Ga naar inhoud

KimG

Members
  • Aantal items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

KimG's Achievements

Groentje

Groentje (1/6)

0

Community reputatie

  1. Update: Winky is thuis. De spierverlamming is achteruit gegaan in zoverre dat hij enkel nog echt miiiiinimale kracht in z'n voorpootjes heeft. Met zijn hoofdje nog steeds alles goed. Hij heeft 1/4 klokhuis zelf uit mijn hand gegeten en ook zelf wat paardenbloem. Wel ben ik nog bezig (verdeeld over de dag) nog zo'n 25 gram dwangvoer te geven. Ik heb hem geprobeerd met handdoeken stevig vast te leggen en zo blijft hij ook "rustig" (op het oog) liggen. Maandag ga ik sowieso met hem naar mijn eigen dierenarts, kijken wat zij zegt. Ik moet voor nu doorgaan met duplocilline, metaclam als ontstekingsremmer, panacur voor de zekerheid tegen EC en laxeermiddel. Eventuele ideeën om het voor hem fijner te maken zijn welkom!
  2. Bedankt voor de snelle reactie!! De arts zei aan de telefoon al dat hij geen pijn heeft, omdat hij dus echt verlamd is en niet op pijnprikkels reageert. Ik wil hem daarom denk ik ook meenemen en voor hem zorgen tot maandag, al is dat idd maar om afscheid te nemen. Heb je toevallig nog tips voor bepaalde soort pijnstilling of ontstekingsremmers die een scheve wervel goed zouden kunnen doen?
  3. Een hele korte samenvatting: Winky (mannetje van 4) is 2 weken geleden onder narcose behandeld aan meerdere abcessen in zijn mond veroorzaakt door haken op tanden. Na de ingreep moest ik om de dag duplocilline prikken en sinds donderdag ook pijnstilling erbij omdat hij nog geen brokken at (wel hooi en ander zacht voer). Vanaf donderdag (toen ik dus met pijnstilling begon) was hij enorm aan de diarree en hij was al veel afgevallen. Gisteravond viel hij plots de hele tijd om, kon niet normaal lopen. Naar het dierenziekenhuis in Anrhem gegaan die dachten dat hij zo verzwakt en uitgedroogd was dat hij simpelweg geen kracht meer had om recht te staan. Hij is daar opgenomen met infuus. Vannacht gebeld dat ze waren begonnen te behandelen tegen EC omdat hij steeds meer kracht in zijn achterpoten verloor. Bij de update vanochtend vertelde ze dat zijn achterpoten volledig zijn verlamd (geen pijnprikkels),z'n voorpoten ernstig verzwakt (wel pijnprikkels), maar zijn hoofd 100% oke dus dat EC onwaarschijnlijk is. Op een röntgenfoto zagen ze naar alle waarschijnlijkheid een verschoven wervel (niet gebroken) die volgens hun de verlamming veroorzaakt. Ik heb nu 2 opties; hem vandaag in laten slapen of hem mee nemen naar huis. De arts zei wel dat als er maandag geen verbetering is met pijnstillers en dwangvoer het dan ook niet gaat komen. Winky is dus al erg verzwakt door de ingreep in zijn mond (weegt normaal tussen de 1.3 en 1.4 kg en nu nog 1.12). Ik weet gewoon niet wat ik moet doen en hoe ik helder een beslissing kan maken, zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? Ik moet vandaag om 12:45 naar hem toe
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .