Ga naar inhoud

Wizzeke

Members
  • Items

    5.842
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Wizzeke

  1. Dankjewel allemaal!

    Ik ga dan nog een paar keer het hok enzo ontsmetten, en zien dat alles dat in aanraking met Bucky en Swif is geweest schoonmaak.

    En of dat nieuwe vaccin zo geweldig is, daar heb ik zo m'n twijfels over.. Maargoed als het Knabbelthuisje (de opvang waar ik het konijnenmaatje dan zou gaan halen) dat vaccin gebruikt, zoveel te beter, maar ik denk dat ze nog het 'oude' gebruiken.

    Enne, CloëC, hoe bescherm je je konijnen dan tegen de muggen? Met een muggennet? Of met anti-muggen plantjes ofzo? :P

  2. Hallo iedereen :)

    Zoals velen wel weten heb ik een tijdje geleden 2 konijnen, Bucky en Swiffertje, verloren aan myxomatose.

    Het derde konijn Georgette, is gezond gebleven maar zit nu wel nog steeds alleen..

    Ik wil natuurlijk wel een maatje gaan halen bij de opvang, maar ik ben bang dat ik dan alles weer opnieuw zou meemaken. Zijn mijn huis en tuin wel nog veilig, of hangt de myx hier nog steeds rond?

    Ik heb Bucky zijn quarantaineplekje ontsmet, maar of dat voldoende is..?

    Ik ben er echt niet gerust in, ik durf eigenlijk gewoon geen konijnen erbij meer nemen maar ik wil wel, alleen al voor Georgette (ookal heeft ze het best naar haar zin nu bij de kippen:$).

    Maar pff, ik wil gewoon niks meer te maken hebben met die vreselijke ziekte.

    Wat moet ik doen om de omgeving hier ziekte-vrij te maken?

    Kunnen jullie mij geruststellen alsjeblieft? :P

    Groetjes Wiske & Georgette :)

  3. Oh wauw! Ik kon een tijdje niet meer op bunnybunch, maar nu zie ik AL deze reacties..

    Jullie zijn zo lief:love:

    Dankjewel allemaal voor de steun!

    Ondertussen heb ik het allemaal al redelijk goed verwerkt.. maar ik ben er nog steeds niet goed van dat hij het niet gehaald heeft, het ging dan ook allemaal zo goed en dan zo plots eindigde het...

    Georgette is gezond gebleven, gelukkig maar :) Ze is nu nog maar alleen, maar ik heb niet écht het gevoel dat ze zich alleen voelt. Ze ontsnapt nog steeds (sprint over het hek waar ik niet eens over geraak) en gaat altijd bij de kippen zitten. De kipjes vinden het ondertussen al normaal en beschouwen haar gelijk als een soortgenootje :P Alleszinds, als ik er zelf klaar voor ben en Georgette ook, zal ik een (paar) nieuwe hupseltjes gaan adopteren in het knabbelthuisje :)

    En ik hoop zo hard dat ik noooooit meer te maken ga krijgen met zo'n vreselijke ziekte als myxomatose.

  4. Hey iedereen,

    Sorry da ik zo lang niks gezegd heb hier, maar alles bleef stabiel en de myx was overwonnen. Alleen was zijn ademhaling niet in orde ten gevolge daarvan.

    Maar pff, nu heb ik slecht nieuws....

    Na bijna 3 maand vechten tegen myxomatose heeft Bucky het opgegeven. Ik vond hem gisteren. Misschien is het wel beter zo.. Maar toch had ik hem zo graag weel gezond gezien.. samen huppelend met Georgette...............

    Mijn lieve dappere Bucky, rust maar zacht :heart:

  5. Hoi iedereen! Even melden dat Bucky het goed doet, zijn AB kuur zit er weer bijna op, ben benieuwd of het deze keer wat heeft uitgehaald, mij lijkt het van wel aangezien hij heel goed eet (en sinds ik rozijntjes geef komt hij onmiddelijk aangehuppeld als hij dat zakje hoort kraken :love:) én zijn oogjes zien er minder uitpuilerig uit :P

  6. Wel zou ik dat traan oogje in't oog houden! Eventueel wat terramycine opsmeren en zien wat dat geeft?

    Waar kan ik dat halen?

    En ben je zeker dat dat zou helpen? Want de oorzaak ligt mss ergens anders..

    Pff, ik zou echt graag eens naar een konijnkundige DA gaan (want die waar ik nu naartoe ga is dat niet echt denk ik) dan ben ik tenminste wat zekerder dat het goed gaat..

  7. Hier zijn de fotootjesss!!! :D

    Bucky heeft dus traanoogjes ten gevolge van die myx en zijn oog dat nie aangetast werd door myx puilt nu altijd meer uit als het andere (waarom weet ik niet:P)

    Bucky%2520068.jpg

    (oja, niet letten op de vuile muren op de achtergrond, het is daar gewoon een quarantainehokje en ik ga de muren schilderen als ik daar tijd voor heb en bucky mag verhuizen ;))

    Bucky%2520069.jpg

    Mooie manen, vind je niet? :P

    Bucky%2520081.jpg

    Zijn oogje, vroeger MET myxomen, nu volledig zonder :D

    (doordat hij traanoogjes heeft ziet het onder het oogje er nogal vuil uit maja..)

    Zooooo, nu heb je toch weer een beeld van 'm. Ik vind dat op de foto's het niet zo goed uitkomt en opvalt hoeveel haar hij wel niet heeft nu. In het echt is hij een dik leeuwtje geworden :P

  8. Ik heb Fluffy in zijn herstelperiode ook af en toe wat oud brood gegeven en rozijntjes! Daar was hij Gék op! (Hij kreeg dus zo een klein doosje per dag :P)

    Ook citroenmelisse en (rucola)sla apprecieert mijne meneer hier enorm! Ook vooral het groen van de wortels verslind hij als een leeuw! (ik vergeet dat soms dat die dat ook eet en dan moet ik het uit de vuilbak vissen!)

    Ik geef hem nu ook ander eten: een mengeling van science selective en cuni complete met aanvullend versele laga snack nature fibres/cereals/fruits!

    Hij is er helemaal van opgeknapt (of het aan het eten ligt weet ik niet natuurlijk :P)

    Ik heb ook gemerkt dat een warme kruik en een paar keer in de week dampen boven een pot heet water bij Fluffy heel goed deed aan zijn ademhaling (als Bucky daar nog last van zou hebben)

    Als je er echt nog eens helemaal voor wilt gaan kan je ook bij de apotheek druppeltjes gaan halen met echinacea, thijm en propolis, dat is echt een boost voor hun weerstand! Niks dan lof over die dingen, ik heb ze allemaal geven en mijn vent is er helemaal de oude weer van!!

    Oud brood: CHECK!

    Rozijntjes: CHECK!

    Citroenmelisse: nog nooit van gehoord :P

    Rucolasla: gaf ik vroeger, maar ik zal het nog eens kopen en geven ^^

    & Ik geef cuni complete:)

    En ik geef, om hem wat dikker te maken nu soms ook van die versele laga sticks zo, en die wordt toch snel opgeknabbeld :D

    Bucky heeft zeker nog last van zijn ademhaling, maar de da zei dat het in zijn kopje alles nogal opgezwollen is, waardoor zijn ogen een beetje meer uitpuilen als anders en hij traanoogjes heeft EN niet goed kan ademen.

    Maar wat bedoel je dan, dat je die warme kruik dan daarna bij Fluffy legde? of ja.. leg eens wat beter uit want ik snap je niet goed :$

    En wow, ik ga denk ik toch eens gaan kijken bij de apotheek :D

    DANKJEWEL VOOR ALLE TIPS!!!! :love:

  9. Hè bah, wat eng! Zet 'm op Bucky!!

    Hij doet z'n best!!

    Omg seg!! Wat voor iets vreselijks is me dat! :(

    Gelukkig maar dat hij het heeft overleefd inderdaad! Echt een bikkelsterk konijn die Bucky!

    Hou hem lekker warm hoor! En goed verwennen! Peterselie, appel, witloof en wortel doen hier wonderen!!

    Veel succes nog!! x

    :love::love: bedankt voor de steun! :heart:

    Bucky de bikkel :D

    & Bucky houdt zichzelf wel warm, in amper een weekje is hij plots een echte leeuw geworden, heel mooie, dikke manen :P

    Ik wil hem inderdaad wel verwennen want hij heeft nu niet bepaald overwicht! Alles wat je opnoemt geef ik hem al, nog ideeën?

    Wat eng zeg, maar wel fijn dat Bucky nog leeft.

    Heel veel sterkte en beterschap voor hem, en succes.

    Dankjewel!!!!

    Weer een hartverzakking rijker dus.....jeetje wat zal jij geschrokken zijn.

    Gelukkig is Bucky er nog en kun je hem nog vertroetelen.

    Ik was inderdaad geschrokken, maar dat heeft me wel weer goed wakkergeschud dat ik zoveel mogelijk van hem moet genieten, want voor je het weet kan het gedaan zijn..

    Dankjewel allemaal voor de steun :love:

    Bucky en ik hebben het nodig ;)

  10. CloëC, het duurt idd heel lang, té lang.. :s Maar idd, we mogen heel gelukkig zijn dat wel zo ver zijn geraakt en dat ze er nog zijn.. alhoewel dat het vandaag bij Bucky toch ff paniek was..

    Ik ben vandaag dus (om 18uur) naar de DA gegaan omdat Bucky zijn ademhaling heel schokkerig werd en hij alsmaar minder eet.

    Nuja, eenmaal binnen bij de DA, doet ze een heel onderzoek, myxomatose is nu wel degelijk overwonnen, maar de gevolgen van de ziekte willen maar niet verdwijnen. De DA wikkelt Bucky vervolgens in een handdoek en kijkt of hij iets aan zijn tandjes zou hebben. Ondertussen draait ze Buckje om en kijkt met een groot vergrootglas-achtig ding in Bucky zijn mond en Bucky is totaal in paniek en probeert alles om weg te komen. De DA zette Bucky terug neer en Bucky viel om :(

    Echt zo eng, zijn kop helemaal naar achteren, de da doet een poging om Buck terug recht te zetten, en hij blijft zijn kop naar achter houden, zijn bek wagenwijd open en zijn ogen groot en eng.

    De da legde Buckje weer neer en het zag er verschikkelijk uit.. ik wou dit echt niet meemaken...:(

    Ik stond daar maar hulpeloos toe te kijken, ik kreeg echt al de tranen in mijn ogen want het leek erop dat hij dit niet ging overleven.

    Ondertussen zei de da iets van dat hij een hartaanval gekregen had, en was zelf (een beetje klungelig) naar zijn hartje en longen aan het luisteren.

    Langzaam kwam zijn hartslag terug zei ze, en de ademhaling versnelde ook weer een beetje.

    En ik was weer even het gelukkigste baasje in de wereld :love:

    Zijn ademhaling en hartslag kwamen weer langzaam op gang. Na een tijdje zette ze Bucky weer recht en hij stond daar heel wankel en nog wat in shock denk ik. Hij wiegde met zijn kopje en ikzelf was ook nog wat in shock over wat er zonet gebeurt was..

    Bucky is ondertussen bekomen, maar zijn ademhaling is nog steeds niet in orde..

    Hij heeft een cortisone(?)spuit gekregen en een ABspuit, nu moet ik weer een andere AB geven voor nog eens 15 dagen, op de hoop dat het beter wordt.

    Achja, ik ben er nog lang niet, maar ik hoop dat ik er zal geraken.

    Ik ben nu wel echt superblij dat Bucky er nog is.:)

  11. Pff, ik kijk er echt naar uit dat Bucky weer helemaal gezond zou zijn.. het is nu al zo lang bezig.. :s

    Gelukkig is het bij Buckje nooit echt zó erg geweest maar dan nog.. het wordt toch tijd dat mijn nijnen weer gezelschap van elkaar hebben..

    Achja, ik zal nog maar wat geduld hebben :$:)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .