Ga naar inhoud

Appeltaartje

Members
 • Aantal items

  11
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zuid-Holland
 • Namen van de konijnen:
  Heer en Dame

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Appeltaartje's Achievements

Groentje

Groentje (1/6)

5

Community reputatie

 1. Kan je de koppeling niet doen in jullie badkamer? Dat is vast voor beide konijnen neutraal terrein!
 2. Appeltaartje

  Sloopgedrag

  Mijn vrouwtjes konijn Ginny sloopt echt alles! Ze is gecastreerd, nu bijna twee jaar en is bij ons gekomen toen ze 7 maanden was. Ze heeft een gecastreerd vriendje. Ginny is een felle dame. Ze houd af en toe van aaien, maar gromt al snel als ze het zat is. Ze ligt het liefst overdag in de vensterbank in de zon. Ze hebben een groot hok en lopen los in de woonkamer (wanneer we thuis zijn). Ze liepen eerst dag en nacht los... ze zijn prima zindelijk samen maar Ginny sloopt echt alles! Gaten in de leren bank, knagen aan de kasten, hangt er ergens een snoertje hup doormidden. Heb ik mijn mooie dingen onder een stolp staan in de vensterbank, rondom die stolp word het houten plateau opgegeten 😆 Ze springt gemakkelijk op de bank, via de bank naar de vensterbank, OP hun hok.. Af en toe heb ik haar zelfs in de boekenkast gespot. Ze springt overal op en in! Met mooi weer staat de tuindeur open en kan ze zelf naar onze tuin lopen (Die is afgesloten). Ze heeft dus een vriendje, echt veel ruimte, speelgoed in dr hok, wilgen takken etc. Je zou zeggen ze verveelt zich niet. Af en toe loopt ze via de trap naar boven en verkent daar dan de boel.. Maar waarom dan dat slopen? Mijn mannetjes konijn doet dat nooit.
 3. Wij nemen de konijnen gewoon mee als we naar een stacaravan of huisje gaan. In de zomervakantie gaan we kamperen in een tent, dan kunnen ze niet mee. Maar in een huisje of caravan kan toch prima? Mijn konijnen zitten lekker bij de kids op de achterbank, lopen een beetje rond in de auto, eten hier en daar wat groen. En hun eigen toiletjes gaan mee en een ren zodat ze niet overal komen in het huisje. Tuurlijk geen reizen van 10 uur he, maar gewoon in NL, kan imho best.
 4. We hebben een kleed in de woonkamer neergelegd. En mijn konijnen vinden dat toch gewellldig om niet meer alleen op het laminaat te lopen. Ze maken echt de hele dag al binkies, zo lief.
 5. Voor weekendjes of midweekjes vraag ik mijn buren. Maar komende zomer gaan we maarliefst 3 weken weg. De buren hebben zelf plannen. Mijn familie hebben zelf loslopende konijnen dus daar kunnen ze niet heen, en hun hier elke dag komen is te ver (3 kwartier rijden enkele rit). Alle opvang zat ook al vol! Gelukkig heb we een vriend zover gekregen dat hij drie weken lang elke dag langs komt.. dat voelt toch wel fijn, zo iemand vetrouwd. Want; pensions hier in de buurt (25km) zitten allemaal al vol!
 6. Hier ook twee free roaming konijnen.. Ze komen in de hele kamer (en als de deur open staat ook in de tuin) en de dame loopt als de tussendeur open staat ook de trap op naar boven. Helaas knaagt de dame ook vanalles aan.. tot aan gaten in de leren bank aan toe. Dit doen ze alleen als we er niet zijn. Blijkbaar vervelen ze zich dan toch.. ze vinden het super gezellig wanneer we er zijn en komen graag bij ons zitten op de bank of ze lopen in de vensterbank. We doen ze tegenwoordig wel in hun hok als wij weg gaan of gaan slapen. Hier en daar een kussentje aangevreten tot daar aan toe, maar gaten in de kast of de bank dat vind ik echt niet tof! Overigens pakken wij onze konijnen wel op hoor. Prooidier of niet.. ik vind het belangrijk dat ze goed tam zijn en knuffelbaar. Maar dat is hier vast een onpopulaire mening 😉
 7. Hier in de poepbakken hennepvezels. In het hok een dikke laag stro. Ik had daar eerst handdoeken liggen.. dat vind mijn mannetjes konijn heerlijk! Maar ons vrouwtje knaagt het helemaal stuk helaas.. dus dan maar stro. Daar wroeten ze ook lekker in. Hennepvezels vind ik ook echt fijn. Stuift niet en het stinkt veel minder in huis.
 8. Mijn ene konijn loopt ook de trap op en af.. gaat super behendig. Als ik er geen zin in heb dat ze boven komt doe ik de tussendeur dicht.. maar als ik er niet op let ben ik haar af en toe kwijt!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .