Ga naar inhoud

FlappieLeeuwtje

Members
 • Aantal items

  66
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door FlappieLeeuwtje

 1. Hoi allemaal, Zojuist ontdekte ik bij leeuwtje een witte vlek in zijn oogje... het ziet niet uit als reflectie... Heeft 1 van jullie dit wel eens meegemaakt? Ik ben bang dat we maar weer eens langs de dierenarts moeten😖 Ben er echt niet gerust op😟
 2. Op welke leeftijd moeten we van SS junior overstappen op SS adult?
 3. Bedankt @Evee. Ik zag deze symptomen ook voorbij komen, die hebben we gelukkig nog niet herkend, maar we zullen hem goed in de gaten houden of het haar weer gaat groeien.
 4. Dank je, voor je snelle reactie! Het is geen tralieknager. Bijtwondje zou op zich kunnen nu ze weer bij elkaar zitten, maar ik zie ze elkaar vooral likken. In de afgelopen dagen is het niet veranderd, maar we zullen het wel in de gaten gaan houden. Hoe zou ik kunnen herkennen of het om schurft gaat?
 5. Onze zwarte ram van bijna 6 maanden heeft sinds 3 dagen een heel klein wit plekje bovenop zijn neus. Het lijkt een klein kaal plekje waar je zijn huid doorheen ziet. Moeten we daar iets mee?
 6. Laatste update: Het gaat heel goed met Flappie en Leeuwtje. Ze zitten weer als vanouds bij elkaar. Zoeken elkaar regelmatig op, maar gaan ook regelmatig hun eigen gangetje. Vond het de afgelopen dagen met de regen wel heel fijn dat ze lekker elkaar hadden, aangezien wij dan iets minder vaak bij ze langs kwamen om ze volop aandacht te geven😊😍 We hopen dat het goed blijft gaan gedurende de puberteit🤞 Dank voor alle tips en steun!
 7. Update: We hebben ze vanmorgen in hun originele verblijf gezet en dat gaat tot nu toe goed😊 Ze likken elkaar wat over en weer en zijn het verblijf weer een beetje aan het herontdekken. Het 'zoldertje' (ferplast 140) hebben we nu nog even dicht gelaten, omdat dat maar 1 uitgang heeft. Die willen we morgen weer open doen, als het zo goed blijft gaan.
 8. Het is erg goed gegaan vandaag, ze liggen veel samen en komen enthousiast aangerend wanneer je aan komt lopen😄❤
 9. check, gaan we doen. Ze liggen al de hele middag samen onder het krukje. Heerlijk ontspannen naast elkaar. Maar net was Flappie wel weer even aan het jagen op leeuwtje en hij vond dat even niet zo leuk... We wachten verder af😄
 10. O echt🤭🤭😁 zo zie je maar... Ik zie met mijn leken pgen andere dingen. Dank voor de uitleg! Nog tips?
 11. Dank je! Dat geeft hoop! Leeuwtje lijkt steeds een beetje te 'duiken' in de buurt van Flappie en wacht dan rustig af, ziet er in mijn ogen wat onderdanig uit. Flappie ging Leeuwtje net een paar keer likken aan zijn koppie terwijl hij zo plat op de grond lag. Ook liggen ze op momenten broederlijk samen onder het krukje dat in de ren staat. Voor de nacht spannen we gaas over de ren. Flappie heeft de afgelopen 9 weken ook in een ren met dit gaas er over geleefd en dat ging goed. We zetten het vast met een heleboel knijpers, zodat er geen katten in, of konijnen uit kunnen springen. Ze staan onder onze carport, dus zijn ook beschut tegen regen en zon. zo kunnen ze een paar dagen verblijven. Is woensdag of donderdag een goed moment voor de volgende stap?
 12. Update: Ze zitten sinds vanmorgen bij elkaar op neutraal terrein. Ze zijn tot nu toe vrij rustig. Flappie heeft wat gejaagd en gereden op Leeuwtje, hij laat het toe en doet geen poging om op Flappie te rijden (zoals ik al een beetje had verwacht). Ze zitten zich af en toe ook te wassen en gaan op momenten lekker languit liggen. Ook hebben we ze samen wat brokjes laten eten. Verder is Flappie voornamelijk bezig met een ontsnappingsplan om uit deze vreemde omgeving te komen😆🤭 Leeuwtje zoekt Flappie veel op, is duidelijk geïnteresseerd in haar, andersom lijkt Flappie nog niet erg geïnteresseerd, meer bezig met ontsnappen dus door tegen de ren te duwen... maar loopt ook nieuwe van Leeuwtje weg... Iemand nog tips voor het vervolg?
 13. Dank je, ik zal het jullie laten weten!🤞
 14. Dank dat is mooie concrete informatie alvast. Volgende week is Leeuwtje echt goed aangesterkt van de operatie, dus dat is een fijn idee 😊
 15. Dank voor de waarschuwing! Ik heb de kids er in ieder geval vast op voorbereid dat het ook zo kan zijn dat ze elkaar niét zien zitten en dat we dan naar andere oplossingen moeten gaan kijken. Maar daar gaan we dan wel verder naar kijken, wellicht is er ruimte voor 4 konijnen uiteindelijk (En dan dus 2 uit de opvang). Ik zal de topics ook even doornemen voor onze poging volgende week. Zou leuk zijn als het gaat lukken maar het blijft een gok😬
 16. Dank je voor je snelle reactie. Ik verwacht dat ze daar wel uit zullen komen als ik ze de laatste tijd heb gezien. Zij bepaalt en hij vindt het allemaal wel prima... Maar zal uiteindelijk bij de poging echt blijken natuurlijk. We hebben een neutrale ruimte dus dat is fijn. We zijn nu nog bij onze caravan, dus zodra we terug zijn volgende week gaan we het een poging geven. Ik ga mij vast inlezen in alle documenten die hier op de site staan over het koppelen. En dan is het hopen dat het gaat lukken😅🤞
 17. Beste allen, Leeuwtje (ram) is inmiddels ruim 14 dagen geleden gecastreerd. Hij is nu 22 weken (5 maanden en 2 dagen) oud. Flappie, onze voedster (wij lazen alle informatie over koppeling in de opvsng pas na aanschaf) is nu 21 weken oud (op 4 dagen na 5 maanden oud). Op dit moment zitten ze apart in een buitenverblijf. Hun verblijven zijn gescheiden door een ijzeren hekje. dus ze kunnen elkaar zien en ruiken. Ze zoeken elkaar regelmatig even op door het hek en gaan soms allebei aan hun eigen kant naast elkaar liggen. Wanneer is het beste moment om een poging tot koppeling te ondernemen met de grootste kans van slagen? Kunnen we dit nog proberen voordat Flappie 6 maanden is en gecastreerd gaat worden? (Zij was altijd al de meest dominante van de 2 en nu met haar hormonen al helemaal) of is het verstandiger om te wachten tot ze gecastreerd is om het de beste poging te geven? Alvast bedankt voor het meedenken!
 18. Bedankt voor je snelle reactie! Hij lijkt wel weer helemaal happy terug in zijn hok en ren😍🤩 Flappie moet wel weer even wennen om niet meer alle ruimte te hebben😅 Ze rende aan haar kant van de ren hard op leeuwtje af. Maar ging vlak daarna ook weer lekker relaxt liggen... Ik ben benieuwd hoe dat straks zal gaan als ze weer samen mogen 🤞🤞 de hormonen van Flappie beginnen behoorlijk op te lopen heb ik het idee😉😁
 19. Update: We zijn nu echt bij de naconrole geweest, de wonden zien er allemaal rustig uit. Hij mag weer naar buiten, we moeten hem nog wel even extra info de gaten houden, of hij niet de neiging krijgt aan de wond te gaan knagen. Moet ik nog extra maatregelen nemen voor de nacht? Extra stro of hooi neerleggen zodat hij zich makkelijker warm kan houden tegen evt wind bijvoorbeeld? Tot nu toe lijkt het verder goed te gaan in het hok en in de ren in ieder geval. Hij is wel extreem schuw 😔 hoop heel erg dat we de komende tijd niet meer aan hem hoeven te plukken zodat hij éindelijk vertrouwen kan gaan opbouwen 😬😬🤞
 20. Ik bedoel inderdaad die op de zijkant van de verpakking staan. Het kan dus ook geen kwaad als je sprayed en ze er daarna aan gaan likken? Fijn in ieder geval dat jullie nog nooit iets hebben gemerkt van die bijwerkingen!
 21. Heb de spray gekocht voor ons 'zieke' konijn. Ik las alleen wel erg veel bijwerkingen die niet zo fijn klinken... Hebben jullie konijnen daar wel eens last van gehad?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .