Ga naar inhoud

Iriss93

Members
 • Aantal items

  6
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Iriss93's Achievements

Groentje

Groentje (1/6)

0

Community reputatie

 1. Ja zal ik zeker doen, duimen maar!
 2. Vandaag overleg gehad met da, zij denkt niet meer aan mijt maar we gaan de huid extra ondersteunen met een probiotica protexin. Schijnt bij zulke schilfers goede resultaten te geven.
 3. Fijn om te lezen dat er vaker schilfers zijn zonder oorzaak en dat jullie konijnen daar geen last van hebben. Online vind je hier vrijwel niks over. Vanwege de EC in het verleden wil ik niet eindeloos van alles gaan proberen, zeker omdat hij er ook weinig last van lijkt te hebben. Joep wordt volgende week 2, ook nog een jonkie ☺️ Bedankt voor het delen!
 4. Ik zal het benoemen als ik maandag overleg heb met de da, dankjewel! Eerder de oortjes soms al ingesmeerd met kokosolie, dat schijnen mijten niet fijn te vinden en maakt schilfers los. Als de oortjes ingesmeerd waren zag je vrijwel geen schilfers meer, maar bij het opdrogen van de oortjes kwamen ze weer terug. Vandaar dat je dan toch afvraagt of het niet aan de huid ligt
 5. Schimmelkweek is ook al genomen, deze was negatief
 6. Goedenavond, Bij ons konijn hebben we vorige zomer schilfers op zijn oortjes ontdekt. Naar de da, die dacht aan mijt (was niet onder de microscoop te zien) en 3x stronghold gehad. Stronghold leek wel iets te doen, maar schilfers zijn nooit weg geweest. Geen verdere behandeling gehad, omdat ec om de hoek kwam kijken. Na de EC nog steeds schilfers, dus uiteindelijk in februari nog een kuur 3x stronghold, weer niet helemaal weg de schilfers. Toen 6x een injectie met ivermectine gehad, schilfers zijn toen flink afgenomen maar nog steeds niet helemaal weg. Da meent dat na 6x de mijt wel echt weg moet zijn en stelde vitamine b injectie voor om de huid te herstellen, maandag is deze gegeven en vandaag zag ik weer flink meer schilfers..zo lastig dit! Zijn er mensen die dit herkennen? Zie ik iets over het hoofd? Is het nog steeds de mijt, of kunnen konijnen ook gewoon een droge huid hebben? Belangrijk om te weten; -de schilfers zijn in het jaar dat ze nu aanwezig zijn soms erger maar zorgen niet voor kale plekken, wondjes oid - tijdens de behandelingen hebben we ondersteund met speciale oormijtkruiden en elke week/halve week alle spullen in de omgeving gestoomd - Hij komt van de fokker en we vermoeden dat de schilfers er altijd al gezeten hebben
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .