Ga naar inhoud

NancyPloeger

Members
 • Aantal items

  10
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

NancyPloeger's Achievements

Groentje

Groentje (1/6)

4

Community reputatie

 1. Na een zware strijd tegen E.C. heb ik gisteren m’n lieve, stoere Nacho moeten laten gaan. Het leek eerst zo goed te gaan, maar hij kreeg begin deze week toch een zware terugval. We zijn nog een prednison kuur gestart en hebben extra vitamine injecties gegeven. Ik vond het moeilijk om te weten wanneer het moment daar was voor die moeilijke keuze, ook omdat hij nog zo lang goed deed eten. Nacho was sterk en een vechter! Gisteren schrok ik wakker en toen voelde ik dat het foute boel was. Nacho had duidelijk pijn. Toen ik hem pijnstilling wilde geven duwde hij het spuitje weg. Later heeft hij het toch zelf uit het spuitje gedronken. Daarna heeft hij nog een lekker blauw besje gegeten… zijn favoriet! Het was een zware beslissing, maar ik voelde en zag dat het niet meer ging. Nadat ik de dierenarts had gebeld is hij ook accuut gestopt met eten. Ik heb hem tot het einde in m’n armen gehouden. De dierenarts zei dat we er echt alles aan gedaan hebben en dat er waarschijnlijk nog iets anders aan de hand was, waardoor we hem niet meer konden redden😪 Hij is snel en vredig ingeslapen. Lieve kerel…. Mijn maatje… ik ga je zo vreselijk missen 😭 Ik ben blij dat ik je 7 jaar in m’n leven heb mogen hebben. Wat hebben we veel meegemaakt samen. Onze band is niet te beschrijven. Jouw vrouwtje Pita gaat je ook vreselijk missen. Rust zacht lieverd💙😪
 2. Heel veel sterkte met Brownie. ik ben helaas gisteren Nacho verloren aan EC. hij at tot het laatst wel nog zelfstandig, maar omdat hij toch mager werd ben in hem gaan bijvoeren met dwangvoer. Het is vooral hopen dat je er op tijd bij bent en volhouden qua behandeling. heel veel sterkte !
 3. Helaas heeft Nacho de strijd niet mogen winnen. Het is een nare, onvoorspelbare ziekte. Na het korte opleving was het ineens weer helemaal mis. De extra vitamine injecties en prednison hebben niet geholpen. ik mis hem nu al vreselijk 😪 alle konijnenbaasjes die in dezelfde situatie zitten, wens ik heel veel sterkte. Het is een ontzettend zwaar behandeltraject, met een onzekere uitkomst. bedankt voor jullie steun en tips, dat heeft me enorm geholpen🙏🏻
 4. Dat is het…. Zo verdrietig hem zo te zien. En ik wil heel graag doen wat het beste is voor Nacho, maar dat is met deze ziekte zo moeilijk te zeggen…
 5. Inmiddels zijn we een paar weken verder met de behandeling. Het ging echt een heel stuk beter, maar sinds gisteren is het weer minder. het hoofdje hangt weer schuiner en na het geven van de medicatie heeft hij weer last van draaien en omvallen. Morgenvroeg ga ik meteen weer naar de dierenarts om te bepalen hoe nu verder. wat is dit een zwaar traject… ik wil hem zo graag genezen, maar ook niet onnodig laten lijden. Ik vind het zo moeilijk..hebben jullie nog tips?
 6. Bedankt allemaal voor jullie berichtjes. Het gaat inmiddels de goede kant op. Ik ben bij een andere dierenarts geweest en die heeft bovenop de medicatie een aantal injecties met corticosteroïden gegeven om het herstel te versnellen. Sinds de eerste injectie merkte ik al snel verbetering. Zeker een tip om dit aan je dierenarts te vragen als je konijn met E.C. te maken krijgt. We moeten nog een aantal weken behandelen, maar het lijkt erop dat hij er bovenop gaat komen.
 7. Ik ben mijn konijn nu een week aan het behandelen. Ik merk dat het scheve hoofdje echt veel minder is. Het is nog echt niet weg, maar hij kan weer gewoon rondlopen en zelfstandig eten. Volgens de dierenarts zou het kunnen dat het altijd een beetje schuin blijft staan, maar het kan ook nog de komende weken verbeteren. Belangrijk om zo lang als nodig te blijven behandelen. Zoals iedereen ook zegt, het is heel wisselend per konijn en je moet echt even volhouden. Ik heb voor Nacho 3 injecties met corticosteroïden gekregen, om het herstel te versnellen. Dat heeft echt een flinke verbetering gegeven qua evenwicht en verminderen van het schuine hoofdje. Ik hoop voor je dat je konijn er snel bovenop komt!
 8. Bedankt allemaal voor het meedenken en de lieve reacties. Inmiddels ben ik 1 dag bezig met medicatie tegen de parasiet en een ontstekingsremmer. Hij heeft nog de kracht om zich te verzetten tegen de medicatie, dus ik ben daar nog op zoek naar een minder stressvolle manier voor hem. Verstoppen in eten werkt tot dusver niet. Nacho eet gelukkig wel weer zelfstandig en hij keutelt goed. Hij loopt ook veel rond en springt zelf de kooi in om hooi te eten. Soms verliest hij z'n evenwicht, ik merk dat met name de achterpootjes wat wankelen. De ren is nu zo ingericht dat hij zich nergens kan bezeren. De konijnen zitten bij mij binnen, dus het is sowieso warm genoeg. Voor de zekerheid heb ik een extra dekentje in de ren liggen en daar ligt hij veel op. Ik heb bij een andere dierenarts nog een second opinion gevraagd. Per mail heb ik bevestiging dat deze medicatie goed moet zijn en zodra het wat beter met Nacho gaat, ga ik daar in de kliniek langs. Het zou kunnen dat de parasiet door ander onderliggend lijden ineens actief is geworden en dat wil ik graag goed laten checken. Z'n hokmaatje Pita is nog helemaal gezond, maar wordt nu preventief behandeld. Ik hoop vooral dat ik er op tijd bij ben...
 9. Dank voor jullie reacties. Het doet me goed om te lezen dat er een kans is op genezing. Ik geef zeker niet op en ik ga alles proberen om hem beter te maken.
 10. NancyPloeger

  E. cuniculi

  Mijn lieve Nacho wilde vanmorgen niet eten en verloor zijn evenwicht. Ik ben meteen naar de dierenarts gegaan en hij kreeg de diagnose E. cuniculi. Zijn maatje Pita moet ik uit voorzorg ook meteen gaan behandelen, maar heeft tot nu toe nog geen klachten. Ik ben ontzettend geschrokken en ik wil er alles aan doen zodat mijn schatjes hiervan herstellen. Wat zijn jullie ervaringen hiermee?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .