Ga naar inhoud

abrikoos

Members
 • Aantal items

  26
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

2 Neutraal

Over abrikoos

 • Titel
  Lamprei

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Nee is houtvezel. Maar blijf het zaagsel noemen. Het is inderdaad veel beter. Hopelijk gaat het ook meehelpen in een goed herstel.
 2. Ja het heeft dan zeker ook zijn voordelen. Ik heb vandaag een uitgebreide mail gestuurd met foto’s van het verblijf/de werkkamer. Nu afwachten tot er een plekje is om te komen koppelen! Bedankt voor de tip! Ik had al via een andere webshop besteld. Maar ga het de volgende keer zeker hier bestellen!
 3. Vandaag hebben we het zaagsel verwisseld voor ecobed (stukjes karton). Het is bizar hoeveel stof er van dat zaagsel afkomt. Verder de hele kamer schoongemaakt en nog meer stofvrij. Abri keek het allemaal nieuwsgierig aan en hupte overal meteen op af. Ik had het idee dat het super goed ging. Ze was zo actief en hoorde haar verder niet niezen. Ook niet met het wegscheppen van die stoffige zaagsel. Alleen net gingen mijn man en ik even bij haar op de kamer zitten en de gaat me toch niezen. Ze bleef maar doorgaan en leek niet te kunnen stoppen. Ademhaling leek wel normaal te blijven. Ik
 4. Ah gut! Wat sneu! Ik hoop dat iemand van die FB groep hem op gaat halen?
 5. Bedankt voor de warme reacties, fijn om te lezen! Ik heb vanmiddag met het Knaaghof gebeld. Een heel fijn gesprek gehad en de situatie met Abri uitgelegd. Nu is er wel een wachtlijst en zijn er 3 mensen voor mij. Dit zou uitkomen op ongeveer 2 weken. Ik denk wel een mooie tijd ook om Abri aan te laten sterken en haar weerstand op te krikken. De dame aan de telefoon gaf nog fijne tips over kruiden om de weerstand op de juiste weg te helpen, dus daar ga ik ook naar kijken. Abri zou dan op een koppelvakantie gaan naar de opvang. We mogen dan wel via een formulier een aant
 6. abrikoos

  Mieren

  Kun je ontdekken waar het nest is? Dan zou je dat nog kunnen bestrijden. Of als het nest ver buiten je dakterras ligt op een ander punt al beginnen met een dikke streep stoepkrijt, om de weg daar al te blokkeren. Bloedirritant zijn ze ja.
 7. Dit was trouwens dinsdag, voordat we Koos gingen begraven. Ook al is het ontzettend sneu en onnodig geweest dat hij zo jong overleden is. Onze dochter heeft er wel veel van opgestoken. Ze was (en is) er nog steeds verdrietig over. Maar heeft hem dood gezien. hem nog geaaid en uitgebreid afscheid genomen en geholpen met het grafje dicht maken. Ik zal niet zeggen dat ik het mooi vond, want ik had duizend keer liever dat Koos gewoon was blijven leven. Maar op deze manier is haar kennismaking met 'de dood' ook een soort van zacht gegaan.
 8. Ik heb het gisteren inderdaad zo aangepakt en dat ging goed. Ze maakt zich alleen wel ontzettend druk en je hoort haar daarna helemaal ronken met ademen (vol van het snot). Ellendig allemaal.
 9. Ik zal eens contact opnemen met een opvang. Het is ook dubbel, want ik merk dat Abri uit haar doen is. Ze was vanaf het begin een heel open en nieuwsgierig, dapper konijntje. En nu is ze onzeker en schichtig. Het is voor haar ook allemaal niet niets. Vooral dat ze nu alleen zit, vind ik lastig om te zien. Online lees ik dat het heel lang (eigenlijk altijd) besmettelijk kan blijven, dus dan zou je er nooit meer een konijntje bij kunnen zetten. Het verschilt dan per konijn of ze wel of niet ziek worden ervan. Wat een lastig gedoe. Ook al moet Abri eerst echt beter worden, die volgen
 10. Bedankt voor je berichtje. Gelukkig gaat Abri sinds een kwartier weer op onderzoek uit in de kamer. Ze trekt alles weer ondersteboven en probeert het hogerop te zoeken. Maakte me toch wat zorgen dat ze de hele ochtend in haar hok bleef. De eerste antibiotica nam ze gewoon zo uit het spuitje en hoefde ik haar niet te dwingen. Maar met deze nieuwe is het een ander verhaal en moet ik haar in een halve 'wurggreep' houden om het in haar mond te krijgen. Ook sneu voor het beestje. Straks de icepod er weer bij en hopelijk komt ze de hitte goed door.
 11. Ondertussen natuurlijk heel google af te speuren naar 'SNOT' verhalen bij konijnen. Na jullie reacties ook over dat het chronisch kan worden, zakt de moed me echt wel in de schoenen. Dacht je leuk twee konijntjes aan te schaffen en het is vanaf het begin al zorgen en waarschijnlijk blijvende zorgen. Hoewel het ook maar de vraag is of Abri er überhaupt doorheen komt. Sorry, zie het even niet meer zitten en zal vast een zeurpiet zijn. Maar wilde het toch even kwijt.
 12. Ik zal nog even met de dierenarts overleggen hoe lang door te gaan met de kuur. Hebben jullie tips voor konijnenopvangen in de regio zuid holland? Bij het Knaagdierenspoor in Ridderkerk staat er dat voor losse konijnen een lange wachttijd is. Ik snap dat je niet over 1 dag ijs moet gaan en we moeten eerst Abri weer gezond hebben. Maar zoals het er daar vermeld staat, zullen hun je pas benaderen bij een geschikt konijn?
 13. Ik hoop het ook zo erg. Check haar nu elk half uur. Ze zit dankbaar op haar icepod. Nu las ik online alleen dat mensen dit 4 tot 6 weken moeten geven. Wij hebben nu het advies gekregen om het 1 week te geven. Wat is jullie ervaring? En natuurlijk ook aan het kijken voor een nieuw maatje. Alleen wanneer is het handigst ivm de eventuele besmetting?
 14. Bedankt voor jullie reacties. Abri klinkt ook erg vol en ze is in een paar uur tijd flink meer gaan niezen. Ook heeft ze nu opeens een groene neus. We hebben antibiotica gekregen. Het is enrofloxacine. Blijkbaar meestal de derde optie, maar omdat het zo snel bergafwaarts gaat wilde de dierenarts nu doorpakken. De komende uren gaan we het meemaken. Ik hoop dat ze erdoorheen gaat komen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .