Ga naar inhoud

NLP

Members
  • Items

    69
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door NLP

  1. Deze nieuwe producten waar ik naar kijk zijn puur timothy (op de 2% lijnzaadolie na van het hooi), het grappige is dan weer dat toen ik de timothybrokjes van de Welkoop checkte, dat deze dus voor 60% uit luzerne bestaat 🥴 De brokjes die je had gevonden Kolino waren dus inderdaad degene die ik gehaald heb. Maar mijn konijntje heeft een half brokje opgegeten en hij weigert om normaal hooi te eten, dus deze brokjes blijf ik voorlopig wel geven om hem aan het knagen te houden! De nieuwe timothybrokjes waar ik naar kijk zijn van het merk Equifyt, er staat duidelijk in de omschrijving dat zaken zoals melasse en andere ingrediënten niet zijn toegevoegd. Ik ben daarom wel geneigd om de samenstelling te vertrouwen. En als consument heb ik verder ook geen keuze, ik kan de samenstelling zelf niet checken 😅 En mijn konijnen krijgen al twee verschillende soorten hooi, dit zou de derde toevoeging zijn aan de mix. Ik ga ook wel even kijken voor goudsbloem, dat lijkt me ook een interessante optie! Alles om mijn moeilijke eter aan het knabbelen te krijgen haha. Bedankt voor jullie reacties!
  2. Hoi allemaal, Vandaag heb ik bij de Welkoop geperste timothybrokjes gehaald en mijn konijntjes smikkelen ervan. Nu heb ik online gekeken of ik ze daar goedkoper kan vinden en ik zie dat ze op websites voor paarden ook verkocht worden. Het is samengesteld uit puur timothyhooi, dus het zou geen gevaar moeten vormen en de brokjes zijn klein genoeg om aan konijnen gegeven te worden. Maar ik wilde toch even vragen of jullie er ervaring mee hebben om producten voor paarden aan konijnen te geven als de samenstelling puur hooi is. Ook wilde ik op dezelfde website timothyhooi gaan halen, want dat is ook een flink stuk voordeliger. Er zit echter wel wat lijnzaadolie doorheen (2%), is dat veilig voor konijnen? Misschien zijn het voor de hand liggende vragen, maar ik neem liever het zekere voor het onzekere! Alvast bedankt voor jullie reacties!
  3. Oh en het was mogelijk om de echo bij dierenkliniek Keerhoeve te maken afgelopen vrijdag, maar de dienstdoende dierenarts weigerde het. Ze zei dat bij een gasbuik er niets afgelezen kon worden van een echo, dus daarom wilde ze het niet uitvoeren. Nogmaals, het was een erg frustrerend samenspel.
  4. Ik wacht het voor nu af inderdaad voordat ik verder ga ingrijpen, maar ik blijf hem scherp in de gaten houden! En ik zit nu bij Winkelhof, maar zij weigerden dus om de röntgenfoto te maken. Ik ben daarom voor de second opinion naar Moens gegaan en daar hebben ze de röntgenfoto gemaakt waar de gasbuik gedetecteerd werd. De antibiotica is uiteindelijk door Winkelhof gegeven nadat ze daar de verhoging hadden gevonden, wat weer niet bij Moens op diezelfde dag gevonden werd. Het is een frustrerend samenspel geweest 😅
  5. Uiteindelijk heb ik de echo niet laten maken, hij is zo sterk verbeterd sinds de antibiotica, dat ik het voorlopig daarbij wil houden 🙂 Voor nu wil ik het een weekje aankijken
  6. Oh, bedankt voor de tip (en voor het duimen draaien ;)) Misschien is het ook mogelijk om daar mijn konijntjes te laten koppelen, ik heb er zelf geen ervaring mee. Met incontinent bedoel ik dat hij buiten de bak plast en keutelt. Dit doet hij wel vaker als hij (buik)pijn heeft, dan wilt hij niet in of uit zijn poepjesbak springen. Maar gisteren had hij wel vaker op de bak geplast en gekeuteld.
  7. Ik denk dat meneer gewoon verkouden was, want hij is flink hersteld sinds hij antibiotica heeft gekregen. Hij is weer enthousiast aan het eten en aan het rondhupsen, dus het gesleep van zijn achterpoten en zijn slapte komen waarschijnlijk niet door trauma of kneuzingen 🙂 Hij is nog wel incontinent, maar dat komt hopelijk wel weer goed over een paar dagen na zijn tweede injectie van antibiotica. Wat betreft het vinden van een konijnkundige dierenarts, heb ik weinig keuze in Leiden en zonder eigen vervoer ben ik vrij aangewezen op wat ik in de buurt heb zitten. Ik ben al bij 5 verschillende dierenklinieken geweest en nergens zit ik echt 100% goed. Dus voor nu heb ik geen keuze dan het doen met wat ik heb helaas.. Maar gelukkig bestaat dit forum en kan ik steeds meer leren over de kwaaltjes van konijnen en hoe ik daar het beste mee om kan gaan. Nogmaals bedankt voor jullie hulp! Olivier komt er zeker wel bovenop!
  8. Bedankt voor je reactie en dat je blijft meedenken, ik waardeer het echt enorm en nogmaals neem ik alles mee wat je suggereert 🙂 Door alle stress en gebrekkige slaap (iedere 2 of 3 uur voer ik hem bij, ook 's nachts) lukt het me soms niet om overal op te reageren. Maar nogmaals, ik neem alles mee en ik ben erg dankbaar voor de steun! Vandaag kreeg hij een bakje met fijngesneden groenten en dat begon hij gelijk op te eten. Hij kauwde beter en slikte ook beter door en zijn dwangvoeding ging er ook beter in. Hij heeft buiten zijn dwangvoermomenten ook weer zelfstandig zijn groenten gegeten en ook een beetje biks 🙂 Hij krijgt overigens veel meer groenten dan alleen wortel, maar ik geef altijd rasp van wortel, biet en kleine stukjes banaan als een laatste redmiddel als hij niets wilt eten. Zijn keutels zijn wat steviger van vorm en stinken niet meer zo erg nu hij ook zijn andere groenten eindelijk weer begint te eten. Wat betreft de slikreflex, schrok ik van hoe accuraat je was met de slikreflex en dat daar misschien problemen mee konden zijn, dus ik dacht gelijk dat je een neurologisch probleem of EC ging opperen als verklaring. Maar als lamlendigheid van alle ziekte en gedoe de waarschijnlijke boosdoener is, dan kan ik daarmee leven en naar behandelen. De problemen kwamen ook niet door zijn gebit, want dat zag er netjes uit. Er waren geen irritatie bij het tandvlees of haken aan zijn kiezen. Het gaat vandaag dus beter met hem dan gisteren. De antibiotica heeft blijkbaar goed geholpen en hij is momenteel weer op hetzelfde punt van herstel van voor zijn koorts. De lactulose ga ik inderdaad maar 2x geven, want zijn gasbuik is volgens mij weg en hij reageert goed op de buikmassages. Panacur heb ik bij de hand maar ik wacht tot dinsdag als hij weer op controle komt en waarschijnlijk een tweede dosering van antibiotica krijgt. Ik heb nog steeds geen idee wat er aan de hand is, dus ik twijfel nog om naar een konijnkundige DA hiervoor te gaan. Maar hij heeft zo veel over zich heen gekregen qua bezoekjes en prikjes en vreemden, dat ik hem nu eigenlijk even de rust wil bieden om te herstellen voordat ik weer ga speuren naar antwoorden. Hij houdt zich in elk geval sterk en hij blijft vechten 💪
  9. Ik heb het even opgezocht, hij heeft als antibiotica een injectie van Terra gekregen. Ik heb vast voedsel en groente maar even uit zijn hok gelaten, omdat ik bang ben dat hij stikt of zich verslikt. Zijn buik maakt nu ook heel harde geluiden, harder en vaker dan na een massage en vaak tijdens het eten.
  10. Heel erg bedankt voor het meedenken en voor al het advies! De antibiotica had even tijd nodig en zijn temperatuur is naar een veilige temperatuur van 38,7 gedaald. Ik weet niet wat de naam is, maar het is een breed spectrum antibiotica. Zijn eetlust is enigszins teruggekeerd, maar zijn slikreflex is inderdaad niet erg goed. Ik heb hem net geobserveerd tijdens het eten van zijn groente en er waren wel een paar momenten dat hij niet goed kon slikken en het leek alsof hij ging stikken. Ik schrok daar wel erg van, dit heeft hij nooit eerder gehad. Dit verklaart misschien ook waarom hij moeite heeft met het dwangvoer, dat gaat er wel in, maar erg langzaam en ik moet altijd een paar minuten wachten totdat hij het doorgeslikt heeft en ik weer een beetje in zijn bek kan spuiten. Je vraagt specifiek naar zijn slikreflex, heb je iets in gedachten qua ziektebeeld of verklaring voor problemen hiermee? Er zijn wel goede tekens, namelijk dat hij weer eetlust heeft en ook wat minder pijn heeft (zijn oortje staat soms weer omhoog) en hij huppelt wat soepeler op zijn achterpoten. Ook keutelt hij weer, wel aparte vormen en texturen, maar dat heeft gewoon tijd nodig. De grote problemen zijn nu dus problemen met zijn slikreflex en nog zijn slapte.
  11. De Panacur krijg ik vandaag binnen, dus dan wordt het 1x daags injectie Tolfedine (over 2 dagen 2x daags oraal metacam), 2x daags oraal Ciseral, 5x daags oraal Lactulosesiroop, de eenmalige injectie van antibiotica die 4 dagen duurt en de kuur van Panacur oraal van 14 dagen. Dit klinkt als erg veel, als ik geen keuze heb, dan uiteraard zal ik het doen, maar dan moet ik eerst even overleggen met de dierenarts. Komende dinsdag krijgt hij misschien opnieuw de injectie van antibiotica. Het probleem nu is dat hij niet meer uit zichzelf eet en ook dwangvoer eigenlijk weigert. Ik krijg net zijn bekje een beetje vol, maar dat laat hij eruit lekken als ik niet oppas. En hij is zo lusteloos en slap..... Hij kan nog wel hoppen onder dwang en hij reageert nog wel op me, maar voor de rest laat hij letterlijk zijn kopje erbij hangen.... Gisteren knabbelde hij laat op de avond nog op wat wortel en volgens mij 's nachts ook nog wel wat op een stukje wortel, maar meer niet. Soms zie ik hem snuffelen aan de groenten en dan wilt hij knabbelen, maar dan stopt hij en dan zakt zijn kopje op de groenten. Ik hoop dat de antibiotica gewoon wat tijd nodig heeft om in te werken en dat hij in de loop van het weekend verbetert, want ik zou echt niet weten wat ik nu nog zou moeten doen of wat de dierenarts voor hem zou kunnen doen.
  12. En op de röntgenfoto's van afgelopen woensdag heeft de dierenarts gekeken naar zijn longen, ze zag daar niets aparts.
  13. Ik ben vandaag twee keer bij de dierenarts langsgeweest en de gasbuik blijkt gelukkig mee te vallen, maar hij heeft een temperatuur van 40,1 terwijl hij tolfedine heeft gekregen. Waarschijnlijk heeft hij vannacht verhoging gekregen, want toen was hij gestopt met eten. Met zijn longen is verder niets mis, behalve dat hij sneller ademt dan normaal volgens de dierenarts, maar nog niet zorgbarend sneller en ook niet met vreemde bijgeluiden. Hij heeft nu een injectie van antibiotica gekregen die 4 dagen zou moeten werken en hopelijk verklaart de koorts zijn achteruitgang vandaag. Ik heb nu echter geen idee meer wat er aan de hand is met hem....
  14. Hij heeft nu een rochelende ademhaling gekregen. De dierenartsen gooien het telkens op ouderdom en op stress, dit is zo frustrerend.
  15. Ik kan niet terecht bij Utrecht, pas maandag en dat is te laat.
  16. Zijn gasbuik wordt alleen maar erger, dit wordt erg kritisch. De dierenarts raadt me aan om naar Wilhelminapark Utrecht te gaan om een echo te maken... hij heeft nog wel gekeuteld, maar niet uit zichzelf gegeten. Maar toen ik hem iets aanreikte begon hij te eten. Ik wil Infacol gaan proberen, de dierenarts raadt dat dus wel aan. 1 ml per kwartier het eerste uur en daarna ieder uur 1 ml.
  17. Kan ik overigens niet ook infacol geven tegen een gasbuik?
  18. Ik gebruik de methode van YouTube "How to help a Rabbit with gas pain". Ik heb het nooit eerder gedaan, maar ik hoor flink wat geborrel na de massages.
  19. Ik zie nu dat hij witte afscheiding in zijn neus heeft, is dat een slecht teken?
  20. Thanks! Ik kan veel oude berichten niet meer inzien, dus fijn dat ik hier nog even kon kijken. Voor mij is een babycamera volgens mij al voldoende, omdat mijn konijntjes binnen zitten en ik het alleen tijdens ziekte gebruik.
  21. Ik geef Cisaral en lactulose inderdaad voor 5 dagen, maar met lactulose ga ik al naar 3x per dag, omdat keutelen al best goed gaat en zijn eetlust terug aan het keren is. En deze lichtere dosering was voor gisteren ook al voldoende om alles goed aan de praat te krijgen en te houden. En met een beetje dwangvoer iedere paar uur blijven zijn darmpjes ook nog goed werken. Ik hoop heel erg dat ik morgen of overmorgen de Panacur binnenkrijg, want DHL is wat trager geworden met het leveren van de bestellingen in mijn buurt. Nogmaals bedankt voor de hulp!
  22. Hoi allemaal, Heeft iemand een goede suggestie voor een babyfoon/camera/beveiligingscamera of iets dergelijks waarmee ik mijn konijntjes vanaf mijn mobiel in de gaten kan houden? Als mijn konijntjes niet lekker zijn, maar ik ze even met rust moet laten, zou ik ze toch graag nog blijven monitoren als ik weg ben. Hebben jullie suggesties?
  23. Bedankt! Het is best een lange kuur zo te horen. Wordt de combinatie van al deze medicijnen niet te zwaar voor zijn nieren?
  24. Ik heb net Panacur besteld, heel hopelijk krijg ik het snel binnen en anders ga ik bij de dienstdoende dierenarts langs in het weekend. Ik heb Olivier flink lopen knuffelen de afgelopen tijd en daar is hij ook door opgeknapt, hij gaat na een knuffelsessie altijd flink eten. Dus vannacht heeft hij weer zelfstandig kunnen eten en hij heeft ook wat beter gekeuteld 🙂 Hij beweegt ook wat beter met zijn achterpoten, maar nog steeds erg weinig en niet graag uit zichzelf. Ik zet hem dan ergens neer en dan hupst hij naar zijn vaste plekje, maar meer niet. Ik geef nu Tolfedine per injectie en Ciseral en lactulosesiroop geef ik oraal. Hij is 2,15 kilo, dus hoeveel pet paste zou ik moeten geven? En is een uur na de orale dosering van Ciseral en de lactulosesiroop voldoende als pauze tussen de toedieningen?
  25. Ze gooien het een beetje op zijn ouderdom en op een plaatselijke kneuzing ergens. Op de röntgenfoto's zagen zijn rug en zijn achterpoten er normaal uit. En vreemd genoeg was hij heel beweeglijk op de gladde vloer bij de dierenarts en stond hij ook nog op zijn achterpoten, iets wat hij hier bij mij thuis helemaal niet meer doet. Aan de ene kant een geruststelling dat het goed gaat, aan de andere kant erg verwarrend voor het ziektebeeld. Dus ik probeer hem thuis weer aan het bewegen te krijgen, ook om te helpen met zijn gasbuikje, maar meer dan pijnstilling krijg ik niet voor dit "probleem".
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .