Ga naar inhoud

Bunnymommy

Members
  • Items

    196
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    6

Berichten die geplaatst zijn door Bunnymommy

  1. Ik woon zelf ook in Apeldoorn, en sinds kort ben ik bij dierenartsenpraktijk de Driehoek, specefiek bij Yvone terStal. 

    Mij bevalt het, ik ben er nog maar 1 keer geweest voor vaccinatie, maar dat vond ik een fijne ervaring! 

     

    Ik had op advies van Bunnybunch ers het een en ander gevraagt. Ze doet regelmatig extra cursussen, haar interesse ligt vooral bij konijnen en knaagdieren. (ik heb haar van alles gevraagt, als je alles wilt weten stuur je maar een pb hoor) Toen ik er was vroeg ze onder andere naar huisvesting, of ze goed hooi aten, welk voer ik ze gaf. 

     

    Ik raad deze praktijk, en dan deze dierenarts echt aan! 

     

    Dit is wel gebaseerd op 1 jaarlijkse check inclusief vaccinatie, dus zegt nog niet alles😅

  2. Dankjewel @Lienappelsien!

     

    De afspraak is gemaakt, over 2 weekjes worden ze nagekeken en gevaccineerd bij Yvonne, die is bij hun gespecialiseerd in konijnen. Je kan niet weten hoe blij ik ben! Nu kan ik (naar ik weet) alles afstrepen, ze hebben een ruime ren, onbeperkt hooi, ze krijgen selective wat wel redelijk goed voer is, en lekkere groente en kruiden, en een jaarlijkse controle en vaccinatie! 🥰🥰Screenshot_20220119_182110.thumb.jpg.de1510c5adc667f6fa7d230422f6897c.jpg

    • Vind ik leuk 7
  3. 29 minuten geleden, Evee zei:

    Moet je wel een beetje durven vragen 😉 Dat kan al gewoon heel losjes van "wat voor problemen met konijnen zien jullie nou het meest?" enz. Dat is fijner dan er al met een spoedgeval staan en het nog moeten uitzoeken 😉 

    Ik zal het vragen, ik heb eindelijk mijn ouders overtuigd dat een jaarlijks consult nodig is, en vaccinaties. Duurde even maar ze zijn over! 🎉🎉

    Ik had op hun website al het een en ander gevraagd, ze antwoordden dat de konijn kundige arts in november de laatste bijscholing heeft gehad, en dat de assistentes in november de konijnen cursus voeding en narcose hebben gevolgt. 

    Voor een spoedgeval is het heel fijn om te weten dat je bij een goede dierenarts zit inderdaad ☺️

    8 minuten geleden, Kolino zei:

    Ik weet niet of het een speciale naam heeft, maar je zou daar navraag naar kunnen doen of zij daar bekend mee is.

    Ik zal het vragen, ik vind het wel een beetje spannend om zoveel dingen te vragen, misschien dat ik mijn moeder ook een paar vragen doorgeef, dan hoef ik ze zelf niet allemaal te stellen en heb ik wel alle antwoorden. 

     

    Ze worden dan dit jaar voor het eerst gevaccineerd, vorig jaar was de doelstelling genoeg ruimte en goed voer (ook gelukt trouwens). Daarna meteen om meer vragen kon niet. Dan is het het beste om ze in het voorjaar te vaccineren toch? Om in de ergste periode goed gevaccineerd te zijn. Of is dat een beetje ouderwets en maakt het niet uit? 

     

  4. Ik ben op zoek naar een goede konijn kundige dierenarts in mijn omgeving (rond Apeldoorn) op de lijst kwam ik niet echt dierenartsen in de buurt tegen. Nu heb ik dierenartsenpraktijk de driehoek gevonden, in klarenbeek. De site ziet er goed uit. Heeft iemand ervaringen met deze dierenpraktijk? Of iemand die de site er ook goed uit vind zien? Screenshot_20220118_121447_com.android.chrome.thumb.jpg.7589e3eef887fd1d14a0ff361cff8b78.jpg

     

    Dit is hun konijn kundige dierenartsScreenshot_20220118_121347_com.android.chrome.thumb.jpg.3a432bcb5f27fb7193c07d97073c6f89.jpg

    Ik vind het er goed uit zien, vinden jullie dat ook? 

     

  5. 3 minuten geleden, Jamesthebunnybutler zei:

    Ik denk dat het te veel aan hooi met name te maken heeft met dat hooi droog is. Je wil daarom dat ze ook groente eten en voldoende drinken om verstoppingsklachten te voorkomen. Met wat jij verder geeft zou het geen problemen moeten opleveren en zou ik hartstikke blij zijn dat er zo fantastisch hooi gegeten wordt!

    Dan is het inderdaad gewoon goed dat ze zoveel eten. Als ze dit konden lezen zouden ze echt denken 'tis ook nooit goed, toen we 1.5 jaar geleden net kwamen aten we geen hooi en dat was een probleem, en dan gaat ze nu moeilijk doen over dat we goed hooi eten' 😂

    Naja, beter te bezorgd dan als er echt iets is het niet merken zullen we maar zeggen🙈

  6. Daar komen ze nog niet aan nee. Misschien dat het ook heeft te maken met dat ze heel klein zijn? Want dan hebben ze een relatief grotere oppervlakte in vergelijking met hun inhoud dan grotere konijnen zouden hebben, en kost warm houden relatief meer energie. Maar misschien is dat weer te moeilijk nadenken hoor🤔😂

  7. 7 minuten geleden, Eefje zei:

    Te veel hooi eten bestaat niet hoor! 

     

    6 minuten geleden, Evee zei:

    Nee hoor, te veel hooi kan bijna niet. 

    Gelukkig! Toch een geruststelling omdat ik op de meeste plekken een bepaalde hoeveelheid las, en ze eigenlijk altijd meer eten.

    Ik geef ze bergweidehooi, dat is een mix. 

    1 minuut geleden, Kolino zei:

    Maar als ik een inschatting maak van het aantal gram dat jouw konijnen eten, dan zou ik me geen zorgen maken. Het is niet teveel, het formaat konijn is een handvat om er voor te zorgen dat ze in ieder geval niet te weinig hooi krijgen.

    Oke, te weinig krijgen ze iig niet😊 Hoeveel zouden ze moeten eten om echt te veel te eten? 

  8. Ik lees overal dat ze 1 keer hun eigen formaat moeten eten in los hooi, maar Bun en Clyde eten echt haast 2 keer zo veel hooi. Is dat een probleem? Ze eten 10 g per kilo ss brokjes, dus 30 g totaal, (als ik ze meer geef eten ze echt veel minder hooi) en savonds ongeveer 100-125 gram groente (voor samen 3 kilo konijn) hun keutels zijn altijd heel mooi. 

    Ze vallen niet af en ze komen niet aan. Ze zijn wel heeeeel druk, dus misschien dat ze daarom zo veel nodig hebben? Of is 1 keer hun eigen formaat gewoon een minimum en is bijna 2 keer ook goed? 

  9. Toen ik mijn konijntjes net kreeg, aten ze ook niet echt goed hooi. Ik heb ze toen Versele Laga Timothy hooi gegeven net als @Rosindagemixt met (Barn I) kruidenhooi. Inmiddels mix ik het er nog een beetje doorheen, maar niet heel veel meer. Ze eten nu bergweidehooi heel goed, en dat is een stuk goedkoper😅

     

    En ik heb hooi thee gemaakt en dat in de drinkbakjes gedaan, misschien is dat een idee? Voor mijn gevoel raakten ze toen wat meer gewend aan hooi, en zijn het toen beter gaan eten. 

    • Bedankt 1
    • Mee eens! 1
  10. 58 minuten geleden, Evee zei:

    Ze is geen zielig hoopje, maar het zit niet goed. Ik weet ook niet goed of het gas over verstopping is, misschien heeft het haakjes als oorzaak? Het is gissen natuurlijk, dus wel fijn dat er iemand naar kan kijken. Ik hoor niet veel als ik haar buik luister. Ik heb haar niet getemperatuurd, maar de oortjes zijn koud, nekje ook niet heel warm. Ze weigert natuurlijk bij de snugglesafe te gaan zitten. 

    Maar goed, 10 over half 2 dierenarts dus. Niet mijn eigen, die zit helemaal vol vandaag, maar een andere die ik niet ken. 

    Veel success bij de dierenarts! 

     

    Even tussendoor een vraagje: Bunny zit nu in de rui, is dat normaal? Het lijkt me niet het logischte moment om nu te verharen. Het is niet heel veel, en gelukkig mag ik ook altijd even mijn handen er doorheenhalen zodat ze niet al te veel haar gaan opeten oid

  11. Ik vroeg mij af of er meer konijntjes verwend worden deze dagen. Ik heb ze de hooiruif (die uit t café) gegeven gisteren, omdat ik niet kon wachten. En konijn vriendelijke kerstkransjes gebakken, en ze krijgen vandaag een handje extra van het speciale hooi wat ze zo lekker vinden en ik normaal mix met gewoon bergweidehooi. Krijgen jullie konijntjes ook iets lekkers of extra's vandaag en morgen? 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .