Ga naar inhoud

Ko konijn

Members
 • Aantal items

  11
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

4 Neutraal

Over Ko konijn

 • Titel
  Groentje

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Nee dat is zeker niet het geval. Het nestje was onverwachts na een uitbraak. Het is wel de reden waarom ik wil kijken wat mijn mogelijkheden zijn en inderdaad het koppelen wat lastiger zou kunnen zijn. Ik probeer veel goede huisjes te vinden. Maar ik wil Zeker weten dat ze goed terecht komen. Mocht dat niet lukken dan wil ik de rest zelf houden. Ik heb genoeg ruimte en ben daarom mijn opties aan het onderzoeken. ik heb ook meerdere binnenlokken. Scheiden tot ze geholpen zijn is dus geen probleem.
 2. De konijnen hebben bij elkaar opgeteld 10m2 overdekt. Dus dat opzich voldoende. Ik heb een nestje en overweeg een groep te maken. Dan was die extra ruimte wel heel fijn geweest. Maar ik heb nog een verblijf dus 2 koppels in plaats van een grotere groep is ook nog een optie. Daarnaast heb ik nog een ruimte voor als het met koppelen lastig gaat. Het zou fijn zijn als ik wat kon samenvoegen maar goed zo gaat het natuurlijk ook en is het veilig.
 3. Dank je wel Eevee voor je snelle antwoord! De konijnen zijn altijd zo blij als ze een sprintje trekken over het gras. Maar dit bevestigt wel mijn gevoel en daarnaast hebben ze een groot verblijf met meerdere rennen er aan vast.
 4. Goedemorgen, Ik zie in het topic buiten verblijven, heel veel verblijven welke open zijn aan de bovenkant. Wij hebben ook een heel groot gedeelte van de tuin afgezet maar daar loopt ook wel eens een poes door en dit vind ik altijd erg eng. Daarom laat ik de konijnen er nooit zonder toezicht rennen. Ik vind dit ook wel heel erg jammer omdat ze dan toch minder vaak als ik zou willen toegang hebben tot die ruimte. nu vraag ik me af maak ik me voor niks zorgen hierover? Kan ik ze daar gewoon laten rennen als ik bv diverse schuilhokjes neerzet? Ze kunnen sowieso altijd zelf te
 5. Goedemorgen, vanmorgen heb ik een nest check gedaan. Het blijken er 8. Ze liggen erg op de elkaar. Moeder vindt het helemaal niet erg als ik even spiek. Ze reageert daar helemaal niet op. 1 van de baby’s lag onderop en is heel klein. Daarom had ik haar eerder ook gemist. Ze had geen rimpeltjes buik maar ook niet zo bol als de rest. Ik heb haar nu bovenop gelegd in de hoop dat ze eerder melk krijgt. moet ik hier verder nog iets mee? Mijn gevoel zegt heel sterk dat ik het nest zoveel mogelijk met rust moet laten. Maar ik hoop natuurlijk ook dat ze het allemaal overleven.
 6. Moet ik eigenlijk de dierenarts informeren? Of zo lang het goed gaat en ik het met rust laat is het oké?
 7. Ik heb nog een vraag. De jongen liggen echt in een wat dieper nest met een laag pluis haren en een beetje hooi aan de rand erover heen. Klopt dit? Als ik nesten bekijk op Google dan zijn ze allemaal open en kijk je erin. Als je in het hok lijkt zie je eigenlijk een laagje haren bewegen waardoor je weet dat er een nestje onder zit. komt de moeder er zo wel bij om te voeden?
 8. Oké fijn om te lezen. Ik laat ze ook liever in het nest. Als het lukt is het ook de bedoeling om ze te koppelen. Het was sowieso niet de bedoeling om ze alleen te houden. Ze zijn beide onverwacht bij ons gekomen en de ram was te jong om geholpen te worden. Als ze niet matchen zullen ze beide een andere koppeling krijgen.
 9. Bedankt voor jullie reacties. Ik ga alles goed tot mij nemen. de konijnen hebben nooit bij elkaar gezeten. We hebben 2 hele grote hokken met grote buiten verblijven van 10m2. Op een plek delen ze gaas. Daar heeft de ram het houtwerk open gesloopt. We hebben deze hokken na deze uitbraak opgesplitst en uit elkaar geplaatst. hoewel ik dus wel wat extra konijnen zou kunnen hebben vind ik 7 wel echt heel veel. Dit was dus ook echt niet de bedoeling. Ik ben me dan ook bewust van mijn probleem. Des ondanks hoop ik wel dat ze blijven leven natuurlijk. Voor de konijnen welke ik niet
 10. Goedenavond, onlangs is onze jonge ram uitgebroken en bij onze dame terecht gekomen. De dame is nog niet zo lang bij ons en niet geholpen. De heer was bij het uitbreken bijna 4 maanden. Hij heeft volgende week dinsdag een afspraak staan om geholpen te worden. Deze heb ik direct na de uitbraak gemaakt. Hij is dan ongeveer 5 maanden. We hoopte heel erg dat de ram te jong was tijdens zijn uitbraak maar helaas nu toch een nestje. Ik heb hier geen ervaring mee. Normaliter halen wij volwassen konijnen bij de opvang. ik heb voorzichtig het haar van het nestje gehaa
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .