Ga naar inhoud

BlauwVanHam

Members
 • Aantal items

  2
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Flo & Cecile

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

BlauwVanHam's Achievements

Groentje

Groentje (1/6)

0

Community reputatie

 1. Ah, ik had gedacht dat er in senioren eten misschien wat in zou zitten dat hen zou helpen hun gewrichten soepel te houden of te verstevigen; zoals er vaak in honden eten ook zit. Maar als het geen verschil maakt (in dit geval dan) met hun gewoon eten, dan hou ik het gewoon bij wat ik nu heb. Ja, 5 jaar vind ik nu ook nog erg jong maar het is wel inderdaad een ras van 5,5-6kg...
 2. Dag iedereen! Mijn eerste bericht hier op het forum is jammer genoeg naar aanleiding van een niet zo aangenaam topic. Eerst en vooral; ik heb twee 'Blauw Van Ham' konijnen: Flo en Cecile. Het zijn twee gesteriliseerde zusjes uit hetzelfde nest, nu zo'n 5,5 jaar oud. Bijna twee weken geleden begon Flo te manken. Ze hield een van haar achterpoten omhoog tijdens het huppelen. Omdat het duidelijk niet gebroken was en ze nergens een wonde had dachten we uiteraard aan een verzwikking of spierscheurtje. Enkele dagen later en met veel rust bleek er nog geen verbetering te zijn. Dan maar fotos laten nemen! En jammer genoeg was de uitkomst één van de 'worst case scenarios'. Artrose. En dit aan beide kanten (maar ze zal door een verkeerde beweging zich wat meer pijn hebben gedaan aan één kant waardoor ze begon te manken.) We zijn nu al enkele dagen bezig met een pijnstiller-kuur die 3 weken zal duren. (Pijnstiller 'Loxicom') Ze is nog steeds erg voorzichtig met haar poot, maar ze zet ze al terug neer en huppelt al behoedzaam met beide achterpoten. Er is dus al wat verbetering. Na deze 3 weken zullen we een 'long term' plan moeten bedenken. Niet simpel om haar de pijnstiller te laten nemen! Het rechtstreeks in haar mond spuiten is echt te stresserend voor haar en ik wil niet dat ze zich per ongeluk bezeert. Dus nu meng ik het onder haar eten met... euhm... wisselend success. (Uiteindelijk krijgt ze wel alles binnen.) Nu was ik zelf al aan het rondkijken naar senioren-eten voor konijnen maar dit lijkt niet te bestaan...? 5 jaar is nog helemaal niet oud voor een konijn maar aangezien het een groot ras is... tja... Mogelijk heeft Cecile ook artrose zonder dat we het weten. Ze krijgen nu Cuni Complete van Versele-Laga. Dus bij deze... Wie heeft nog ervaring met konijnen met artrose? En welke dingen doen jullie om hun gewrichten te sparen? Flo en Cecile zijn binnenhuis-konijnen en hebben heel het appartement ter beschikking, maar hebben sowieso nooit de behoefte gehad om ergens hoog op te springen, dus daar maak ik me geen zorgen om.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .