Ga naar inhoud

Timoooo

Members
 • Aantal items

  9
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Timoooo's Achievements

Groentje

Groentje (1/6)

7

Community reputatie

 1. Ik heb gebeld met heel veel opvangen. Ik ga hem laten castreren en ik zorg ervoor dat hij een maatje krijgt.
 2. Sorry, ben er al achter gekomen dat het een vlaamse reus is. Ik ga ervoor zorgen dat hij helemaal op orde is bij de dierenarts voor koppelvakantie, en dan gaan we eens een leuk maatje voor hem vinden.
 3. Bedankt voor de reacties. Weten jullie ook wat voor soort konijn het is? Dat kan helpen in mijn zoektocht naar een maatje.
 4. Bijna vergeten : In de eerste foto's staat hij op een oud hok. Het later toegevoegde hok is waar hij nu in woont, veel groter en ruimer dus!
 5. Beste forumleden, Ik heb een paar maanden geleden een hok gebouwd voor het konijn van mijn zus. Ik heb dit konijn nooit gekocht, ik weet weinig van konijnen, maar aangezien ik de enige ben die er voor zorgt probeer ik hier wat vragen te stellen. Het hok is nu 2,5 meter x 2,5 meter en ongeveer 1, 5 meter hoog. Hij heeft dus lekker veel ruimte om in de zon te liggen, rond te rennen, of in het binnenverblijf warm te blijven. Ik heb op dit forum helaas veel gehoord over eenzaamheid van konijnen. Hij zit helemaal in zijn eentje. Ik heb onze welopgevoede duitse herder geleerd om elke avond als ik het konijn eten geef, even kort hallo tegen elkaar te zeggen, maar die herder en mij ziet hij maar 1x per dag. Dat vindt hij heel leuk, hij gaat helemaal rondjes rennen, maar ik kan mij voorstellen dat hij een maatje nodig heeft. Ik weet alleen niet welke konijnensoort het is. Het is een best groot konijn. En gaat die niet vechten als ik er zomaar een ander bij zet? Hoe moet ik dit aanpakken? Ik hoop dat jullie mijn vragen kunnen beantwoorden aan de hand van de foto's die ik stuur. Het is dus een mannetjeskonijn, en echt al wel een jaar of 2/3 oud denk ik zo. ps. Ik kan natuurlijk altijd klussen aan het hok, dat ik er een gaas muur in het midden doe, dat ze niet samenleven maar wel elkaars gezelligheid hebben. Alles is mogelijk.
 6. Bedankt voor je antwoord. Ik zal gaan voor een tegelondergrond tegen het uitgraven, met zand er boven. Net zoals in de foto. Ik kan echter geen soorten hout of gaas vinden in het artikel die Marjolein naar mij heeft gelinkt.
 7. Qua ondergrond had ik alvast een vraag. Gras is geen goed plan, zie ik. Dus betegeling leek mij het slimst. Echter vind ik het zielig voor het konijn als de pootjes gaan slijten, dus is er niet een manier om toch een zachtere ondergrond te krijgen waar hij (of andere dieren) niet uit kan graven en op die manier kan ontsnappen? Ook zit ik te twijfelen qua materiaal. Ik zag ergens tijdens het rondsurfen op het internet deze foto: Waar kan je het materiaal hout vinden die in deze foto wordt gebruikt? Bij de simpele bouwmarkt? Is dat bestand tegen wilde konijnen van buitenaf die mogelijk willen knagen, en tegen mijn konijn die mogelijk zal knagen? Moet ik dat hout en het gaas dan ook nog een halve meter diep in de grond graven om uitgraafgevaar te voorkomen? Ik zat qua dak van de ren te denken aan golfplaten die aflopen, zodat regenwater niet naar binnen komt. Dan zal ik onder die platen wellicht nog een zeil eraan vastmaken zodat de zon niet schadelijk zal zijn voor het konijn.
 8. Bedankt voor het antwoord, ik zal even gaan rondneuzen in de topics en de links die jij mij hebt doorgestuurd. Over het konijn die in zijn eentje zit: ik zal het zeker opperen aan mijn gezinsleden, het hok zal ook groot genoeg worden gemaakt voor meerdere konijnen, maar in principe ben ik alleen bezig met het maken van de leefomgeving en laat ik de verzorging van het dier aan mijn gezinsleden over. Ik zal het zeker aanbevelen.
 9. Beste forumleden, Ik ben van plan om in de komende 2,5 week een konijnenhok te gaan bouwen voor ons konijn, omdat wij zijn verhuist en ons konijn nu elke dag in een hok zit zonder ren. We hadden in ons vorige huis een grote tuin waar hij elke dag in werd losgelaten, maar nu wonen we naast een recreatiegebied waar elke ontsnappingsmogelijkheid ervoor zorgt dat wij het konijn kwijt zijn, of dat er wellicht een roofdier naar binnen komt. Het hok is dus voor 1 konijn. Daarnaast wil ik het hok veilig tegen uitgraving hebben, stabiel gaas waar geen dieren door kunnen knagen, en graag een deel waar hij los kan lopen en een wat meer beschut deel voor als het erg warm of erg koud wordt. Sowieso wil ik het hok aan 1 kant tegen een muur zetten. Ik zal een foto posten van de kant van het huis waar ik het aan zou willen zetten. Ik heb zelf geen ervaring met een konijnenhok bouwen, dus ik zou het tof vinden als ik met jullie dit onderwerp kan bespreken en ideeën kan uitwisselen. Hebben mensen wellicht al ideeën naar aanleiding van de foto die ik nu stuur? Moet ik een andere bodembedekker regelen dan het gras wat er nu zit? Wat voor gaas moet ik gebruiken? Wat voor hout? Etc. Bijvoorbeeld, of ik het hok aan het muurdeel bij de regenpijp ga bouwen, of juist in het middendeel. Met vriendelijke groet, Timo FOTO: https://ibb.co/C9jXVJ6
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .