Ga naar inhoud

NLP

Members
 • Aantal items

  15
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door NLP

 1. Dank voor jullie reacties πŸ™‚ Ik kom net van de dierenarts vandaan en hij wordt behandeld voor EC. Na de val van de bank ging zijn kopje scheef staan en dat heb ik de dierenarts verteld. Maar naast een scheef kopje had hij nog meer neurologische symptomen die voor de val al actief waren, dus ze heeft hem nu medicijnen meegegeven voor EC. Hij heeft inmiddels weer gepoept (diarree) en geplast en zijn kopje ligt niet meer in zijn nek, dus er zijn al tekenen van verbetering. Morgenochtend heb ik een vervolgbelletje met de dierenarts en gaan we kijken voor andere stappen. En hij is gelukkig niet meer in ademnood zoals gisteren, dus Bob is hanging in there.
 2. En wat me ook zorgen baart is dat hij niet naar voren kijkt, maar zijn kop in zijn nek legt en naar boven staart. Is dit vanwege benauwdheid? De piepende ademhaling is wel inmiddels minder.
 3. Hoi allemaal, Gisteren ben ik met spoed naar de dierenarts gegaan, omdat mijn konijntje Bob niet meer wilde eten en drinken, zich verstopte in een hoekje en zwaar en piepend aan het ademhalen was. Inmiddels heb ik medicijnen meegekregen om een ontsteking in zijn longen te behandelen en om zijn maag- en darmkanaal weer op gang te krijgen. Nu ga ik weer met spoed naar de dierenarts, omdat hij ineens niet meer goed kan lopen en met zijn kopje scheef staat. Vanochtend tijdens het dwangvoeren sprong hij van de bank af en belandde hij op zijn hoofdje en maakte hij een koprol. Zijn hoofdje gaat steeds schever staan. Ik ben in complete paniek, ik ga naar de dierenarts, maar heeft iemand van jullie misschien ervaring/tips of herkent iemand misschien de problemen? De dierenkliniek is druk en kan me niet volledig te woord staan, dus heel hopelijk kunnen jullie me een beetje verder helpen!
 4. Hoi hoi, Mijn konijntje Bob is een tijdje ziek geweest en zijn eetlust is afgenomen, dus hij is al 150 gram afgevallen. De dierenarts zegt dat hij nog op gezond gewicht is, maar ik moet hem wel in de gaten houden. Hebben jullie tips over hoe ik zijn eetlust aan kan wakkeren of wat ik kan geven om hem op een gezonde manier te laten aankomen? Groetjes!
 5. Dat maakt veel duidelijk, dankjulliewel! Ik heb een community garden bij me in de buurt zitten en daar mag ik gewoon wat gras en ander vers groenvoer plukken, dus daar ga ik zo nu en dan heen. Ik blijf voorlopig zoveel mogelijk vers geven en ik zal opletten met de porties van gedroogde groenten en groenvoer. En die droogapparaten zal ik ook eens checken, misschien kan ik daar wat leuks mee 😊 Bedankt!
 6. Hoi allemaal! Mijn konijntjes zijn gek op groenten en groenvoer, maar als ik het vers haal of pluk, dan moet het natuurlijk allemaal snel op. Dus ik zat te denken, zijn er groenten en groenvoer die ik ook gedroogd aan hen kan geven? En gaat er veel van de voedingswaarde af? Ik blijf natuurlijk altijd vers groenvoer en verse groenten geven, maar ik was benieuwd of ik bij een teveel ook wat kan laten drogen om het op die manier niet weg te hoeven gooien. Gedroogde brandnetels zijn bijvoorbeeld al een hele hit en ze vinden het lekkerder gedroogd dan vers (nadat de brand eruit getrokken is natuurlijk). Ik hoor graag wat jullie ervaring is!
 7. Yeap! Het heeft reliëf en is een beetje rubberig, dus dat moet goedkomen 😊
 8. Ik heb statisch raamfolie gehaald, ik denk dat dat ook goed gaat werken. Het is een stuk dunner dan vinyl en ik kan het als een sticker op de bodem plakken van het hok waardoor ze niet aan de randjes kunnen knagen πŸ™‚ Ik gebruik het niet voor de ren, maar daar bedenk ik nog wel wat voor.
 9. Er zit een Kwantum bij mij in de buurt, dus dat komt goed uit! Bedankt voor de tips! Bob en Lola zijn geen knagers gelukkig, maar ik zal er rekening mee houden dat ze niet bij de randjes kunnen πŸ™‚
 10. Bob is een binnenkonijn inderdaad, ik ga hem binnenkort koppelen aan een voedster (Bob is een jeweetwel-konijn) zodra ze hersteld is van oormijt. Ik ben in het proces om een deel van mijn studiekamer af te zetten voor hen en dan is de tip voor vinyl op maat knippen een goed idee om in de ren te zetten en op de vloer van het binnenhok! Waar kan ik vinyl halen? Moet ik naar Karwei of kan ik het ook bij de Blokker halen?
 11. Hoi allemaal! Ik heb net een prachtige grote binnenkooi gehaald voor mijn konijntje Bob, maar ik zag dat de vloer van dit hok helemaal geen textuur heeft (Duvo is het merk van de kooi). Hebben jullie misschien tips voor hoe ik de vloer wat meer textuur kan geven, zodat Bob niet uitglijdt? Als bodembedekking gebruik ik nu een laag hennepvezel.
 12. Dat maakt het allemaal helemaal helder, bedankt! Dan maak ik voorlopig gewoon een vetpotje aan voor de nijntjes 😊
 13. Dankjewel allemaal! En ik zal de links zeker checken, thanks πŸ™‚
 14. Hoi allemaal, ik ben op zoek naar een verzekeraar waar ik mijn drie konijntjes (3 maanden, 1 jaar en 4 jaar) kan onderbrengen voor ongevallen, jaarlijkse controle en vaccinaties. Ik heb gekeken naar Pet Plan en ik was benieuwd wat jullie ervaring was en of er misschien andere verzekeraars zijn die ik nog kan overwegen. Ook moet een rammetje nog gecastreerd worden en een vrouwtje nog gesteriliseerd worden. Groetjes!
 15. Hoi allemaal! Ik heb net drie konijntjes een nieuw huisje gegeven (ik heb ze geadopteerd van andere huishoudens) en tips over hoe ik ze het beste huis kan geven, hoe ik ziektebeelden kan herkennen en voorkomen zijn erg welkom!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .