Ga naar inhoud

Chazsurah

Members
 • Aantal items

  11
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Chazsurah

 1. Dankjewel! Hele goede tips, ik ga ermee aan de slag. Geduld is niet altijd mijn sterkste punt 😅
 2. Dat heb ik inderdaad ook wel, ik heb een grote kattenbak vol met hooi staan die ze als schuilhok gebruiken + wat kleine huisjes, en dus nu indd een extra rand om hun overdekte ren heen zodat de honden er niet direct tegenaan zitten. Alleen vliegen ze dan eerst 3 rondjes door de kooi, ipv daar direct naar het schuilhok of huisje te gaan en dat is ontzettend sneu (en de honden worden dan gek). Ik heb nu bedacht om de honden aangelijnd mee "op ronde" te nemen door de tuin met me, als ze netjes op mij letten belonen en als het niet lukt zonder boe of bah gelijk weer naar binnen. Zo kan ik nog extra afstand bewaren en controle over ze houden. Ik hoor graag nog andere tips van mensen met ervaring!
 3. Onlangs is ons gezin groter geworden met Monty & Python, een NHD en kleurdwergje. Het gaat echt super goed, ze genieten van hun ren en vermaken zich uitstekend samen! In 2 dagen komen ze al vrolijk naar me toe gehuppeld om me eens goed te besnuffelen. Nu heb ik 2 honden, groot en kleiner, die redelijk obsessief zijn met ze. Eigenlijk veel meer dan verwacht! Met ander klein gepeupel is het altijd snel goed gegaan. En Monty & Python zijn echt als de dood voor ze, omdat de honden zo ontzettend onrustig om hun ren heen razen. Heb er nu een extra ren omheen gezet om wat meer afstand te bewaren, maar als ik alleen al de achterdeur open doe vliegt Python al door de hele ren heen, bang dat de honden naar buiten komen, die mogen dus nu even niet naar buiten. Die rennen op hun beurt gelijk hijgend en piepend achter me aan als ze maar denken dat ik naar de achterdeur loop. Blaffen doen ze overigens niet, en als de konijnen stil zitten zijn ze relatief rustig, maar ze zitten dus niet stil omdat ze schrikken van de honden 😅 Leg de nijnen maar eens uit dat ze even stil moeten zitten haha. Hoelang duurde het bij anderen voor het echt ok was tussen de honden en konijnen? Ik verwacht niet dat ze vrienden worden, maar wel dat ze ze met rust laten als ze in hun hok/ren zitten. Deze is helemaal overkapt en dicht dus de honden kunnen er totaal niet bij zoiezo. Ik probeer de honden er op gepaste afstand bij te betrekken, maar ze worden nog te hieperdepiep van ze 😂 Ik geef het nog niet op hoor, en in het allerergste geval kunnen de nijnen een slaapkamer krijgen boven. Weg gaan ze zoiezo niet! Hierbij een foto van het stel ❤️ Monty is de hangoor, Python de kleurdwerg.
 4. Hier ligt mijn Zwitserse herder erin 🤣 dan zie je de maten beter!
 5. Zaterdag mogen we Monty & Python ophalen, dus aangezien het vandaag droog was snel alles afgerond! Ik moet hem nog even goed inrichten, maar ik ben erg blij met het resultaat. Ik kan beide deksels helemaal open zetten, heb 2 deuren vooraan en 1 naar het gras waar nog een extra uitloop ren aan komt. Hier kunnen ze dan onder toezicht het gras op 😄 hij is 3x1, uitloopren word zo'n 2x1.
 6. Onze Monty & Python zijn te volgen op instagram onder de tag @monty_and_python 🥰 gezellig als je volgt!
 7. Ze zijn 9 weken als ik ze haal, ze komen dan in eerste instantie gescheiden in de ren tot Monty gecastreerd kan worden. Monty is inderdaad een Ram, Python een voedster. Ik zal daar eens kijken, bedankt!
 8. Dank voor het toelaten op jullie forum! Ik heb vroeger een konijn gehad, helemaal alleen, in een klein hokje, op onbeperkt gemengd voer die 13 jaar werd op deze manier achterin de tuin... Onwetendheid, want aan dierenliefde ontbrak het zeker niet! En nu, 15 jaar later durf ik pas weer en heb ik de mogelijkheid, tijd, en ruimte voor een koppel. We zijn momenteel een overdekte ren aan het bouwen van 3x1, met een uitloopren op gras van 2x1. Monty & Python (nhd en kleurdwerg, op de foto precies verkeerd om) komen binnenkort, we hebben er zin in! Ook te volgen op social media Hebben jullie nog tips met welk groenvoer ik het beste kan beginnen in kleine mate, als ze gewend zijn? Wat is een rustig iets om mee op te bouwen? Alvast bedankt ❤️
 9. Side note: buiten de ren van 3x1 meter (overdekt) komt overdag een verplaatsbare ren. Heb een gigantisch grasveld waar ze dan onder toezicht mogen rennen 😄
 10. Bij ons komen er binnenkort konijntjes! Vroeger had ik 1 konijn (fout 1) gratis gekregen van uit een ren op een camping, die hadden baby's dus totaal impulsief (fout 2) ontzettend klein hok achterin de tuin (fout 3) mijn ouders wilden er geen bij en hij mocht niet naar binnen. Zo is hij 13 jaar geworden... Toen hij overleed was ik ondertussen een stuk ouder en had enorm spijt van hoe het was gegaan, ik heb mezelf toen gezworen het alleen nog eens te doen als ik het 100% goed kon doen. Nu hebben we een huis gekocht met grote tuin en bouwen we een ren van 3x1 voor een koppel dwergjes van een hobby fokker. Een koppel uit de opvang had misschien nog een stap beter geweest, maar omdat ik ook honden en katten heb heb ik toch gekozen voor zo jong mogelijk ivm het wennen aan de andere dieren. In Oktober zullen ze hier komen wonen!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .