Ga naar inhoud

Nienouke

Members
 • Aantal items

  19
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Nienouke's Achievements

Groentje

Groentje (1/6)

0

Community reputatie

 1. Ze zijn 4 maanden. Mannetje is gecastreerd en vrouwtje niet. Het vrouwtje zat in een ander hok, nu delen ze samen dat van het mannetje dat we helemaal proper maakten. Ze zitten nu bijna 2 weken terug samen.
 2. Hoi allemaal Tot een tijdje geleden zaten onze konijntjes apart, nu leven ze gezellig samen en gelukkig komen ze heel goed overeen. In hun aparte verblijven was het best proper! Geen bodembedekking, elk een toilet, in het slaaphok lag back to nature en stro. Het was oké, toilet maakte we elke dag proper, voor de rest moest er niet veel proper gezet worden. Nu zitten ze samen én is het een zooitje van jewelste. Ongelooflijk. Tot boven aan het dak zie ik pipi, overal plasjes pipi én overal kaka. wat moeten we nu doen? Is dit even een periode waar we doormoeten ivm territorium? Of is er iets anders aan de gang? dankjewel!!
 3. Hallo!! We dachten vorige week.. Misschien moeten we toch maar contact opnemen met het opvanghuis in de buurt die ook aan koppelen doen. Want wij zouden niet gerust zijn, wij zouden overal paniek zien… Dus we hadden een afspraak ingepland voor komende zaterdag (25/09). Gisteren kwam ik thuis van het werk… om de ene of andere reden, een plank weg gestampt.. zaten de twee lekker samen in 1 hok. Ik even in paniek, maar ze waren echt gezellig samen. Ondertussen dag 2 en alles gaat nog prima. Ook het grazen op het gras, komen elkaar tegemoet… Bij het avondeten (groenten) hebben we ze even apart gezet, want Oezzy (mannetje) is denk ik de sloef.. eet veel trager en als Izzy (vrouwtje) komt, gaat het mannetje weg en kan zij zijn eten verder opeten.. vanmorgen was dat ook zo. Wat doen we daarmee? We zagen dat ook deze namiddag op het gras dat Oezzy duidelijk de ‘onderdanige is’. Is dat oké?
 4. Merci voor de snelle reactie Van allebei! Mega bedankt. Super duidelijke en goede uitleg! ❤️
 5. Oezzy is eindelijk gecastreerd. Joepie. De konijntjes hebben een paar maanden geleden samen gezeten. Tot we ze moesten scheiden, omdat elk moment de balletjes er konden zijn.. helaas hebben we heel lang moeten wachten. Toen hebben we de fout gemaakt de eerste twee dagen van ‘scheiding’ om ze samen nog wel op het gras te zetten. Dag 1 ging dat goed, dag 2 hebben ze gevochten. Nu.. wat doen we? neutraal terrein, is dat een afgebakende ren? Is dat een hele tuin? Hoe moet ik dat zien? wat als ze vechten? Halen we ze dan uit elkaar of is het ‘wachten’ tot iemand zegt ‘t is oké?’ Komen we er net wel tussen of net niet? wat als ze vechten, en blijven vechten? zet je ze op het einde van de dag samen in het hok, of best niet dan denk ik? Begin je de volgende ochtend dan gewoon terug opnieuw? Wanneer kan je spreken Van een succes en wanneer van een faling? Als het op het gras goed gaat.. gaat het dan sowieso ook goed in het hok? Handschoenen, eten zullen we zeker bij de hand nemen. oh God, ik hoop zo hard dat het lukt… het is zo vreselijk om ze apart te hebben zitten….
 6. Hoi hoi Onze Izzy en Oezzy zitten buiten. Mooi onder een grote boom. Lekker fris in de zomer (die we nu niet gehad hebben), beschut van de meeste regen en wind. Wij twijfelen nu erg om ze binnen in de garage te zetten, voor een super natte herfst en een koude winter? Ik heb precies gelezen dat ze daar wel tegen kunnen, maar het is toch wat zielig misschien? We lazen ook dat je dit doet best vooooor half september, ivm de vacht. Maar hoe zit dat nu bij hun vacht, door de slechte zomer? Precies al altijd herfst geweest de voorbije maanden. Er zijn zoveel tips op de site, en meningen, maar ik weet het echt niet meer. Ze zitten momenteel ook nog apart, te wachten op het indalen van de balletjes zodat Oezzy gecastreerd kan worden. Hoe lang dat nog gaat duren…. we hopen snel, dat we ze snel terug kunnen koppelen (hopen dan ook dat dat ook lukt).. dus tot hier toe kunnen ze ook niet lekker dicht bij elkaar gaan zitten. Ze zijn nu allebei 13,5 weken. Dankjewel voor je reactie.
 7. Dat er veel informatie is en mensen je willen helpen heb ik al snel door gehad. Dat is KEI tof! Maar soms komt het heel denigrerend over (een scherm maakt het daar dan lastig in hè..) interpretatie etc. Maar is dan wel weer kei gemakkelijk dat zo een forum bestaat. Dankjewel voor de links! Heb al veel leesvoer gehad. Mijn batterij is al vaak plat geweest. de ene keer brengt het me raad, de andere keer ben ik hopeloos (zeker omdat het koppelen misschien niet gaat lukken na de castratie én ze nu al uit elkaar moeten…)
 8. Hoi! Dankjewel voor je reactie. Ik lees het helaas pas nu. We hebben ze zaterdag en gisteren telkens samen op het gras gezet.. ging goed vandaag ging het mis. De voedster vindt de aanwezigheid van de ram niet fijn precies. Ze begonnen elke keer te vechten. Vanaf vandaag dus de komende 1,5 maand uit elkaar? Zo erg. En net nu we op vakantie vertrekken. In de ren durven we ze niet apart te zetten, want daar hebben we de eerste weken van gemerkt dat ze konden ontsnappen. we hebben dus nu de boven verdieping van de onder verdieping afgesloten. Het zal helaas zo zijn. We zijn op zoek gegaan naar verblijven maar die zijn of super duur of te klein. Dit leek ons dan het beste voor nu… wel een goed idee om ze na verloop van tijd zo aan de ren te bevestigen het hok, maar niet op het gras dus? Op de stenen, is dat wel leuk voor de konijnen? En dan elke dag wat gras erbij gooien/leggen? Want ze moeten toch ook wel wat kunnen grazen? het is inderdaad heel sneu zo apart en ik hoor van velen dat koppeling vaak weinig kans heeft. Onze dochter heeft daar nu al veel verdriet van dat ze apart zitten, ze net gevochten hebben én dat de kans bestaat dat ze na castratie niet meer samen kunnen.. ook ik vind het niet leuk.
 9. Misschien ook wel fijn, want dat kwam wat denigrerend over.. mijn nicht is zelf verrast door haar nestje en doet net zoals wij alles voor haar konijnen/dieren.. ze heeft me al veel raad gegeven net zoals ik voortdurend zit te surfen.. maar overal hoor je ONEINDIG veel tegenstrijdigheden….
 10. Hoi! onze konijntjes staan op tegels. Op ons terras. Ze worden elke dag (behalve gisteren) een kwartier tot een half uur op het gras gezet. Omdat ik inderdaad lees dat dit niet goed is. Nooit niet? Of alleen bij baby’tjes/kleintjes? Dus momenteel zit daar geen probleem 🙂 die transport box is inderdaad met gaatjes, voorlopig niet nat geworden, maar mss voor de komende 4/5 weken toch een andere optie voorzien? Kan zo een houten huisje? Ze zullen het voorlopig wel inderdaad met wat minder ruimte moeten doen. Als ik geen andere ren vindt zal het vrees ik toch wel de onder verdieping zijn…. Terug naar mijn nicht is ook inderdaad een optie, maar zij zijn met vakantie volgende week (net als wij) mijn ouders komen 3x per dag volgende week voor onze konijntjes tot hier.
 11. Hoi! dankjewel voor je reactie. we wilden eigenlijk de onderkant van het hok gebruiken, denk je dat dat oké is? En dan de transport box als huisje / slaapplaats gebruiken? Zo is het momenteel. Lijkt dat oké? Dus niet samen zetten onder toezicht? Dat was wel onze bedoeling, waarom zou je dat niet doen? We hebben maar schrik dat als ze zo 4/5 weken niet bij elkaar zijn, ze elkaar mss pijn gaan doen ofzo? Zo sneu… maar wat moet; moet natuurlijk… Dankjewel hè
 12. Hmmm, toch lees ik dan weer dat je best twee konijntjes neemt hè. Het zijn broer en zus, komen uit hetzelfde nestje. Zijn al sinds gisteren opzoek naar een oplossing… we doen ons best. Binnen is geen optie, onze hond is super lief, maar zoiets durven we niet 😁😢
 13. Dankjewel voor je hele uitgebreide uitleg. de konijntjes komen niet uit de winkel, dat zouden we trouwens nooit doen. We hebben ons op voorhand heel goed ingelezen. Wij zijn echt mensen met een hart voor dieren. Het zijn broer en zus, we hopen dat ze samen nog heel oud mogen worden. Voorlopig klikt het heel goed. Afwachten wat het gaat zijn na de castratie als ze een tijd uit elkaar zijn geweest.
 14. We kochten een mooi groot PVC hok (blijkbaar bijten ze een houten gemakkelijk kapot), haalden hooi, houtvezel, toiletje, en pelletjes in huis. Een buitenren kregen we via via voor op het gras. Enkele foto’s voeg ik toe om mee te genieten. Maar ook enkele vraagjes vuur ik graag af. Overal lees ik dat ze heel snel zindelijk zijn en proper op zichzelf, nu moet ik al 2 weken elke dag minstens 2x het hok proper maken en 2x per week verschoon ik het helemaal (uit wassen enz). Maar om eerlijk te zijn, dat hou ik niet lang vol - zeker niet als ik aan het werken ben. Dus vraagje 1.. wat doen de verkeerd ik het hok? Moeten we iets anders van bodembedekking gebruiken? Of een andere inrichting? Op de foto heb ik het hok net opgepoetst. De kakjes zijn eruit gehaald en in het toiletje een aantal gelegd. Hier komt vraagje 2.. Ik hoorde van de dierenarts en ik las ook op internet dat ze (net zoals de paarden) aan gras moeten wennen. Ze worden nu al 2 weken elke dag een klein half uurtje op het gras gezet. Vanaf wanneer mogen ze hier ‘een hele dag’ op staan? We wilden het hok misschien aan de grote ren koppelen.. want het is nu een zootje op is terras. Wij horen HEEEEL graag jullie mening en ideetjes. alvast bedankt om je tijd te nemen om dit te lezen. Warme groetjes Anouk & Nienke
 15. Hoi! uit elkaar niet, maar wel in’t oog houden dat de balletjes niet ingedaald zijn? Dit doen we elke dag.. al weten we niet goed wat we kunnen of moeten verwachten. Als je daar toevallig een foto van zou hebben? uit elkaar zal wel lastig worden? We hebben maar 1 hok en 1 buitenren. Die buitenren staat op het gras.. ik kan daar wel een transport box zetten als nestje.. is dat een optie? maar mogen ze al zo lang op het gras? Dan zou ik wat afwisselen dat ze gescheiden zijn maar toch regelmatig kunnen genieten van het gras. wel sneu zo 2-4 weken uit elkaar halen…
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .