat weefsel in z'n neus dat weggehaald is. Dit heeft het niezen waarschijnlijk veroorzaakt. Ik ben heel erg te spreken over de zorg bij Wilhelminapark. Ik was bij Evert-Jan de Boer en hij was zo aardig en geruststellend. Ik heb antibiotica meegekregen wat geïnjecteerd moet worden en dat heeft hij me heel goed uitgelegd. Ook heb ik een foto-verslag van de behandeling in mijn mail gekregen. Het was de auto rit helemaal waard en ik kan het ten zeerste aanbevelen bij dit soort ingewikkelde klachten. We kregen gisteren een super vrolijk konijn mee naar huis. Ik stond er echt van te kijken, hij keutelde en at gewoon. Vanochtend is het wat minder qua eten. Ik heb hem wel gedwangvoerd en cisaral drops en laxatract gegeven. Hij is nu aan het slapen en ziet er verder goed uit. Hij krijgt nog pijnstilling en AB en ik moet de wond elke dag verzorgen met gaasjes en een zalf. Dus nog even de nazorg en dwangvoeren doorzetten, maar ik heb er nu een heel goed gevoel over en ik hop dat hij snel helemaal opknapt.
 3. Vanmorgen bij de dierenarts geweest en hij heeft een abces op zijn kaak. De dierenarts denkt dat hij wellicht al een beginnend abces had toen hij de behandeling voor zijn haakjes kreeg. Dat doet zo'n abces ook niet goed en daardoor kan het snel erger worden. Volgende week heb ik een afspraak staan bij Wilhelminapark voor een röntgenfoto en de operatieve behandeling. Ze gaan dan kijken wat precies het abces veroorzaakt. Ik ben vooral heel opgelucht dat we nu weten wat de klachten veroorzaakt en dat er een behandeling voor is. Achteraf was het vast beter geweest als hij eerder bij de dierenarts teruggekomen was hiervoor. Ik weet nu wel om welke dierenarts ik moet vragen en ik zal voortaan meer aandringen om een afspraak als ik het niet vertrouw.
 4. Bedankt voor je advies! Ga er allemaal naar vragen morgen. Hij niest nu ook weer, dus dat is erg jammer. Wel heeft hij wat harde brokjes gegeten nadat ik metacam had gegeven. Hij lijkt dus minder pijn te hebben/ pijn lijkt het probleem te zijn. Ik twijfel zo erg of het toch snot is en of hij dan voor lange tijd een goede behandeling met oa antibiotica moet krijgen of dat het allemaal door gebitsproblemen komt en dat daar goed naar gekeken moet worden. Hij had geen last van niezen of traanoogjes voor de behandeling, maar de antibiotica hielp wel goed ervoor. Ik wil er gewoon zeker van zijn dat ik alles goed vraag morgen...
 5. Ik had al een ouder topic over Egg waarbij hij haakjes had aan zijn kiezen, deze zijn toen geslepen maar hij ging toen niezen en had een traanoogje. Ondertussen zijn we een flinke maand verder en het blijft een beetje op en neer gaan met hem. Hij heeft 14 dagen antibiotica en metacam gehad en toen was het niezen helemaal over. We zijn daarna een paar dagen weg gegaan en toen is hij bij een (goed) pension geweest, daar at hij goed en niesde hij niet. We hebben hem zondag ochtend opgehaald en 's middags hoorde ik hem toch weer niezen. Ik heb overlegd met de dierenarts en ben weer begonnen met de antibiotica, 2x pd voor 7-10 dagen. Ik heb hem gisteren voor het laatst horen niezen, dus dat gaat goed. Nu eet hij sinds gisterenavond niet goed meer. Hij eet een paar brokjes, beetje groente en een beetje hooi. Vanmorgen at hij alleen nog geweekte brokjes. Ik kan morgen terecht bij een konijnkundige dierenarts, heeft iemand tips voor mij voor deze afspraak? In de afgelopen weken heb ik steeds telefonisch advies gekregen en is er niet naar hem gekeken omdat hij nog vrolijk was en goed at en geen (gekleurd) snot had. Maar ik maak me toch best zorgen ondertussen, en ik vind het erg lang om een konijn zo te laten sukkelen. Ik heb in ieder geval gevraagd dat ze naar z'n gebit kijken. Ik heb hem ook nog metacam gegeven, misschien dat dat nog wat helpt voor hem.
 6. Och nee, wat een verdrietig nieuws. Veel sterkte met het verlies 😞 Het was echt een plaatje.
 7. Veel sterkte, ik duim mee! Goed dat je bent gegaan, ze krijgt nu de juiste hulp en meer kun je niet doen.
 8. Nog een update: Vandaag even contact gehad met de dierenarts omdat Egg nog steeds niest en een traanoogje had. Dit kan volgens de DA komen door irritatie van de behandeling. Zolang er geen pus of snot te zien is, lijkt dat hen het meest waarschijnlijk. Ik mag nu Metacam geven om te kijken of dat helpt. Ik heb nog aangegeven van de 2 x per dag ipv 1 x per dag. Zij gaven aan dat ze hier wel van op de hoogte zijn maar dat 'de meningen hierover verdeeld zijn', zij houden dus 1x aan. Ik kreeg wel goed advies over het verdelen over 2 x per dag. Dus al met al goed. Met Egg gaat het nog steeds heel erg goed. Op het niezen na, is hij weer een super vrolijk konijn en hij eet weer als vanouds.
 9. Even een update, want: het gaat heel goed met Egg. Hij eet nu heel enthousiast zelf en is heel vrolijk en actief. Ik heb hem vanmorgen geen pijnstilling gegeven en dat gaat prima. Hij keutelt goed en heeft normale keutels. Het enige is dat hij soms niest. Hij zit sinds woensdag op kruidenhooi, wat fijner hooi dan het normale, dus ik denk dat dat de boosdoener kan zijn. Ik ga nu langzaam terug op het oude hooi, maar hij eet het nieuwe nog wel beter. Even kijken wat het effect is als het minder stoffig is en de ren niet helemaal vol bergjes hooi ligt. Hij heeft in ieder geval een schoon neusje en voorpootjes.
 10. Hij eet wel zelf! Het gaat langzaam vooruit. Elke dag eet ie iets beter zelf. Ik ben ook het dwangvoeren aan het afbouwen. Gisterenavond, toen hij zielig zat, heb ik hem nog een klein beetje dwangvoer gegeven, daarna heeft ie nog heel enthousiast hooi gegeten. Ik dacht inderdaad nog een keer naar z'n bekje te laten kijken als hij in de komende dag/dagen niet helemaal opknapt. Hij lijkt de ene keer makkelijker te eten dan de andere keer. Ik zal nog eens navragen of hij inderdaad een wondje ofzo kan hebben van de behandeling.
 11. Heel erg bedankt! Hij zit er nu wat zieligjes bij, maar ik ben blij dat ik morgen een beetje beter voor hem kan maken 🙂 Naja in eerste instantie hadden ze geen pijnstilling voorgeschreven na de behandeling, dus ik heb wel mijn twijfels nu (over de konijnkundigheid). Maar dat kan ook wel komen door de bezorgdheid. Ik ga goed voor Egg zorgen en dan kan ik maandag overleggen met de dierenarts als de situatie hetzelfde blijft.
 12. Dankjewel Evee! Dan ga ik dat morgen zo doen.
 13. Ik heb die voor honden. Balen dat ik hier op zaterdag avond achter kom. Ik wil ook niet tegen dierenarts advies ingaan, en kan niet echt overleggen tot maandag.
 14. Ik heb nog een extra vraag. Ik geef Egg nog steeds de pijnstillers die ik van de dierenarts heb gehad. Dit is Metacam. Ik moet 1 x daags voor 15 kilo geven, hij weegt 1,5 kilo. Maar nu vraag ik me af of die dosering wel klopt. Ik zag dat de pijnstillers na 12 uur uitgewerkt zijn bij een konijn. Ik merk ook echt dat het na een uur of 10 minder goed werkt. Wat is de normale dosering van metacam? Kan ik hem 2 x per dag iets geven of heeft hij nu al teveel gehad?
 15. Ongeveer 4,5 m2. Combinatie van een hok met verdieping en een puppyren. De ren zonder hok is dan 4,5 m2. Ik zou willen dat ze nog iets meer ruimte hadden, maar we wonen best klein. Een eigen kamer lijkt me echt super tof! Ze mogen wel altijd als we thuis zijn in de woonkamer, en dat is eigenlijk bijna elke dag bijna de hele dag. Maar om eerlijk te zijn rennen ze meestal alleen 's ochtends en 's avonds wat rondjes door de woonkamer en zijn ze verder vooral in de ren te vinden. O! Voor een koppeltje is dit!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .