Ga naar inhoud

Erinova

Members
 • Aantal items

  2
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Erinova's Achievements

Groentje

Groentje (1/6)

0

Community reputatie

 1. Ok best een vreemde titel, dus kort uitgelegd: bij mij in de buurt droppen mensen vaak hun gedomesticeerd konijn.. Op die manier heb ik Percy geadopteerd. Hij leefde nl. op een kerkhof en parking naast een plaatselijk café in de buurt met 2 andere rammelaars (waaronder Lowieke). Hij en 1 andere rammelaar leefden hier blijkbaar al 2 jaar, en Lowieke werd vorig jaar na Pasen gedropt.. De konijntjes overleefden, en op het moment dat ik Percy had meegenomen en zocht naar de mensen waar ze bij woonden, leerde ik dus dat ze al enkele jaren daar woonden. Ik kon het echter niet over mijn hart krijgen om hem terug te zetten. Op een gegeven moment is het ander konijntje verdwenen, en liep enkel Lowieke nog rond.. Dus 2 weken geleden heb ik Lowieke ook in huis kunnen halen, ik was voordien al aan 't zoeken naar een goede konijnenopvang voor hun twee, en zat ondertussen met het dilemma of het wel ok was om hun weg te brengen of niet. Maar dat is een vraag voor een ander topic. Lowieke en Percy zitten op andere verdiepingen, we hebben nl. 2 woonkamers. Lowieke is pas 2 weken ingeënt en behandeld tegen luizen (Percy ook opnieuw hoor ;-)). Ik vraag me af of het mogelijk is om Lowieke - zodra hij volledig beschermd, en luisvrij is - en Percy opnieuw met elkaar te koppelen. Percy hebben we al laten castreren. Lowieke is mogelijk al half "gecastreerd" door de andere konijntjes. Indien we Lowieke willen laten castreren, wordt dat gedeelte bij narcose verder duidelijk... Ik zou echter graag willen weten of ze nog met elkaar gekoppeld worden voor ik Lowieke zou laten castreren. Dit omdat Lowieke niet de territoriale drangen lijkt te hebben die Percy had. En indien ze niet samengaan, ga ik Lowieke de komende tijd ook nog even niet castreren. Bij Percy waren er redelijk wat medische kosten na het in huis halen, ... Dit wisten we wel van dag 1, inmiddels is hij wel helemaal gezond. Maar dan wil ik liever eerst investeren in andere zaken.. (ik leg hier maar uit, om verdere vragen daarrond te voorkomen...) Ook stel ik mij de vraag of ze elkaar nog herinneren? Konijnen zouden nl. een goed geheugen hebben, heb ik geleerd? Percy is redelijk dominant, waarbij Lowieke redelijk submissief leek t.o.v. de andere konijn (maar die was ook het meest dominant van alle 3 volgens mij). Bij Lowieke valt het me op dat hij echt eenzaam is, voor ik hem kon "vangen" was hij al een maand alleen aan 't ronddwalen op bekend domein. Bij Percy valt het me op dat hij de laatste tijd meer voor zich uitstaart, en dringend een soortgenootje nodig heeft volgens mij. Zou ik hun op neutraal domein terug kunnen laten kennismaken, en zou dit mogelijk makkelijker gaan omdat ze elkaar al kenden. Ze hebben elkaar wel niet meer gezien sinds eind juli, en ik let erop dat ik mijn handen momenteel goed was voor ik in aanraking kom met 1 van hun 2. Zouden ze elkaar dus nog herinneren?
 2. Erinova

  Hooi allergieën

  Hoi hoi, ik heb pas een dwergkonijntje "geadopteerd", het was een gedumpt konijntje (navraag gedaan in de buurt waar ik het heb gevonden ). Hierdoor hebben we ons onvoldoende kunnen voorbereiden. Mijn vriend heeft gekende allergieën, waarbij hij na verloop van tijd er wel aan "gewoon" wordt. Deze keer lijken zijn reacties wel redelijk heftig. Ik heb via het youtube kanaal van "lennon the bunny" geleerd dat er ook hooi wordt verkocht dat zowel goed is voor het konijn als de persoon met de allergieën. Het konijn zit niet enkel in de kooi, maar loopt rond in de woonkamer, dus hooi kan zich wel subtiel verspreiden op deze manier. Hebben jullie hier tips voor welk hooi qua kwaliteit / prijs interessant is? Alvast bedankt voor de tips!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .