Ga naar inhoud

Ina22

Members
 • Aantal items

  17
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Ina22's Achievements

Groentje

Groentje (1/6)

4

Community reputatie

 1. Dat is inderdaad een goed punt. In de mail stond inderdaad wel dat ze de dieren sowieso alleen samen uitplaatsen. Maar er zijn natuurlijk meer eisen dan dat die belangrijk zijn. Ik zal ze even bellen om dat na te vragen. Wederom bedankt 🙂
 2. Heb een update! 🙃 Het Dierenbeschermingscentrum Amersfoort heeft plek voor mijn Amsterdamse konijntjes en hun wachttijden zijn prima te doen! Bij hun zijn de extra castratiekosten 30 euro dus dat lijkt mij het handigst (tenzij het te traumatisch is om ze te laten verhuizen en dan meteen ook daar zo'n heftige operatie, zit ik nu te denken...) Opzich ziet deze opvang er prima uit, vrij groot en schoon - al zie ik nauwelijks fotos van de konijnenverblijven. Mocht iemand ervaring hebben met deze opvang, dan hoor ik het natuurlijk graag!! 😁
 3. Goed punt. Ik zal het eens op deze site proberen en dan kijken of er serieuze geïnteresseerden op af komen. En zeker dezelfde eisen stellen als bij het asiel, da's eigenlijk het belangrijkste. Opzich is het ook wel handig om direct contact te hebben met de toekomstige eigenaren, ipv via het asiel. Zo kan ik als het ware nog 'nazorg' leveren middels tips en advies, omdat ik de konijntjes nu goed ken. Bedankt!
 4. Jaa, ik denk dat het inderdaad is wat Evee zegt. Ik heb er een aantal in Noord-Holland gemaild en de meeste zeggen dat ze alleen dieren uit hun eigen regio aannemen. maar ze zeggen er ook meestal bij dat dat is omdat ze bomvol zitten. Maar ja ik zal zeker blijven mailen naar anderen, wieweet zit er eentje tussen die mijn nijntjes wel willen overnemen! De dierenopvang in Amsterdam zeggen dat ze zo vol zitten dat ze helemaal geen konijnen meer aannemen helaas! Maar ze stuurden mij wel een linkje van ''verhuisdieren'' (https://verhuisdieren.nl/?gclid=Cj0KCQjwpdqDBhCSARIsAEUJ0hMnA54YzPKvx6yIztxMuxOqoC5_hFNrdmUkz6nAA1t6aVdscCfxaigaAgeyEALw_wcB). Iemand daar ooit van gehoord? Het lijkt op een soort mix tussen dieren Tinder en Marktplaats....waarbij je je dier kan plaatsen en er dan 'matches' worden gevonden voor je 😅. Wellicht is het wel te vertrouwen, gezien de opvang het doorstuurt? Ben benieuwd of iemand het kent.
 5. Bedankt voor de tips iedereen! Ik heb vandaag rondgemaild, maar blijkbaar hebben asielen onderling de afspraak dat ze alleen dieren aannemen en weggeven uit eigen regio. En in de regio rond Amsterdam blijven er dan maar 2 over (die beide nog niet geantwoord hebben). Dus dat is best lastig als zij allebei een lange wachtlijst hebben... De mensen bij Hillegom waren inderdaad erg aardig, maar zij zeiden dat ze binnenkonijntjes nu niet meer aannemen tot in het voorjaar ivm het wennen aan de buitentemperatuur en de winter die eraan komt. Dus het wordt nog even flink doorzoeken (tenzij het te doen is met de wachtlijsten in Amsterdam).
 6. Dat klinkt goed, ik ga ze een berichtje sturen! 😁
 7. Als je het zo uitlegt klinkt een konijnenopvang inderdaad erg goed. Precies wat ik zoek: het vertrouwen dat ze goed terecht komen. En het afstandsgeld is het dan volledig waard. Ik woon zelf ook in Amsterdam, en ik weet dat hier de DOA zit, maar die zullen hoogstwaarschijnlijk lange wachtlijsten hebben (zal het ze morgen even vragen). Kennen jullie nog andere goede opvangen in de regio?
 8. Goed om te weten dat dat dus echt duur is. Ik zal inderdaad even kijken welke konijnkundige arts redelijk in de buurt zit en wat hun prijzen zijn. Bedankt voor de linkjes!
 9. Wat een super tips, Lienappelsien, dankjewel! De jongens en meisjes zitten nu inderdaad apart, 3 voedstertjes en 3 rammetjes zijn het. Het liefst zou ik ze inderdaad nu zsm castreren, maar bij mijn vertrouwde dierenarts in centrum Amsterdam kost dat 135 euro per konijntje, behoorlijk prijzig voor mij. Ik probeer nu een beetje te kijken of deze prijs echt nodig is voor het castreren of dat het vooral zo hoog is door zoiets als de hoge huur van de dierenarts o.i.d.. En gadver, wat naar van die slangenhouders. Ik dacht inderdaad al dat je bij Marktplaats de verkeerde types gaat aantrekken.. Ik ga zeker even contact opnemen met de konijnenopvang, dat is een slim idee. Bedankt! 😄
 10. Hallo iedereen, Een tijdje terug heb ik een onverwacht nestje gehad nadat ik, zo bleek, een zwangere voedster in huis genomen heb. (voor achtergrond, zie mijn vorige topic https://www.bunnybunch.nl/forums/topic/91731-lijkt-alsof-jongen-niet-gevoed-worden/) De 6 baby konijntjes zijn allemaal mooie, gezonde en vooral schattige tieners geworden van nu 3,5 maand oud. Ik wil graag goeie en lieve mensen vinden die ze willen overnemen, mensen die het konijnenbelang voorop stellen. Het liefst gaan ze per 2 weg, tenzij een andere eigenaar ze wil koppelen aan hun andere konijn(en). Hebben jullie tips hoe je lieve baasjes vindt? Ik ken zelf geen konijnen eigenaren dus kan ze ook niet aan vrienden/kennissen weggeven.
 11. Goed om te weten. Ik zal de schilfers inderdaad laten nakijken. Wel fijn dat het in ieder geval geen konijnenmijt is. Dankjewel iedereen! 😁
 12. Hallo iedereen, Vreemd genoeg vond ik ineens dit (dode) beestje op mijn mobiel (waarschijnlijk zat het eerst op mijn hand, en daarvoor wellicht op een van mijn konijnen?). Heeft iemand een idee of dit een mijt/parasiet is die op konijnen gaan zitten? Ik ben recentelijk met beide konijnen nog bij de DA geweest, die zei dat ze beide helemaal gezond zijn. Mijn voedster heeft wel op sommige plekken enkele schilfers, maar ze ziet er verder gezond uit. Ik heb zelf in de huid van beide konijnen nog nooit zo'n beestje gezien en heb zelf zeker ook geen luizen, dus ik vraag me af wat dit parasiet-achtige beest hier doet... Iemand enig idee? Alvast bedankt! Groetjes Ina
 13. Klopt. Maar ik gaf ook aan dat de moeder nog eet en levendig was, vandaar de twijfel: gaat het goed of niet? Een update: Op advies van de spoedkliniek en maandag ook de DA heb ik helemaal niks gedaan, en de baby'tjes lijken het prima te maken. Ze hebben geen bolle buiken zoals op foto's op internet maar lijken wel gevoed, en ze bewegen veel in hun nestje. Waarschijnlijk kwam de diarree en zwakte van de stress van de bevalling. Dit konijntje krijgt namelijk vaker diarree bij stressvolle situaties. Bedankt iedereen voor de hulp.
 14. Heel goed om te horen het voeden echt maar een paar seconden duurt, dus dat het logisch is als ik dat gemist heb. En ze zijn inderdaad smal en rimpelig, helaas (al blijf ik heel erg hopen dat ze het redden). Maar eigenlijk is er dus nu inderdaad niks aan te doen, hoe naar het ook is. Echt heel fijn om even iemand te horen die zelf ook een onverwacht nestje heeft gehad. Dankjewel voor de tips!! Hopelijk komen ze er nog bovenop.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .