Ga naar inhoud

LauLien

Members
 • Aantal items

  4
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door LauLien

 1. Ik ben bij mijn eigen dierenarts geweest. Alleen dit jong heeft problemen. Hij was altijd de levendigste en ging als eerste op onderzoek uit, en heeft zich zeker wel eens overschat waardoor hij zijn kaak waarschijnlijk een keer te hard heeft gestoten met scheefgroei als gevolg. Zijn tanden zijn voor nu bijgeslepen. Trekken doet onze tandarts niet, is een erg gespecialiseerde ingreep blijkbaar en ik ben nu op zoek naar een gespecialiseerde dierenarts die dit wel zou kunnen. Ik kreeg de naam Eva Stoffels, maar zij zit in België en is (tijdelijk?) Dicht v.a. 19mei. Ik ben er nog niet over uit hoe nu verder. Voorde andere konijntjes ben ik nu op zoek naar een lief baasje.
 2. Waarom werkt een drietal niet? En we waren er niet vanuit gegaan dat ze zou ontsnappen en als dat zou gebeuren dat ze dan ook nog een mannetje tegen zou komen, maar sterelisatie staat nu wel op de planning evenals een check. Ik hoop dat het meevalt, want wat ga ik doen als ze allemaal problemen hebben? Ik heb niet genoeg ruimte voor 6 konijnen
 3. LauLien

  Scheve tanden

  Ik heb uit een (ongepland) nestje 4 konijnijntjes. Ze zijn nu 7 weken en wilde op zoek naar een nieuw adres toen het me opviel dat 1 kleintje erg moeilijk zat te doen met zijn hooi. Bij inspectie in zijn bekkie bleek dat alle 4 de snijtanden zijn doorgegroeid, de onderste twee staan diagonaal en de bovenste twee groeien met een boogje richting keel! Ik denk dus dat dit tanden verwijderen wordt, maar ik ben ook bang dat niemand dit konijntje zal willen. Het is een rammetje en ik heb zelf een voedster en een castraat. Wat is nu wijsheid?
 4. Hallo, Ik zal starten met wat er gebeurd is, hierna zal ik mijn probleem voorleggen. Mijn dochter heeft 2 konijnen, een castraat en een pittige dame. Zij kreeg het dit voorjaar op haar heupen en ontsnapte. Zodoende kwam ze bij de achterburen terecht waar een mannetje woont. 4 weken later hadden we een nestje! Nu is dat niet zo'n probleem, daar kunnen we wel mee omgaan. Inmiddels zijn de 4 kleintjes bijna 7 weken en is het tijd om een nieuw huisje te gaan zoeken. We wilde er 1 houden en zaten te denken aan een voedstertje. (Dan hebben we 2 voedsters en castraat) Nu het probleem: ik was ze vanmorgen aan het voeren en het viel me op dat 1 jong(mannelijk) lastig hooi at. Hij trok zo,n rare snoet dat ik het beter wilde bekijken. Nu blijken zijn snijtanden scheef te staan en dus niet af te slijten. Wat is nu wijsheid? Ik kan ze laten slijpen, maar verwacht dat het probleem terug komt. Ik kan een nieuwe eigenaar toch niet met dit probleem opzadelen, en niet melden is uiteraard uit den boze. (Als hij al een nieuwe eigenaar gaat vinden nu) Wat zouden jullie doen?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .